Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Nah megnéztem mi a téma.
Régi beállítással: 4.52GHz (4400x8)
ram:1100MHz,2.25V 5-5-5-15ben(anno alacsonyabb időzítés mellett magasabb feszt kapott,2.3V 4-4-4-8)--->nem stabil.
Most: Proci maradt,memória:1056MHz 2.2V 5-5-515 stabil
szal: vagy kevés volt a fesz a memóriának 1100-on,vagy nem tudom,esetleg mch-nak +0.1V? bár még az option1-2-vel még bohóckodom...hátha. -
Zebu
addikt
Nem nem az tutira nem, mert a letöltés nem fejeződött be.... Egyszerre ment egy defraggal az lefutott.
Ezért gondoltam, hogy esetleg ütötte egymást az energiagazdálkodási modul és a CPU venti riasztás. LEgalábbis bízm benne, hogy ő volt a ludas.
Nagyon nem használtam még, mert tegnap este jött meg a cucc, vista-t rátoltam kínkeservesen, akkor 30-40C között mozgott.
-
tlac
nagyúr
akkor kénytelen leszek megnézni alapon is
de ha a magas fesz miatt van, akkor majd (de az nem most lesz) remélhetőleg a farkassal megszűnik(már most is lehet rendelni e8400-at 45k-ért)
nem tudsz nugton ülni a seggeden és csak simán használni a gépet?
még ha ezt a vadkacsa mondaná, de pont a bagoly?
-
tlac
nagyúr
nekem ugyanúgy stabil az f11, mint az f8
mch: +0,1
proci: 1,5
ram: +0,2
többi normal -
Hobbbyt
őstag
Hát vicces mert az everest 4.20 U.E. a 21.5 fokos szobában a cpu alaphelyzetben 19- és 20 között ugrál... az első mag 23-25 a második 24-26 . Deh ezt még.. hát úgy nah.. + - 10%. Az alaplapra meg !!! 40 fokot !! amit egy hihetetlen érték.. mert 40 fokot még az ember vigan rajta tudja tartani az ujját.. sztem..de ez meg.. pf.. (lehetséges ,hogy a pci "vga" miatt melegszik ennyire? ) Az easytune5 meg mos jön... 5.51 mb kemény 7.5kb/s el az europai szerverről.. sebaj.. megvárom..
-
-
janos666
nagyúr
Látom te is épp 450-es FSB-n tesztelgetsz, pont ott ahol én megfeneklettem (de itt még stabil, most egész este futott egy tömörítés és nem halt le). Próbáltál bootolni pl 455-el, vagy 456-al.
Bár ha általánosságban is igaz hogy több feszt kér ez a BIOS akkor lehet tőlem is csak CPU feszt kérne még hogy 456-on is stabil legyen? (de nem fog kapni, ez az 1,6V már a lélektani határ, nem álítok be 1,7-et ami 1,675-el nyomul rá.) Igaz te az MCH-ra dobtál, arra én is próbáltam de nem segített. -
janos666
nagyúr
Hát ne engem vegyél példának. Most fokozatosan emelgetem az FSB-t és már 450--ig eljutottam, mondom az lesz a vége hogy eljutok 456-ig is és stabil lesz.
Csak azt nem értem miért nem jó ha szűz BIOS konfigolok be egylépésből jóra, és miért jobb ha fixálom a feszeket és fokozatosan emelgetem az FSB-t úgy hogy közbe bebootolok és 5-10 percig futtatom az ORTHOS-t.
Csak arra jó hogy lekösse az embert egy napra, míg ezzel szórakozik.A 450 is lassan 10 perce bírja az ORTHOST, következő lépcső a bűvös 456 lesz amit dél óta üldözök, és végül ugyanaz lesz beállítva mintha kapásból lőttem volna be.
-
tlac
nagyúr
szerintem továbbra is csak te érted, hogy miről beszélsz
milyen bios?
mennyi volt bios-ban beállítva?
mennyi volt cpu-z idle és load?F8 alatt elég volt az mch-nak és a memonak is a fesz.de ez persze változhatott.
nem tudom...
de most s3 módból nem kapcsolt be a gépem, csak ki-bekapcsolgatott... -
-
bim
veterán
-
tlac
nagyúr
vagy mivel a szenzorok egyformák a lapunkon, ezért ugyanúgy tévednek
nekem enable-re ugyanúgy nem ingadozik a cpu-z szerint és ugyanaannyit kap, mint az F8-cal
én úgy érzem, (ahogy már az előbb is írtam) hogy az előző bios-okban is meg volt a Loadline Calibration enable állapotban, csak nem lehetett állítgatni
-
tlac
nagyúr
Megnéztem a Loadline Calibration-t, röviden, tömören vakítás! Tehát beleraktak egy opciót a biosba, amivel disable állapotban rosszabb lesz a cpu vcore, mint azokban a bios-okban, amiben nem volt. Enable állapotban azt, hozza, mint amikor nem is volt ilyen opció a régi biosban.
Részletesebben:
Loadline Calibration-t enable és disable állpotban vizsgáltam, auto-n nem néztem. Az F8-as és F11-es bios-szal tesztelgettem. (F9, F10 hibás, memtest86+-ban hibázik). F8-ban még nincs ilyen opció.konfig:
Corsair VX450, Gigabyte P35 DS4 rev2.0, Core 2 Duo E6400, 2 x 1Gb A-data Extreme Edition DDR2 1066+, Inno3D 7600GST 256Mb, 2 x WD3200YSram: 1125, cl5, 2,0V
proci: 8 x 450, fesz bios-ból: 1,5VProci feszültségét cpu-z 1.43-ban néztem.
(tat ver.: 2.05.2006.0427
prime95 ver.: 25.5)F8-as bios:
idle: 1,488
terhelés alatt:
tat (1 magra, 2 magra), prime95 (small fft, large fft, blend): 1,472F11-es bios:
Loadline Calibration: disable
idle: 1,456
tat (1 magra, 2 magra): 1,440
prime95 (small fft, large fft): 1,440 és pillanatokra 1,456
prime95 (blend): 1,440 és sűrűbben, mint az fft-nél, de rövid időkre 1,456Loadline Calibration: enable
idle: 1,488
terhelés alatt:
tat (1 magra, 2 magra), prime95 (small fft, large fft, blend): 1,472Ezért most a Loadline Calibration: enable-re kapcsoltam, mert így ugyanazt érem el, mint, amikor nem volt ilyen opció a régi F8 bios-ban.
-
janos666
nagyúr
-
tlac
nagyúr
többnyire otthon dolgozok, ha épp van kedvem
de most vizsgaidőszak van, pfújj...addig is egy eredmény:
A-data 1066+ @ 1125 cl5 2,0V p95 blend
proci: 8 x 450még F8-as bios
-
Szatesz
őstag
ÁÁÁ nem tobbet ennyin sem fog menni ez a ram csak egyszer jo feltérképezni...1160 on megy jelenleg 2.35 v al 5-5-5-15 turbon....ennyin szentem boven elég effelé nemfogom ugysem vinni.....egyenlore nem hallom hogy cincogna....
Gorneck mi az az NB? mond meg mi és megfogom
Achipset borda? háát elég melegecske
pedig csak 300 as fsb n halad
Hétvégére ittvan rá a viz és akkor meg olyan hideg lessz hogy megfog fagyni -
Szatesz
őstag
-
Szatesz
őstag
pff hát igen minden alaplap mas és más....De szentem az én lapom a ludas mert a masik 2 kit tracerrel meg egyaltalan nem ment stabilan alaporajeln sem...
ugyhogy megnezem ma mindenképpen a másik lapot...Amugyis egy kicsit cipripel a chipset vagy nemtudom mi régebben ezt nem hallottam .... mi ciripelhet ha mozgatom a képet akkor is?
-
Szatesz
őstag
Az lessz megnézem egy asus lappal is csak pénteken..addig nem zargatom...Akkor nincs értelme megnéznem egy ugyanilyen ds3p t? ugyan ez lessz vele is nem? mert ha ugyan ma eltudok hozni egy zsir ujat kiprobalni hogy jobban megy e mint az enyém....elhozzam szented vagy nem lessz jobb?
-
-
stigma
addikt
hát most ismét DS3R es deszka kézben emglátjuk mit visz majd ez, utközben lecseréltem asus P5kra de kimult, pedig csak eccer próbaképp ment benne 3.8at a proci.Remélem ezzel nem nem lesz majd gond.
még annyit tartós feszt ha adok Gmhc-k nek az nemnagy gond nem?mondjuk +0.1 re gondoltam=>3.8ghz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest