- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
Nem használok v-sync-et már nagyon rég pontosan az input lag-re gyakorolt hatása miatt. Bárhogy állítod be azt a játékot, 25-30 fps mellett messze nem lesz olyan reszponzív mint stabil (legalább) 60 FPS-en. Régebben az eredeti Metro Exodus-t RT-vel játszottam helyenként 30-40 FPS-el, hát nem volt egy jó élmény, szorultabb helyzetben nem tudtam megfelelően gyorsan reagálni és haltam meg folyamatosan. DLSS-el hozta a stabil 60 FPS-t és úgy már sokkal élvezhetőbb volt, csak kicsit ronda a még kiforratlan DLSS implementáció miatt (az Enhanced kiadás már sokkal jobb volt ilyen szempontból).
Szóval nekem nem fogja senki bebizonyítani, hogy a 25-30 FPS jó játékélményt ad. Van elég tapasztalatom vele a múltból és egyáltalán nem hiányzik. Inkább low grafika, de a 60 FPS legyen meg.
-
nkmedve
őstag
válasz
Dilikutya #260 üzenetére
"Ilyet ne mondj, hogy 25 fps már jó, mert szétcincálnak a 100fps alatt nincs élet és 240Hz-es fanok.
"
Én is úgy nőttem fel, hogy örültem ha 20 FPS-em volt a komolyabb játékokban (sőt, a 90-es években nem is tudtuk mi az FPS, csak azt láttok, hogy sok helyen diavetítés van
). Ettől eltekintve, fejlődik a világ és manapság már a 60 a minimum és az is inkább csak ha stabilan megvan (ideálisan 100+). Amúgy nem csak a képek megjelenítése szempontjából fontos a magas FPS, ami talán még fontosabb az az input lag. 30-40 FPS mellett katasztrófa az input lag, jóformán élvezhetetlen irányítani egy kicsit pörgősebb játékot. Ezért nem igazán jó a DLSS3, mert az bár vizuálisan be tud szúrni új képeket, de az input lag-en nem javít. Ha már alapból jó FPS-ed van és a DLSS3-at csak arra használod, hogy még több legyen, akkor nyilván nem lesz gond, de ha valaki azért kapcsol DLSS3-at hogy valahogy kijöjjön legalább 60 FPS, akkor ott a játékélmény nem lesz túl jó.
"Pláne hogy anno azt mondták, az emberi szem 24fps fölött nem érzékeli a különbséget.
"
Ez már anno is ostobaság volt.
A 24 FPS a filmes szakmából jött át (ami teljesen más, mint a játékok megjelenítése), és ott is csak azért terjedt el ez, mert olcsóbb volt így filmezni és megfelelő zársebesség mellett már élvezhető mozgóképet eredményez. Szóval filmes közegben is a 24 FPS inkább csak az abszolut minimum, szó sincs arról, hogy az emberi szem ne tudna ennél sokkal többet érzékelni. Nyilván egy adott szint fölött már egyre nehezebb érzékelni a különbséget, de legtöbb embernél azért ez a szint jóval 100 FPS fölött van.
-
nkmedve
őstag
"A 4070 most a középkategória - most mindenre jó nem túl elszállt igények mellett, és várhatóan pár évig még elketyeg nagyobb kompromisszumok nélkül. Épp csak az ára duplája a középkategóriának."
A 4070 szerintem is az "elég jó" kategória jelenleg. A 12 GB talán hosszabb távon sem fog gondot okozni és a GPU is ennek megfelelően megfelelően erős. Az egyetlen dolog ami zavar ebben a kártyában, hogy kicsit bandwidth limitesnek tűnik a 192 bit miatt, ilyen tekintetben nem volt jóformán semmi fejlődés a 2080-amhoz képest. Persze a gyakorlati teljesítményben az 500GB/s nem tűnik lényeges limitációnak jelenleg, ez inkább ilyen beidegződés, hogy szeretem látni mindenhol a fejlődést.
Én saját használatra mindenképp egy 4080-ra pályáznék, az már minden szempontból jó ugrás lenne a mostanihoz képest, QHD 165 Hz-hez tökéletesnek tűnik hosszabb távra. Csak még várok, hátha lennebb jön az ára. -
nkmedve
őstag
Az a gond, hogy lassan már 1080p-ben is problémás a 8GB (főleg 8X PCI-vel kombinálva), már most is határeset néhány újabb játéknál, a jövőben pedig ez a helyzet csak romlani fog. A 4060 Ti 16GB ami esetleg jó lehet az elkövetkező évekre, az viszont túlárazott és a szűk membusz azt is limitálja.
Szerintem ha valaki most akar vásárolni akkor elég nehéz helyzetben van. Vagy szorítson ki valahogy pénzt egy 4070-re, vagy nézelődjön a korábbi generációknál ahol több, mint 8GB VRAM van (3060 12 GB esetleg). Talán a legjobb ha nem is vesz semmit az ember, ha megteheti. Én is még tartom a már mindjárt 5 éves 2080-at, mert egyszerűen nem lehet értelmes áron semmi jóra lecserélni ami hosszabb távon megállná a helyét (4080 lenne a logikus utód, de az ára...). Ha hirtelen meghalna a kártyám és sürgősen kéne utód, akkor lehet valamelyik olcsóbb 4070 modellre esne a választás, biztons nem menne el 4-5 évet QHD-ben, de legalább nem olyan drága.
Szomorú, hogy az NV ennyire dolgozik azon, hogy már az xx60-as szériát is kinyírja, valamint a xx70 sem az igazi ha az ember hosszabb távra tervez (mondjuk ez már a 3000-es szériánál is így volt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest