- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
"Mennyit spórolnak azzal, hogy 8 sávot kap a kártya? 2 USD-t? 3-at?"
40-50-et biztosan. Nem csak az a lényeg, hogy hány PIN van kivezetve, illetve de, csak épp nem csak a pin-eknél van azzal extra munka, fele annyi kivezetett sávval jóval egyszerűbb az egész PCB design-ja, egy csomó összeköttést nem kell kiépíteni, adott esetben akár kevesebb rétegű PCB is elég lehet... illetve elvileg die területet is lehet vele spórolni a GPU-n ami javítja a kihozatalt. -
Sinesol
veterán
Szerintem kb. a 4070 környékére/ picit alá jöhet a 7700, a nvidiához viszonyitott fogyasztási többlet alapján becsülve, szerintem 220-260 wattos fogyasztása lehet majd. Mondjuk szerintem uj chip jön majd a 7700-7800-nak, ami akár jobb is lehet valamivel, de rosszabb is. Sok részegységgel, nagyobb chippel, alacsonyabb orajelekkel lehetne kisebb a fogyasztás, de azt tuti drága lenne gyártani, szal tippre valami kisebb, de határon járó energiaéhes chip lesz, általában ezt választja az AMD. Ezért is van az, hogy huzni szinte alig lehetseges es undervoltban sincs tul sok opcio, mert drasztikusan esik a teljesitmeny.
-
Robitrix
senior tag
Amúgy csináltak ilyen teszteket speciel Ryzen r5 3600-os CPU-val. Ami 6 mag 12 szálas. De az alaplap biosában le lehet kapcsolni a szálasítást, amitől lebutul a CPU 6/6-ra csak. Olyan játékok esetén, amik beérik mondjuk 4 maggal maximum simán megugrik a teljesitás 3-4 FPS-el pusztán azért, hogy nem kell küzdeni a szálasítás teljesítmény csökkenésével. Aztán hogy miért gyártanak 6/12-s CPU-t mondjuk egy 12/12-es helyett nos egyértelmű, az árak és a költségek. Azért egy 6/12-es CPU jóval kevesebb elektronikai elemből áll, mint egy 12/12-es így olcsobb, nem vesz fel annyi telejesitnményt kevéssé melegszik. Amúgy meg az esetek döntő részében amúgy se csutkázunk ki minden magot és szálat egy játékban vagy alkalmazásban. A helyzet az, hog nem is igen ismerünk olyan játékot jelenleg, ami használna mondjuk párhuzamosan egyszerre 12 párhuzamosan futó program ágat.
-
Robitrix
senior tag
Amúgy nem csak IPC javulást kapott. Hanem például a régebi FX procik kapásból csak a az SSE 3 utasíás készletig ismerték az utasitásokat. Csak valamikor az FX 8xxx valamelyikénél került bele a SSE 4-es utasytás készlet. A dolog ott volt kínos mikor 2020 márcusában kijött a Warzone egyszerüen elszállt a Buldozer procik jó részén, amik nem ismerték a kódban használt SSE 4 utasításokat. Újra kellett fordítani vélhetően kihagyva az SSE 3 feletti utasitás készleteket a kódból. Viszont továbbra is gond lehet, hogy újabb játékok esetén ha olyan finomságokat használnak a kódban, mint AVX és egyebb utasítás készletek egy olyan régi proci, mint a FX buldózer csak néz, mint Rozi a moziban, hogy milyen általa ismeretlen utasítást akarnak vele végrehajtatni. A túl régi intelekkel is lehet ilyen gond persze. Ahogy fejlödnek a CPU-k fokozatosan tolják beléjuk az újabb és újabb utasítás készleteket, amit éppen kitalálnak pár évente. Jelenleg éppen ott tartanak, hogy megpróbálják betenni a új procik mikrokódjába az AVX-512-es utasításokat. Ezek úgye speciális vektor grafikus műveleteket támogató utasítások. ás már itt toporog a kanyarban a a következő AVX támogatás AVX-2048 vagy valami ilyesmi. .
-
Dilikutya
félisten
Teljesen értelmes teszteredmények vannak a 8350-el, jól megy vele a Dead Island 2, a Horizon Zero Dawn, Doom Eternal is. 1080p, de megy, és 30+ fps van vele. 10 éves procitól ez korrekt eredmény, tekintve.
Én igénytelen vagyok, a szemem nem érzékeny az ilyen hülyeségekre, mint egyeseknek, ha a folyamatosság megvan, nem zavar, ha afölött ingadozik. Nagyon dilemmáztam az A10-6800K és a komplett FM2+ cseréjén is. Nyilván jobb az i5-11400, nem is bántam meg, de ahol megvolt a régivel a folyamatosság, azzal se volt bajom. De egy nagyobb FX-et 2 éve biztos nem cseréltem volna még, eleve pár éve gondoltam rá, hogy veszek egyet olcsón, olcsóbb lett volna mint végül egy vadonatúj félkonfig. -
Dilikutya
félisten
Nem pont az FX41xx-re gondoltam, az a paletta alja volt, de egy 8350 már használható teljesítményre képes ma is. Neked leeht golyózik a szemed, de akkor sem játszhatatlan a 30-50 fps. A 30 már folyamatos látvány, inkább ingadozzon 30-50 között, kevésbé rossz, mint ha beesik 30 alá. Előbbire most be sem ugrik, hol látok olyat, de a 30 alá eső fps képe egyből bevillan.
-
Dilikutya
félisten
Szóval nem mondtam, hogy az FX tökéletes lenne játékra, 11 éves CPU-tól az sem várható már el, hogy minden játékban értékelhető legyen. 10-20 éve ez elképzelhetetlen volt eleve. A 30-50 fps sem játszhatatlan. Nem vennék FX-et használtban, de ha lenne, most kezdenék még csak gondolkodni a cseréjén (ami volt: Richmond A10-6800K, 2 éve lett cserélve, faternál most is pörög).
-
arabus
addikt
Nagyon rossz a matekod ha nem megy ne erőltesd.
-Normál tojás (4060):130000 Ft.
-Nagy tojás (4070Ti):333000 Ft.
-Extra nagy tojás (4090):616700 Ft.
Nem tudom miért nálam ez a matematika azt hozza,hogy egy 115W fogyasztású kártya 130 pénzért nagyon is jó árban van.
Mondhatod hogy van 4070-is de az pedig pont dupla áron hát én erre azt mondom hogy pont az a kártya ami pont nem dupla erős és pont nem elég arra ha valaki jó teljesitményt szeretne.
A tesztben pedig szándékosan mismásolták a dlss3 szerepét mert bekapcsolt RT melett is nagyon jól teljesit egy ilyen kártya.
-
cucka
addikt
-
nkmedve
őstag
"A 4070 most a középkategória - most mindenre jó nem túl elszállt igények mellett, és várhatóan pár évig még elketyeg nagyobb kompromisszumok nélkül. Épp csak az ára duplája a középkategóriának."
A 4070 szerintem is az "elég jó" kategória jelenleg. A 12 GB talán hosszabb távon sem fog gondot okozni és a GPU is ennek megfelelően megfelelően erős. Az egyetlen dolog ami zavar ebben a kártyában, hogy kicsit bandwidth limitesnek tűnik a 192 bit miatt, ilyen tekintetben nem volt jóformán semmi fejlődés a 2080-amhoz képest. Persze a gyakorlati teljesítményben az 500GB/s nem tűnik lényeges limitációnak jelenleg, ez inkább ilyen beidegződés, hogy szeretem látni mindenhol a fejlődést.
Én saját használatra mindenképp egy 4080-ra pályáznék, az már minden szempontból jó ugrás lenne a mostanihoz képest, QHD 165 Hz-hez tökéletesnek tűnik hosszabb távra. Csak még várok, hátha lennebb jön az ára. -
Dilikutya
félisten
1080p-re max nagyon kis kompromisszummal (vagy anélkül) kb. jó most még minden, amit az utóbbi 5-6 évben 6-8GB VRAM-mal kiadtak. 4GB már neccesebb, de GPU-tól függően mediumra még az is jó lehet.
Pont a 4GB-os kártyám miatt nem próbálgattam pl. idei játékokat, igaz, azok még drágák és demó sincs, talán a Resident Evil 4 demója van letöltve, a legfrissebb játék a Far Cry 6 és a Call of Duty: Vanguard voltak, az még mentek szépen high beállításokkal.
Akinek ennél jobb kártyája van, az jobban jár a kivárással, én se ugrok bele már 8GB-os kártyába, a 4060 szériából a 16GB-ba se, mivel alig találni olyan játékot és felbontást, ahol értelmes előny származna a több VRAM-ból.
És nekem amúgy vannak fenntartásaim azzal, hogy a modern architektúrák máshogy működnek, és elég az a 8GB rajtuk sokáig. Bár az RX7600/RTX4060-nál a GPU is harmatos valószínűleg. -
-
nkmedve
őstag
Az a gond, hogy lassan már 1080p-ben is problémás a 8GB (főleg 8X PCI-vel kombinálva), már most is határeset néhány újabb játéknál, a jövőben pedig ez a helyzet csak romlani fog. A 4060 Ti 16GB ami esetleg jó lehet az elkövetkező évekre, az viszont túlárazott és a szűk membusz azt is limitálja.
Szerintem ha valaki most akar vásárolni akkor elég nehéz helyzetben van. Vagy szorítson ki valahogy pénzt egy 4070-re, vagy nézelődjön a korábbi generációknál ahol több, mint 8GB VRAM van (3060 12 GB esetleg). Talán a legjobb ha nem is vesz semmit az ember, ha megteheti. Én is még tartom a már mindjárt 5 éves 2080-at, mert egyszerűen nem lehet értelmes áron semmi jóra lecserélni ami hosszabb távon megállná a helyét (4080 lenne a logikus utód, de az ára...). Ha hirtelen meghalna a kártyám és sürgősen kéne utód, akkor lehet valamelyik olcsóbb 4070 modellre esne a választás, biztons nem menne el 4-5 évet QHD-ben, de legalább nem olyan drága.
Szomorú, hogy az NV ennyire dolgozik azon, hogy már az xx60-as szériát is kinyírja, valamint a xx70 sem az igazi ha az ember hosszabb távra tervez (mondjuk ez már a 3000-es szériánál is így volt). -
arabus
addikt
Arról nem is beszélve hogy mindkét oldalon a legujabb felállás szerint ha bedobtál egy pcie gen 5.0 ssd-t akkor pont nyolc sáv marad vga-ra.
Azt nem hiszem hogy a prociban van bifurkáció ugyhogy ha a sávot elhasználtad akkor el is ment,erre azért érdemes odafigyelni.
Amúgy ez is amd teszt lett nehogy brillirozzon már a kis geforce,se oc sem dlss3 mert gondolom jól elcsépelte volna a kedvencke karikat.
Na mindegy igy kösz a semmit ezt máshol jobban csinálták,sok másik helyen sokkal jobban lehet tájékozódni a valós teljesitményről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest