Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerzsol
aktív tag
válasz
Knobber
üzenetére
Én is ugyanezt az összehasonlító pdf-et linkeltem feljebb, de azért köszi.
Azt is olvastam, hogy az 5050 V2 hangosításnál, mindig amikor egyel fentebb veszed a hangerőt, dörmög egyet.. ez a sima 5050 (V1)-nél nincs. Sőt azt is hallottam, hogy zúg a mélyláda..
Nem tudom, olvastam fórumokat, azt is hallottam hogy a V1 jobb mert nincsenek meg ezek a gyermekbetegségei.
Annyi rosszat írtak, hogy kezd elmenni az egész vásárlástól a kedvem.. mert mindenhol azzal dobálóznak, hogy összeszerelési minőségben, hangminőségben sem jó, bezzeg amit ajánlanak az meg 100.000 Ft alatt nem áll meg.. Ennyit meg nem akarok egyszerre kiadni..
elszomorító számomra. -
Knobber
aktív tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
3600-nak rearjai elég csöppek... Térhatásnál szerintem fontos lenne, mert így is Genius hiba hogy a rear-re alapból rá kell tekernem mert halkabbak. [link]
Volt 3600-am és én nagyon hiányoltam belőle a magasabb hangokat. Egyedül filmnézésnél volt jó élmény, de zenénél nekem nem volt az igazi. Plusz az analóg tekerő nekem kezdte beadni a derekát, gyorsan túladtam rajta... A mély tényleg jó volt benne, szerintem még verte a 6000-esem is. De hát az csak a hang egy része. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Knobber
üzenetére
Sziasztok!
Itt egy örök dilemma amiben remélem tudtok segíteni!
Melyik a jobb hangfalszett a 3600 vs 5000 csatáját tekintve?
Ugye teljesítménye azonos a kettő, de a 3600-as verzió nagyobb frontokkal van megáldva, meg ahogy olvasgattam durvább méllyel is, amivel még egy 5005-öt is lealáz, pedig az 75W!

Ugye az 5000 legalább olyan jó mint a 3600, csak mert egy hibátlan fekete 5000-esre fenem épp a fogam!
Üdv és köszönöm a gyors segítségeteket!

-
Knobber
aktív tag
Nekem 5050V2 van, és 30-ig van számozva a hangerő rajta. Nyugodt, csendes szobában 2-es hangerő is teljesen elég... De ha a gépen jól fel van tekerve a hangerőszabályozó akkor 00-án is eleget szól... Szóval nagyon nehéz kihajtani. Ha nagyon fel van pakolva a hangerő a lentebb lakó szomszédnak a SZOMSZÉDJA is hallja a mélyeket

-
gerzsol
aktív tag
Hello,
Most tervezem egy Genius 5.1 vásárlását.
Érdekelne a véleményetek, ahogy nézem közel egy árban van az általa kinézett típus.5050 és 5050 V2
Specifikációban láttam a különbségeket, de számomra nem jön át melyik lehet a jobb.
Melyikről a mi a vélemény és szerintetek melyik a jobb?Mindkét típusnál van a mélynyomón főkapcsoló amivel áramtalaníthatom a rendszert? számomra ez fontos lenne, valahol olvastam hogy valamelyik Genius típuson nincsen.
Köszi a segítséget és a válaszokat.
üdv, gerzsol
-
Knobber
aktív tag
Az én hibajelenségemre a Genius márkaszerviz 10e feletti összeget mondott. De szerencsémre a cucc magától megjavult.

Szóval érdemes megpróbálni a nem hivatalos szervizelést is.felic555:
Boltban is kapni ilyen cuccost egy év garanciával:
[link]
Sajnos drágább mint a fentebbi dekóder, mert ők legális import és megvették a Dolby licenszt. A HD audio rush és társai nem fizetnek a Dolby-nak jogdíjat.
Ebbe be tudod dugni optikán a konzolt, és Coaxon a TV-t és csak egy gombbal át kell kapcsolni rajta.
Sajnos ezek a dekóderek mondhatni egy Genius szett árának fele, de tekintsd úgy mint hosszú távú befektetés.
Kínából is be lehet ezeket közvetlen vásárolni, de nem sokkal olcsóbban: [link]
Itt most van akciós kupon is: [link] -
-
storm4
aktív tag
-
felic555
tag
sziasztok!
lenne egy megoldandó kérdésem!
adott egy darab playstation 3 slim, egy lg lcd tévé, és egy ilyen genius hangfalszett az 5000-es változat.
ez pedig a hangfal hátulja.
most a számítógépre van kötve, a DIN csatlakozóval (3 jack az alaplapban).
meg szeretném oldani, hogy a tévére kötve 5.1-ben élvezhessem a filmeket, játékokat, zenéket.
a PS-en van egy HDMI és egy optikai kimenet
[link]a PS HDMI-n keresztül van a tévére csatlakoztatva. a tévén is van ilyen optikai csatlakozó.
van valami olyan kábel, aminek az egyik vége ilyen optikai csatlakozó, a másik pedig vagy DIN vagy 6 db RCA-s végű?vagy hogyan lehetne ezt összerakni? bocsánat ha a kérdés nem pont ide tartozik:/
légyszives segítsetek:/ -
Knobber
aktív tag
No, nekem a probléma megoldódott. Estére kihúztam a hangfalat és ma reggel visszadugva jó volt. Azóta hallgatom most órák óta és jó.
Márkaszerviz Pesten van csak. Én nekem van egy TV szerelőm, aki ugyanígy Pesten megcsinálta volna. Javaslom hogy Kecskeméten is vidd el egy ilyen univerzális szerelőhöz, mert nem egy bonyolult szettek ezek műszakilag, hisz analóg az egész.
-
Thom95
tag
Ebben a kérdésben társulnék, esetleg egy jó márkaszervíz/szerelőt tud valaki ajánlani? Kecskemét vagy környékén? Ha más nincs Budapest is talán megoldás, csak akkor az már nagyon költséges lenne.
-
Knobber
aktív tag
Én nekem is gondom akadt egy 5050v2 geniussal. Három nap után nem kapcsol be, csak ha adok neki áramot akkor búg. Ha az ujjam hozzáérintem az RCA inputhoz akkor a búgást abbahagyja. "reagál rá"
De amúgy kakuk, nem ad LCD se képet.Szerintetek a Genius márkaképviselet foglalkozik Szlovák bolt ( www.interstore.hu ) garanciális intézésvel? Visszaküldeni SK-ba a cuccost több mint 10 ezer forint és 26 maga a hangszerelés. Nem éri meg... Esetleg valami villamossági bolt, ahol helyre teszik pár ezerért? Van akinek hasonló tapasztalat Genius cuccok gari ügyintézés? Illetve ha megbontom a cuccost, van benne ilyen garis matrica ami elszakad?
-
Thom95
tag
Üdv.
Van egy Genius 5050v2-es hangrendszerem.
Olyan problémám akadt ma, hogy egyszer csak az egyik hangszóró nem kezdett el szólni. Mondom remek. Kikapcsoltam a rendszert, majd újra be - semmi. ( Bal elsőről van szó - Front Left ). Megcseréltem a két elsőnek a kábelét, magában a mélyben, így a másik már szólt, de az előző nem. Létezik hogy a kimenetnek lett annyi? Pont ma sikerült egy Creative X-fi Extreme Audio hangkarit beszerezni és gyönyörűen szólt.Agyonhajtva se volt. Nem értem mi baja lehet. Minden jól van összerakva, mivel egész délután szépen tette a dolgát.
Előre is köszönöm a választ ill. a segítséget!
-
crhis86
tag
Szerintetek megér egy használt, gari nélküli 5005-ös 15.000 Ft-ot?
-
TGaben
tag
válasz
Fecogame
üzenetére
Neee... a mázlista

Nem, olyasmit nem tapasztaltam. Ha maxra feltekerem (nem megy zene, meg semmi, csak úgy "üresen"), akkor már a hangszóróknak van egy kis hangja, "szélfújás" jellegű.Jaa, és még 1. A beállításokat nem jegyzi meg?
Ha kikapcsolom, visszakapcsoláskor minden alapra áll? -
TGaben
tag
válasz
Fecogame
üzenetére
Köszönöm a választ!
Megoldódott a tv-s probléma, csak én voltam láma. Ha bemenetre kötöm a tv-n (audio in), persze,h nem szólal meg. De tegnap átraktam fülhallgató kimenetre is, és akkor nem volt ott sem hang. Ma megint megpróbáltam oda, és most meg van
Mind1. Akkor a zúgás meg nem egyedi nálam. Megkérdeztem 1 műszerészt, azt mondta, baja nem lehet, csak max zavaró, ha csönd van. -
TGaben
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, de nem akadt meg a szemem, az erre vonatkozó válaszon.
Vettem egy Genius SW HF5.1 6000-et (nyugodtan írjátok meg, ha nem kellett volna megvenni, és mondjuk 35 ezerért van jobb 5.1!!), mert az előző (3600-os) sajnos meghibásodott 7-8 év után, pedig nagyon szerettem. A Hangerőszabályzó potmétere ment tönkre (nincs mély), elvileg cserélve lesz, csak pár hónapja már igy van, és már nem bírtam a megszokott ("dübörgő mély") hangzás nélkül. De sajnos ezzel nem olyan. Jobbra számítottam, vagy legalább hasonlóra. Mély az van redesen, talán sok is, (persze, lentebb lehet venni, de akkor meg kevés :/ ) de az összhangzás hagy némi kérdőjelet... Lehet, még nem hangoltam be teljesen a pici szobához....
És akkor a kérdés:
Akinek ilyen van. Zúg a mélyláda, ha ki van kapcsolva a sz.gép? Eléggé hallhatóan. Stand by ezen már nincs, EU-s szbvány. Mikor megy a gép elnyomja, de gondolom akkor is zúg. Alaplapi hangkártya, majd veszek Xonart, de az előző 5.1 is erről szólt, és nem zúgott. Ha ez probléma, hogyan lehet orvosolni? Vigyem vissza?
A másik,h sztereóként rákötöttem a tv audio in kimenetére a hagcucchoz adott RCA - jack kábellel. Hiába kapcsolom át a hangszorót a tv "állásba" nem szólal meg. A tv hangszoróit ki is kapcsoltam a beállításoknál. RCA - RCA kábellel többre mennék? Mert azon kívül scart, rgb, és füllhalgató csatlakozó van még a tv-n. Utóbbiba átdugtam , de semmi. Jó lenne az utolsó F1 futamot a Geniuson hallgatni...
Segitsetek légyszi.
-
Saltron
csendes tag
Hali!
Adott egy genius 5000 rendszer elpukkant benne pár dolog (sub végfok) , kicseréltem minden működött faszán.
Aztán egyszer csak gondolt egyet és nem lehet bekapcsolni, főkapcs be és minden led világít egyszerre, semmire sem reagál.
Valakinek van valami ötlete vagy véleménye?
-
janihunk
senior tag
Sziasztok Genius sw-hf 5.1 5000 néztem ki magamnak. Ami fontos lenne nekem az az hogy távirányítóról ki/be lehet kapcsolni?
-
Genius 6000-es hangrendszernél a funkcióknál van DVD/TV/AUX1/AUX2 opció, de a hátulján csak TV/AUX1/AUX2 csatlakozási lehetőség. A DVD lejátszót akkor hova kell kötni?
-
Attila xy
tag
Üdv!
Az érdekelne hogy valamilyen formában nem lehet-e rákötni ezt a Geniust hifire hogy 5.1ben szóljon?
-
golyani
addikt
nah rendeltem egy TDA7294 kit-et, kis okoskodás után sikerült jól bekötni újra szól az SW-HF5000

-
golyani
addikt
Hali
régi-új problémával fordulok hozzátok hátha tud valaki segíteni. adott egy 5000-es 5.1-es genius, melynek baja a következő:
- egyszer eldurrant benne a mélnyomó IC-je azt cseréltem majd működött pár hónapot mikor ismét elpukkant
- ismét kicseréltem, de ekkor max sercegést lehet belőle kihozni max hangerőn
- átnéztem a panelt, semmi sincs megégve, minden hol van vezetés, valami mégsem jó.Valaki találkozott-e már hasonlóval?
-
att88ila
tag
Miért szólnak a hátsó hangszórók halkabban egy 5050 v2 mint az elsök?Másnál is igy van,hogy az elsök hangosabbak mint a hátsók?Nálam halkabb.
-
Goose-T
veterán
-
att88ila
tag
Lenne még egy kérdésem.Milyen kábellal lehet összekötni a Genius 5050 v2 készüléket a tv vel?
-
att88ila
tag
Ma vettem egy Genius 5050 v2 készüléket.Lenne vele egy problémám.Mikor elinditok egy dvd és filmet VLC vagy powerdvd lejátszó programmal átálitom a menüjébe,hogy 5.1 legyen de akkor elég furcsa hang van nincs beszédhang.Ha átálitom stereóra akkor jó.Mi lehet a hiba?
-
dunkel
őstag
Sziasztok!
10 éves HT5.1-emen elszállt a bal front hang, illetve nagyon-nagyon halk.
Keresnék Budapesten valakit aki vállalná a javítást, szerviz is jó lenne.
Tudtok ajánlani? -
rulla
tag
Az erősítőbe mindent a megfelelő helyre bekötve, a következőket tapasztalom:
- A jobb front és surround egyáltalán nem szól
- A bal surround és front, mélynyomó és center szól, de
- A center alig szól, csak fülhöz tartva lehet érzékelni
- A bal surround kb 2-3x erősebben szól, mint a bal front -
rulla
tag
Sziasztok!
Nekem egy Genius SW 5.1-es hangrendszer van, ami költözés után teljesen meghülyült. Költözéskor nem szedtem szét teljesen, csak a hangfalakból a zsinórokat, ezeket a mélynyomó köré tekertem.
Az új helyen kb. 1 hetet állt kikapcsolva, majd összerakás után, bekötve minden kábel a megfelelő helyekre, a teszt alkalmazással össze-vissza szól, vagy nem szólnak egyes hangfalak.
- A bal hátsó (rear vagy side) például a center helyén szólal meg a tesztben, illetve akkor szólal meg a neki megfelelő hangfal-ikonra kattintva, ha fizikailag a center helyére kötöm!
- A mélynyomó a jobb hátsó ikonjára kattintva szólal meg
- A center a bal hátsó ikonján tesztelhető, vagy pedig akkor passzol a tesztprogramban, ha a bal hátsó helyére kötöm a kábelét az erősítőn
- A jobb első meg se szólal, de lehet, hogy valamelyik helyére bekötve az erősítőn, megszólalna
- Ha sztereóra állítom a kimenetet, csak a bal első szólA költözés előtt/közben nem változott semmi, maradt a Windows 7 úgy ahogy volt, mindössze a drivert (és vele együtt a teszt alkalmazást) telepítettem most újra, de semmi változás.
Segítség! Mi romolhatott el?

-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
valoszinuleg ez tortent az en sw 5.1 home theateremmel is: [link]
van esetleg valaki budapesten, aki meg tudna nezni, es megegyezes szerint javitana, megcsinalna?
koszonom,
fulmi -
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok!Mi a különbség a piros-fehér,és piros -fekete rca kábelek között?
-
kacsuszka
aktív tag
hali
most katptam egy genius sw 5.1 home theater -t.
A probléma akövetkező lenne vele: a Front Right alig szól. Nagyon halk.
Találkoztatok már ezzel a problémával? Nincs ötletetek mi lehet vele?előre is köszi
-
kalapocska
csendes tag
Sziasztok,
Keresek Genius SW-HF 5.1 5005 -t fekete színben, nem tud valaki egy eladó példányt?
P
-
Methos81
tag
Sziasztok,
A Genius sw 5.1 HT3600 hangrendszer, erősítőjének IC lapja, jobb oldali panel (sárga) melyen az első és hátsó hangfalak IC-je található. 2
Nekem ez a panel ment tönkre az egyik IC vel együtt, így ki kellene cserélnem azt a nyákot.
Tudtok esetleg segíteni?
Üdv
Szilárd -
ogi88
tag
Helló!
Akinek van egy Genius hf6000 5.1 rendszere.Az megtudná mondani,hogy hány wattot fogyaszt áramból? -
Goose-T
veterán
válasz
Olyasmi
üzenetére
A mostani tévéken az analóg hangkimenet általában csak sztereó, ahogy a tiéden is. Egy sima RCA-RCA sztereó kábellel tudod összekötni, nekem is úgy van. A hangfalrendszer fel fogja keverni 5.1-re, de attól még semmi köze nem lesz az igazi surroundhoz.

A filmeket tévére kötött PC-ről nézem, annak hatcsatornás a kimenete. A tévéd kimenetein a bal oldali két csatlakozó (R - Audio - L, piros és fehér) a hangkimenet, a többivel ne kösd össze a hangfalakat.
-
-
válasz
Olyasmi
üzenetére
A TV hátulján az az 5 dugó:
piros + fehér = sztereó, analóg kimenet
piro + zöld+ kék = komponens (kép) bemenet.
Az első kettővel tudsz csak sztereó hangot a Genius szettedre vezetni, amiből a Genius tud kikeverni mind a 6 csatornára hangot, de az csak ál 5.1 lesz.
Ha igazi 5.1-es hangot akarsz belőle, akkor kell egy dekóder a TV-hez.
-
att88ila
tag
Ha minden jó lessz akkor holnap meglessz az új Genius 5050 v2.Lenne egy kérdésem.Hogy helyezzem majd el helyessen a hangszórókat,hogy jó legyen a hangzása?

-
Sanya
nagyúr
válasz
att88ila
üzenetére
ha bemégy egy kábelboltba, vagy egy elektronikai boltba, akkor olyan hosszú, mint amennyit szeretnél. Amikor berendeztem a szobába, akkor vásároltam új kábeleket,mert nem volt mind elég hosszú. plusz a vastagabb kábelnek kisebb az ellenállása, kevesebb rajta a veszteség.
-
att88ila
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy GENIUS hf5050 v2.Milyen hosszúak a gyári elsö és a hátsó hangszórókhoz gyárilag adott kábelek? -
zsizsef
senior tag
Genius dht510-hez találtam egy kis narancssárga jack végű toldó kábelt. Az mihez kell?
Köszi! -
Igen, ebben az árkategóriában tényleg ne várj többet.

A legegyszerűbb szerintem ha elkezdesz már most gyűjtögetni egy kicsit komolyabb rendszerre. Konkrétan ennyi eszközhöz inkább vegyél házimozi erősítőt, aztán hangfalakat. Később nem lesz gond a bővíthetőséggel. Olyan hangszórókat veszel hozzá, amilyet csak akarsz.
Használtak közt nézz szét egész jó vételek akadnak. 30 körül már egész jó kis erölködők vannak. Persze akkor még csak erősítőd van, de szép lassan is lehet építkezni.
-
CoRt3z
tag
Köszönöm a kielégìtö vàlaszt. Ebben az àrkategòriàban ne is vàgyjak ennél többre mi? :-)
Sanya: Az àruk sajnos elég visszataszìtò, de késôbb lehet ràszànom magam hogy vegyek...
Optikai van a bizonyos, azon is gondolkoztam hogy veszek egy olyan 5.1-et, de azok meg nagyon dràgàk szintén... -
Ha sztereó forrást kötöl rá, akkor a Genius annyit tud csinálni, hogy mátrixolja a kétcsatornás hangot, azaz megfelelő algoritmusokkal előállítja a hiányzó csatornákra küldött hangot.
Viszont ezt a mátrixolás kb. ennyi:
Center: jobb és bal oldali jelet elemezve "kivonja" egyiket a másikból és kap egy mono csatornát, amit a centerben szólaltat meg.
Hátsók: a jobb és bal oldali csatorna fog megszólalni hátul is.
Mély: a jobb és bal csatorna jeléből egy alul áteresztő szűrővel "kivonja" a mélyhangokat és a kapott összesített jelet egy mono csatornán a ládára küldi.
Azaz, nem fog az autó hátulról jönni, csak ugyan úgy oldalról, max. hátulról is hallod az érkezést, mesterséges térhangzás-katyvaszt okozva ezzel.
A sztereóba kódolt térhangzást a régi analóg Dolby Surround kódolás tudja, de a Genius nem rendelkezik ehhez dekóderrel, így nem is tudja ezt megjeleníteni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha kikapcsolom, visszakapcsoláskor minden alapra áll?