Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4R$()n
tag
válasz
proci985
üzenetére
Értem, most még csak gyári hűtő van rajta, azért volt a cél 3Ghz, amúgy megrendeltem már vagy 2 hete a AC Freezer 7 Pro-t, de még mindig nem jött meg, mert nincs raktáron elméletileg
na mindegy , majd ha az meglesz akkor feszt is adok neki, addig nem bántom, de utána
amúgy most 2,9-en a gyári hűtővel kb 3 óra GTA 4 után a magok asszem 69 és 65 voltak, sztem ez nem rossz a gyári hűtővel, bár nem tudom, amúgy az easy tune 5 progival a fordulatot 90% ra állítottam, ja és az ET5 progit csak a venti ford szabályzásra használom
Köszönöm még egyszer a segítséget
-
proci985
MODERÁTOR
-
L4R$()n
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
9x333 on nem bootol be semmit sem csinál 9x333 on, csak annyit csinál, hogy miután kiléptem a biosból, ujraindítja a gép magát vagy 3szor és a default adatokkal megy tovább. De ha arra gondolsz hogy mikor még a biosban beírom az fsb-t és akkor írja hogy hány hz lessz a változtatás után? A lényeg az hogy akkor sincs 1066 fölött.

-
L4R$()n
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
918Mhz a memory Frequency, tehát nincs más út csak a vcore fesz emelés?

-
dangerzone
addikt
válasz
L4R$()n
üzenetére
Szóval a ram szorzó autón van. És akkor 9x333-as beállítás alatt mennyi a Memory Frequency? Mert ha 1066 fölé esik ebben az esetben, az okozhat instabilitást.
Amúgy ha ezzel nem volt gondod, akkor szerintem adj neki plusz feszt. Nem kell megijedni tőle. Jó, oké, tudom hogy alapon akarod kihozni belőle a legtöbbet. De ha nem megy, hát nem megy. Mehet a plusz fesz..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
L4R$()n
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
A ram időzítése: 5-5-5-18
A ram szorzó az auto-n van
De 9.5x306-on stabil teljesen jó, 9x333 meg el sem indul, estleg megpróbáljam 7,5x400 on? vagy az ilyen magas fsb kilőve részemről, hogy még 333 se megy?
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Ja meg még annyit, ha a ramszorzód mire van állítva? Mennyin mennek most a ramok? (ez még gyenge pont lehet, ha mondjuk az időzítéseik nincsenek rendben)
-
dangerzone
addikt
válasz
L4R$()n
üzenetére
Az oké, hogy nem akarsz állítani
a feszültségen, de ne várd hogy minden proci úgy viselkedik, ahogy tesztekben. Nekem 3,2 ghz-nál kellett először feszültséget állítani. És ha azt vesszük, hogy az én procim alapból magasabb órajelű mint a tied, annyira nem nagy különbség....A V-core feszültségeken nyugodtan lehet állítani.

Csak majd nézd a procid hőfokát, hogy 65 fölé ne nagyon menjen a tuning miatt.
Kb a biosból 1.35V- a biztonságos napi 24 órás használatra, amit adhatsz neki.Hajrá
-
L4R$()n
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám tuning téren, nem biztos hogy jó helyre írom, bocs.
Van egy Giga EP35C-DS3R alaplapom, egy c2d e7200 procim, meg 2x2Gb 1066 (amúgy alapból 800-on megy) os kingmax RAM om. Belépek a BIOS-ba kilövöm a C1E és EIST funkciókat, beállítom az fsb-t, szorzót, mentem és kilépek a biosból. A gép kikapcs egy másodpercre és indul faszán DE csak 2,9Ghz-ig, ettől följebb nem tudom tornázni a proci órajelét. Ez a 2,9Ghz alap feszültséggel van, minden normalra állítva a biosban. Gondoltam biztos a RAM nem bírja, adtam neki +0,2-őt, kilépek a biosból a gép kikapcsol utána be majd megint ki és megint be(magától) és a default bios-al indul a gép. Utána adtam még az MCH-nak +0,1-et de megint ugyanaz
Egy antituningos procim lenne vagy mi lehet a baj? A proci feszültségéhez nem nyúltam, az mindig normalon van, de egy kis tuningot (9x333 ez lenne a cél
) álmában is bírni kéne. Most 9.5x306-on megy.
Valakinek valami ötlet?
-
joshua7
veterán
Ilyen lapokhoz melyik Easytune6-ot használjátok? Én régebben használtam valamelyiket, ment is szépen a tuning, de aztán leszedtem valami újabb(?) változatot és azóta miután fölrakom és restart, a gép konstans lefagy, amint betölti a progit.
-
Zoza24
senior tag
Hali!
érdeklődnék,hogy p35-ds3 deszkák esetén a különböző reves lapoknál van különbség a hűtőborda magasságát illetően?
Zoza

-
válasz
dangerzone
üzenetére
EIST, C1E?
smints: már csak ötletként javaslom a kihúzást pár percre a falból, pár posttal lejjebb sem jött be.

-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Valakinek nem fordult elő olyan ,hogy biosfrissítés után a cpu-z , és az everest asztali kijelzője nem rja ki jól a proci órajelét? Konkrétan nekem 6-os szorzóval írja ki az everest , pedig 8-as szorzó van.
CPU-z ben meg ugrál a szorzó 8-ról 6-ra folyamatosan. -
smints
csendes tag
HELP!!!
Kis gubanc a p35 ds4 emnél!
A következö a szitu :
Áramszunet volt ujrainditottam utána a gépet és azt látom ,h alapp beálitásokkal indul!
Na mondom jovan visszaálitodot, átálitom ujra!
Beálitottam mindent a régi beálitásaimra, ujrainditás és na megint csak az alapon indul!
Akármit csinálok csakis az alapp beálitásokkal indul!
Érdekes h a biosban maradnak a beálitások amiket átálitottam nem álitja el csak simán alapon indul,máskor ha nemtetszet neki valami az értékek alapra álitodtak de most nem nyul hozzá csak kusban alap indulás!!Nemtom mi lehet remélem tudjátok mivan!
Segitséééég!!!
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő: P35-DS3 alaplapom bedöglött, ha kicserélem EP35-DS3-ra, akkor nem kell újra telepítenem a Winfos XP-t....vagyis megúszhatom a dolgot simán? Előre is köszönöm a segítséget
-
PowerBuldog
veterán
Visszavettem a GMCH feszt, meg a performance levelet Standard-re és most egész esete ki volt kapcsolva, reggel szépen elindult. Remélem mostmár így is marad.
-
Nippon
őstag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni.
Egy barátomnak rakok össze egy gépet: P35C-DS3R 1.x lap +E6400 OEM+ 2x1GbGeil Value ram, valamint egy Sapphire 4850-es, ezek az új cuccok.
A Hdd és az FSP Bluestorm 500W-os táp még a régi gépből való.Biosból jelenleg visszatettem az F10-est, előtte az F12B volt.
Az a probléma, hogy egyáltalán nem lehet tuningolni a procit valamiért. Hiába állítok be 266-os fsb fölött bármit, mindig 2,13Ghz-en indul a gép. Nem reseteli ki magát indulásnál, ahogy szokták a giga lapok, hanem egyszerűen csak alapon indul el. A táp az előző konfigot tuningolva vitte, tehát 99.9%-ban kizárnám. A proci 1.450V-ig kapott feszültséget, miközben kipróbáltam a normaltól +0.2V-ig mindent a FSB, MCH ill DDR feszeknél. A ramot is osztottam 2, 2,4, 3-as osztókkal. Eredmény ugyanaz. Ramok minden slotban kipróbálva külön-külön is, tettem bele Corsair 2x2Gb-os Dominatorokat is, ugyanaz.
Virtualizáció, EIST, C1E kikapcsolva.
Ötletek?A másik kérdés, ha 4giga ramot kéne beletenni, akkor milyet? 4x1 v bírja a 2gigás modulokat? Olcsóbb megoldások érdekelnek szintén a Geil Value 800 v Kingmax 1066 ezek egy árban vannak, melyiket szeressük.
Köszi!
-
-
Baga1983
senior tag
válasz
arsenlupin
üzenetére
Igen az is volt, szerintem már hibásan küldte el a srác, vagy posta baszakodott(ez valószinübb) mert 1 hét volt mire ideért, ki tudja mi történt szegénnyel addig.
-
JaniS
senior tag
Örömmel látom, hogy ez a fórum még mindig él és Gorni is itt van.

Memória bővítést tervezgetek, de nem tudom mi lenne jobb... P35C-DS3R, jelenleg 2x1GB Kingston Hyperx 1066MHz van benne, 5-5-5-15 időzítésekkel 2.1V-on és az MCH-nak +0.1V adva, konfigról többi az adataimnál. 4GB-ig szeretném bővíteni, 32 bites windowst használok.
1. Visszaolvasva azt láttam, hogy DDR3-at nem érdemes ebbe az alaplapba venni. Ez így van továbbra is? (Ahogy elnéztem, hivatalosan csak az 1333MHz-est támogatja amúgy is, meg DDR3-nál kavar valamit a szorzókkal ez a lap, kevesebb opció van, mint DDR2-nél.)
2. Ha veszek még egy pontosan ugyanilyen párt (elég olcsó), lehet gondom azzal, hogy 1066MHz-en már nem fognak menni vagy nem bírják a jelzett időzítéseket? Overclock szempontjából úgy tudom rosszabb, ha mindegyik slot foglalt, ez így van? MCH-n aktív hűtés van, tehát ha feszt kell emelni, az még beleférhet.
3. Vagy vegyek 2x2GB valami jobb DDR2-t és adjam el a mostani párt?
Overclock csak mérsékelten szempont, 4GB RAM-nál többet ebbe a gépbe már nem tervezek pakolni. 3D-s teljesítmény fontos, de ahhoz videokártya lesz cserélve. Nem ebbe a topicba tartozik, de egy GTX280-at (295-öt?) kihajtana ez a konfig?
JaniS
-
Baga1983
senior tag
Ez a floppy-s dolog nem kellhet?
-
Baga1983
senior tag
Valakinek uj ötlete?
-
birooo
tag
Sziasztok.
Van egy E8200-es procim és egy DS3-as lapom, amit kicsit meghúztam, de a CPU-Z amikor elindítom, ugrál a Core Speed 2400 és 3200 között a Multiplier pedig x6 és x8 között kb 5 másodpercenként. Nem értem.
-
zuchy
őstag
Na megoldódott a probléma. Mielőtt elkezdte csinálni a rángásokat azelőtt feltettem a Gigabyte win alóli tuningprogiát. Ezt leszedtem és megjavult. Kössz a segítséget.

-
Oracle
senior tag
Hi!
Gigabyte P35 DS3 lapom van, van benne 2gb 1066-os dominator ram most szeretnék mellé még kettőt de sajnos a dominatorból nem fér el a proci hűtő miatt. Nembaj ha más márka kerül a corsair mellé? 2gb(kit) corsair és 2gb(kit) kingstone hyperx a MHz és az időzítés ugyan az lenne.
-
Baga1983
senior tag
F13 van rajta, Viewsonic kollegától van.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Milyen hibára utalhat az hogy most vettem egy GA-P35-DS4 rev1.0-át beszereltem a 8400-et hozzá, és mikor bekapcsolom a gépet akkor bejön a bios post, ott tudok is állítani( hozzáteszem több mint fél percig kinn van a bios post képernyő mintha ilyen 512 ramom lenne, de pont a ramot ki tudtam próbálni másikkal is azzal is azt csinálta), és miután kilépek onnan elkezdenek ugye az adatok jönni de abban a pillanatban ujra is indul a gép. Tuning nincs.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Oké, csak feltünt, hogy auto-n pl tRFC és tWR alacsony a megadott értékhez képest.
Mellesleg Performance level is túl alacsony 2Gb-os modulhoz mérve.
Dehogy ügyezem, csak a windows legnagyobb újítását próbálgattam ala paint.
Próbálok tippeket adni, aztán vagy bejön, vagy nem.
-
Gorneck
legenda
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ezt kipróbáltad már? Mert, ha így stabil lesz, akkor nem kell ennyire belemásznod a ram időzítésekbe...5-5-5-18 ami be legyen állítva addig mással ne foglalkozz míg amit írtam nem próbálod ki...csak belebonyolódsz utána meg már azt se tudod mi oldotta meg a problémád...
szacsee: Bocs, hogy belepofázok...hisz Te ügyezed a dolgot...
-
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee
üzenetére
PH lehalt nálam, szal ez a teljes post:
Vedd az 500-ast, max visszaveszel ebből-abból...

Forrás!ACT to ACT Delay (tRRD)________4
Rank Write to READ Delay (tWTR)_____ 4
Write to Precharge Delay (tWR)_______ 10-12
Refresh to ACT Delay (tRFC)___________ 60-64
Read to Precharge Delay (tRTP)_________ 4
Static tRead Value (tRD)______________ 10
Static tRead Phase Adjust________ AutoÉn így próbálnám meg és lehetőleg a próba erejéig a nagyobb számokat megadva, majd ha jó a cucc, akkor mehetsz lejjebb is. tRFC szerintem nem fog menni 400-as EPP szerint, valamint a tWR sem hiszem.
-
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Vedd az 500-ast, max visszaveszel ebből-abból...

Forrás! -
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Nyomd meg az SPD gombot, így látod a jedec szerinti profilokat és az EPP-t is.

-
fagy53
nagyúr
Nekem az IE 7 fagyogatott le teljesen rendszertelenül, de ez nem géphiba, hanem valamelyik win frissítés akad össze az Adobe Flash-sel. Én úgy oldottam meg, hogy a win telepítés után rögtön kikapcsolom az aut frissítést, nincs is semmilyen MS frissítésem azóta, nem is hiányzik semminek és az IE azóta, féléve nem fagyott egyszer sem.
-
ToBeY
nagyúr
Észrevettem hogy mint ha mostanában fagyna a gépen főleg az ie fagy le sokszor!
Ennek mi lehet az oka?Futattam memtest86+ című progit az nem dobott hibát
Kingmax ramok 5-5-5-15 1.9V mennek.Új vinyót is cseréltem mert azt hittem hogy a 6éves Maxtor vinyó a gáz.Most az új F1-es Samsung-al is ezt csinálja -
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Lesd meg memset alatt mit ír akörüli FSB-re és aszerint lődd be.

-
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
2x2-es moduloknál még jobb szériánál is lazább időzítések kellenek 1000 felett.
Ha majd stabil, illetve elindul normálisan, akkor szűkíthetsz rajta, de memset 4.0 3-as betaval meglesheted az EPP profilban a helyes beállítást (spd gombra kattintva).
Amit nálad látok, azok 1Gb-os ramok timingjei, 2 Gb-osnál érdemes először lazábban hagyni. -
Gorneck
legenda
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Pcie: 100 legyen.
Turbo helyett standard.MCH-nak +0,1 is elég lehet...
Így próbáld majd ki egy huzamosabb állás után...persze áram alatt legyen a gép...
-
F e Z o
veterán
válasz
cobrakigyo
üzenetére
Már mindent végignéztem, átállíottam, drivert telepítettem. Egyszerűen nem megy a mic.
Szerintem leporolom, s belerakom a Creative SoundBlaster 5.1 Digital karit. -
Gorneck
legenda
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ezt tesztelted is, mert még mindig kevés feszt kap vmi vagy áramtalanítod a gépet amit nem kéne...amúgy meg valóban jó lenne látni mit állítottál...
-
szacsee
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Írd le pontosan a bios MIT menü beállításait.

-
PowerBuldog
veterán
Érdekes problémám van!
Tuning mellett szépen megy a gép, nem fagy, meg semmi probléma. Ha újraindítom, akkor sincsen gond, megy mint a kis angyal. Azonban! Ha pár percnél tovább van kikapcsolva a gép, akkor utána 2-3 ki be kapcsolás után alap beállításokkal indul el. Megvárom a windows betöltést, eltelik kb 5 perc, újraindítom visszaállítom a tuning beállításokat, és utána megint szépen muzsikál a gép!
Tud valaki erre valamit mondani?
-
Gorneck
legenda
válasz
El Guano
üzenetére
Mivel eleve 4 giga ramod már ki is van használva főleg, ha az OS-ed 64bites. Ha nem 64bites, akkor értelme nem sok van...
Az, hogy 800 vagy 1066 az megint csak mind1...a mennyiségből sokkal többet profitálsz, mint a magas sávszélből...mivel a rendszered egyáltalán nem igényli.Biosba pedig a MIT menüben tudod beállítani a Memory Multiplirrel segítségével. Ki is írja mikor lesz meg a 1066.
Annyit néztél be, hogy gyári értékek szerint 800 van a ramokba beállítva vagyis annyin fognak indulni...CPU FSB*Memorymultiplier=Ram órajel.
A stabilitáshoz ezekhez valszeg szükséged lesz:
MCH +0,1V
A ramnak meg +0,2VCpuz-zal nézted az órajelet? Vagy everest memória fülével? Előbbivel kéne...
-
El Guano
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem Gigabyte GA-EP35-DS3 lappal kapcsolatban vettem 4×1 gb Kingmax KLED48F-B8KO6 1066MHz DDR2-es memóriát és nem megy csak 800MHz-en valakinek lenne valami ötlete hogy lehetne bealítani hogy ki tudjam használni a modulokat elvileg a lap tudja kezelni vagy benéztem valamit a lap választásánál. A választ előre is köszönöm 
-
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy q8300-as proci mennyit menne egy giga p35-ds3 lapban?
Előre is köszi a segítséget. -
vgavga
tag
ilyen lapban a samsung 500gb sata2 viyo csak sata1be megy mi a bibi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- További aktív témák...
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- GIGABYTE B650 EAGLE AX +bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZLA! Bolti ára kb 210e Ft!
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL38 - 120 hó garancia
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 memória kit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
na mindegy , majd ha az meglesz akkor feszt is adok neki, addig nem bántom, de utána
amúgy most 2,9-en a gyári hűtővel kb 3 óra GTA 4 után a magok asszem 69 és 65 voltak, sztem ez nem rossz a gyári hűtővel, bár nem tudom, amúgy az easy tune 5 progival a fordulatot 90% ra állítottam, ja és az ET5 progit csak a venti ford szabályzásra használom

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy antituningos procim lenne vagy mi lehet a baj? A proci feszültségéhez nem nyúltam, az mindig normalon van, de egy kis tuningot (9x333 ez lenne a cél

)

Na, szal itt nem tudok teljesen eligazodni.
Sziasztok lenne egy kérdésem Gigabyte GA-EP35-DS3 lappal kapcsolatban vettem 4×1 gb Kingmax KLED48F-B8KO6 1066MHz DDR2-es memóriát és nem megy csak 800MHz-en valakinek lenne valami ötlete hogy lehetne bealítani hogy ki tudjam használni a modulokat elvileg a lap tudja kezelni vagy benéztem valamit a lap választásánál. A választ előre is köszönöm