- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Volt Radeon 8500-öm, az még 1280*1024-ben is bírta a GTA-t.
Sokáig megvolt, sőt, ma is megvan, alaplap halálkor került ki, mivel nem fért bele a PCI-E csatiba.
A magas frissítést én is fölösleges felárnak gondolom, június végén vettem új monitort, nem volt szempont. Ellenben szép képe van, egyedül a 4K zavar 1-2 játéknál, erre kéne találni valami értelmes megoldást, ami nem egy 300 ezres kártya lesz nyilván, mivel mindig kevesebb a kortárs játék a gépen, a régebbi leárazottakból veszek csak. -
Dilikutya
félisten
Nem volt rossz az a G200, én játszogattam keresztapám gépén azzal egy 450MHz-es Pentium II (még az a nagy fekete Slot1-es tokos volt) társaságában, amikor nekem még az S3 volt. Mondjuk 2005-re jócskán megöregedett, de 2000-2001 körüli játékokkal jól elboldogult, pedig nem is játékra szánt kártya volt.
-
Dilikutya
félisten
Ilyet ne mondj, hogy 25 fps már jó, mert szétcincálnak a 100fps alatt nincs élet és 240Hz-es fanok.
Pláne hogy anno azt mondták, az emberi szem 24fps fölött nem érzékeli a különbséget.Milyen jót játszottam anno 320*240-ben a Quake II-vel, jó pixelesen, 3D gyorsító nélkül egy 1MB-os S3 Trio hathatós(nak nem mondható) közreműködésével. És így se volt meg a 25fps.
-
Dilikutya
félisten
Teljesen értelmes teszteredmények vannak a 8350-el, jól megy vele a Dead Island 2, a Horizon Zero Dawn, Doom Eternal is. 1080p, de megy, és 30+ fps van vele. 10 éves procitól ez korrekt eredmény, tekintve.
Én igénytelen vagyok, a szemem nem érzékeny az ilyen hülyeségekre, mint egyeseknek, ha a folyamatosság megvan, nem zavar, ha afölött ingadozik. Nagyon dilemmáztam az A10-6800K és a komplett FM2+ cseréjén is. Nyilván jobb az i5-11400, nem is bántam meg, de ahol megvolt a régivel a folyamatosság, azzal se volt bajom. De egy nagyobb FX-et 2 éve biztos nem cseréltem volna még, eleve pár éve gondoltam rá, hogy veszek egyet olcsón, olcsóbb lett volna mint végül egy vadonatúj félkonfig. -
Dilikutya
félisten
Nem pont az FX41xx-re gondoltam, az a paletta alja volt, de egy 8350 már használható teljesítményre képes ma is. Neked leeht golyózik a szemed, de akkor sem játszhatatlan a 30-50 fps. A 30 már folyamatos látvány, inkább ingadozzon 30-50 között, kevésbé rossz, mint ha beesik 30 alá. Előbbire most be sem ugrik, hol látok olyat, de a 30 alá eső fps képe egyből bevillan.
-
Dilikutya
félisten
Szóval nem mondtam, hogy az FX tökéletes lenne játékra, 11 éves CPU-tól az sem várható már el, hogy minden játékban értékelhető legyen. 10-20 éve ez elképzelhetetlen volt eleve. A 30-50 fps sem játszhatatlan. Nem vennék FX-et használtban, de ha lenne, most kezdenék még csak gondolkodni a cseréjén (ami volt: Richmond A10-6800K, 2 éve lett cserélve, faternál most is pörög).
-
Dilikutya
félisten
válasz
tasiadam #206 üzenetére
Nem papíron, néztem tesztet. Ennek fényében amit ma tud egy FX-8350, 10 évesen, az szerintem nem rossz. Lehet a konstrukció nem a legjobb, nem is az a lényeg, csak hogy profitál szépen ma is a 8 magból, vagy nevezzük akárminek, 4 modulnak 8 szállal. Bulldozerem nem volt, csak a kisebb Richmond, ami nem FX, de a felépítése hasonló, ott is valóban volt ami 2 magosnak mondta. De a Vram ugyanez, a 16GB minden kártyának éveket ad, a kérdés persze, megéri-e a felárat. Egy jó kártya mindenképp, bár ez az új generáció nem elég meggyőző eddig, de ki tudja.
Az RX570-ől se gondoltam anno, hogy a Battlefield 1-et 4K-ban fogom vele játszani ultrán. -
Dilikutya
félisten
A több mindig jobb. A 8GB-os RX570/580-ak is egész jól helytállnak ma is. Nem Vram, hanem CPU mag, de a megjelenésekor lesajnálták az AMD FX Bulldozer-t, és való igaz, az egyszálas teljesítménye nem volt túl acélos, de ahogy kezdték a játékok az egynél több magot értelmesen használni, úgy tartott ki a használhatósága, még ma is használható friss címeknél is.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Hellwhatever #179 üzenetére
Mondjuk ennek fényében a 4090 is csak egy felső-közép kártya. A csúcson nem illik DLSS-t használni egy lassan kommersz, de már nem csúcs felbontáson.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Hellwhatever #167 üzenetére
Az RTX4060 baja, hogy nem is annyiba kerül, mint a 4050, ami valójában lenni akarna.
-
Dilikutya
félisten
Továbbra is azt mondom, egy vadonatúj, középkategóriásnak csúfolt kártyát elég gáz rögtön egy olyan funkcióval reklámozni, aminek a lényege, hogy a renderelést alacsonyabb felbontáson végzi el a kártya, és csak felskálázza a képet utána. Ez egy nagyon hasznos funkció lenne, ha beépítenék legalább az utóbbi évek néhány játékába utólag, meg ugye az újakba, és legalább 2-3 generációra visszamenőleg a videókártyák is megkapnák. Annak úgy lenne értelme, kitolná a kártyák használhatóságát, de az gáz, ha egy kártyát már a megjelenésekor ezzel reklámoznak.
-
Dilikutya
félisten
Én ezt úgy oldom meg, hogy nem veszek ezekből. Ennyit nem ér egy belépő kártya. Elvégre nem lehet valami középkategóriás, ha nincs alatta már semmi. Régen voltak xx50 és xx30 kártyák is, az volt a belépőszint, régi játékokra, meg arra, hogy a GPU ne a rendszermemóriát használja. Az xx60 a kommersz középkategóriát jelentette, megbízható teljesítménnyel egy nem belépő felbontáson. Viszont ez a felbontás ma a 1440p, és ott már felemás teljesítményt nyújt az új "középkategória". Ráadásul nézd meg, a korábbi középkategóriások, RX570/580, GTX1060, RTX2060... milyen sokáig húzzák. AMD vonalon egyelőre ugyanez van, az RX7600 nem tud többet mint az alap RTX4060, kb. annyival olcsóbb, amennyivel picit lassabb, csak ott utána van egy nagy lyuk egyelőre a RX7900 és 7600 között. És a játékfejlesztők, kiadók is így jártak, majd jó lesz 5€-ért, amikor van is hozzá hardverem, nem fogok birkamód költekezni. Így is tele a backlog, még 4K-ban is tudok jót játszani a 4GB-os RX570-emmel pár éves címeket.
-
Dilikutya
félisten
1080p-re max nagyon kis kompromisszummal (vagy anélkül) kb. jó most még minden, amit az utóbbi 5-6 évben 6-8GB VRAM-mal kiadtak. 4GB már neccesebb, de GPU-tól függően mediumra még az is jó lehet.
Pont a 4GB-os kártyám miatt nem próbálgattam pl. idei játékokat, igaz, azok még drágák és demó sincs, talán a Resident Evil 4 demója van letöltve, a legfrissebb játék a Far Cry 6 és a Call of Duty: Vanguard voltak, az még mentek szépen high beállításokkal.
Akinek ennél jobb kártyája van, az jobban jár a kivárással, én se ugrok bele már 8GB-os kártyába, a 4060 szériából a 16GB-ba se, mivel alig találni olyan játékot és felbontást, ahol értelmes előny származna a több VRAM-ból.
És nekem amúgy vannak fenntartásaim azzal, hogy a modern architektúrák máshogy működnek, és elég az a 8GB rajtuk sokáig. Bár az RX7600/RTX4060-nál a GPU is harmatos valószínűleg. -
Dilikutya
félisten
Tetszett plecsnit tenni egy 3060-nal majdnem megegyező teljesítményű utódra elég necces. Nem számoltam meg, hány tesztben értek el közel azonos (1-2fps difi) eredményt, de volt több is. 1060-ról már érdemes lehet váltani, de lassan ebben a kategóriában az 1080p-t már el kéne engedni. Hazudok, már el kellett volna.
De ha őszinte akarok lenni, 4060 akármelyikre, meg a RX7600-ra még a mostani 4GB-os RX570-emről sem szívesen váltanék pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest