- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
Na ja az első komolyabb diavetités és az ezt követő videókártya vásárlásom valamikor 2008-2009 környékén történt a World of Warcraft miatt. Volt egy radeon 9600 Xt kártyám és volt a játékban egy olyan pálya ahol 30-30 játékos esett egymásnak két csapatnak. Kilovagoltunk a csata helyszinére aztán mondjuk egy befagyott tavon egymásnak esett a két csapat.
persze ahány játékos annyi féle faj és és karakter. Aztáűn egy kavargó csatában ahol volt aki kardozott, volt aki puskával vagy ijjal lövöldözött, más vadálatokat uszitott az ellenségre, mások démonokat vagy varázslatokkal aprították az ellenséget. Csak úgy repkedtek oda vissza a csapások egymásra. Na ezt a kavarodást már nem birta a videókártya kiszámolni. A normális 30-35 FPS ilyenkor simán beesett 15-18 FPS-re na az már igen csak szagatott. Igy kénytelen voltam beruházni valami komolyabb Geforge-s videókártyába, hogy élvezhető legyen a játék. De, hogy mi volt már nem tudom. Aztán a következő teljesítmény korlátom a WOT miatt következett be. Kénytelen voltam az akkor használt valamilyen grafikámat átcserélni új gépre és videóra, ami egy RX 460-as volt. Hogy aztán 2020.ban az már karcsú legyen a Warzone-ra. Ismét gépcsere és grafika csere GTX 1660-ra.... hogy aztán újabb fejlesztés legyen CPU-ban és grafikára már egy RTX 3060-ra és Ryzen 5 5600-ra... hogy aztán újra gép fejlesztés... na ez még a jövő zenéje...
De nem lesz ennek vége már látom...
-
adr0001
aktív tag
25-30 fps-nél is teljességgel játszhatò bármi is, nem az "input lag" a bosszantò, hanem ha vmi miatt késleltetve ér el a képernyôre az aminek ott meg kel jelennie. Megint jò példa a CP2077. Állítsd be a vsync-et a játékon belül és korlátozd a képkocka sebességet 30 fps-re. Bôven 100 ms felett lesz a késleltetés - katasztròfa -, és teljesen nyúlòs az egész irányítás. Ha ugyanezt diverbôl teszed, úgy hogy a játékbam viszont kikapcsolod ezeket, akkor eltûnik ez a késleltetés. 33ms múlva ott lesz a képernyôn, bármit is csináltál a billentyûzeten/egérrel.
A frame gen esetleges nyúlòssága is erre vezethetô vissza. A sz*r beállításokra. Amúgy meg városi legenda, bôven az elfogadhatò értéken belül marad a késleltetés a júzerek 99,99%-nak. A kutya észre nem veszi.
-
Én nagyon ambivalens vagyok ezzel a 8GB VRAM kérdéssel. Egyrészt a k**** anyját az NVIDIA-nak, hogy egy középkategóriás(nak hazudott) kártyára 8GB memóriát tesz. Másrészt személy szerint egy olyan helyzetben, ahol 8GB kevés, 10-12GB meg elég, a legnagyobb lelki nyugalommal kapcsolok lejjebb 1-2 beállítást, és akkor a 8GB is elég lesz.
A 4070 most a középkategória - most mindenre jó nem túl elszállt igények mellett, és várhatóan pár évig még elketyeg nagyobb kompromisszumok nélkül. Épp csak az ára duplája a középkategóriának.#41 Apollyon: a 6700 XT pár hónapja nagyon jó vétel volt (tavaly tavasszal már nem emlékszem), viszont most hirtelen elment mellette a vonat. Ha már megvette valaki, akkor nincs vele gond, de újonnan már igencsak fenntartásokkal ajánlható - szerintem.
#47 Dilikutya: na ja, de én lehetőség szerint új generációs cuccot veszek, ha veszek valamit. A GPU-k még mindig hoznak komolyabb fejlődést generációnként, pl. egy 2060 és egy 4060 között jelentős különbségek vannak.
És nekem amúgy vannak fenntartásaim azzal, hogy a modern architektúrák máshogy működnek, és elég az a 8GB rajtuk sokáig.
Ne legyenek fenntartásaid - ezt már most is meg tudom mondani, hogy marhaság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest