- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
720p-s felbontás mellett nyilván csak finghámozásnak tűnhet az ilyen spéci élsimítás, de már egy 2560x1600 felbontásnál már lehet hogy látszik valami belőle, vagy 3 monitoros megjelenítésnél (bár ha csak periferiális látásra megy a +2 monitor akkor talán nem olyan szembetűnő). Oda megy kell a teljesítmény.
Alice-t lehet hogy akkor megnézem milyen game, és ha jó, akkor lehet még eggyel bővül azon játékok köre, amit érdemes kipróbálni PhysX mellett.
-
Szerintem is jó, csak olyan elborult gépigénye van és hozzá sajnos igencsak keveset hozott, a PhysX mellett a DX11-et is nézegettem Batman AC-ben, hááát szintén nem éri meg az FPS felezést, van pár pillanat amikor a tesszelláció szépen látszik, de nem igazán hozza le a csillagokat az égről és szintén drasztikus FPS vesztéssel jár lényegében a nagyítóval kereshető különbségek.
Ne értsen félre senki, nem vagyok ellene az újabb dolgoknak, de a szóban forgó játékokban elenyésző plusz szépséget, hangulatos hoznak az említett effektek, cserében az erős vasat is úgy szétzabálják, hogy semmi sem marad.
Itt jön a képbe, hogy minek írják ilyenre őket? Maximum a Quad SLI és Crossfire X-es legújabb i7-est nyúzó emberkéknek mehetnek jól. Lehet hogy ezzel "legalizálják" ezeket a konfigokat? -
Abu85
HÁZIGAZDA
A reklámvideókban ki vannak választva azok a részek, ahol nagyon látszanak, ez benne is van, de a játék egészét tekintve már más a helyzet. Ugye itt nagy kérdés, hogy ki mire számít. Egy videó alapján azért könnyű félreértelmezni az egészet. Én mondjuk tudtam, hogy mire számítok, így keserű szájízem csak azért volt, mert utólag belegondolva az a 20k-s kiadás abszolút nem érte meg. De amúgy azt kaptam amire számítottam szóval ok a dolog, csak később jöttem rá, hogy erre nekem nem lett volna szükségem. Ez persze már az én problémám.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Olyan nincs hibrid fizikával. A Fluidmarkkal kell nézni, ha ott működik akkor megy. Ennyi.
Szerk.: Attól függ, hogy hol nézi, mert nem mindig látszik az effekt. Meg kell keresni, ahol van. De amúgy ez is egyénfüggő. Én tudtam, hogy mit keressek, de a szomszéd például addig nem értette ezt a beállítást, amíg meg nem mutattam neki, hogy mi a különbség. Aztán már látta, csak nem értékelte.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt lehet. Bár csodát nem tesz.
A Metro 2033 esetében nagyon kevés figyelmet kapott a GPU PhysX. Jellemzően a CPU is megoldja. A GPU-s támogatás csak egy kötelező kör volt. Túlságosan nem vették figyelembe. Na meg nyilván hátráltatta a munkát, hogy egyáltalán nem volt Fermijük a fejlesztőknek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU kihasználtság az nem a processzortól függ. Egyes esetekben a PhysX korlátja a PCI Express busz. Itt kis adatcsomagok cseréje folyik, de a fejlesztők ügyelnek arra, hogy szigorúan egy irányban. A legjobb hatékonyságú akkor lenne a fizika számítása, ha a részfeladatokat megosztaná a CPU és a GPU, és az az egység végezné, amelyik a leghatékonyabban tud dolgozni az adott feladaton. A mai PC-k többségében ez lehetetlen, mert egy irányba be lehet nyelni 300-400 ns-os késleltetést, de oda vissza, akár többször is, már képtelenség megoldani. Éppen ezért el kell dönteni, hogy mit csináljon a CPU és mit a GPU. A kihasználtság attól lesz alacsony, hogy az adott algoritmus nem igazán fekszik a GPU-nak, de muszáj rajta csinálni, mert összességében jobb megvárni, amíg lassan befejezi, mintsem visszaadni a procinak, és ezzel eldobni 600-800 ms-ot a késleltetésre. A PhysX sokat fog változni amikor megjelenik a Maxwell és az NV képes platformot kínálni. Proci mellé integrálva a grafikát a kommunikációs késleltetés pár ns maximum. Rengetegszer ide-oda dobálni lehet majd a feladatott, mivel a PCI Express késleltetése nem lesz tényező.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest