Keresés

Aktív témák

• KGeri

csendes tag

válasz GeniusHU #531 üzenetére

Köszi. És az, hogy nem jegyzi meg, mekkora hangerőnél lett kikapcsolva, az normális?
    (gondolom az "elsőt" a hangerőszabályzó kattogására értetted, hogy már meg is oldottam a garanciális cserével)

• KGeri

csendes tag

Sziasztok!

Pár Genius 5005-tel kapcsolatos jelenséget szeretnék megosztani veletek.
    Vásároltam nagy reményekkel kb. egy hónapja egy példányt, amivel 2 komoly problémám akadt:
    - a hangerőszabályzó geiger-müller számláló módjára kattogott, ha tekerődött (de frankón).
    - a hangerőszabályzó kb. a hangerő 1/5-éig (nagyjából a vízszintes állás) hiába tekerődött, semmi hang nem jött ki belőle, majd egyszercsak megjelent a hang, de érezhetően nem a legkisebb hangerővel. Bemenettől független a jelenség, több eszközzel is teszteltem. Ugyanez volt igaz a sub-ra, centerre, surround-ra is, a sub esetében ez különösen zavaró volt, hisz lágy mélyet nem lehetett előcsalni belőle.

Vissza is vittem a vásárlás helyére, sajnos pont a 3 munkanapos cserekötelezettség utáni 4. napon, ahonnan így továbbküldték szakszervízbe (hogy a genius hivatalos szakszervízébe, afelől vannak kétségeim), de 3 hét alatt sem került vissza hozzájuk javítva, így felajánlották, hogy elhozhatok helyette egy vadiújat. Ez tegnap meg is történt, és az új hangrendszernél is ugyanúgy fennáll a hangerőszabályzóval a 2. probléma (kb. 1/5 hangerő alatt egyáltalán nincs hang, aztán egyszercsak megjelenik, de nem igazán halkan), illetve ennél azt is észrevettem (az előzőnél erre nem figyeltem fel, de lehet az is így működött), hogy akármilyen hangerőn is kapcsolom ki, a következő bekapcsoláskor a teljes hangerő kb. 1/3-ára állítja be magát.

Ezenkívül mindkét esetben elég csekélynek érzem a teljesítményét, volt nekem a jó öreg legelső szériás fadobozos Genius SW-HF 5.1-ből, és sajnos a nyomába se ér sem hangminőségben, sem teljesítményben. Kezdem nagyon bánni, hogy túladtam rajta...

Szóval a kérdéseim röviden összefoglalva:
    - Normális, hogy a hangerő 1/5-éig semmi sem hagyja el a hangfalakat?
    - Bekapcsoláskor fix hangerőre kell visszaállnia, vagy oda kellene neki, ahol kikapcsoltam?

Köszönöm a segítségeteket,
    KGeri

Aktív témák