- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
remi67
tag
válasz
vandor01 #37390 üzenetére
Hát asszem én a közeljövőben hanyagolni fogom a kínai webshopokat. Januárban még rendben mentek a dolgok, sőt, rekordidő alatt jöttek meg apróbb csomagok. Aztán jött a covid helyzet, nem rendeltem egy darabig. Aztán én barom azt gondoltam április végére már helyreálltak a dolgok. 3 csomagom van úton: 04.26-án fizetve egy 3,5 dodós ali cucc, amire nincs rendes csomagkövetés de amennyi van az azt mondja 05.10-én elhagyta Kínát, persze azóta se jött meg, a következő rendelés egy 99 dodós telcsi a GB-ről, ez 35 napja nem mozdult abszolút semmit (DPD, stb.) a 3 közül ez idegesít legjobban. Egy harmadik is van, a telcsihez egy power bank (~11 dodó) a csomagkövetés szerint ez 6 napja Mo.-n van, de persze se híre se hamva.
Legjobban a telcsi idegesít, egyrészt mert a nejemé lenne és már rágja a fülem miatta, meg ahogy a dolgok kinéznek sztem ez a telefon nem is létezik, valószínűleg sosem gyártották le és ennél fogva sosem adták fel sehova. De az is valószínű, hogy az egész rendszer még mindig bedőlt, őskáoszos állapotban van.
Januártól meg sztem úgyis ellehetetlenül az egész a minden apró csomag vámköteles szabály miatt. -
Knobber
aktív tag
válasz
vandor01 #34772 üzenetére
Felhívtam telefonon PP UK customer servist és ott mondták hogy China rendelésnél elég az ha a feladó beküldi a dokumentumokat azzal már védve van. Ez már a második dispute volt ahol az eladó javára döntöttek ebből kifolyólag. Végül az ügyfélszolgálat adta vissza a pénzt, és figyelmeztettek is hogy inkább ne vásároljak GB-ről (vagy marad a csomagbiztosítás)
-
ultio
aktív tag
-
PeterPH
senior tag
válasz
vandor01 #33974 üzenetére
Véletlenül sem akarok a GB védelmére kelni, de a biztosítási díj visszatérítése ügyben ti fordítva ültök a lovon.
Pl. a királyi posta sem tériti vissza azt, csak az elveszett/megsemmisült/sérült küldemény tartalmának értékét.
De vegyünk mondjuk egy CASCO biztosítást. Megkötöd, havonta fizeted, és mondjuk két hónap múlva ellopják az autód. Ez esetben a biztosító kifizeti az autód értékét (most ne menjünk bele az avultatásba eurotaxba stb), viszont nemhogy nem fizeti vissza a biztosítás eddig befizetett díját, hanem még a maradék 10 hónapra is ki kell fizetned.
A biztosítás nem a termék árába van beépítve, hanem egy külön szolgáltatás, amit te megvásárolsz, és igénybe is veszel, hiszen a GB visszafizeti a termék árát. -
dugesz77
őstag
válasz
vandor01 #33769 üzenetére
Én úgy mondanám ,hogy pont a nagyobb értékűeket éri meg még mindig tőlük venni. A kuponok ,akciók+ a áfa/vámmentes okosságok miatt mennek bele legtöbben. Működne ez szépen ha eltűnne vagy kikerülhető lenne (dolgoznak rajta, ez így nekik sem jó) belőle ez a Bermuda háromszög. Utána számolva én elég sokat spóroltam már ezzel (talán pár mobil árát is) én még bőven pluszban vagyok . Tudom ez nem nyugtat meg senkit akinek eltűnt a csomagja. Másik oldalról meg mi is belemegyünk a játékba, mert nekünk minden forint számít csak meg ne akadjon a vámon. Létezik tuti postázás náluk is csak az rögtön áfáztatást és drága szállítást von maga után úgy meg már nem éri meg nekünk.
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #33722 üzenetére
na megy a pontokkal a bazseva.... ha nem a zsetonnal meg wallet meg paypallal lehet csinalni.... akkor csinaljak a ponotkkal
a 70 helyett ajanlottak 200.at! lassacskan meglesz a fele!
ezt a kinai cigo nepseget
a hold sotetoldala mar megvolt!
ebbol tellik majd a mars utazasra
-
azbest
félisten
válasz
vandor01 #33123 üzenetére
nekem szerencsére még nem kellett ilyet, de mások beszámolója alapján sokszor a postai ügyintéző sem tudja, hogy mit kell kezdeni a cn papírral. S többen azt írták, hogy nem kaptak róla semmit (max az ajánlottságról), innen a lefotózós javaslat. Más pedig úgy mondja, hogy két példányban tölti ki a cn papírt és lepecsételteti a másodikat is, hogy legyen róla valami. Neked harmadik verzió van?
-
ace22
tag
válasz
vandor01 #28578 üzenetére
2.0 V-ig lehet lemeríteni a LiFePO4 aksikat az alábbi táblázat alapján:
Lithium Iron Phosphate Parameters
Nominal voltage 3.2 Volts
Peak voltage 3.65 Volts
Absolute Minimum discharge voltage 2.0 Volts
CV charge voltage 3.65 Volts 100% charge
CV charge voltage 3.5 Volts 95% charge
Charge Temperature 0°-40°C
Discharge Temperature -10°-60°C -
bul07
nagyúr
válasz
vandor01 #27841 üzenetére
És tényleg, még telefonon se megy pedig nem a legfrissebb van fen a 2.9.1-es
Na lassan a GB is hanyagolandó lesz, mert alin sok minden már most olcsóbb, pontozva érte meg itt vásárolni
Na jó egy két jó kupon csak lesz még, hátha
Még jó hogy az alin lehet jó kis kuponokat venni Coins-ért
-
geri1111
tag
válasz
vandor01 #25792 üzenetére
Szerintem az sem lesz refund.Ha jozan paraszti esszel gondolkozunk a csoduletbe a kontenereket pakoltak egy sorba.Amint a nagy roham alabbhagyott ugy szedik ki a sorbol a kontenereket. A mai nap kuldtek a 15-25 kozotti rendeleseket. Ma kaptam meg az Eu expresszel a legutolso rendelesemet. A tracking szerint a 10 nappal elotti jon szerdan. Ha tovabbra is igy gondolkozok akkor az ezek elottiek jonnek kb jan 15 korul.
Sok ismerosom van aki rendelt ebben az idoszakban eddig igazolodik. Remelem ez az elmelet folytatodik tovabb mert meg va egy rendelesem nekem is 11.09 tolLeichestershire-ben. -
kóóó
aktív tag
válasz
vandor01 #25792 üzenetére
Ugyanigy vagyok en is.
Van 2 rendelesem az egyiket ketteszedtek. Na most
az egyik rendelesem egy tablet magaban. Ez meg southallban all allitolag. A masik rendelesem ketteszedtek, egy robotporszivot es a tablethez tok/folia/memkari. Kulon jon a porszivo ez meg southall, bezzeg amit legkesobb adtak fel tok/folia/memkari az ma megjott a dpd futarral, meg is lepodtem rendesem.De alapbol nagyon fura a tracking...
-
grimm2015
senior tag
válasz
vandor01 #25512 üzenetére
A 60nap a feladástól számított
, de már dörzsölöd a markod, hogy pénz vissza, a csomag meg majd megjön
(tudjuk nem olyan vagy, szarkazmus...)
Am 6csomagom jött meg az EU expresses csomag rendelése után.
Az egyik 29napot futott... már püfölni akartam az asztalt, hiszen párórával átlépték a becsült időt...Ami nem eu express volt az minden megjött.
Egyszerű, rendeljetek áfával... az mind időben itt van. Jah, hogy senki sem akar áfát fizetni?
Nekem a refund sem jó, mert most nincs akció, a kupon ami van kevés, és nincs már rá eu expres, nekem sacc +20ezer ftba kerülne. Én ennyiért simán kivárom még a 60+napot is... -
bertokl
tag
válasz
vandor01 #25424 üzenetére
Én egy hónapig egyáltalán nem szoktam követni az ázsiából érkező rendeléseimet, hogy ne bosszantsam magam ezzel. Hogy melyiket mivel hozzák, szerintem nem is fontos, felőlem léghajóval is hozhatják, csak nálam kössön ki.
Meg persze, ha sürgősen kellene bármi, biztosan nem is 8.500-9.000 km-ről rendelném meg.
Úgy látom te is szívesen rendelsz onnan, lehet tudod, hogy a regisztrált küldeményekért nem a gyorsaságuk miatt kell fizetni 1-2 dollárt, - hiszen nem is azok, - hanem a követhetőségük miatt, illetve, hogy nem kínai állam által támogatott posta végzi a szállítást, hanem profitorientált nyugati cégek.
Kb. 4-5 évvel ezelőtt kellett visszaküldenem egy telefont Kínába, külön értékbiztosítás nélkül is 3.000 Ft fölötti összegbe került, a pontos árra már nem emlékszem. Nem tudom, hogy manapság mennyivel kerülne többe a szállítás, de azóta sokszor elmondtam már ismerősöknek, ha nem tetszett nekik, hogy nincs free shipping, hogy adjanak fel egy üres borítékot Kínába, aztán kezdjük újra a beszélgetést.Ha nagyon sürgős egy termék, mindenképpen az expedited shippinget érdemes választani. Most az ünnepek miatt egyébként is természetes, hogy sok csomag a megszokottnál hosszabb idő alattt érkezik meg, szerintem nem éri meg emiatt ennyit mérgelődnöd.
A gearbest népszerűsége elsősorban az olcsósága miatt van, és szerintem nem lehet azt mondani, hogy a szállítási díjakkal szeretnének haszonra szert tenni.
Pár hete konyhai csaptelepet kerestem, - mert még azt is olcsóbb sokezer km-ről rendelni, mint itthon megvenni, - és a dealmachine-en találtam is egyet, ami igazán tetszett. Kizárólag emiatt regisztráltam és csak a fizetés előtti utolsó lépésnél szembesültem a szállítási díjjal. Azt hiszem ez az az összeg, amire már tényleg azt lehetne mondani, hogy aránytalan:
Meg is rendeltem rögtön, de inkább egy másikat, mégpedig a banggoodról, ingyenes szállítással.
Lásd a jó oldalát, világlátott, "madárlátta" cuccokat kapsz majd, ha türelmesen kivárod.
Az én cuccaim lehet nem is jártak sosem Kazahsztánban, talán nyugdíjas éveimben elviszem majd egyszer őket, ha már nem volt ilyen szerencséjük.
Nem húzni akarlak, csak hülyéskedek, szerintem feleslegesen hangolnod magadat a Gearbest ellen, és ez neked okoz több bosszúságot, nem nekik.Jó sokat írtam, a lényeg az, amire a többiek is - nem túl kifinomult cizelláltsággal - utaltak, hogy a kínából történő rendelés türelmet igényel.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
vandor01 #25312 üzenetére
Nem való neked ez a külföldről vásárlósdi. Szerintem szokj le róla! Nem tudnád megvárni az idejét és rendezni a bottal, ha nem érkezik meg addig? Miért sírod tele ezt a topikot, meg járatod le magad azzal hogy embertársaidat mindenféle szar-szemétnek elhordod? Senki nem kíváncsi erre és a cuccodat sem kapod meg előbb.
olleru: te meg egy hete rendelted a cuccot, ha még nem adták fel, van esélyed töröltetni, ha feladaták 60 nap környékén reklamálhatsz, ha nem jön meg addig. Igazából előbb kellett volna gondolkozni és meg se rendelni!
-
bul07
nagyúr
válasz
vandor01 #25312 üzenetére
Tudod mi a röhej
Mikkor kezdtem ebayezni akkor a 35napon írni kellet az eladónak hogy nem jött meg és refund , mert a paypal csak 45napig védet(régen most 180nap)
De nem is volt gond bármit is rendeltem max a 30napon megjött, azóta meg nem hogy fejlődne a dolog hanem kitolódott 60napra -
cidalain
veterán
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #25090 üzenetére
na de én miért kapok dupla TN-t a legutobbi 1-1db-os rendelésemre???
