- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel2014
addikt
válasz
Raymond #54210 üzenetére
Szerintem mindig a rendszer határozza meg mit készít elő.
Pl ha egy legacys pro win 10 ed van fent annak csinálja a telepítőt. Ha viszont egy uefis home akkor annak. Vagy nem?
Viszont amit leírtam és fat 32 formázza az jó lesz mind a kettőre. A másik ha ezt az ei.cfg filét beteszi a letöltött win 10 suorces filék közzé a pendrivra akkor kilistázza a windows összes típusát is. -
wanted5
őstag
válasz
Raymond #53808 üzenetére
Na meg ha itt tartunk említsük már meg a Game Pass for PC-t is, hátha valaki még nem hallott róla. @RM007-nek is ajánlom figyelmébe.
Havi 3k-ért kapsz kb 100 játékot, amit időnként cserélgetnek is, szóval még rájuk se tudsz unni. Nyilván vannak kisebb címek is, de olyan is akad, ami már megjelenés napján bekerül.
4200-ért meg streamelheted bárhol, bármikor, bármire, így akár a telódon is tolhatod a Doom-ot. -
-
válasz
Raymond #53461 üzenetére
Most nem őt akarom piszkálni, csak ő jutott az eszembe, mert az egyik kedvenc személyiségem itt.
Azért lássuk be, tény, hogy életet hoz a topikba, különc. Nem akarom piszkálni, csak néha a helyes útba noszogatni, ha valamit épp nem úgy van, bár én kussolok, mert fele annyira se tudtam volna moddolni, ahogy ő elgondolja. A kedvenc sztorim a svédből érkező, asszem GTX 870-es posta.
vs a szakmai nyers cucc:
gago1975 benyom ide 3 oldalnyi noteobook kijelzős analízist, agyam eldobom
Nekem se időm, se türelmem nem lenne hozzá.Szerk: Akkor én nem jó oldalon nyitom meg a gamer notebook topikot, mert nekem ilyen nincsen. Amióta váltott, azóta hol vannak a fórumos topikok?
Én ezt használom
https://prohardver.hu/tema/gamer_notebookok/friss.html -
cyberkind
félisten
-
válasz
Raymond #53134 üzenetére
Nekem Medion Erazerem volt, követve a topikot már jó rég azt mondom a legjobb név.
#53135 PeachMan:
Jó tudni hogy ilyen is van, mármint a színekkel. Mondanám nem hiszem, de legyen, nekem akkor is MSI a király. Talán a GT széria körül kellene keresgélni, az a felső kategóriás hibátlan széria, legyen akármelyik abból az nem hazudik.#53136 Raymond:
Nocsak ezt nem hittem volna. Az nem quadro kártya. A mostanimnál még megértem hogy le tiltja a kártya biosza, de egy gtx 850m-rőlmikor még a régi quadro k3100m-nél sem volt semmi féle korlátozás(nálam).
Na szóval pont ez van most nálam, mint amit írsz. De én ezen csöppet sem lepődök meg. Pénzügyi dolog ez. Ha kell próbálj meg bioszt cserélni rajta. -
-
gyépés
aktív tag
válasz
Raymond #52968 üzenetére
Tényleg van pár gép, ami jobban bírja, de általában, a túlnyomó részénél a gamer laptopoktól a 3-4 óra üzemidő várható visszafogott felhasználás mellett. Plusz asszem 500k-ig kerestek ilyen gépet, a te Aerod meg tudtommal nagyon nem annyi. Ha tévedek és mégis, akkor megvan a nyertes.
-
gago1975
őstag
válasz
Raymond #52920 üzenetére
Szia Raymond
Lenovo y540 - 4,5 ora (Optimus-t be kell kapcsolni a BIOS-ban)
Ha te a #52900 hsz-ben linkelt Lenovo Y540-nél bekapcsolod az optimus-t a biosban, akkor megeszem a kalapom
A 9300/9750HF-es prociknál tiltva van a HD 630, illetve az igp ki van égetve belőle, nem tudod egyáltalán működésre bírni.
Én mindenesetre olyan Y540-es gépnek az akku idejét küldtem, aminél a 2,5 óra működési idő HD 630 használata mellett értendő. -
gago1975
őstag
válasz
Raymond #52916 üzenetére
What?
Mar ne haragudj de milyen laposokat hasznalsz? Vagy mit jelent nalad az hogy "netezés"? Mert a kolega alltal felrosolt gepek (#52900 es #52881) mind ott vannak az elvart 5-6 oranal "netezés mellett".
Ok néhány Dell/AW, HP többet is tud, de általánosságban el lehet mondani, hogy az átlag 2,5 óra netezésnél.
-
-
válasz
Raymond #50806 üzenetére
Máshol beszélgettünk erről és szóltak hogy itt megy alapvetően ez a téma. Szóval ha minden jól megy lesz erről élő tapasztalat, rendeltem egy 17-est amd procival (pontosabban a testvérmodelt, Schenker Media 17, ami ugyanaz "csak" Ryzen 5 4600H van 2060 mellé, mert a ryzen 7 az hiánycikk egy darabig). Mondjuk én szigorúan szolid gépet akartam azért lett ez, még a Schenker logót is leszedettem kis plusz pénzért. Abban reménykedek hogy csendesre állítva -25% körüli teljesítménnyel aránylag csendben lesz (tehát hozza a mostani áthidaló megoldás 19-es évi, 15,6 helios 300 teljesítményét amiben 1660ti és i7-9750 van csak nem hangosan).
-
gyépés
aktív tag
válasz
Raymond #50806 üzenetére
Pont most néztem meg én is. Vagy fél éve várok valami hasonló videóra. A következő rész is érdekes lesz a játékokkal. Meg reménykedek hátha lesz valami hőfok összehasonlítás 45W-on is, mert szerintem azért az lenne hosszabb távon egészséges, nem ez a 7x W... De szerintem, ha lett volna, itt lett volna.
-
gurus
aktív tag
válasz
Raymond #50636 üzenetére
Rosszul kerested én rögtön találtam többet.ha már kiadok 4-900000ft akkor elvárható a kijelző is jó legyen tessék itt 500nit minden gamer laptop. Dolby Vision HDR is van alakul ez.Színhűség is fontos,egyetértek
https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-laptop/lenovo-legion-y740-ar -
gurus
aktív tag
válasz
Raymond #50627 üzenetére
miért te ilyenkor nyáron nem használod nappal?nekem igenis fontos most is a kertben írok nem mindenki csak este szobában használja.igenis probléma régi laptopom őrületbe kergetett és a táblagépen is mikor kihoztam a kertbe.rögtön küldtem is vissza.mobilt még közelebbről bámulom itt 500-800nit nem tudót nem is vennék már.idei középkategóriás laptop szériákba 400nit feletti kijelzőket tesznek akkor miért is Lenovo,stb...?
-
-
rosszcsont88
tag
válasz
Raymond #50595 üzenetére
hütés rossz benne és integrált ,és elromlik a hütés miatt ,akkor reballing lesz a vége ......persze hogy ha dedikált kártyán van RTX GPU ,nem kell kukába langolnia az egész laptopnak,eléggé drágák ezek masinák kukába landoljanak,
PC-be nem hiába van külön GPU videokártya ... -
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #49846 üzenetére
Félek, a 100W is sok, ugyanis az 570-et rendesen alulfeszelve (több, mint -0,1V) 89 fok lett az eredmény, cserébe a Superposition eredménye bő 200 ponttal kevesebb lett (extreme-et nyomtam, 2300-ról esett be bőven 2020 környékére). Lehet, el kellene engednem az egészet és visszatérni a régi konfighoz (6100T meg egy tágasabb matx ház), ezt meg eladni. Csak egy 550 vagy 1030 is 20+ ezer, akkor már 40 körül 1650-et is lehetne kapni.
-
válasz
Raymond #49681 üzenetére
Mi van akkor ha nem csak netezni akarsz közben? Vigyek mellé még egy lapost több hétre? Netezésre is inkább ezt használom mint a telót. Akkor már legyen minden az egyben. A böhöm Clevo laptopokra gondolom nem tennél megjegyzést, az sem marad otthon hosszabb ideig.
Egyébként meg izomzat kérdése. -
-
Gergello
addikt
válasz
Raymond #48137 üzenetére
Ez ilyen first world problem evolúciós betegség, jónál is van jobb szindróma sajnos.
Én a régi gépemmel tök jól elvoltam, csak 1 játék nem futott rajta, amivel játszani szerettem volna.
Akkor vettem egy új fajta xbox-ot, de azon nem jó lövöldözőset játszani.
Akkor vettem az Omen-t, az nem volt az igazi.
Akkor utána ... -
-
válasz
Raymond #47547 üzenetére
Itt figyel az öreg MSI
T8200, GT9600-al. Holnap rálököm Sam-et, aztán majd meglátjuk. Csak azért ébresztett bennem gyanakvást, mert nyáron a lányom és a barátai egy kukázott Dell Lattitude-el játszottak SSam-et és eléggé nyúlós volt 1600x900-ban úgyhogy vissza is vettem 1366x768-ba. A konfig egy i5-2540 egy AMD 6470-el, ami a Celeron melletti GMA-hoz képest eléggé overkill...
Közben helyesbítenék, igazad van
Megnéztem a SSam gépigényét és OpenGL 1.1 kell neki, amit béven (1.4) tudott már a 910 GL Chipset. Tehát nem elképzelhetetlen, hogy fut rajta rendesen.
A másik, hogy az i5-ös gépen a HD verziót futtattuk, ami azért már bőven eszi a gépet -
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #47063 üzenetére
Rég volt már H procis gépem ezek szerint. De a power limit a megoldás ez esetben, ahogy mondod.
Nem hittem volna amúgy, hogy valaha örülni fogok a gépem két tápos megoldásának, de most kifejezetten jó, hogy ilyen. CPU turbo off mellett a gpu sem melegszik feleslegesen ilyenkor, passzívan elviszi a gép a WoW-ot max. beállításokon fix 100 fps-sel (azt nem tudom, miért nem 144-re állítja a vsync, de mindegy is, mert fluis a játék nagyon így), 60 fokos hőfokokkal. Ha meg Div2-re váltok, csak benyomom a másik kábelt is a gépem s*ggébe. -
MR007RM
addikt
válasz
Raymond #47066 üzenetére
Tudom csak az egyik, nálam az XTU. Csak mivel most kísérletezgetek. Ez a progi nekem mindig nagy rejtély volt a videókártya tekintetében, ha ment működött a dvga, ha ki volt kapcsolva csak a igpu funkcionált. Gondoltam egy pillanatra ránézek, ennyi. Így tanul az ember. De mindegy is, akárhogy állítom igaz semmi trotty, és emellett semmit sem csinál, egy nagy 0.
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #47053 üzenetére
Igaz, a 9700-asnak ez csak 2,9 GHz volt, de ott is bőven jó volt még az fps. Valóban nem mindegy, hogy mennyi a base freki, ha túl alacsony, akkor egy XTU vagy TS segítségével be kell állítani egy elfogadható frekit és problem solved. Igaz, nem három-négy kattintás, hanem kicsit több, de az eredmény ugyanaz lesz.
-
gago1975
őstag
válasz
Raymond #46826 üzenetére
Én is utána olvastam és tényleg ez a normális állapot ennél a gépnél. Az egyik 4000rmp, míg a másik csak 200rmp vel forog. Egy agyrém lehet.
Esetleg egy notebook fan control-al talán életre lehetne kelteni a másodikat is már ha lehetséges
NoteBook FanControl download -
Ubul86
őstag
válasz
Raymond #46486 üzenetére
igen, csak sajnos hiteles, bár tudom, ott is ott van a 14 napos elállási idő. Mert amúgy a gépet megtartanám, mármint ugyanilyet vennék most alapból, mert ez viszont bevált (volna)
meg még szerencsére a régi gépet nem adtam el, szóval a géptelenség is megoldva, csak hát 1 hónap leforgása alatt ez már a 2. gép (3., de ott nem kaptam meg
)
bár másik oldalról nézve, akkor ha alaplapcsere, még talán újra is lesz pasztázva
-
MaxxDamage
félisten
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #46008 üzenetére
Csak azt nem tudtam, hogy az asztali cuccok ennyivel jobban el vannak eresztve, azt én is láttam, hogy a PL1 és PL2 idejét ki lehet tolni xtu-ban. Rég volt már asztali gépem, utoljára egy Sandy-s i5-öm volt asszem. Nemrég vettem lányomnak gépet lapos helyett, ott i3 6100T van benne, egy Z170-es lapban 4 GHz-re húzva, de ott se tűnt nekem ez fel, mondjuk nem is csekkoltam azt, hogy mennyivel nőtt a fogyi, mivel a hűtője bírja strapát.
-
Ubul86
őstag
válasz
Raymond #45948 üzenetére
220 csak saccra jött ki, és a szabaddal együtt számoltam (most 55 gb szabad van épp)
total commanderben rejtett fileokkal együtt néztem a mappák méreteit (space-re ugye kiírja a foglalást)
szóval annyira alapos nem voltam, lemezkezelőt nem néztem még, hibernálós file + pagefile-t elvileg belevette, ha a rejtett file-okat is mutatja. Ashampoonak van programja, régen azzal néztem, ott szépen levetítette, hogy mi mennyit foglal.
De jogos, utána nézek komolyabb programmal
köszi mindenkinek az észrevételt
upd: és tényleg, a hyberfil és pagefile amik nagyok, nem mutatja a tc :| ez most fura, régen mutatta
elnézést a hülye kérdésért ezek után
-
válasz
Raymond #45945 üzenetére
Én inkább a rejtett partíciókat keresném. A lemezkezelő minden file-t belealkulál amikor egy adott partíció foglaltságát számolja.
Persze ezek csak akkor "állnak" ha rendszer SSD-t nézünk. Ha tároló, akkor nyilván egyéb partíció, hibernációs file, swapfile sincs rajta (jó esetben
)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Raymond #45722 üzenetére
Miért is?
Bill. védő cuccnak nincs semmi hátránya...sőt! Inkább jó!
Ujjlenyomat,por,dzsuha mentes és eredeti állapotban marad a bill. is./ha arra gondolsz/
Sokak szerint b*ro*ság, de szerintem hasznos!(#45724) Raymond:
Én is így kaptam, első képet nézd meg, hátlapon vannak a többi matricák, inteles meg MSI spec matricák meg elférnek rajta.(én már nem veszem le) -
MR007RM
addikt
válasz
Raymond #45238 üzenetére
Ok. Visszatettem az SSD-t...egy benchmark sem fut ssak igp-vel, viszont a Doom megy szépen.
Én ilyet még sosem tapasztaltam, és idegesít hogy nem tudom mit is jelent az a OpenCL hiány. Persze így is jobb a helyzet, jó hogy legalább ez van. Egy idő után úgy látszik megkerülhetetlen az új rendszer feltétele is, mert különben úgy meg szivat, mint most. Minél régebbi a gép annál nehezebb stabilitást találni driverek terén. Lesz@rnám a Win updatet csak rákényszerít. Pedig próbáltam megjavítani, ne tudd meg miket nyomkodtam fel, aztán már az eszközkezelő is eltűnt, mintha sose létezett volna.Indulok tiszta lappal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged