Hirdetés

Aktív témák

• gelbelex

őstag

válasz Siriusb #1575 üzenetére

Találkozott már valaki olyan kék halállal, ahol a hibaüzenet: DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL ?

Találkoztam, hogy a gáz vesse fel az egészet... :W :O
    Épp ma akartam kérdezni róla.
    Tud még egyéb szépségeket is írni... ;]

Nekem se függött terheltségtől, de újrarakott rendszerrel is jelentkezett.
    Leggyakrabban bekapcsoláskor, többször kékség (néha magától restart, néha csak reset-re); és gyakran csak korlátozott módban sikerült boot-olni (utána felbootolt normálisan is :F ) Máskor menet közben, játékból, vagy tömörítés végén fagyott.

Szintén 6400, semmi tuning sehol, DS3, F7-es bios, 4*512 KingmaxMars800.
    Azért vettem ezt (először persze csak 2*512-őt), mert eleve nem készültem/készülök memória-tuningra (procit esetleg később, 2800-zal beérem). Aztán bővítéskor választhattam, bukok-e az eladáson, vagy olcsón veszek még kettőt, és gyári speckó körül használom; az utóbbi lett. Dual-ban mentek..., valahogy. ;]

Talán nem proci (nem örülnék), mindenesetre amióta a négyből kivettem kettőt a 3-4 slot-ból (így single mód van), nem jelentkezik a hiba.
    (Kábé akkortájt kezdődött, amikor beleraktam a második kettőt, de mivel akkor került bele egy IDE-RAID kártya is, nem volt nyilvánvaló a dolog.)
    Az ellenpróbákat még nem végeztem el, azaz hogy
    1. a memóriák cserélgetésével kiderítsem, a RAM-e a hunyó, s ha igen, melyik...
    2. a slotok cserélgetésével kiderítsem, a dual módot nem bírja-e valami...
    A 10-es biost sem próbáltam még...

Kérdezném a profik véleményét..! :R :
    Ti mit tesztelnétek még..? 10-es bios?

Aktív témák