- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
ricsi99 #2325 üzenetére
CPU cloth és GPU particle ide vagy oda, HD5770 + 8600GT párossal így megy nálam az obszervatóriumban:
2010-09-16 12:16:57 - mafia2
Frames: 8601 - Time: 139763ms - Avg: 61.540 - Min: 48 - Max: 289
Grafikai beállítások
Ugyanezen a beállításon az ATi-t egyedül hagyva 17 környékére esett be az átlag fps -
Teasüti
nagyúr
válasz
ricsi99 #2325 üzenetére
Hát pedig Maffia elég rendesen ki lett vesézve már, akit érdekel az tudja is, mik a tények.
Viszont mindettől elvonatkoztatva - cpu cloth és gpu particle - tényleg nem indokolt a lassulás, hisz nincs kihasználva a rendelkezésre álló erőforrás (mármint az effektív gyorsítás mellett is belassul a játék)
Méghogy dedikált gtx 470 az ajánlott konfignál, röhög a vakbelem. 98gtx+ kártyákat se láttam még 50%-nál nagyobb terhelésen a játék alatt a legdurvább jelenetekben sem.
-
-
janos666
nagyúr
Ismét hasznos infó hogy a 8600GT se válogat a 4x, 8x és 16x foglalatok közt mikor Physx-re használjuk. (bár sejthető volt de sosem árt kitesztelni)
963 -> Mivel nincs külön csatlakozója így maximum 75W-ot képes felvenni a kártya a PCI-E slotból. Gyakorlatilag tehát még ennyit sem fog tartósan enni ha nem raktak rá külön csatit. Ha volt kb 70W tartalék a tápban akkor menni fog. (szerintem 300W alatt volt eddig bőven, most talán üti majd a 320W-ot ami még benevan a 420*0,75-ben)
-
janos666
nagyúr
Ezt a pontmennyiséget úgy kaptad hogy egy másik kártya renderelt és a 8600-as csak fizikát számolt? CPU mindegy, nálam pl 10% fölé se megy a terhelése fluidmarkal ha hardver physx van.
Amúgy a laptopomban 8600M GT van és az is 1700 pont körül hoz hasonló órajeleken. (persze úgy hogy a képet is rajzolja hozzá)
Alaplap hogy osztja a PCI-E sávokat? (nálam be van kapcsolva valami graphic booster is BIOS-ban ami CF-hez lenne való hogy a kártyák gyorsabban komunikáljanak egymás közt) -
janos666
nagyúr
Ugyan az a metódus mint XP alatt, de szerintem későbbi Physx verziókkal nem kell már játszadozni ennyit, ha megoldják ez a windows asztal extendelés gondot.
A lényeg hogy már tudjuk hogy képes futni egyszerre 2 hagyomásnyos Vistára írt WDDM driver ha a windows is úgy akarja. A következő lépés átültetni ezt Vistába. (bár most is a windows 7 fut nálam, tök stabil, meg kinézetre is ugyanaz mint a Vista, szóval akár meg is tarthatnám ha nem járt volna még le és nem kéne 2007dec2-án tartanom a BIOS időt + létezne belőle 64-bites build is, nade nemsoká kiszivárog már valami frissebb anyag, az akár jobb is lehet mint a vista...)
-
janos666
nagyúr
Még nincs, elkezdtem lehúzni egy M2-t, de kiderült hogy fake, az M1 meg lassan jön le és lehet nem is tudom majd kiróbálni mert júliusban járt le az evaluation copy...
#606 -> Nemrég próbáltam beszélni Regeneration-al (physx-ről, de nem a slágerkérdést tettem fel 100.-adjára, csak asszisztációt akartam kérni ehhez a Geforce+Radeon kombóhoz, mondom ő mégiscsak bennevan a témában...), de baszott visszaírni akár annyit is hogy "hagyj békén" vagy "nem tudok/akarok segíteni"...
-
janos666
nagyúr
Ez édeskevés, egyszerűen nem inul meg a geforce Vista alatt, mintha be se lenne dugva a slotba, áramot vesz fel, de letiltja a vista, mintha rányomnál hogy tiltsa le az eszközt...
Amúgy ez az util azt mondja geforce fiziksz megy most is, pedig fluidmark szerint nem.Pedig most néztem és tényleg jó cucc lenne ez a 8500GT is. Fluidmark alapján legalább is nem rossz. No accelerationnal 100%-on tekeri az egyik CPU magot, és 1212 pont, Geforce módban pedig 7-10% közt váltakozik az egyik CPU mag terhelése (szóval azt tényleg alaposan tehermentesíti ebben a tesztben), és így is 2204 pontot ad. (ami azért közelíti a dupláját) Szóval valós játék alatt is szép gyorsulást hozhat egy beiktatott 8500GT is (ha nem is annyit mint egy 8800GT de játszható lesz a game). De alig drágább egy 8600GT amiben már 2x annyi SP van, az tuti elég lenne.
Írtam egy mailt a microsoftnak, van-e módja letiltani ezt a limitációt. (biztos elküldik majd linkelve azt a knowledge base lapot amit már átbogarásztam)
-
janos666
nagyúr
Hát ja, egy 7600GT meg egy Gef8-as elmegy egymás mellett. (pedig két külön architechtúra, nem ugyanazokat az eljárásokat alkalmazza rájuk a driver, és véletlen sem az SLI-nek fentartott kiskaput hasznája ilyenkor...)
gyanúgy berakhatok egyszerre 3 különböző hangkártyát és ahogy te is mondtad betehetek valami S3Tri VGA-t is egy PCI slotba és működik driverestől, 3D-ben is (már amit tud)... -
janos666
nagyúr
Jaja, erre én is rájöttem, ha a BIOS-ban az init displayt állítgatom akkor PCI állásban az első kártya megy, PEG1 állásban szintúgy, PEG2 állásban pedig a második. Szóval mindkét kártya üzemképes mindkét slotban, külön külön, és szoftveres dolog épp melyik indul be.
SLI-s lapban is ki kéne próbálni. (pedig olyat nem fogok venni emiatt) -
-
janos666
nagyúr
Épp akartam szólni hogy csínnyán azzal a Vantageval XP alatt.
Javasolhatok pl. FluidMarkot, az OpenGL, az Ozone3d oldaláról húzható le (google), olyan mint a szőrösfánk, csak vizeslabda physx-hez. Futtasd alacsony felbontásban, ha elindul.De előbb tedd a kártyát hogy egyáltalán feltelepül-e mindkét VGA drivere és a physx látja-e a geforceot. Szoftveresen is le lehet tiltani, kár előtesztelni míg nem is biztos hogy megy majd.
-
janos666
nagyúr
Ha 256 vagy 512Mb-os menni kell. (mármint egymagában vagy másik geforce mellett tuti)
Én már 3-4 hete írkálom minden fórumra hogy ki kéne próbálni a Radeon + Geforce kombót és mindenki csak elméletben szólt hozzá. Erre ma lefixáltam egy apróhirdetővel és átutaltam neki egy 8500GT árát hogy postázza, erre mit ad isten? Pár órával később rögtön 3-an ugranak elő akik már ma kipróbálják mert úgy is van elfekvőben mindkét kártyából. (köztük te, de egy külföldi gyerek már túlvan az első próbán és Vista alatt nem járt sikerrel, XP-je meg nincs a gépén) Mindegy, most már csak kipróbálom én is itthon...
Nem azért az 1-2 ezerért amit a 7k-s 8500GT postázgatásával meg újraeladásával fogok bukni a dolgon de azért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- LED világítás a lakásban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fujifilm X
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest