Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• istkre

csendes tag

válasz Zippair #14 üzenetére

Üdv mindenkinek utoljára. Köszi a hovvászolásokat, mindenkinek.

Megtaláltam az AGP 8X szabvány leírását.

''Az AGP 8x (AGP 3.0)
    Az AGP, azaz az Advanced Graphics Port a 3D alkalmazások nagyobb sávszélesség igényét elégíti ki több-kevesebb sikerrel. Az eredeti, 1.0-s változat 32 bites interfészt használt 66 MHz-es órajellel, ennek megfelelõen 264 MB/s az átviteli sebessége. Az AGP 2x bevezette a DDR átvitelt, így duplájára, 528 MB/s-ra nõtt a sebesség. Az AGP 2.0 tartalmazza a Fast Writes üzemmódot valamint a Quad Data Rate eljárást, így 1056 MB/s a sávszélesség. Egyúttal a mûködési feszültség is lecsökkent 3,3 voltról 1,5 voltra.
    A legújabb, AGP 8x már Octal Data Rate átvitelt használ (2112 MB/s), a feszültség pedig :)) 0,8 V-ra csökkent. :))
    Természetesen nem csak a nagyobb sebességben különbözik az AGP a PCI-tól. Az AGP többek között megvalósítja a DiME (Direct in Memory Execution) eljárást, amely azt jelenti, hogy a textúra mûveleteket el lehet végezni a rendszermemóriában is, nem kell áttölteni õket a helyi frame pufferbe.
    Az AGP 8x visszafele kompatibilis a korábbi AGP interfészekkel, bár legtöbbször a feszültségek változása miatt AGP 3.0 slotban nem használhatunk AGP 1x kártyát (erre fel szokták hívni a figyelmet az alaplapok leírásában).''

Ebbööl az jön hogy az Nvidia nem tudja betartani a szabványt, ciki nem?

Üdv István:R

• istkre

csendes tag

válasz Sir Riccio #12 üzenetére

Kész átverés??? Tény s valo hogy nem sok különbség volt észlelhetö a két funkcio közt.

Ha jol tudom az az alaplap még mindig SIS csipszetes, nem inteles, A benne levö Celeronrol meg ne beszéljünk, lassu dög volt ehhez képest ami most van. Ezen eleplap manualjában viszont irja hogy az AGP port 0.8 V-ot ad le.

De akkor most mi a szabvány. Na mind 1.

Öszintén szolva nem nagyon szaggat semmi 4-szeres sebességgel sem. (Tekintsünk el mopndjuk a doom 3, vagy az ut2007 játékoktol(az utobbi még csak meg sem jelent)).

István

• istkre

csendes tag

válasz Sir Riccio #6 üzenetére

A régi alaplapom egy ASUS P4SDX (a manualja és a BIOS szerint is tudott 8szoros agp sint futtatni, ráadásul nem volt rajta AUTO funkcio a sebesség beállítására) volt és ment benne 8 szorosan is. Mind a SMARTGART, mind a SANDRA, mind pedig minden progi 8 szorosnak jelezte ki az AGP sebességét. A manualt is gondosan elolvastam. De az is csak azt irja amit mondtam 1.5V-ot adle a sinre 8 szoroson. Süt ha jol emlékszem ez a szabvány.

Az viszont lehetséges hogy nem tudja a kártyám elviselni a 8szoros sebességet. Kiprobálom hogy állítok a memoria és a sin sebességén illetve feszültségén.

István:))

• istkre

csendes tag

Sziasztok! (ismét)

A biosban is kutakodtam egy kicsit és elolvasgattam a manualját az alaplapnak és a videokártyának is. Az alaplap 8-szoros AGP sebesség mellett 1.5V-ot ad a sinre, a kártya viszont 0.8-at tud fogadni. Ez vajon bibi lehet e? :F

István

• istkre

csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok hátha akad valaki közülletek aki megválaszolja nekem a dolgot.

Na szoval kezdem. Nemrég vettem egy uj alaplapot procit és ramot. Ami Gigabyte GA-K8NSC-939 (Nforce 3 250GB), AMD Athlon64 3000+, 2 X 256 MB RAM. Eddig gondolom mindenkinek világos a dolog. A régi konfigombol megmaradt egy Connect+D Ati 9600 (nem pro) videokártya. Ami AGP 8-szorst és 4-szerest is támogat.

A probléma az hogy amikor 8-szoros az agp sin sebessége akkor, ha bmilyen 2D vagy 3D alkalmazást elinditok akkor kifagy a gép, és izzik a kártya hűtőbordája. Viszont ha vissza veszem AGP 4-szeresre a sebességét akkor rendesen meg nem fagy, és lehet vele bármit tenni.

:F Az lenne a kérdés hogy ez mitöl van? :F

Elöre is köszi a segítséget.

Üdv István

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés