- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
feri100 #4460 üzenetére
1. Solid Edge szoftvert kb 2x használtam 5-5 percig évekkel ezelőtt. Nem ismerem.
2. A feladat megoldható, a kérdés, hogy statikus vagy dinamikus rendszert szeretnél-e.
3. A full 'természetes' megoldás gravitációs környezetben oldható meg, a kvázi természetes meg jó közelitéssel gravitációs tér nélkül, bemodellezve a belógás pályáját és azon kiosztva (nem egyesével bepakolva, felesleges szenvedni ilyennel) a láncszemet.
Nekem ez a véleményem, de hozzáteszem, feladat mélysége és igények miatt szoftver határokba ütközhet az ember - Én alapból Pro/E-ban gondolkozom, ezért irtam az 2, 3 pontot.Kieg.: Drótkötél deformálódó elem, ezt ma legjobb tudomásom szerint csak CATIA-ban lehet megcsinálni, de ott is gondolkozni kell ám rajta rendesen ebben az esetben. Deformálódó elemekre manapság mindenki azt mondja, hogy használj FEM-et... Én meg azt modnom, hogy a FEM nem modellezésre hanem analizisre való. Ez ma még erős hiányosság... Pro/E WF5-ben mondjuk még nem próbáltam, de valszeg még abban sincs.
-
Parson
addikt
válasz
feri100 #4457 üzenetére
Hozzáteszem a jelenlegi cégnél én is SolidWorks-ben tervezek teljesen más rendszereket, per pill egy kb 12 darabból, de annál bonyolultabb, fröccsöntött alkatrészből álló szerkezetet. Ennek most más a szépsége.
Köszi az elismerést, nekem is hatalmas érzés volt mikor átadtuk és ment a vigyorgás, hogy milyen klafa lett. -
Parson
addikt
válasz
feri100 #4455 üzenetére
Egy jobb munkaállomás, x64 rendszerrel, 8 Giga rammal. Nem kicsit volt szivás igy is, elhiheted. Az alkatrészszám azért lényeges, mert a fóliakezelése volt az amivel hatalmasat dobott a Pro/E. Természetesen nem minden alkatrész mozgott külön-külön pályán, csak az alegységek, de a robotrendszer miatt 2x 16 DoF (Degrees of Freedom) rendszer volt, ami igy is eléggé bonyolulttá tette. Viszont két hétbe került a tiszta animáció nem kis fejtöréssel, napi 10 órai feszitett tempóval, határidőre. És végül sikeresen, megrendelői megelégedéssel zártuk a projektet.
-
Sraff
tag
válasz
feri100 #4426 üzenetére
Szia!
Itt válaszolok, hátha mások is belefutottak ebbe e problémába.
Tehát a program használatához a következőkre kell figyelni:
- E,A,I megadásakor:
* E-t N/m2-ben,
* A-t m2-ben
* I-t m4-ben kell megadni.
Ez csak akkor fontos, hogy ha a lehajlási értékekre is szükség van.- Csomópontok felvétele: A tizedes-elválasztó jel mindig "." (pont).
Mert tegyük fel, hogy felveszel egy pontot a (1.5,2.5) koordinátán. De utólag módosítani szeretnéd mondjuk a kényszert, akkor beteszed a megfelelő kényszerhez a pipát és a koordinátáknál - ahol időközben 1,5 és 2,5 jelent meg - átírod az 1,5-öt és a 2,5-et 1.5 és 2.5-re. Különben a módosított kényszer az (1,2) pontra módosul.Az E,A,I megadásakor is "." az elválasztó jel.
Ha ezekre odafigyelsz, akkor menni fog. A többi funkció magától értetődő.
Esetleg még az eredmény kirajzoltatásakor az arányokkal érdemes játszani, hogy látszódjék minden.
Remélem tudtam segíteni. Ha valami nem világos, akkor kérdezz nyugodtan.
-
Sraff
tag
válasz
feri100 #3790 üzenetére
Egy "http://"-vel több került a linkbe!
A helyes link: Solid Edge videók
Egyébként pedig mindenkinek buék!
-
Szepy2884
tag
válasz
feri100 #3686 üzenetére
Bizony még én is azonosulni tudok azzal amit mondasz pedig még annyi idős sem vagyok ahány év tapasztalatod van mérnökként. Szerencsére amikor kellett, én már számológépet használhattam és nem pedig táblázatokat lapozgattam egy egyszerű négyzet vagy gyökvonás miatt. Azonosulni tudok veled, mert megtapasztaltam milyen körzővel vonalzóval szerkeszteni, mitöbb a rémemet: SRAFFOZNI
Mielőtt elment volna az egésztől a kedvem, jött az autoCAD. Géppel rajzolni szinte eufólikus élményt jelentett, és ezt az érzést sosem akarom elfelejteni, hogy örökre megbecsüljem a jó dolgomat.
Ja és akkor is leesett az állam, amikor azt a gépelemet amire 1 hetem ráment hogy megszerkesszem kézzel és megcsináljam hozzá az összes számítást még 2 hétbe került, majd amikor felhasználtam, hogy az lesz a diplomamunkámban és már GÉPBEN megrajzoltam fél nap alatt és szinte mindent kiszámoltam hozzá pár perc alatt, azt sem fogom elfelejteni.
-
Agent T
tag
válasz
feri100 #3686 üzenetére
Üdv!
Én csatlakoznék a feri100 álltal elmondottakhoz. Jelenleg egy szerszámgépekekt gyártó cégnél vagyok tervezőmérnök és Solid Edge-t használok.
Na most, ha jobban belegondolok, végül is egész nap csak téglatesteket meg hengereket rajzolgatok. Nincs szükség bonyolult n-ed rendű splineokra meg beziégörbékre. Téglatestet meg hengert pedig mindegyik program ugyan úgy rajzol. Akkor miért is használjak én egy nehezebben tanulható Pro-Engineert vagy Catiát? Tény és való, hogy ezek nagyon profi és nagyon sokoldalú rendszerek. De számomra például a sokat emlegetett Pro-E2001 sokkal átláthatalanabb volt mint egy V15ös vagy V18as Solid Edge. Akkor ha már árban nincsennek olyan nagy külömbségek az a döntő ugye hogy mit is akarok. Egy egyszerű bárki álltal megtanulható programot, aminél nem kell elküldeni az újonnan felvett mérnököket több hetes tréningekre, hanem egy hét alatt magától is simán belerázódikés összeszedi azt a tudás amire szüksége van.Sőt, személy szerint én még egy sima AutoCAD-al is simán el tudnám végezni ezt a munkát, mindenféle bonyolult 3D-s rendszer helyett, mert a tudása megvan hozzá. Anno az egyetemi szakmai gyakorlatomat egy mutlinál tölöttem. És elégge hülyén néztem mikor az ottani kollegák elmesélték, hogy az volt a fő szempont a munkahely kiválasztásánál, hogy itt Pro-E-t használnak, a másik cég meg csak AutoCAD-es 2D-s dokumentációkat készített, ahol épp szükséges volt ott meg Inventort használtak.
Szóval ez a tűzzel vassal minden olyan ellen ami nem Pro-E kicsit olyan furcsa nekem. Lassan már tényelg kisebbségi komplexusom lesz a fórumot olvasgatva, mert mást használok. -
Atlantis
veterán
válasz
feri100 #3686 üzenetére
Haladni kell a korral. Akkoriban mennyi idő volt a fejlesztésre? Azzal tempóval ma nem sokra mennénk. A felgyorsult világ szülte ezeket a szoftvereket és technikát, ez részben áldás, részben átok.
Érdemes beszélni ezekről a szoftverekről, mert minden mérnök összeakad majd valamelyikkel, jó eséllyel már az iskolában. Sőt, már műszaki középiskolákban is oktatnak ilyesmit. Én se vagyok öreg, de akár 10 éve is elképzelhetetlen volt ez, én pl.: nem is hallottam róluk, míg dolgozni nem kezdtem. Néha meg is ijedek, hová fog ez még fejlődni? -
Parson
addikt
válasz
feri100 #3686 üzenetére
Szia Feri,
tudtommal a fórum célja éppen az, hogy az idevágó mérnökök (esetenként mérnök hallgatók) összevessék véleményüket, tapasztalataikat a CAD szoftverek témájában. Ezesetben miért a szájtátás, ha vannak, akik kérdéseikre itt kapnak választ? Néhol már lehet hogy egy picit sarkosodik a téma, ezt el lehet ismerni, de ettől még nagyon is jó és hasznos dolognak tartom az itteni véleménycserét.
Nem mellesleg az, hogy ma már a tervezőmérnökök eszközei ilyen szintre fejlődtek, az még nagyobb igényét szabhatja az ilyen és ehhez hasonló oldalak működését. Más oldalakon is nézelődök, és tény hogy ott is szóbajönnek mások számára evidens / érdemtelen dolgok. De ettől még lehet egyik másik posztban vmi ami újat ad, nem? -
perfag
aktív tag
válasz
feri100 #3518 üzenetére
Könnyedén
Bocs.
Az IGES-szel már a korai verzióknál sem okozott gondot. Emlékszem egy Pro-E rajzra (20MB) 2000-ben, ami valami felülethiba miatt fennakadt az akkori SE-en (ha jól emlékszem v12 ??), azt tudom, hogy ezzel teszteltem a v14-et: az már gond nélkül értelmezte.
Mi gondod vele? More input, please.
Ha nem titkos szívesen átteszem neked Parasolidba. SE-be már nem tudom, újabb verzióm van. -
masta_dry
tag
válasz
feri100 #3181 üzenetére
Köszönöm szépen az anyagot.
A helyzetet az árnyalja, hogy országos lefedettséggel bíró vállalkozás célgépeiről van szó, és idővel tuti bekúszna a fejlesztés a rajzok készítése mellett. Sajnos nincs adatom arról, hogy mennyire megy nekik a bolt. (se honlap, se semmi...)
Úgy döntöttem, egyelőre indulok egy bevezető árral, amíg rajzkészítésről van szó, és a tervezési igény első jelére leülök velük újratárgyalni a bérezést. -
Parson
addikt
válasz
feri100 #3140 üzenetére
Azzal nincs is semmi gond, csak ha már ott van és pillanatok műve az egész, akkor használjuk rendesen ezt az eszközt, megkönnyitve utána egymás életét.
Nem azt mondom, hogy mások (köztük én is) tökéleteset alkotnak, de a gyorsaság néha a pontosság és az eladhatóság rovására megy, igy érdemes néha átfontoltabban tenni venni és máris gusztusosabb az eredmény. -
Parson
addikt
válasz
feri100 #3138 üzenetére
Vagyis ezen a címen.
(Amúgy nagyon egyszerű a Link opciót használni. Kijelölöd kurzorral a majdani link szövegét a szerkesztett írásodban, aztán katt a Link gombra és a felugró ablakba egy ctrl+v -vel bedobod az előzőleg ctrl+c -vel kimásolt webcímet.)
-
perfag
aktív tag
válasz
feri100 #3123 üzenetére
Ciki. A MathCAD Hasznalata.pdf link működött, azt hittem a többi is - sorry.
MathCAD okító anyag MathCAD fájlokban - nem tudom már hol szedtem össze és remélem a letöltő link műxik. -
perfag
aktív tag
válasz
feri100 #3119 üzenetére
Ha a MathCAD-hez keresel (lehet, hogy rosszul fejtettem vissza mi volt az első üzenet, akkor bocs) magyar nyelvű anyagot akkor:
http://geo2.fmt.bme.hu/subjects/regitargyak/Jegyzet/Peldatar/Megoldasok/MathCADHasznalata/Valahonnan van 5 évvel ezelőttről 13 MathCAD fájlban megírt ismertető anyagom is, ~1,5MB, ha kéred elküldöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Napelem
- PlayStation 5
- Autós topik
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest