-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
PainKiller13 #16598 üzenetére
Pontozni nem tudod? Én Flash sale-ben vettem $4.29-ért (5.89-ről pontoztam le)
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Erre nincs valami kupon most?
-
benfolds
őstag
válasz
cidalain #16596 üzenetére
a dupla postaköltség miatt nem akartam külön rendelni, úgyhogy egyben rendeltem. amelyikre nem használtam fel a kupont, az nem volt nagy értékű, úgyhogy sokat nem oszt vagy szoroz.
azért látszik, hogy nagyon az ajánlott felé akarják terelni a vásárlókat, mert az elég nagy szívás, ha eltűnik a csomag és nekik kell állni a cechet, mert spur volt a vásárló és unregistered kérte. sok esetben már nincs is unregistered opció, csak ajánlott. -
cidalain
veterán
válasz
benfolds #16594 üzenetére
Siman kerheted, GB ugy is vissza fogja adni, max az elejen kicsit eroskodik.
Vegsosoron fordulhatsz a Paypal vasarlovedelmehez is, ahol a GB-nek kepp bizonyitani hogy marpedig megerkezett. De ezt kamu TN-nel nem fogja tudni. (De altalaban idaig el sem jut az ugy, GB visszafizet)Masik eset meg egyszeru. Rendeld kulon a ket termeket. Free shipping eseten tokmindegy. Sot egybe rendelesnel kulon figyeln kell arra hogy a tobb termek osszesitett ara se haladja meg a vamhatar erteket!
Raadasul kulon rendelesnel kulon rendeles review van, azaz tobbszor 5 pont jovairast lehet szerezni. 5 pont keves ugyan, de sok kicsi sokra megy. -
benfolds
őstag
ja, oké köszi. amúgy akkor mi van, ha unregistered kéri az ember, és nem jön meg a csomag? akkor arra keresztet lehet vetni, ugye? csak azért 5-6 dolláros cuccokra már nem igazán éri meg 1,5-3 dollárt kifizetni pluszban.
másik, amit nem nagyon értek: ha két, egyszerre rendelt termékre két különböző kupon érvényes, akkor mi van? nem lehet külön-külön érvényesíteni a kuponokat egy rendelésen belül?
-
sambenez
addikt
válasz
promagus00 #16591 üzenetére
Ilyenkor ez van: "21/05/17 15:53Order departed on flight from origin"
Ez a TN-ed: RE845743230SE
Ha itt Direct Link beírod a Q1845743230XX-et mindent megtudsz. -
promagus00
tag
Direkt TN-el kértem,mégsem látok semmit a megadott TN-en,track17 nem is találja,ami meg megtalálja,május 18.-tól nem mutat mozgást.
Ilyenkor mi van?
(Tracking Number: Q1845743230XX) -
-
bul07
nagyúr
válasz
PainKiller13 #16585 üzenetére
Nekem is az a kulcstartó nem jött meg többek között
De az bosszant a legjobban hogy aliról rendelek tényleg filléres vackokat és itt vannak 11-15 napra
Pl ez 10napra, ehhez meg ennyiért járt rendes TN , 14-én rendeltem és már Célországban feldolgozva állapotba vanNem értem hogy egy ekkora üzlet hogy nem tud adni magára szállítás ügyében
-
jmuranyi
tag
Március 20-án rendeltem két tn nélküli csomagot.
A SYBPLxxx-es kb három hétre megjött,
a BJxxx-s nem.Május 22.-én írtam nekik, cím és postahivatal ellenőrzése,
majd utána helyből felajánlották a full refundot.
Pénteken GB walletre került az ellenértéke.Írták ugyan, hogy le fogják vonni a biztosítási díjat,
de nem vontak le semmit. És közben levelenként
kétszer elnézést kértek.
Részemről rendben, szvsz gyors és korrekt ügyintézés volt. -
válasz
benfolds #16582 üzenetére
Ha biztosítást kérsz akkor elvesztés esetén az újraküldést biztosítod be, nem a pénzt.
De egyébként az összes registered, ajánlott küldemény az biztosított a megfelelő DTS értékig a feladónak, ha elveszne simán fizetne a posta neki, ezért van azzal problémám, hogy miért kérnek ezekre is biztosítást illetve miért nem ők hadakoznak, mint a küldemény tulajdonosa az elvesztővel.
A Magyar Posta 30 DTS, azaz 11910 Ft-ot térit ezekre. -
benfolds
őstag
esetlegesen elvesző csomag értékének visszafizettetésére mikor van jobb esély? ha unregistered airmail + insurance vásárlása, vagy registered airmail és nincs biztosítás (+paypalos mindkettő)?
az ingyenes unregistered (no tracking number)-t már nem szívesen kockáztatom meg. -
206 cc
senior tag
Sziasztok! Látom sokan csomag elvesztése gondok miatt írnak! Én is ebben a cipőben járok most egymás után rendelt két csomagom is eltűnni látszik az éterben!
Lassan áttérek a mindenhez kell nyomkövetéssel rendelésre,ha ez így halad. Ráadásul az egyik csomag még április 26-ig valamennyire lekövethető mivel ekkor megérkezett elvileg Ferihegyre?!! -
bazsimano
őstag
válasz
cidalain #16571 üzenetére
persze en is ezt csinalom
nincsen ezzel gond!
mert azert ha 60 nap nem erkezik meg akkor eleg valoszinu h mar nem nagyon fog...persze vannak kivetelek
nekem volt olyan, hogy 3 honap vagy egy kicsit tobb volt...megvolt a refund...de amikor megerkezett...akkor szltam es kifizettem ... ennyi,.
-
cidalain
veterán
válasz
bazsimano #16569 üzenetére
én ilyenkor várok egy napot, és megírom hogy bementem a postára, de nincs ott a küldemény.
azt is megírom, hogy a címem helyesen van a rendszerükbe, nem változott, nem költöztem el.
(persze nem csinálok semmit, úgysincs értelme postára menni, a címet esetleg ellenőrzöm, de magától nem szokott változni)
ugyanezt egyébként ebay-es eladó is eljátszotta velem, hogy menjek be a postára érdeklődni.
ha ez kell a boldogságához, akkor megírom neki hogy voltam -
bul07
nagyúr
Persze én is csak írom nekik ezeket mert dehogy megyek én a postára, nálunk még kihoznak mindent, ha meg nem akkor szól a postás
Múltkor is volt vagy 4-5 nagyobbacska küldeményem szolt hogy nem tudta kihozni mert sok és hogy bent hagyta a postán a mikró tetején kérjük el, nem volt belőle gond mert inkább így minthogy bedobja a földre(ugye falu kapu)És tényleg bosszantó a plusz körök
Tényleg
GearBest
Szólhatnál nekik hogy a BJ***** -s csomagszámot adó postázást elfelejthetnék, mert vagy nagyon soká jön meg vagy nem is jön meg, nekem most nem is 3-rom hanem 4 csomagom is van BJ*** és sehol(most néztem meg pontosan), mind a 4 Mar 28-ai rendelés -
bazsimano
őstag
szerintem ez a betanitott dolog...sokat dolgoztam pl idiai munkaerovel...na az meg rosszabb is
...
szoval ok megkapjak a sablon dolgokat, es lehet nem is tudjak mit irtal csak kiszurtek 3 szot az angolbol es akkor mar masoljak be a szoveget...valahogy igy megy szerintem ez a dolog...es ahogy mondod, vagy kerdezed...lehet h ott csak a "fonokok" vagy "seniorok" tudnak angolul!
semmikepp nem lebecsulni szeretnem oket, csak ez a latszat.!
-
Tényleg ezeket a felesleges levelezéseket kellene elkerülni.
Hiába írja nekem olyan küldeményre, hogy nézzek utána a Postán, amelyeket nem könyvelt nemzetközi postai nyomkövető számmal küldenek. Egyszerűen nem hajlandók tudomásul venni, hogy ez nem jó javaslat. Ugyanúgy a cím ellenőrzés, mi a biztosíték, hogy ő ugyanazt írta rá, mint amit én megadtam? Volt már olyan hogy egy nagy város nagyon hosszú utcájának a neve ráfért a címkéjére, a házszám meg nem.
3 kézbesítő körzetbe esik.
Én nem tudom ellenőrizni az ő munkájukat.
Amikor már idáig jutunk, azért az alap ellenőrzéseket megcsináljuk, tudomásul vehetnék.
És mintha nem egy angolt beszélnénk az illetékessel, vagy mindenkinek copy-paste a válasz részükről?Ez lett volna a következő kérdésem feléjük, hogy minek futtatják velünk az üres köröket?
-
bul07
nagyúr
Hát nekem is kell lassan, 28-án jár le a két hónap, csak nálam 3csomag esetén
Már előre unom felesleges levelezést a, már az első levélben leírom hogy sem a szomszédoknál sem a postán nincs sőt a cím is helyes , de csak azért is azt a választ küldik elsőre hogy jó e a cím meg nincs e a szomszédba
-
Zoty4
őstag
hétfőn lejár az egyik rendelésemnél a 60 nap
a "tn" szerint április elején mozdult utoljára a csomag.
Nem a pénzt szeretném visszakapni,hanem a terméket megkapni, mert nagyon jó akcióban vettem meg pontokat is erre költöttem
mi a teendőm? -
bazsimano
őstag
válasz
m4rk.89 #16561 üzenetére
gyorsan szokatak valaszolni...elso kor az lesz, hogy beszelj a postaval nezd meg rendben van-e a postacimed.-.bla bla bla....
valaszolsz hogy csekkoltal mindent a postan es rendben a cimed es ha belso penztarcara kered eleg gyorsan lezongorazzak.
szerintem ticketben amikor "jova hagyjak" a keresed akkor alt meg aznap lerosszabb esetben masnap rajta lesz...
de ufgye idoeltolodas van...nem tudni, hogy meg ma raneznek-e a tiocketre...vagy majd csak holnap hajnalba
-
m4rk.89
aktív tag
Mai nappal telt le a 60 nap a rendelésemnél. Írtam ticketet, hogy asap szeretnék refundot. Mire számíthatok? Balance-ra szeretnék töltést kérni, mert vásárolnék mást tőlük, ez mennyi idő körülbelül?
-
-FLY->
őstag
válasz
peestike #16554 üzenetére
Nekünk az ebay-en volt gondunk, de már nem emlékszem, hogy az ebay indította a visszafizetést, vagy a pp, mikor az eladó elzárkózott. Gearbest-ről idáig a legrosszabb tapasztalatom, hogy a feleségem telója kb 11 hét alatt érkezett meg, vagyis a vámra, 19k-s tétel, vicc. Csak elvétve gb-ezek, van amit tényleg nagyon megéri, minden másra az ebay.
-
válasz
-FLY-> #16553 üzenetére
Nem erről van szó.
A PayPal dolog nem releváns, mert ha nem PayPal fiókkal fizetek, hanem sima kártyával, akkor a PP-től nem kapok vissza semmit.
A kereskedésre vonatkozó szabályok, fogyasztóvédelmi szabályok és a szerződési kötelmek, amelyek a törvények szerint köteleznek egy webshop-t és ezt nem tartják be. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Az email címet lehet módosítani valahol? -
gergo1012
újonc
válasz
GearBest #16531 üzenetére
Hello!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a nyomonkövetésnél az van megadva, hogy DPDUK1.
Miután rákerestem a csomagom azonosítójára azt az infót kaptam, hogy Southall-ban található de úton van.
Ezt hogyan kellene értelmeznem mert a megrendelésnél az van írva hogy a china warehouse-ból érkezik a csomag?!Előre is köszönöm a választ további szép napot!
-
Jagi
tag
Sziasztok,
Láttam hogy a németeknek is van "mellék" gearbest oldaluk.
Van náluk jó áron Xiaomi Smart Mi Air Purifier.
Raktárt DE-CN ként jelöli, ez most azt jelenti, hogy Kínából jön csak nekik biztosítanak valami kedvezményt?
Vagy ténylegesen van raktár németeknél is?
Mellesleg csak Németországba engedi postázni.Jó lenne egy ilyen EU raktárba, de csak nem akar jönni.
Köszönöm előre is! -
Zolee_70
senior tag
Érdekesen működik a 8%-os mobilarena kód. Ha beírom, 35 usd-ről 42 usd-re ugrik fel az ár és abból vonja le a 8%-ot. Megvettem nélküle.
-
válasz
GearBest #16531 üzenetére
Üdvözöllek!
Az első kérdés amelyre a Gearbesttől eddig nem kaptam értelmes választ a következő lenne:
Elveszíti a szállító a nekem küldött csomagot.
Miért nem adják vissza a pénzemet, mert nem teljesítették az adás-vétel rájuk eső részét?
Miért nekem kell az elvesztésre biztosítást fizetni, aminek fejében ők újra küldik?
1. Amíg nem kapom kézhez az a Gearbest tulajdona.
2. Neki van szerződése a szállító céggel, aki elvesztés esetén kárpótolja őt, mert amit kifizettem még az ő tulajdona. Nekem nincs közöm az ő szerződésükhöz.
3. Abban az országban ahol engedélyt kaptak a kereskedésre, a fogyasztóvédelmi szabályozás és a polgári törvénykönyv szerződéses jogviszonyra vonatkozó szabályai szerint minden huzavona nélkül a pénzt vissza kell adnia, mert az újraküldés esetén a hosszabb idő miatt érdekmúlás esete is fennáll. Nem vagyok köteles újraküldést elfogadni.
Tehát röviden, miért nem adják vissza a pénzt, ha a szállító elveszti a csomagot? -
Vertigo18
addikt
Ez akkor most elég nagy segítség lesz Jackie barátunknak!
A kedvezményekre jogosító kódokat akkor majd kétszer annyit kapunk remélem!
-
Teljesen hivatalos, ph engedélyével.
Üdv itt is Zoltán!
-
GearBest
újonc
válasz
peestike #16532 üzenetére
Úgy vállaltam, hogy meglátjuk hogy lesz rá időm. Szóval majd meglátjuk. Amúgy ahogy látom eddig is remekül működött ez a téma, szóval megpróbálok olyan problémákra koncentrálni, ami a kintiek nélkül nem intézhető el, és kihagyni a melyik gombra kattintsak, ha fizetni akarok, és mennyi a vám, ha Kínából rendelek kérdéseket.
-
GearBest
újonc
Sziasztok!
A mai naptól hivatalosan is itt lesz a topikban a GearBest rajtam keresztül. Az anyakönyvezett nevem Tárnok Zoltán, hátha ismer valaki, de a GearBestre is hallgatok ebben a témában.
Csodát én sem tudok tenni, a Magyar Postán (finoman mondom) "eltűnt" csomagokat én sem tudom előkeríteni, de azokat a problémákat amikre egymás között nem találunk magyarázatot vagy megoldást, megpróbálom közvetíteni kifelé.
Előre is elnézést kérek, ha nem reagálok mindenre azonnal, de belőlem is egy van, dolgozom sokat, ráadásul van hat óra időeltolódásunk is, ami miatt a chat sem mindig üzemel kifelé.
További jó vásárolgatást, de azért ne vigyétek túlzásba, mert a postásra várok állapot is függőséget okoz!
-
válasz
sambenez #16528 üzenetére
Van küszöb, kettő is. Az egyik majd 2cm, a másik ~ 1,5 cm. A nagyobbik az kicsit necces, de ha nem tud rajta átmenni elsőre, akkor visszatolat, megemeli az egyik kerekét és félkörben átbukik rajta. Elég ügyes, a gond ott van, ha ilyenkor rosszul pozicionál (ha ajtófélfát ér, akkor megakadhat, de ez nem gyakori). Gyerkőc miatt idővel úgyis le akarom majd cserélni a küszöböket lapos térváltókra.
-
válasz
Pikkolo^^ #16524 üzenetére
Én arra reagáltam elsődlegesen, hogy te azt írtad, hogy a jobb takarítóképesség és szőnyegmászás miatt választottad a xiaomit.
Abban igazad van, hogy minél bonyolultabb az alaprajz, annál nagyobb az előnye a térképes robotoknak, de sok függ attól is, hogy a keretrendszer hogy van megírva. Maga az útvonaltervezés megléte még nem garancia a jó munkára, de nyilván, ha elég tekerten vannak elhelyezve a szobák, akkor előnyből indul, mert a térkép nélküli robotok elveszhetnek a "labirintusban". Én is írtam róla egy rövid cikket, amikor megjött, nem értem néha, hogy mit mért csinál Jolán - az elején néztem, hogy hogyan dolgozik -, de mire hazaérünk a játszótérről, a lakásban tisztaság van (~65 nm, konyha, folyosó ,1 + 2 félszoba). Memóriája nincsen, de vannak mintái, amit követ ha olyan szituációba kerül az MI, nem olyan véletlenszerűen pattogós, mint a vileda virobi.
-
válasz
Pikkolo^^ #16524 üzenetére
Én itt írtam a V5s Pro-val kapcsolatos kezdeti tapasztalataimról. Azóta is megy rendületlenül, hepa szűrőt cseréltünk már benne egyszer, meg a keféket kell lassan, de adtak is hozzá.
50nm-, három helységet, szemmel láthatóan jól feltakarít, ugyan véletlenszerűen, de mindenhova eljut. Ha esetleg egy hely mégis kimarad, másnap eljut oda is, a lényeg amúgy is a mindennapos rendszeres használat.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
CactuS #16521 üzenetére
A képet csak azért raktam be, hogy lássa mennyit szed össze. Biztosan az ilife is össze tud majd ennyit szedni nem állítottam az ellenkezőjét. Aki rendelt bezámol róla mennyire elégedett vele, ha az akkor megérte neki. Én pont az útvonaltervezés miatt választottam a Xiaomit, mert valós körülmények között szerintem jobban fog muzsikálni egy olyan gép amelyik nem össze-vissza megy, mint a mérgezett egész.
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Ez az oldal honnan küldi cuccokat? Európa, vagy ez is kína stb.. és lehet rá vámot meg áfát fizetni?
-
válasz
Pikkolo^^ #16518 üzenetére
Ennyit simán összeszednek az ilife-ok is, ez nagyban függ attól, hogy mennyire porosodik a lakás 1 nap alatt.
Takarítási teljesítményben semmi extrát nem nyújt az ilife porszívókhoz képest a Xiaomi gépe, de nem azért, mert ne lenne jó, hanem azért, mert ilyen téren az ilifeok is elég magas szinten vannak. Viszont a Xiaomi feljebb lépett olyan téren, hogy beszállt az útvonal tervezésbe, így belépett a Roomba és Homebot területére. Nyilván ők még újak ezen a téren, sebességben/tervezésben a homebot-ok jelenleg vernek mindenkit, de a feladatot megoldják, plusz ezt megfejelték egy baromi nagy akksival, ami ~ 2.5 órás takarítási időt enged. Ráadásul a legjobb ebben, hogy mindezért közel sem kell ~ 700 dollárt kicsengetned, mint a konkurencia gépeinél.
SUV-k kapcsán szokták mondani, hogy minden gyártónak van egy olyan tesztpályája, amin az ő SUV-uk felmegy, de a konkurens gyártóké nem. Úgy látszik a te shaggy-d a Xiaomi tesztpályája.
-
válasz
Pikkolo^^ #16518 üzenetére
Lassan 1 hónapja én is a netet bújtam.
Nem akartam sokat rákölteni, mert csak 1 szobát kell takarítania. A többiben vastag szőnyeg van, oda nem való.
1 hónap nézés után kitaláltam, hogy akkor Ilife x5 lesz, erre tegnap berakták eu raktárba nem sokkal drágábban a v5s pro-t.
Sok infó nincs még róla, nagyon új még.
Végül azt vettem.
Majd elválik mennyire jön be.
Xiaomi nagyon tetszett, de az ára nem. -
Pikkolo^^
addikt
válasz
Silent77 #16515 üzenetére
Vásárlás előtt nagyon sok videót megnéztem és egyik iLife sem győzött meg. Ezzel nagyon meg vagyok elégedve, telefonról látom merre ment és tényleg minden összeszed. Minden nap végigmegy a lakáson (~40 m2-t jár be), tegnap nem lett kiürítve a tartály és ezt szedte össze.
-
válasz
Exelsior24 #16512 üzenetére
A postai azonosító szám = nyomkövetési szám vagy ahogy te nevezed a tn szám. Ők ezt látják, ehhez fogják hozzárendelni a beküldött okmányokat.
Ha több darab lenne és pl: 1 db 3 $, 5 db-ot vettél, a másik oszlopban akkor 15 $ kerül.
A-t választod, mert ha nem, akkor is a posta elkéri a 1400 Ft-ot (2500 Ft amit ők kérnek a teljes mókáért) és mehetsz a saját költségeden ügyintézni a területileg illetékes vámhivatalba ami általában megyeszékhelyen van, de Bp-n is kell utazgatni.
A legfontosabb, hogy az utolsó oldalon legyen aláírva és a szig szám oda írva.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Bornie127 #16511 üzenetére
Itt tényleg jól le van írva minden, köszönöm.
Ebben a kitöltendő DOC fájlban van pár amihez fogalmam sincs mit kellene írnom:
Postai azonosítószám? Ez a TN szám akar lenni, vagy pedig a W-vel kezdődő rendelési szám?
Deviza/mennyiségi egység? Ez gondolom dollár vagy euró, de mit ért mennyiségi egység alatt?
A lap utolsó részén pedig gondolom az A-t válasszam ha a Postával szeretném vámoltatni, bár látom a NAV-al is lehetne. -
Bornie127
aktív tag
válasz
Exelsior24 #16510 üzenetére
Igen, elküldheted.
Mindent megtalálsz itt az összefoglalóban.
-
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Egyik rendelésemet megállították a vámosok, igaz 51$-ba került így számítottam is rá. Sms-t vagy e-mailt még nem kaptam róla egyáltalán semmit se, csak hazaérve néztem a trackingszámát a magyar posta oldalán, és ez van kiírva:
"Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure" 13:00 óra közeli dátummal.
Úgy tudom nem kell megvárnom amíg értesítést kapok erről, hanem már most elküldhetem nekik a helyes fizetési összegről a számlát, (ami gondolom ne a Gearbest-es legyen, mert azon 20$-t ír, paypalon viszont látni, hogy 51$ volt.Ezt valaki le tudná írni nekem, pontosan milyen dolgokat kell megküldenem a postai vám felé, és hogy milyen címre?
-
vandor01
senior tag
válasz
axlfsi #16502 üzenetére
Ez az ATOM tipusu procik lassuak....
de annyira hogy kattintasz azt gondolkozik egy kicsit....idegesito!
egy elso generacios i3 is 100x jobb! de 60eft ert kapcsz mar 3th
genes hasznalt uzletit! meg akar 6honap garival is! 1000x jobb vetel!
ezt gagyit meg felejtsd el! persze ha ingyeeee van akkor kerd! -
-
joy_k
tag
Sziasztok! Rendeltem március 30-án egy óra szíjat, szerintetek meg fogom kapni? BJ14908410181804 ez a kínai csomag száma? Köszi
-
axlfsi
veterán
válasz
PainKiller13 #16495 üzenetére
Jóféle ez a noti, mik a tapasztalatok, vett már közülünk innen bárki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest