- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz
Francia91 #310 üzenetére
Ha egy 3.0 16-al elmegy egy 3080 is, akkor a joval gyengébb 4060-nak nem lenne elég a fele? Minimalis lehet a különbség, ha van is, dehát ez ilyen, elég régi a 3.0 nem lehet elvárni, hogy 2 generációval ezelőtti csatlakozókat is szem előtt tartsanak egy uj hardver fejlesztésekor...
-
Sinesol
veterán
válasz
Francia91 #308 üzenetére
Nem hinném, hogy viszafogja, pl a 2080ti hibahatáron volt egy tesztben 3.0 x8 vs x16 mellett, az meg azért erősebb is. Gen 3 vs gen 4 16-os összevetsében is alig volt kül 3080-ak, az meg emghint joval erősebb. De ha biztosra akar menni, akkor nem nagy érvágás egy B550-be beruházni.
-
Sinesol
veterán
Szerintem kb. a 4070 környékére/ picit alá jöhet a 7700, a nvidiához viszonyitott fogyasztási többlet alapján becsülve, szerintem 220-260 wattos fogyasztása lehet majd. Mondjuk szerintem uj chip jön majd a 7700-7800-nak, ami akár jobb is lehet valamivel, de rosszabb is. Sok részegységgel, nagyobb chippel, alacsonyabb orajelekkel lehetne kisebb a fogyasztás, de azt tuti drága lenne gyártani, szal tippre valami kisebb, de határon járó energiaéhes chip lesz, általában ezt választja az AMD. Ezért is van az, hogy huzni szinte alig lehetseges es undervoltban sincs tul sok opcio, mert drasztikusan esik a teljesitmeny.
-
Sinesol
veterán
válasz
Dilikutya #205 üzenetére
Dehogy jó, már egy 2600-as Ryzen is eléggé bottleneck, miközben a top Bulldozer fele olyan erős sincs. Láttam teszteket anno, valami 50-70 fps-t hoz az emlitett Ryzenhez képest, miközben már az sem túl erős. Vicc, de már egy 5600-800 is bottleneck 4K mellett, szal erős vga-t nem lehet melléé rakni, alacsonyabb felbontásoon meg mégjobban kijön a cpu limit.
Nagy divat volt egy időben mosdatni az AMD botrányosan gyenge generációját, de az azért furcsa, hogy még ma is műveli valaki. -
Sinesol
veterán
Ja hat megmondoemberböl en is tudok valogatni, csak az a baj kutyatse erdekel, se ez az oldal se az az oldal fizetett promoja/ellenpromoja. A helyzet az, hogy 4K + framegen kb úgy nez ki mint a nativ, / mivel ugye nativ is/ de egy 1440p-röl való high quality skalazast is ember legyen a talpan aki megkülönböztet.
Carl18: Intelben en is bizok, hogy hoznak valami uj architekturalis megközelitest, versenyt, amivel esetleg lehet valami nagyobb elörelépés ár/ertek terén. Amugy a mostani gen sem rossz, kb nullarol a közepkategoria megvolt es az ar se rossz, csak driveres téren még kell fejlödni es jo lesz.
-
Sinesol
veterán
válasz
Dilikutya #188 üzenetére
Mi az a csúcsjáték? Ha lehet ne valami optimalizálatlan bloatware legyen a példa, ami ugy néz ki mint egy 6 éves konzol játék, /khmm Remnant /mert ott nagyon nem a vga-val van gond.
Plusz van egy olyan erzesem, hogy kenyelmesen megfeledkezel a DLSS3 framegeneraciorol is, miközben az is resze a kartyanak..
-
Sinesol
veterán
A piros is csak alájuk áraz, mert gyengébb, szal pont ugyanaz, értelmetlen indok, ha csak ez van a váltás mögött. Egyébként milyen szempontból lenne visszalépés egy 1660-hoz képest? Vagy akár a 3060-hoz képest, aminél 20-25%-al gyorsabb? Memória terén van némi hiányosság, de ez is véleményes, mennyire számit 1080p-ben.
-
Sinesol
veterán
-
Sinesol
veterán
Kicsivel van a 3060ti alatt, az előd 3060-ra meg ráver 20-25%ot, mindezt úgy, hogy valamivel több, mint felannyit fogyaszt. Nem nevezném ezt éppenséggel rossznak.
120k körül már kapható most is, ez nem nevezhető mocsokdrágának, megy még az lejjebb is majd, plusz ugye ne a pár évvel ezelőti árszintekből induljunk már ki, az a korszak már sose jön vissza, egy kategóriát emelkedtek a tech cuccok árai. 4-5 éve egy középkat proci 50-60k körül volt, most az is 90-100k körül van már mindkét gyártónál. -
Sinesol
veterán
válasz
Francia91 #160 üzenetére
Ilyen gondom nekem sem volt még eddig, de pont ez a baj, hogy mindig random jön elő valamim nem az van, hogy reprodukálható és le tudod nyomozni mi okozza, van rá fix...sok problémára kb sose jön semmi javitás. Ami még friss, hogy CS 1.6-ot akartam játszani haverokkal, mert mostanában előjött noszatlgiából sok régi game, de azt se lehet, mert map inditas után kilép asztalra bármiféle hibaüzenet nélkül. RX570-el produkálja a hibát egyébként. Na és akkor ott a másik gép a miben 3080 van, az meg olyan, hogyhja elinditasz valamit, akkor gond nélkül megy és rácsodálkozol, hogy ja, ilyen is lehet?
Egyedül a proci éri meg a pirosaktól, a Ryzenek tényleg jók, mindkét gépben az van. -
Sinesol
veterán
Nah, épp most történt, szal beteszem érdekességképpen, mert ilyen még eddig nem volt, szóval a netezős másodgép sima böngészés közben kifagyott pár percre és hát persze, hogy a vga a hibás, abban még AMD vga van.
Megvan az n+1edik hiba is, ma is tanultunk valamit, egy sima egy lapos index böngészése közben sem lehetünk nyugodtak.
-
Sinesol
veterán
A 4060ti 16GB-os verzioja jó választás lehet, csak menjen lejjebb az ár, de ha tudsz még hozzátenni, akkor hosszu tavon a 4070 lenne az idealis, az még wqhd-re is elég, ha esetleg monitort cserelsz. Ha olcso, hasznalt kell, akkor a 3060 12 gb-os verzioja elég jó elörelépés. AMD-t en nem tudok ajanlani, alig vartam hogy megszabaduljak a sajatomtol, kiakasztoak voltak a random bugok, crashek, de papiron elvileg a 6700 jo valasztas.
-
Sinesol
veterán
Mondjuk azért ujabb és ujabb kártyáknál, nyilván ujabbak is lesznek a konfigok, amibe megveszi valaki. Most, hogy már pci ex 5-nél tartunk, szerintem nem ördögtől való feltételezés, hogy sokaknál van PCIx 4 és ott semmi gond nem lesz a 8x -os porttal. Nem lehet elvárni, hoigy két gennel ezelőtti platformokra optimalizáljanak tervezéskor, mondom ezt ugy, hogy nálam is még 3.0-s port van.
-
Sinesol
veterán
Hát, most raneztem a 4060ti 16gb-os tesztjere es alig van különbseg teljesitmenyben, ami van az is 4K-ban, ahol gondolom idönkent a kisebbik verzio kifogy a RAM-ból. Szal vegeredmenyben ugy tünik elég az a savszelesség, nem sokat szamit, hogy egyik sokat masolgat, masik pedig nem.
Érdekessegkent jo nezni ezeket, de a lenyeg ugyis csak az, hogy hogyan teljesit a vga, en altalaban ez alapjan vasarlok, nem erdekelt sose a szamhaboru, felölem akár 8 bites is lehetne, ha mellette megvan a 120fps 4K-ban. -
Sinesol
veterán
Kb semmi hátrányt nem jelent, ha jol emlékszem 3080-al tesztelték a pci ex verziókat és az jött ki, hogy még UHD felbontáson a 8X-os 3.0-s porton is alig van teljesitménycsökkenés, a 16x-oson meg szinte semmi. Namármost ez a kártya igen messze van attól a sávszélességtől, amire a 3080-nak szuüksége van, plusz ugye jobb az architectura tömöritese is, szal még hasonló teljesitmény mellett is elég neki kisebb sávszélesség.
Néha amugy én sem értem ezeket a random kifogásokat a tesztekben, de gondolom ki kell tölteni valamivel az oldalakat.
Cikkhez szólva: fogyasztásban azért jobbra számítottam a 4060ti-hez képest nézve, báér elődökhöz nézve elég jó az, szal végeredményben nem rossz kártya, a 20% előrelépés azért valami, plusz gondolom ebből is lesz nagyobb ram-al ellátott verzió, én azt azért megvárnám.
A korábban emlitett 3060 szerintem azért annyira nem jó alternativa, főleg ha hasonló áron van, mivel régebbi kártya, nincs dlss, gyengébb rtx képesség, jóval rosszabb fogyasztás, stb. Használtan kicsit jobb az ára, dehát egyrészt almát körtével esete, másrészt ennyi erővel akkor már használtban hasonló áru cuccot veszek, mint az uj 4060.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Hálózati / IP kamera
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hobby rádiós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest