- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
nekem hétköznapra stabil gép kell.csak hétvégén érek rá játszadozni vele.
egyébként alapon stabil.vagyis proci alap és felszorozva 1066mhz de az meg kit érdekel?
hétvégén ujra nekiesek.
mondjuk nekem a memcseréhe ki kell bányásznom a GTS-t.már a végén beszurtam a PCI-s retek tartalék karimat hogy hozzáférjek a memohoz. -
bim
veterán
valamiért nem ment a dos-os flesh.
nekem ehhez képek kellenek.
persze win alol minden rendben ment.
ami pozitiv a uj biosban hogy kiirja az adott szorzón amit beállitasz az órajelet is.
nem kell ctrl+F1 hanem minden a szemed előtt van.ami negativum hogy azonnal elvesztettem 1 trd.-t azonos frekin.
és mielőtt bárki is ugy gondolná hogy akkor most mi van,annak egy everest adat mem olv: 9300-8800 lett
szóval vissza is tettem a jólbevállt F5f et. -
D.Csaba
tag
A beállítás
FSB 400, Pcie freq: 100 SMM: 2,0 V core: 1,4000V
Most a következőt figyeltem meg:
Ha a RAM autora van állítva, akkor 5-5-5-18-on fut, +0,3V-ot adtam neki (mert ennyit kér a gyári értékek szerint) - így minden rendben.
Ha átrakom 4-4-4-12 re - amit a ramomnak alapból kell tudnia, akkor nem is bootol be vagy elkzedi, de nem fejezi be - 2-3 próba után, az alaplap mindent belő alapra és akkor megy,Szóval a rammal van valami - futtattam memtestet, de aszerint jó. Több fesz kellene a ramnak ? Próbáltam az sMM-et 2,4re, de szintén nem ment...
Most ez van beállítva
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8X
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency------------- 400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2.0
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance------------- standard
Dram Timing Selectable-----------manual
SPD
Cas Latency Time----------------[5] 4
Dram Ras to Cas------------------[5] 4
Ras Precharge--------------------[5] 4
Precharge Delay------------------[18]12
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core----------------------------- 1.40000V
Normal CPU VCore 1.35000VNem tudom, az Everestben lévő teszt mennyire komoly, de gond nélkül futott, a legmagasabb maghőmérséklet 39 fok volt, az alaplapnál 46.
Ötlet? Előre is köszi
-
ilba
tag
...ejnye, pedig minden topikot az elejéről szoktam kezdeni, de most a keresőre bíztam magam...
Komolyabb kérdésre már nem futja, hacsak ez nem az: -Te átolvasnád a helyemben?
köszönöm!hoffman_: köszönöm a segítséget!
szerk: a problémám nem a tuning mikéntje, hanem a lapom furmányának megoldása volt.
-
imibogyo
veterán
Mint mondtam elég nehéz leírni....
Bejön halványan a windows logó és ugyebár onnan világosodik ki, miközben elindul a töltő csíkocska, hogy tölti a windowst....Na mármost ez normális esetben nagyon gyors, gyorsan élénk színűre vált a logó és kezdődik a betöltés...........
Na nekem itt a problem, amikor el kezd kivilágosodni a windows logó, az a folyamat olyan 2 mp alatt megy végbe, olyan mint egy nagyon szaggató játék (halvány--->élénkebb----->élénkebb---->élénk----->indul a windows töltés (az már normális sebességgel)........Majd lehet csinálok egy videót YouTubra és akkor egyszerűbb lesz.............
Bocs a terjedelemért....
-
Laraxior
titán
Megpróbálom később lekapom...satás a cucc.
Visszaviszem,csak az abaj hogy addig nem tudok min gépelni..pedig két hét minimum amíg megnézik.a rossz bekötésre mit mondasz? vagy ha fordítva lenne bekötve a power vagy a reset nem is működne igaz? (midnen lehetőséget szemügyre veszek) -
fdisk
őstag
Mikor megvettem az új konfigomat,akkor még nem tudtam,h a chieftec tápok zöme már aktív pfc-s.No most az ilyen tápok nem tudják feldolgozni, a kváziszinuszos jelet.(blazer ups)
Így kénytelen vtam tápot cserélni,mert olyan ups ami tiszta szinusz jelet ad ki (ezek ált. a smart tipusú ups-ek) cirka 70e ft-ba kerül.Inkább vettem egy coolink passzív pfc-s tápot.Így már jó,csak nem tudom,h ez a táp van-e olyan jó mint a chietec.?? -
WiZARD
addikt
érdekes módon asus p5k-e-nél nem tapasztaltam ilyesmit...mondjuk felmerült bennem az is hogy "normal" beállításnál nem feltétlen alapfeszt kapnak a cuccok, viszont ha csak +0,025 feszt adok, azt az alapfeszhez képest adja, és így kevesebbet kap, mint "normal"-nál kapna...
(bár ez lehet hogy hülyeség) -
-
Csapi007
veterán
Giga oldalán a képen már 8 van. -
Gorneck
legenda
Már leírtam...
Akkor meg?! Nem tudhatod, hogy is teszteltek, de a tesztelő (volt) Giga tulaj szal nem hinném, hogy nem próbált ki mindent...
Ez elég érdekes...mert ehhez képest nem változott nálam semmi 800 és 1000 4-4-4-12je között csak a xar benchmarkja alapján...a DVD tömörítési ideje ugyanannyi maradt...
De biztos pancser voltam...
-
Gorneck
legenda
Én érvelek, de Te nem hoztál fel semmit...
Honnan tudod, hogy nem nézték meg? Vagy milyen is volt a pontos tesztkörnyezet...?!
Mit ér? A sávszéltől egetverően nő vmi ami nem sávszél centrikus teszt? Pl fps, tömörítés/kódolás? Vmit csak tudsz mondani végre...a nagy semmin és kritizáláson kívül...
Nem úgy tűnik...
24-30k-ért megkapom...DQ6 mennyi is?
-
Gorneck
legenda
FSB wall-on az se segít...mivel lettél volna előrébb, ha letesztelik? Semmivel...
Ki volt hisz nem is egy béta volt rajta...de nem értem miért kell már megint belekeverni a sávszélt...kb mint a winrar teszt...szart se ér...
Hang, tuning, lan, stabilitás, hdd kezelés...
400-on.Nemtom...
-
Gorneck
legenda
A tuning viszont igen...a sávszélt meg ki nem szarja le...annyi előnyt uccse tud magának összekovácsolni csak az olyan tesztekbe ahol számít...ott látni is, hogy jobb a ramkezelés...kb ennyi...neked megér arra váltani, de neki nem...
De nem is értem milyen teljesítményre vársz? Hisz minden benne van a tesztben szépen...
-
Shadows
senior tag
szeirntem a táp holnap hozok haza egy 350-es fsp-t oszt meglátom
nem értem ezt a tuning dolgot 2975mhz-re húztam a procit a ram 850mhz-en megy +0,2v-al
de a ram olvasás meg 71XX és alapból az 5-5-5-18 at adta be(73XX volt az olvasás) most ez 5-6-6-20 most akkor ezt kellene 5-5-5-15-re levenni vagy mit?
ja és 7-es szorzóval
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Konteó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest