Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
droti25
üzenetére
A bemenetekre tökmindegy, mit írnak, a lényeg, h egyetlen TV-n sincsen analóg 5.1 hangkimenet, márpedig te ahhoz szeretnéd dekóder nélkül használni = ilyen célra alkalmatlan, nem arra való.
Azért számítógép a fő rendeltetése, mert az előbbiekkel szemben ott mindig van analóg 5.1 kimenet a hangkártyán/alaplapon.
Fából vaskarikát szeretnél: nem "csak egy optikai bemenet" hiányzik, hanem az általad vmiért kerülni kívánt dekóder, ami a digitális jelből analóg 5.1-et hozna létre. Akár külső egységként, akár magában a hangrendszerben: dekóderre mindenképpen szükség van ehhez, anélkül képtelenség.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Adott egy 5.1 SW-HF Genius hangfal szett.
Optikai kimenet nincs ugye rajta..
Hogyan tudnám összekötni más módon egy LG 55 UH605V tv-vel, hogy 5.1 hang legyen rajta átalakító/dekóder nélkül? -
Danecay
addikt
Közvetlenül a trafónál nem láttam kondit de 3 féle feszültség is jön a trafótól (27V. 14V, 12V), ahová ezek a panelre csatlakoznak vannak kondik (50V 4700uF, 35V 4700uF, 12V 470uF). Ezeket cseréltem le.
Ugyanekkor ha valakit érdekelnek a fenti értékű bontott kondik, írjon
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Nekem van egy búgós 5000-a példányom. Eddig kipróbáltam szinte minden a problémával kapcsolatos megodási javaslatot de sajnos egyik sem segített, köztük a mai sem amihez a legtöbb reményt fűztem.
Sorban:
- gumibakra raktam a tarfót
- átforrasztottam a végfok IC-ket mert az olvastam, hogy a túlzott melegedéstől és gondolom az ebből adódó dilatációból kontakthiba léphet fel
- a mai napon pedig kicseréltem vadonatújra az összes puffer kondit, de sajnos továbbra is ugyan úgy zúg mint ez előtt csak 3e Ft-al lettem rövidebb.Van esetleg még tippje, hogy mit lehetne még kipróbálni?
Ez egy a témához kapcsolódó videó linkje ami ugyan nekem nem segített a probléma megoldásában de másnak hátha fog és egyébként 90%-ban ezt írják mindenhol a probléma forrásának és megoldási javaslatnak:
Erősítő javítás - 50Hz búgás megszüntetése kondenzátor cserével -
Tiger.
nagyúr
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Ezt nem értem.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
A távirányítóm fele nekem is oda van, pedig alig használtam, szétszedni sem lehet sehogy sem.
-
Gzula[HUN]
addikt
A 6000-es széria mennyire problémás? Gondolok pl. a 3600-as potméter problémájára. Az 5000-essel max az volt a bajom, hogy a távirányító egy idő után kezdte megadni magát.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Danecay
üzenetére
Ilyen lett a mély, és itt vannak a kondik.

Jelenleg ezzel a párossal vetekszik ami a kocsimban van.

Alpine ute 92 bt -
Danecay
addikt
Értem, köszönöm! Nekem búgási problémáim vannak az 5000-el, ezért kérdeztem, de amennyire sikerült utánajárni annak az eredetét leginkább az erősítő résznél érdemes keresni. Esetlegesen a hangszórókban lévő kondik is okozhatják. Mondjuk az a gáz, hogy az összes hangszóró búg + még a trafó is

-
Tiger.
nagyúr
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Nekem az van, igaz a kis hangszórókban kondit cseréltem, a mélyt körbe tomitettem, és az összes hangfalban hangelnyelo van. Brutális a hangzása, persze egy Creative xfi elit pro hajtja.
-
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Abszolút, remek hangzása van.

-
Gzula[HUN]
addikt
A 6000-es széria mennyire ajánlott?
Van egy régi 5000-es rendszerem, de költözés után a pincébe "ragadt" nagyjából 2 évet. Párát vagy vizet kapott, mert a "nagy doboz" belülről totál penész. A távriányítóját kivéve minen működik rajta, de egyik ismerősöm megveszi a pincéjébe.Helyette vennék egy új 6000-es szériát. Kérdésem, hogy érdemes-e elődjét figyelembe véve?
-
_NCT
addikt
Sziasztok,
A frissen beforrasztott kondim ugyanúgy szétdurrant, pedig a pólusokra figyeltem, illetve egy kis extra is jutott a dologba... Ezen a linken (2. kép) látható hogy szétégett egy kicsi rész a nyákon, ha jól néztem a D5 D6 dióda egyik lába felől.
Jó lenne tudni mitől lehet, de lehet ez már rég túlmutat az elektronikai ismereteimen...
Trafó is érdekes, szekunder körön csatlakozás és terhelés nélkül pl 15.2V-ot mértem, a rajz alapján 13.5V-nak kellene lennie. És amúgy ebben a service guide-ban megadott értékeknél mindig kicsit többet mértem, pl van ahol 30.8V, 31V-ot ahol 27V-nak kellene lennie..., volt 61V is.
Bekapcsolás után kb 20 másodperccel rögtön szétdurran a kondi. Érdemes még ezzel foglalkozni? Nem szívesen adnám el, mert így kb semmit nem ér....
-
_NCT
addikt
Még valami: a tápot így szétszedve (mármint a tekercs körüli takaró-védőréteget lebontva) lehet használni a későbbiekben?lehet valami gond ebből hogy kicsit lecsupaszítottam?
Update: bocsánat, idióta vagyok, a főbiztosíték ment ki..... Eddig nem tudom miért nem néztem meg... Ha sikerül beszereznem egyet, akkor megnézem működik-e egy újabbal....
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Sajnos elhalálozott az 5050 v1-em. Történt ugyanis, hogy mostanában egyre többet panaszkodott az asszony és én is hallottam hogy a magas hangok mintha szép lassan tűnnének el. Ráadásul a rendszert is hangosabbra kellett állítani a korábbiaknál.
Aztán Szombaton megmakkant az IR része, kicseréltem távirányítóban az elemet, semmi. Távirányítót teszteltem (telefon kamera
) működik... IR-es tabletre töltöttem le alkalmazást, volt SW HF5.1 5050, azzal sem működött. sebaj, hátha kicsit csak meg kell tisztítani a front panelt, biztos oxidálódás, porosodás stb lehet a baja. Szétszedtem, megtisztítottam, összeraktam, puffanás, egyik kondi szétrobbant... Nembaj, kicseréltem az elkót, megtaláltam az adatlapot, az alapján beazonosítottam a pozitív-negatív lábakat. Bekapcsolom, se kép se hang....Multiméterrel mértem a trafóból bejövő vezetékek csatlakozási pontjainál, 0.02-0.05V... Ok, biztos tönkrement a trafó, vagy a trafóban lévő biztosíték. A trafó nem volt büdös, kívülről jónak tűnt. Szétszedtem, megnéztem a piros vezetékeknél lévő biztosítékot, hát nem tűnik rossznak... Ráadásul az csak egy hőbiztosíték, mivel ez áll rajta:
SET Y09 136°C J03 (Green)
Több biztosítékot nem találtam benne.... Hány amperes ez a hőbiztosíték, ami belevaló?? Szeretném feltámasztani halottaiból az erősítő részét.....
Update: trafó hőbiztosítékát megmértem multi-val, nincs benne szakadás, tehát elvileg jó.
-
Danecay
addikt
Na kipróbáltam, a ház összes helységéből, a villanyóradoboztól a konyhán keresztül a fürdőszobáig mindenhonnan vittem az áramot de mint ahogyan arra számítottam nem változott semmi, búg. Mint ahogyan már korábban írtam, pontosan ugyanúgy lett bekötve a 3600-as helyére mint ahogyan az volt és nem búgott, mint ahogyan nem búg a másik szobában sem ahová átvittem, az 5000-t meg látszólag mindegy hová teszem, búg, mint ahogy búgott a tesómnál is szóval szerintem ezt a földhurok dolgot lassan elengedem. Közben annyit tettem még, hogy átforrasztottam a végfok IC-ket mert azt olvastam, hogy relatíve gyakori, hogy a forrasztások elrepednek, valamint egy általam könnyebben mozgónak ítélt kondit is ami a 12V-s körhöz tartozik, minden bizonnyal annak a puffer kondija. Eddig sajnos semmi nem segített a búgáson

-
Danecay
addikt
Éppen az, hogy szét van szerelve, a mélyláda a le van kötve a rendszerről és maga a mélyláda vagy erősítő is szét van szedve
Közben egy könnyebben mozgatható kondira is figyelmes lettem ami a 12V-os körhöz tartozik, de hogy most ez jelent e valamit vagy sem egyelőre nem tudom. Kipróbálom amit írtál. -
Danecay
addikt
Nem elég csak a mélyláda mert azon is egyből hallható és elkülöníthető a főkapcsoló bekapcsolása után a trafó hangja valamint a Stand By gomb megnyomása után a hangszóróból érkező búgó hang? Nem is nagyon tudnám a többi hangszórót is átvinni mivel falban, gégecsőben vannak elvezetve a kábelek.
-
Danecay
addikt
válasz
Hujikolp
üzenetére
Neked is köszönöm a választ. Nem zárható ki ez sem viszont szétszedés után nem láttam semmi rendelleneset a kondikon, amik ugye jellemzően felpúposodnak. Továbbá ahogy olvasgattam a témával kapcsolatban itt a fórumon sok ember már vadonatúj korában tapasztalta a jelenséget különösképpen a SW-HF 5000-es szériával. A tesómtól van a hangfalszett így az előéletét is ismerem és a tesóm emlékei és elmondása szerint egy garanciális javítás után kezdett el búgni a hangfal, emlékei szerint addig nem csinálta és mivel feltételezem 2 évnél nem hosszabb garanciális idővel vásárolta így már vásárlástól számított max 2 éven belül jelentkezett a búgás és az óta is jelen van, nála is és nálam is, így nem gondolom, hogy a kondik elöregedése lenne a háttérben. Nem tudom mit cserélhettek a garanciális javítás során, tesóm elmondása szerint valamilyen panelt cseréltek benne mert be sem kapcsolt de hát abból is van ha jól számolom a bekapcsológomb paneljával együtt 7db.
"Ha párhuzamosan hozzáérinted (megfelelő polaritás mellett) akkor lejjebb megy a búgó hang?"
Ezt hogy érted egész pontosan? Arra gondolsz, hogy egy másik kondit perhuzamosan hozzáérintek a panelon beforrasztotthoz? Egy próbát lehet megérne de mivel 3 féle feszültség is jön a trafótól (27V. 14V, 12V) így mindegyik körhöz különböző értékű kondik tartoznak, és nem, hogy 3 félével nem tudom letesztelni de egyel sem lévén nem tartok ilyesmit itthon, bár semmi sem lehetetlen de tudomásom nincs róla, falun pedig nehézkes az ilyen dolgok beszerzése, főleg csak egy próba erejéig. -
Danecay
addikt
Köszönöm a választ de ezen írás szerint is nálam más okozza a búgást, hiszen mint írtam akkor is búg ha nincs összekötve semmivel. Továbbá 1:1-ben a HW-HF 3600 helyére lett bekötve ami pedig nem zúgott, tehát ha ilyesmiről lenne szó annak is zúgnia kellett volna. A "szétrobbantáson" pedig már rág túl vagyok de nem vagyok egy elektromos szaki, látni pedig nem látok semmi rendelleneset, úgyhogy ezért is érdeklődöm itt. A földhurok jelenség egy jó irány is lehetett volna hiszen az nem egy látható dolog, de a fent említett okok miatt kizárnám.
-
R3nts
senior tag
Mondjuk az előttem hozzászólónak abban igaza van, hogy használt készüléknél tényleg előfordulhat, hogy már "átereszt" pár kondi...de a brumm-szűrő(földhurok-szűrő)hátha megfogja azt is...

-
R3nts
senior tag
A földhurok-szűrő olyan helyre kell,ahol pl. (mint nálam)a TV is rá van kötve a Genius 5.1-re.Tehát egy helyiségben van a PC, a hangrendszer,és a TV.. Addig nálam is folyamatos búgás volt,amíg a linkelt szűrőt be nem tettem...a bejövő kábel TV-koax bemenet elé raktam be,tehát nálam jön a padlásról a koax...a szobában két felé megy a koax,az egyik a kábelmodembe,a másik vége a TV-be. A TV-s végére tettem a szűrőt,és az úgy megy a TV-be már. És mivel már megszűrt a jel,így nem "gerjed össze" a Genius-szal. Semmit nem kell a hangrendszerben szétszedni,mókolni,csak egy ilyen szűrő kell,és nullára megszűnik ez az alapzaj búgás. Nálam is búgott még akkoris, ha a bemenetekre nem volt kötve semmi.Az esetek 95%-ában a földhurok a baj,annak elég ha csak ugyanaz a hosszabbító/elosztó,amibe dugva van a Genius,az táplálja meg a többi cuccot is (TV, vagy PC, stb...).Persze az is elképzelhető, hogy Nálad más gond van,de általában ez szokott lenni...kb 1500 Ft,annyit mindenképp megér,mielőtt szétrobbantanád a Genius-t, hogy ott van-e a bibi...
-
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Minap került hozzám egy Genius SW-HF 5.1 5000 szett minek működésében hangzásában szinte biztos voltam miután vagy 15 éve használok egy 3600-as szettet. Beüzemelést követően szembesültem az itt is sokszor tárgyalt alapzajjal, zúgással, búgással. Némileg csalódott vagyok mert a 3600-as szettem-ről onnan tudom, hogy üzemel, hogy látom rajta világító ledeket. Valamelyik éjszaka is csak innen vettem észre, hogy bekapcsolva maradt, még csak nem is Stand By-ban, hogy felébredtem és láttam, hogy világítanak rajta a ledek, miközben kb. 0.5m-re volt alvás közben a fejem a mélynyomótól, hallani viszont nem hallottam semmit. Na nem így van ez az 5000-s szériával. Ez amíg bármilyen formában kapcsolatban van az árammal zúg és búg. Stand By állapotban a trafónak van búgó hangja, bekapcsolást követően minden másnak. Olvasgattam itt a fórumot és a leírtak alapján alágumiztam a trafót, hogy ne adja át a rezgést a fa doboznak, de így is zúg valamennyire, talán nem olyan hangosan de bekapcsolás után a hangszórókból ugyanúgy jön a búgó hang. Amennyiben egyik bemenetre sincs kötve semmi akkor is búg, tehát nem itt van a gond. Olvastam itt a trafót érintően műgyantás és sziloplasztos megoldásokról is, de mennyire segít ez a hangszórókból érkező búgó hangon? Sok hozzászólás volt a témával kapcsolatban ezért könnyen lehet, hogy átugrottam a megoldáson ezért kérdezném, hogy a hozzászólások alapján több mint 10 év távlatában van megoldás erre a problémára?
A válaszokat előre is köszönöm! -
ony666
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi de még mindig jól működő Genius Home Theater SW5.1-esem.Aminek a távirányítója hangerő lefele gombja meghalt!
Mit lehet csinálni vele, lehet még hozzá kapni távirányítót esetleg utángyártottat?Valaki PLEASEEEE!
-
Üdv!
AC-3 (5.1) input 2 kábelt hol találok, mert kaptam egy készletet csak kábelek nélkül.
-
fonok87
aktív tag
válasz
fogarasia
üzenetére
Pedig direkt az 5050 v2-re kerestem rá, arról tettem be képet :/ ami alapján úgy gondoltam az újabb típusokban is ugyanolyan biztosíték van...
Szervizesre ebben a topicban kérdezz rá.
Ha mégis szétszerelnéd magad, az elektronika topicban is lehet hogy érdemes kérdezni, aktívabb mint ez -
fonok87
aktív tag
válasz
fogarasia
üzenetére
Hali. Külön hozzáférhető a biztosíték:

Első körben én azt nézném meg, tippre üvegcső burkolatú olvadóbiztosíték (más nemigen lehet szvsz), tehát azonnal látod ha az pukkant el (nem megy végig a szál).
Szétszedésben én nem tudok segíteni, sokkal régebbi típus van nekem (3500), biztosan teljesen másképp van összerakva. Max. annyit, hogy ha jól emlékszem, nekem az előlapi panelt is le kellett csavarozni, hogy kijöjjön a helyéről az elektronika. -
fogarasia
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 5050 v2-es hangrendszerem. A minap 3 napos árammentesség után ismét bedugtam a kicsikét, egyet pukkant, s néma maradt. Se kép se hang. Valószínűleg a mélyládában található biztosíték ment ki, ha egyáltalán van ilyen. Ugyan is addig jutottam, hogy lekaptam a hátulját, de tovább nem tudom bontani, mert nem merem feszegetni. Így nem jutok be se a trafóhoz, se semmihez.
Tudna valaki tanácsot adni, mit keressek, mit piszkáljak és merre?
Előre is köszönöm! -
ttt1
őstag
Nekem nem szól a mélynomó része. Ha 5.1-esre rakom akkor a tesznél megszólal a center+a hangfalak, de a mélynomó süket. Az nem lehet kábel hiba gondolom ugye? Illetve mit nézzek meg? most újratelepítem egy újabb non official driverrel és megnézem úgy, de félő, hogy az nem oldja meg.
-
tirias
újonc
válasz
Fecogame
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Tartottam tőle, h nem úszom meg a lap "szerkesztése" nélkül, abban ugyanis nem vagyok olyan pro...
...de szerencsére ismerek szakit, akinek a szíve megeshet rajtam. 
Mondjuk az enyém nem búg, csak alig van hangja. De ez már bőven közelebb vitt a megoldáshoz.
Nagyon köszi még egyszer!

-
tirias
újonc
Sziasztok!
Tudtok kérlek segíteni, hogy vajon mi leher a probléma és vajon javítható-e?
Genius SW-HF 5.1 5050 V2 -es hangfalszett egyik pillanatról a másikra végtelenül lehalkult és csupán az első hangszórók "pislákolnak" full max equalizerek mellett. (5 csatornával bekötve és 2 csatornával is, különböző rendszereken és gépeket inputként használva is)
Szóval a fentiek alapján én arra gondolnék, h az erősítő szállt el benne, ill valami egyéb elektronika, ami konvertálhatja / szétoszthatja a hangot az inputtól a hangfalak felé.
Találkoztatok hasonló hibával és ha igen, megoldható volt valahogy a probléma?
Ez a Genius hangfalszett valami zseniális konstrukció - imádom, de nem vennék még egyet, ha nem muszáj..

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeket!

Üdv,
f -
G@ben
addikt
Már a múltkor írtam, hogy az SW3600-asomnál két hangfal nem szól. Most viszont azt vettem észre, hogy az összhangerő is csökkent. Nem vészesen, de mindent hangosabban kell néznem, ha rendesen hallani akarom. Ez mennyire biztos, hogy poti? Mert ha tuti, akkor megrendelem.

-
ogi88
tag
Sziasztok!Használ e valaki ilyen hangszórót [link] megéri szerintetek?

-
Attesz
aktív tag
Még egy kérdés a topikhoz kapcsolódva.
A távirányítóval nem tudom a hangerőt szabályozni.
Hallom ahogy zúg a motor, de nem mozog.
Ez javítható?Üdv
Attesz
-
fonok87
aktív tag
Ejh. Hát én itt nem látok hibát. Nem akartam Tiger.-rel egyetérteni (mert Creative fanboy vagyok
), de lehet az ő ötlete a megoldás :/ Sajnos a régebbi hardvereknél benne van a pakliban hogy a drivertámogatás hiánya/megszűnése nyugdíjba küldi őket Nekem a kettővel ezelőtti alaplapi hangvezérlővel kellett napokig szívnom win7-ről való frissítés után. Különböző verzójú drivereket levadászni/letölteni, ha nem működik az 5.1 kezdeni elölről... új alaplappal szűnt meg csak a problémám (mert nyilván a kis szemét windows "frissítés" címén feltette az újabb drivert ami nem működött). Azóta egy SB Z hangkártyám van. Jó.(#6883) imi123: Próbáltam keresni kábelt... szerintem max bontóban találsz
Viszont ennek kapcsán megtaláltam helyben mit mondanak az általam javasolt alternatíváról 
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Zyxel NAS326
- Vicces képek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

valamelyik pufferkondi már "átereszt"...

Ezt a kis vékony,műanyag bizbaszt (a center piezojának közepe)hogy tudnám vissza"nyomni", vagy nem is tudom,hogy fejezzem ki...szól, csak vagy benyomódott,vagy kissé meg lett hajtva... 

)

Viszont ennek kapcsán megtaláltam