foleg ha NL-t fizetek es utanna gözös-sinest kapok?vagy ez az uj GB-s divat kuldenek egy gyors repulöst es utanna a 2 honapos vonatos gari terméket! na ez mar szerviz! : fejlődes a multevhez képest DDD
-
mexel
veterán
válasz
vandor01 #24378 üzenetére
Szerintem sem lesz itt, de nem kínából jön elvileg hanem UK-ból. Persze ezek akkor is ráírhatnak mindent, az igaz. Legegyszerűbb lesz ha utazás előtt egy-két nappal lemondom aztán elfelejtem a gb-t, van még más is rajtuk kívül. Valamiért úgy érzem úgy fognak járni mint annak idején a DX akkor onnan sok mindent rendeltem, akkor az volt a legnagyobbnak mondott, voltak videók a működésükről, nagy hírverés stb, aztán annyira kinőtték magukat hogy teljesen megbízhatatlanok lettek. A kínaiakat annyira ez nem izgatja, ők máshogy gndolkodnak. Kár lenne ha a Gearbest is idejutna, de szerintem lesz rá esélyük így
-
DolbySys
csendes tag
válasz
vandor01 #22698 üzenetére
rosszul hangzik ez a sok EU- raktar(sosem lesznek jol feltoltve aruval+ott az afa), nemsokara megszunik a trefamentes szallitas is, pedig jo kiskapu volt ez az EU Express. Egyre szigorubbak az EU- hatosagok.
Az EU Express amugy tobb mint egy eve mukodik, az elejen Europe Express(francia Dpd) nev alatt. -
cidalain
veterán
válasz
vandor01 #22671 üzenetére
a lényeg a valamin van. soha senki nem írja itt hogy mi jött meg gyorsan, meg mi ragad be hosszú időre.
annyit kibogarásztam a hozzászólásokból, hogy a teló, tablet, tv box, router gyorsan jön (=kicsi doboz), pl a porszívó, légtisztító meg lassan (=nagy doboz).
persze ez csak találgatás részemről. -
cidalain
veterán
válasz
vandor01 #22575 üzenetére
De manapsag a 10 centes biszbasz, ami alapbol annyi, nem eri meg pontgyujtes celjabol megvenni. 15 pont kaphato erte max, ami 30 cent. 20 cent nyereseg foghato rajtuk, 50 forint, viszont jelentosen nagyobb adminisztracios koltseggel jar. Varni a termeket, kicsomagolni, ertekelest irni, stb. Aztan a nyakadon marad egy valami
Amikornmeg lehetett kapni erte 140 pontot a duplazassal, na az kiraly volt. -
spiky03
veterán
válasz
vandor01 #22042 üzenetére
Értem.
Most egy i3-as Asus laptopom van, azt szeretném kiváltani ezzel a tablettel.
Mert ha elköltözünk majd az új házba, akkor ott vsz egy külön szobában lesz a gép és nem akarok előtte görnyednihanem ezzel tudnék a kanapén nyugodtan fekve is szörfözni a neten, mert a teló az meg kicsi, meg sajnos kell az a pár win-es alkalmazás, mert androidra nem találtam olyat, ami kiváltaná.
Amúgy csak kb 1 hónapja akadtam ezekre a dula gépekre, előtte nem is hallottam róla.Akkor azt mondod, hogy még azokra is lassú amiket írtam?
Mondjuk vsz az andriod része többet lenne használva, meg minden este ki lenne kapcsolva. -
spiky03
veterán
válasz
vandor01 #22010 üzenetére
Hát nagyon köszi.
Már amikor rászánom magam, hogy megrendelem, akkor valaki mindig ír róla valami rosszat.
De volt aki jókat is írt róla.
Nem tudom már tényleg, hogy melyiket vegyem.Mert szeretnék ilyen dual tabletet, de eddig a Chuwi volt ajánlott, mert annak van jó támogatása, meg fóruma is.
Van még a Telcast vagy mi arról is nem rosszakat írtak a teszten.Win oldalon a Total Comandert használnám, meg a Putty-ot, Yadist, meg a Chrome-ot, Transmission-t.
Androidon meg szintén Chrome vagy Opera, meg pár távirányítós appot, TV sorozatos appot, Transmissiont, meg képregény olvasót.Kb ennyire lenne használva.
Ezekre is fos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest