Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• istkre

csendes tag

válasz Zippair #14 üzenetére

Üdv mindenkinek utoljára. Köszi a hovvászolásokat, mindenkinek.

Megtaláltam az AGP 8X szabvány leírását.

''Az AGP 8x (AGP 3.0)
    Az AGP, azaz az Advanced Graphics Port a 3D alkalmazások nagyobb sávszélesség igényét elégíti ki több-kevesebb sikerrel. Az eredeti, 1.0-s változat 32 bites interfészt használt 66 MHz-es órajellel, ennek megfelelõen 264 MB/s az átviteli sebessége. Az AGP 2x bevezette a DDR átvitelt, így duplájára, 528 MB/s-ra nõtt a sebesség. Az AGP 2.0 tartalmazza a Fast Writes üzemmódot valamint a Quad Data Rate eljárást, így 1056 MB/s a sávszélesség. Egyúttal a mûködési feszültség is lecsökkent 3,3 voltról 1,5 voltra.
    A legújabb, AGP 8x már Octal Data Rate átvitelt használ (2112 MB/s), a feszültség pedig :)) 0,8 V-ra csökkent. :))
    Természetesen nem csak a nagyobb sebességben különbözik az AGP a PCI-tól. Az AGP többek között megvalósítja a DiME (Direct in Memory Execution) eljárást, amely azt jelenti, hogy a textúra mûveleteket el lehet végezni a rendszermemóriában is, nem kell áttölteni õket a helyi frame pufferbe.
    Az AGP 8x visszafele kompatibilis a korábbi AGP interfészekkel, bár legtöbbször a feszültségek változása miatt AGP 3.0 slotban nem használhatunk AGP 1x kártyát (erre fel szokták hívni a figyelmet az alaplapok leírásában).''

Ebbööl az jön hogy az Nvidia nem tudja betartani a szabványt, ciki nem?

Üdv István:R

• Sir Riccio

addikt

válasz Zippair #8 üzenetére

Ugyanezen a véleményen vagyok én is, a VGA kártya ''nem tudja'' a 8x AGP-t.

Új hozzászólás Aktív témák