- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz
Mikulásbá #71778 üzenetére
kb. mindenki a kommentekben
L7 jobb anyagminőség, 3080, vaporC... simán S tier... teljesen érthetetlen hogy az iCuE bug miatt lehúzta (mondjuk várható volt, már a külön L7 teszt-videóban is több percen keresztül sírt miatta), oké "csak" A-ig de ráadásul úgy, hogy van rá workaround is
végülis ha úgy nézem, 4 Legionból 2 S, 1 A tier.. azért az nem rossz
A többi helyezése kb. OK szerintem
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #71442 üzenetére
A 350K koruli osszeg kepbe hozza a Legion 5 es Legion5 Pro verziokat.
1000 Euro korul mar van Legion 5 3060-as kartyaval a Szlovakoknal.Nem tudom ez opcio-e neked - vagy sem. Az L5 3060 mindenkeppen erosebb osszes eddig szoba kerultnel es kb 10% arkulonbsegrol beszelunk. (350e helyett kb 380e).
En utobbit javasolnam - az most a best buy. Foleg a L5 Pro (1129 Euro).
-
echterion
nagyúr
-
HanSyolo
csendes tag
válasz
Mikulásbá #71311 üzenetére
A gépbe nincs HDD tároló, külső Winyó a módi.
És guess what, mint kiderült tökéletesen kielégítő arra amire kell. Tényleg csak a tárolásról van szó, tehát kis mennyiségű adat (de abból idővel sok) csorog fel és le a háttértárról (inkább fel), de sosem akkora, hogy pár másodpercnél tovább tartson a művelet, és ha el szeretnél érni rajta valamit, az 1mpnél sosem telik több időbe.
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy fizikailag melyik megalapozottabb, szempontba véve az esetleges adatmentési lehetőségeket ha meghibásodik a szerkezet.
Ebből a szempontból több hozzáértő ember is a HDD-t javasolta. (Az egyiknek a szakmája része cégek rendszereinek kiépítése, esetleg karbantartása.)
De kíváncsi lennék valami új infóra is a témával kapcsolatban. -
HanSyolo
csendes tag
válasz
Mikulásbá #71300 üzenetére
Biztos meg van az oka, miért mondod ezt, de erről azért hallok bőven ellenvéleményt.
Kérhetek néhány részletet, miért jobb deal 1TB mint 4TB? (Most azonos árkategóriáról beszélünk, persze értem, hogy van SSDből is 4TB egy komplett számítógép áráért.) Alapvetően tárolásról beszélünk, írás és olvasási sebesség nem a fő szempont, nem lenne napi szinten nagy adatmozgatásról szó. -
Sgt.Pici
újonc
válasz
Mikulásbá #71277 üzenetére
A mostani gépemmel egy HPZbook 17 lett leváltva. Akkor a hasonló paraméterekkel rendelkező Zbook 15 1.75x annyiba került mint a ROG GL553VD. Probléma nélkül használható volt erre a célra a ROG most a legújabb Inventorral nem tud mit kezdeni. Több 3D-s tervező szoftvert használó cégnél látom hogy gamer gépekkel dolgoznak (HP Omen 15, Dell G5, Asus TUF vagy ROG akár asztali kivitelben) . Sajnos ezen árak jóval a költségkeretemen felül van:
https://www.digiprime.hu/laptop/hp-laptop/hp-zbook-15-arEzért esett választás gamer gépre.
-
DonDragonka
őstag
válasz
Mikulásbá #71198 üzenetére
Nem tudja az 1.0-s sem elfüstölni mert ennél rosszabbat nem enged beállítani, mármint csutka 0-ra nem lehet venni a ventit:
70° minimum 38%
80° minimum 52%
90° minimum 56%
100° minimum 84%Persze ezt meg lehet hack-elni, ha tudja az ember mit és hol és hogy, de az már tudatos rombolás, nem 1.0-s user.
Viszont cserébe iszonyat hasznos tud lenni az, ha manuálisan tudod gyorsabb hűtésre ösztökélni a rendszert, lásd 2018 példáját (+ az előzményei) a minap, amikor tesztelte milyen frankó lett KillHates munkája.Mert ezzel ugyan nem lesz csendes, de nem is száll el a hőmérséklet never-ever... Tők mind1 mit adsz neki. Persze valahol a kettő között az izgalmas, jól beállítani, hogy csendes is legyen de gyorsabban is reagáljon, sajnos ez hiányzik a TUF-okból, de erről már megemlékeztünk, korábban.
-
-
válasz
Mikulásbá #71202 üzenetére
"Na igen, meg lehet nézni mi van nálad, aki hozzányúlt a géphez-bocsi, ez magas labda volt. "
Szakmailag hozzászólni, jó probléma megoldásokkal is lehetne....tőled sincs sosem
, mert magas labda, mint ahogy KH elmondta. És nem új hibátlan gyári garanciás masina, én keményen lecsengetem a lóvét ha kell és izgulok megérje a dolog. Ha pedig kitudódik hogy tévedtem, (nincs titok hisz megosztom) nem lesz sértett hamis vád. Ettől függetlenül lehet véleményem nekem mi számít drágának és ebben a barátommal egyet is értünk.(nem ő javította
)
Szóval ha valamit elbarmolok azért fizetek, soha senkin nem nyerészkedek vagy adok el olyan árút amiről titkolom nem ér annyit pl bányászkodó emberek.Amúgy 1 javítás volt mint mondtam tökéletes munka, aztán a 2. amire árajánlatot kaptam bios írásra, ezt megoldottam végül magam mert sokalltam és mert éppen nem volt kivel megcsináltatni, a többi tisztázódott(segítségért hoztam ide a témát), mi a probléma???
KH-nál láthatod mi van hisz ott vagy nem postán kapod a gépet. A legjobb javítás a mesterrel van kitől helyben kérdezhetsz.A magas labdára tudnék mit mondani inkább hagyom, mert mint látszik nálam nincs lehetetlen, mindig van megoldás csak ne legyek lusta.
Sajnos nincs elég tapasztalatom új gépek terén, nem sokat váltottam cseréltem életem során. -
válasz
Mikulásbá #71084 üzenetére
Az enyém is gaming volt (ROG Strix), mégis kb feketelistás volt a fenti 4 dolog miatt. Aztán persze a gyakorlat mást mutatott.
Kéne a hozzáértőknek csinálni egy listát (persze csak akkor, ha van rá idejük és affinitásuk), hogy ár sávonként (300-400 ezer; 400-500 és így tovább) mik az ajánlott termékek, pro/con-al együtt. Nyilván tudjuk, hogy vannak olyan termékek amelyek semmilyen körülmények között nem ajánlottak (pl.: TUF, de ezzel kapcsolatban is vannak személy szerint fenntartásaim), tehát azokat is érdemes lenne összeszedni és a topic összefoglalóba berakni.
gago1975-ben pont ezt szerettem (bár néha nem értettem vele egyet egy két dologban), hogy a technikai részekbe olyan szintű mélységekig belement, hogy az valami elképesztő. -
válasz
Mikulásbá #71077 üzenetére
Magukkal b@szarintanak ki ezzel; teszemazt, ajánlunk itt egy Predator-Triton 653-ast V-alakú hűtéssel IPS monitorral, de az ügyfél benézi és megveszi a Predator-Helios 653-ast amiben viszont soros hűtés és TN monitor van, akkor utána meg teliírja a Reddit-et meg a fosbúkot, hogy mekkora nagy sz@r az Acer gamer gépe; melegszik és a kijelzője is egy fos, pedig a profik ajánlották a gémertotyikból
-
Speedy007
őstag
válasz
Mikulásbá #71013 üzenetére
használt ki van nála esve mert áfásat akar.. ha jól olvastam így csak új jöhet szóba neki az már más kérdés hogy mennyire "igényes" tehát elég neki az "ipari hulladék" kategória is vagy ad a minőségre mert ahogy nézegetem mostanában a kínálatot nem is igazán van a Legion 5 egyező minőségű lapos újonnan csak a fölött vannak
-
szasanyi
félisten
válasz
Mikulásbá #71013 üzenetére
Olyan nagy választási lehetőség van RTX3070-nel szerelt gépekből ~650k áron? De a linkelt gép paraméterei mérvadóak (ami jobb / vagyobb az úgyis (sokkal) többe fog kerülni. Vagy tévednék?
BF nálunk csak mítosz, különösen a jelenlegi helyzetben (chip és készlethiányos piac, sz@r valuta, magas ÁFA csak, hogy a legfontosabbakat említsem). -
szasanyi
félisten
válasz
Mikulásbá #71011 üzenetére
Az egy másik topik, illetve ha itt is lenne olyan az összefoglalóban akkor részleteztem volna. Mondjuk linkeltem egy kinézett típust, azt hittem másnak is evidens az analógia aközött és más, hasonló árú - esetleg ajánlottabb - gaming notik között. Esetleg arról lesz tapasztalat valakinél.
Szakértői véleményed milyen egyéb információ(k)hoz kötött? Csak, hogy ne barkóbázunk és a segítőkész szándék(od) ne azon múljon. -
-
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #70884 üzenetére
nekem 1 volt ami még fujitsu-siemens néven ment, meg 1 "van", ami végül édesanyámnál landolt, kb 6 éves de még mindig jól bírja, csak az olcsóbb laptopjaik amúgy nagyon műanyagok voltak akkoriban, mikor vettem
A544 , egész csendes gép még terhelés alatt is (bár ezt is takarítottam mindig , meg kapott friss pasztát), kapott ssd-t, meg 8 gb ramot, és a napi munkát azon is simán megcsináltam.
-
Speedy007
őstag
válasz
Mikulásbá #70687 üzenetére
egy jobb minőségű matrica filléres tétel...sok esetben a magyar kiosztással egyezik döntő többsége így "vakon" is lehet gépelni... Én csak az asszony miatt tettem a Legion 5-re is matricákat a billentyűzetre hátha rá téved egyszer-kétszer és ne kezdjen el ki hullni a haja mikor gépelni akar
-
k-adi
nagyúr
válasz
Mikulásbá #70641 üzenetére
lehet hülye kérdés... így fél12kor már fáradok én is, de a cikk azt írja, hogy: "A laptopokba szánt, legújabb Core központi egységek csak a jövő év elején debütálnak majd."
Ezek szerint akkor elképzelhető, hogy a rtx30xx super kártyák már az új inteles cpuval jönnek ki 2022 Q1? tehát rögtön super+12.intel?illetve ez a mondatrész még megragadta a szemem, miszerint:
"Az új architektúrának köszönhetően az Intel szerint a csúcs Core i9-12900K modell papíron 65W fogyasztás mellett képes olyan többszálas futtatói teljesítményt nyújtani a 16 mag / 24 szál kombinációjával, mint amire az előző Core i9-11900K modell (8/16) csak 250W mellett tudott. 125W fogyasztás esetén 30%-kal, míg 241W esetén 50%-kal gyorsabb az új Core i9."
tudom ez a pc-s cpu változat de erre a logikai fonalra felfűzve elképzelhető majd, hogy a laptopos cpu is hasonlóan erős lesz kevesebb W mellett, azaz hűvösebb lesz a gép ha elég az "előző gen. cpu teljesítmény"??
csak azért kérdem, mert ez elég jól hangzik ám -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #70560 üzenetére
Nekem a napokban frissult.
Sot W11 alatt is a felrakott drivert meg frisitette a vegen.Amugy ma jartam KH mesternel - megkapta a Razerem a vaspasztat....
Lehet tovabb finomitani a fogyasztast, passziv hasznalatot - illetve a jatek alatti halkabb mukodest.A bios limitjeit ugye nem iktattam ki, igy a 77w illetve 55W power limit a procira meg mindig el. De ez is boven eleg - holott a szamok szerint akar 165 wattig is el birna vinni a hardver....
A VC hutese valami csoda. 4-5 mm vastagon, proci es cpu szepen szetvalasztva (azaz nem egy nagy, hanem 2 kulon VC van a huteseben).
-
-
válasz
Mikulásbá #70449 üzenetére
Manapság már olyan kevés szoftver van ami nem használja ki több magos procit, hogy azok miatt nem érdemes életben tartani. Nekem is be lehetne paraméterezni, hogy a hány magon, milyen turbó fusson (pl, mint Maxx-nak a nagy Clevo-ban) de lusta vagyok és többet jelent számomra a hangtalan működés így én is 99%-ozok 3.1-en megy az i9 és néha hallok egy-egy szusszanást a gép alól ha tartalomfogyasztásra használom. Játék az más dolog; ott sem megy a turbó, de a 145W-os 2070S miatt kellenek, hogy menjenek a ventilátorok rendesen.
-
válasz
Mikulásbá #70351 üzenetére
Köszi a választ.
Mi a tapasztalatod akksi merülés kapcsán? Elég sokan írják, hogy 1-2 órával kevesebb lett az akksis üzemidejük a Win 10-hez képest.Az egyik fő vásárlási szempontom a Razer Book-nál az volt, hogy egy töltéssel elmegy 12-14 órát. Ezt nem nagyon akarnám bukni.
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #70168 üzenetére
Valahol megértem, viszont akkor ennyi erővel a németek és az oroszok is sírhatnának, hiszen állandóan őket gyepáljuk, szinte minden modern környezetben játszódó Battlefield vagy Call of Duty-ban. Ha jól emlékszem a Call of Duty Modern Warfare 2-nél volt valami balhé egy repülőteres pálya miatt, ahol civilekre kellett lőni.
Ugyanígy lehetne balhézni pl. a Succubus vagy az Agony 1-1 brutálisan perverz jelenetei, vagy a DOOM 3 sátánista jelképei miatt...
-
válasz
Mikulásbá #70014 üzenetére
Dehogynem meghallgattam, csak elfelejtettem beszámolni róla! Tényleg döbbenetesen jól szól a 6(!!!) hangszórója. Mondjuk nem egy MacbookPro, vagy Dynaudio-s MSI, de az Asus-ok között kiemelkedő. Talán csak a Mothership szól szebben és (természetesen) az NX90-es, de az valójában egy hangfal köré épített laptop.
-
válasz
Mikulásbá #69961 üzenetére
És pl. akik nem minden játékot vesznek meg, van köztük virágbolti is a gépükön (mint nekem) és valami felismeri ezt akkor, vagy szoftvert? Lesznek itt tragédiák. Egy biztos a használt piac az nagyon megsinyli, látatlanba senki nem fog venni semmit egy idő után, majd el kell vinni bevizsgáltatni mindent. És így mindennek megnő az ára, felértékelődik az értéke, aminek lehet pozitív hatása is ránk nézve.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Mikulásbá #69961 üzenetére
jaja, szépen hangzik meg minden, de ennek megvalósításához azért lesz pár szavuk a kiadóknak is
nyilván nem fogják hagyni, hogy a csaló csak 1x vegye meg a szarjukat aztán hello, miközben ha ban után visszaengedik akkor újra megveszi és újra.. a kieső profitot majd az MS adja?Ok, tegyük fel, ha mégis összejön ez a dolog az MS részéről a win11ben de ha nem lesz valamilyen központi lista ahol utánanézhetsz a HW-nak valami ID alapján akkor meg a használtpiac lesz mocskos ezektől a HW-ktől.
Tehát az MS-nek le kell zsíroznia a kieső profitot. Aztán kell építenie egy central DB-t, stb.Szép mese.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Microsoft Excel topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged