Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Knobber #5397 üzenetére
Sziasztok!
Itt egy örök dilemma amiben remélem tudtok segíteni!
Melyik a jobb hangfalszett a 3600 vs 5000 csatáját tekintve?
Ugye teljesítménye azonos a kettő, de a 3600-as verzió nagyobb frontokkal van megáldva, meg ahogy olvasgattam durvább méllyel is, amivel még egy 5005-öt is lealáz, pedig az 75W!
Ugye az 5000 legalább olyan jó mint a 3600, csak mert egy hibátlan fekete 5000-esre fenem épp a fogam!
Üdv és köszönöm a gyors segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5397 üzenetére
Én is ugyanezt az összehasonlító pdf-et linkeltem feljebb, de azért köszi.
Azt is olvastam, hogy az 5050 V2 hangosításnál, mindig amikor egyel fentebb veszed a hangerőt, dörmög egyet.. ez a sima 5050 (V1)-nél nincs. Sőt azt is hallottam, hogy zúg a mélyláda..
Nem tudom, olvastam fórumokat, azt is hallottam hogy a V1 jobb mert nincsenek meg ezek a gyermekbetegségei.
Annyi rosszat írtak, hogy kezd elmenni az egész vásárlástól a kedvem.. mert mindenhol azzal dobálóznak, hogy összeszerelési minőségben, hangminőségben sem jó, bezzeg amit ajánlanak az meg 100.000 Ft alatt nem áll meg.. Ennyit meg nem akarok egyszerre kiadni..
elszomorító számomra. -
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5409 üzenetére
A centert a TV-m felé akarom tenni kb 120cm magasan van a földtől. A két front pedig kb 210cm magasan van a szekrények tetején kétoldalt. Sajnos elég nagy a magassági különbség a center és a két front között, de nincs lehetőségem máshova rakni. Azokkal szemben akarom majd a két Reart is feltenni a falra.
Jelenleg a két rear kábelét használva tettem fel a szekrényre a két frontot, így a két hátsó nincsen normálisan elhelyezve, de valóban, jó minőségű kábellel javulást érhetek el és remélhetőleg nem csak a kábelhosszban.
Sajnos RCA --> jack kábelből is kellenek a hosszabbak, mert a TV-m pont szemben van a PC-vel, a szoba ellenkező falain, PC-ről hajtom meg a hangfalat, de a TV-t használom kb. 95%-ban filmnézésre ezért a köré építem fel az 5.1-et.Na meglátjuk egyenlőre nem tűnik rossznak.
-
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5411 üzenetére
Kérdés: Az nem gáz ha a túl magasan van a hangfal? egyébként nem veszem észre, beszólja a teret, csak nekem ugye kb 210cm magasan van. És az nem baj ha a Center nem egymagasságban van mint a frontok és a rearok?
Én azt hallotam ez az ideális elhelyezés és fejmagasságban: De ehhez külön Tv-zős szoba kellene..
A másik kérdésem, hogy nagyon nagy veszteség, ha rca Jack kábelt kellene vennem kb 3-3,5 métereset, a 3 méteres pont netces hogy elég, de 3métereset nem találok jó árban jó minőségűt. 5 méteresbe találtam csak ilyet. Sok az a kábelveszteség ha 5 métereset lakalmazok 3 méter helyett? Tudom hogy minnél rövidebb annál jobb, de a gyári 2 méteres helyett csak jobb minőségű mélgha hosszabb is 3 méterrel.
Ezt néztem ki: [link]
vélemény?
Má csak az a kérdés hogy a 3 jack csatlakozót be fogm-e tudni dugni egymás mellé a hangkártyámba vagy túl nagy a feje és nem fog odaérni..[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Knobber #5413 üzenetére
Az a cikk pöppet már elavult, 20 éve még igaz volt.
Manapság azért már fejlődtünk és kicsit előrébb járunk, az elvek hasonlóak, de az új filmek hangjait már sokkal precízebb technikával keverik. A hátsó hangszórók már nem csak diffúz, háttér hangokat állítanak elő, hanem pontosan elhelyezett térhangokat is.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5413 üzenetére
Tegnap megjártam a beszerző körütam, meglettek a hangfalkábelek és az RCA Jack kábelek is.
Nem vártam csodát de azt kaptam.. Érezhető a javulás még így is hogy dupláztam a kábelhosszakat.
Eddig a PC-n a hangerőcsúszka 95%-ra volt állítva, most levettem 85%-ra és így is annyit dobott a hangerőn (jelerősségen) hogy a hangszórószett 30-as skálázású hangerőjénél, most 5-tel kevesebbre állítom és ugyanolyan erővel szólMegérte az átkábelezés.
Jelenleg amíg nem találok megfelelő konzolt, addig a következő módóon használom a háttérsugárzókat, de így is "kiadja az élményt".
-
ityam
senior tag
válasz Knobber #5422 üzenetére
youtubeon is most 20 ason hallgatok valamit és éppencsak hallani.Felveszem 30ra akkor sem fordul meg a fejemben hogy felébrednek az ősök.Sőt 40 en sem fognak. így már azért lehet hallani de szomszéd szobába nem hiszem hogy nagyon áthallatszana.
Szal az a a 200 watt nem tudom hol rejtőzködik.Win8 X64 van fent. a realtek oldaláról szedtem le a legfrissebb hangkártya drivert. Elejinte a régi SB live hangkártyámmal próbálkoztam de azzal pattogott a hangfal ezért dugtam át inkább az integráltra. A hangerő viszont az SB live al sem volt hangosabb.
Holnap kipróbálom a 32 bites win 7 emmel is[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz Knobber #5425 üzenetére
Hangkártyáknál egy kicsit másképp megy ez a driverozgatás, pláne ha normális hangfal van rákötve...
Amúgy nekem is vista driver van fent win7 64 bit alatt, meg is fagy tőle néha-néha a gép, de cserébe jól szólHP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5454 üzenetére
Hello,
Nos mielőtt megvettem a hagszórószettet elég rendesen olvasgattam a fórumokban és eléggé elrettentett milyen sok minden hibát írtak le, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy számomra még elfogadhatóan elérhető áron csak ez a Genius hagfalszett van. ezért- e mellett döntöttem. Az általad leírt hibát is olvastam a már a fórumon és a csodás megjavulást is.
És láss csodát. tegnap délután észlelte barátnőm a hibát, én is próbálkoztam életre lehelni a cuccot, de nem sikerült. kíhuztam a hálózatról és ma délután barátnőm bekapcsolta a cuccot és láss csodát működik..
Ugyan az történt mint nálad.
Nem tudom mi lehet vele, de eléggé aggasztó hogy ilyen hibák vannak ezzel a konstrukcióval. Kicsit elrettent, hogy mi lesz ha lejár az 1 év gari.Valaki esetleg tudja hogy mi okozhatta ezt a problémát?
üdv gerzsol
-
-
Jofi81
őstag
válasz Knobber #5472 üzenetére
Alapból nem volt ilyen, amikor megvettem, azóta történt vele valami. Az enyém nem torzít, vagyis ez még nem derült ki, mert soha nem hallgatom nagyobb hangerőn, általában alapbeállításon használom. Ha nem kopogna bizonyos mélyeknél, akkor teljesen meg lennék elégedve vele.
-
XtremLor
őstag
válasz Knobber #5506 üzenetére
Ettol jobb a haromszog alaku kepakaszto, egy alatettel azt ha megtamogatod nem lotyog a falon.
hasonlora gondolok:(#5508) gerzsol:Nem vagyok meg jaratos en se a geniusos dobozok kozott, de en a helyedbe felhivnam a boltot ahonnan vettem mivel garis, leirnam a hibat, mivel veletlenszeru a meghibasodas nem garantalt hogy a boltnal is elojon.
[ Szerkesztve ]
"Legen...Wait for it...Dary"
-
XtremLor
őstag
válasz Knobber #5586 üzenetére
Az interstore honlapja szerint a genius cuccok garanciajat ok intezik:
Fan Hardver Kft. 1131 Budapest Gyöngyösi utca 82. (06 1) 239-7020 www.genius.hu
Nem eri meg szlovak webshopokbol rendelni az afa kulonbozet minimalis...par ezret sporol az ember, de tobbet veszit ha baj van.[ Szerkesztve ]
"Legen...Wait for it...Dary"
-
313313
addikt
válasz Knobber #5633 üzenetére
Kérdés az mire akarja kötni, van-e rendes 5.1-es hangkártyája, mert ha nincs akkor az úgy már nem pár ezres
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
zolikaDB
veterán
válasz Knobber #5702 üzenetére
Hajlok a 6000-re, a lakas kicsi, a szomszedok meg ideges emberek. Nem alszunk vele egy helyen, szoval a vilagito lcd nem olyan nagy baj. Nezem a pcx.hu-nal, h van kulon 6000-es meg 6000 v2-es. Akkor a v1 elvileg tud standby-t?
Gondolom teljesitmenyben ez meg nem az Edifier S730, de kellemes basszusa van?!
Ja igen! A taviranyitot szigoruan a nyomora kell celozni, h mukodjon? -
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Knobber #5983 üzenetére
Köszi! Akkor marad a régi, más is ajánlotta ezt a fajta megoldást. Esetleg tudtok valami tuningot ajánlani? Régi tocsikban olvastam ilyen vatta kitömőset, lyuk begyantázósat. Esetleg az első pár hangszórót mire lehetne kicserélni komplett? Priviben is írhattok. Megköszönném
Én meg vagyok elégedve az 5000-essel, panelba tökéletes, úgy se bömböltethetem. Csak már egy kicsit uncsi, valahogy feldobnám.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest