- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fordjee
aktív tag
-
motifator
senior tag
-
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #64253 üzenetére
Elkepzelheto, hogy az X szerias Alien lesz a csucs, ez meg kozep kategoria.
Cegnel rendeltunk Lenovo Thinkstation gepet Quadro kartyaval(valami i9, 32gb ram, stb), annak is a masodik SSD foglalatahoz egy speci tartot kell rendelni. 2 het a szallitas. Szemetseg. Egy 20 filleres muanyag szar.
-
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #62929 üzenetére
De remélem látod, hogy nem én kekeckedek már megint.
Tök normálisan válaszoltam neki, segíteni szeretnék, hogy összeálljon a rendszere, erre hógolyózik, meg hókuszpókozik.
Én nem azért segítek, hogy utána ezt írogassa. Ja meg valótlant állítson megint (megszúrkálni). Én nem is értem az ilyet. -
válasz
Gergello #62525 üzenetére
Az Apex brutál hangos, mert tud fűteni a 24 mag rendesen
De valamit valamiért!
De ha nagy teljesítményű desktop-ot veszel, ami nem vízhűtéses, ugyanez lesz a szitu 400-500W meleget eldiszipálni kell a légmozgás! Annyi, hogy a desktop-oknak más a hangjuk, míg a notik sivítósak, addig a desktopok nagy ventijei inkább zúgni szoktak.
Méghogy süvít a 731-es? Akkor te még nem hallottás 15-ös AW-t, na az tud úgy vonyítani mint a macska ha a farkára gurulsz az irodaszékkel....
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #62527 üzenetére
Akkor mielöbb csináld már meg, mert kár lenne érte.
1000x leírtuk, képekkel bizonyítva lett, hogy a gyári paszták mennyire szarok, még új gépnél is.
Ne csinálj hülyeséget és ne tedd tacsra a géped, kár lenne érte.
Kimész a mesterhez, 2-3 óra oda-vissza munkaidővel együtt Bp-ről bárhonnan.
Szerintem ennyi ráfordított időt bőven megér, nem 1 zsák krumpli megrohadása a tét, hanem egy kb 4-450k-érő használható gépé.
Hidd el megéri és rácsodálkozol, hogy jééé ez ennyit számít???Dehogy uv, azt én nem szeretem, mondjuk én nem is tudnám uv-zni, nekem nem is engedi a BIOS. Inkább a jó energia gazdálkodás beállításokat gondoltam.
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #62525 üzenetére
Szia.
Eddig használható volt?
Mikor volt utoljára takarítva, pasztázva a géped? Lehet tele van már porral, illetve a paszta is lehet már elhasználódott.
Ki kellene menned a mesterhez, meg kellene kenni egy kis folyékony Indium-mal, jól beállítani és újra használható lenne.
Az a G731 még használható. -
-
-
-
-
-
cdm12
tag
válasz
Gergello #57488 üzenetére
Ez egy ASUS TUF A15 FA506QR. Van Silent mód, ami nagyon barátságossá teszi a hangját, és azzal is hozza a stabil 60 FPS-t single player játékokban ultra beállítások 1080p mellett. Szóval annyira nem panaszkodom, szimplán érdekelt, hogy nagyobb teljesítménynél a többi laptop is ezt a zajszintet hozza e, vagy az enyém agy kicsit kimagsalóbb. Windows módban még nem próbáltam játszani, de kíváncsiságból most már letesztelem
-
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #57333 üzenetére
Trottyol az SSD-je. Forditva van benne a panel, SSD meg beszoritva a bill es a panel koze.
Tulmelegszik. (en masolgatok rendesen - virtualis gepeket is hasznalok).
Pont ezert kell a TB port is - sajnos az kilovi az osszes AMD procis gepet.HP Zbook Fury 15 amit epp nezek.
Az ranezesre kb tudja amit keresek, meg az USB toltes nem derult ki.
Viszont eros, business, sok akkuval, cserelheto rammal es 2-3 SSD-vel. -
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #57049 üzenetére
Szia.
Tfh. valós a szivárogtatott cinebench eredmény. Akkor ott hogy lehet mégis annyival jobb ?
Cinebench 23-nál Single Core-nál valóban jobb 26,7%,-kal a 11370H, mint a 10750H, viszont Multi Core-nál, és a multi core a lényeg, 16,7%-kal a 10750H a jobb.11370H+RTX3070 max-q...................... 9750H+RTX2070
FS Score.........17 216.............................18 337.........18 502
FS Graphics:... 22 016............................21 793.........22 466
FS Physics:..... 14 488............................17 433.........16 293
FS Combined:....7 318............................. 8 684...........8 729Time Spy...........7 725.............................8 275
Graphics:...........8 404.............................8 547
CPU Score:........5 300.............................7 015És tudod, ha annak a gépnek jobb lenne a hűtése, nem lennének akkora órajel beesések, jobb értékeket kapott volna. Láttam egy HwiNFO monitorozást, és 98°C környékén volt a CPU, 7X°C körül pedig a GPU. Holnap előkeresem neked.
Ha esetleg tudsz mutatni más bench eredményt, azt szívesen megnézem.
-
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #57045 üzenetére
En voltam.
Ugyanis tetszik az az uj 4 magos Stealth 15M mint gep. Csak szerintem az akkuja lesz keves.
Intelt meg nem irnam le - a Tiger lake procijaik nagyot leptek elore az elozo generaciohoz kepest. Szoval majd kiderul a komolyabb teszteknel.Csak nem annyira idiota az MSI, hogy berak 30x szeriat olyan procival ami nem kepes kihajtani... Naluk jarnak ugye teszt rendszerek meg ajanlott konfigok - gondolom kisakkoztak, hogy atlagnak boven jo lesz az is.
Nyilvan van az az alklamazas amikor kell a tobb mag/szal, meg van olyan is ami a frekvenciabol profital. Valoszinuleg alkalmazas fuggo.
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #57045 üzenetére
Szia.
Igen lehet akkor Tongfang
Dehogy veri, nézd meg Time Syp CPU score csak 5300, míg nálam #56112 a 9750H-nál 7015pont
A Grapkics score is hacsak 150 ponttal, de kevesebb a 3070 max-q-nál mint a sima 2070-nél.
Lehet, ha jobb CPU mellett lenne a 3070 max-q, akkor jobbak lennének az eredmények, jobban lenne össze optimalizálva. -
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #56982 üzenetére
En azon gondolkodom a regi jatekok mennek-e egyaltalan a mai vasakon.
Command&Conquer
C&C Red Alert
Red Faction
Tactical Ops
Operation Flashpoint
stb...Ezekhez nyilvan felesleges a mai technika, igen karcsu gepeken is mentek.
A napi hasznalatra erosen gondolkodom a 4K Oled panelen.
Jo fenyero, bazijo szinek, 60Hz nekem boven eleg mivel nem jatszom - az egyetlen nyitott kerdes a skalazas. Win alatt tutira kellene a 200-250%, nem tudom az milyen az alkalmazasokban.Pl. Bootcamp alatt a 2560x1600 kijelzon par alkalmazas eleg hulyen nez ki felskalazva.
Pl. Total Commander. -
Silverboy
aktív tag
válasz
Gergello #56855 üzenetére
Alá támasztom, amikor vettem itt PH-n egy kollégától az Alienware-em akkor is benne volt az S/N szám (Az más kérdés, hogy mivel külföldi (a kollega) a hírdetés törtmagyar volt, notebookcheckes specifikációval (ami egyezett, csak a kijelző nem). Az más kérdés, hogy a kijelzőt nem néztem meg, és OLED helyett TN volt benne. (User Error
) és a Dell support oldalán is. (Amikor felhívtam rá a figyelmet, a kolléga enged is egy 20ast 5mp fejvakarás után) (végülis csak 260km utaztam érte vonattal [Baromi jó áron hírdette, BestBuy volt.]).
Az, ha Dell gépnél valaki nem ad S/N-t nálam instant elvágta magát.
(Legyen az cég vagy privát).
E-bay-en, és más "nyugati" oldalakon is kiemelve szokott szerepelni az S/N, általában. Vagy kérésre azonnal adnak.
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #56691 üzenetére
Szia
Itt #55876KillHates mester leírta, ha lesz időd vidd be azonnal egy alaplap cserére a FixDirekt-hez. Ezen nem tudsz javítani csak ideig-óráig és nehogy valami komolyabb bajod legyen. Tudom mert írtad, hogy most nem tudod nélkülözni a géped, mert sokat dolgozol rajta, de szerintem ne várd meg míg teljesen megadja magát és be se fog kapcsolni.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Gergello #56548 üzenetére
Nem olyan rossz az a Tiger Lake proci.
35W - a masik 45W. Kisebb fogyasztas.
Ha a dedikalt GPU-t ki tudja kapcsolni sima feladatok alatt, akkor meg energia takarekos is lehet.45 helyett 35 wattos CPU miatt tobb hutes jut a GPU-ra. Lehet ugy mar nem keves a vekonysaga miatt a hutese.
Az 52Wh akku nem lesz 6-8 oras, de 1,78 kilotol ne is varjunk mar ilyet...
Bar ha total ki tudja kapcsolni az Nvidiat, akkor akar tobb is lehet (kepfrissitesi frekit visszaveve 60 hertzre az office/web alatt)Thunderbolt4, USB4, ha jol ertem tolt is USB-C portrol (mivel opcionalis USB-C toltot lehet hozza kapni). 64 gigaig bovitheto a memoriaja.
Ha a kijelzojet nem olcsositottak ki, akkor ez egy nagyon jol osszeszedett hardver.
Pont ilyet keresek...
Ultraportable gaming...A Razer advancedre vegul is nem mentem ra, Notebookreview forumon a Bios hackelos topikban felvilagositottak, hogy meg extrem undervolttal sem lehet oket idle-ben nemara kihozni, mert el van baxva az EC venti karakterisztikaja es nem sikerult meg jol meghackelni a Synapse progit ami az OS alol allitgatja a ventit.
-
Bedepi
tag
válasz
Gergello #56497 üzenetére
Hát nem tudom te hol fogod az egeret, de nekem az is a gép elejénél van. Meg amennyire én tudom, pl acer-nél úgy van ez megoldva, hogy szögben hátra fúj, nem egyenesen a kezed felé. Gondolom azért erre más gyártó is figyel. Én nem hallottam még senkit, hogy emiatt panaszkodott volna. Vagy hogy bárkinek leég a keze.
Ne érts félre, nem kötekszem, csak még egyik ismerősömtől sem hallottam, hogy ez gondot jelentene. Van ahol mindkét oldalon van, szerintem mindegy milyen kezes vagy
-
echterion
nagyúr
válasz
Gergello #56490 üzenetére
Nem az oldalra fújás a kulcs, inkább az, hogy milyen paszta van a hűtő alatt. Azt tuti cserélni kell, ha meg TGC-t rakunk alá, akkor a két hőcső elég lesz annak az i5-nek, még UV sem fog neki kelleni, de normális pasztával is elfogadható szintre fogja hűteni a procit. A 3060-nak meg bőven elég lesz a 3 hőcső, nincs is közösítve a procival, így az sem fog a gpunak befűteni. Már ha valóban ez lesz az elrendezés. Pesze a vékony gépekre jellemző sivító zaj valószínűleg ugyanúgy jelen lesz itt is.
-
-
hszilard666
veterán
válasz
Gergello #56331 üzenetére
Nekem volt 2014 es és 2015 ös is, valamint egy 2017 es Stealth em is, mind3 elég csúnyán koszolódott, az olaj a kezemről mindig rajtamaradt és ezért kifényesedett a bevonat, valamint a karórám mindig összekarcolta a palmrestet. De mondjuk ez az összes gépemnél így volt.
-
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #56025 üzenetére
Szia.
Mindenképp jó lenne, ha esetleg Szotyi222 elolvassa ezeket és csinálna egy HWiNFO monitorozást, hogy milyen hőfokokkal tud különböző mode-ban játszani, illetve nem tudom, hogy az Asus Armoury Creat-ben van e olyan funkció, mint pld az Acer Predator Sense-ben a "Megfigyelés"
mert az ha aktív, be van kapcsolva, akkor ott nyomon lehetne követni time to time a hőfokokat.Más. Hogy áll a géped? Elvitted már a FixDirekt-hez, hogy mi a baja? Vagy még vársz, amíg lesz olyan időpontod, mikor nem kell használnod?
-
válasz
Gergello #56004 üzenetére
Razer-eknek nagyon különleges a full-cover VC hűtése
Matyee 870-es CLEVO-ja (az is full-cover VC, abban laza 1.5 kg a hűtés )
Volt a vizes 700-as puttonyos Asus is nálam, de az szerintem nem nagy puki
16"-os MBP-nek is eléggé ott van a hűtése
a GT76-os MSI hűtése is brutál és az A51M-é is!és azért most a 15R3 dual VC hűtése is eléggé ott van a szeren:
bátorkodom felhíni a figyelmet arra, hogy ez IDLE 2.7 GHz-re fixált i9-es ÁLLÓ ventilátorokkal, azaz passzív, a billentyűzet feletti résen nyomja ki a kémény hatás a meleget... -
válasz
Gergello #55982 üzenetére
Nem rossz, elfogadnám. Ha reális akarok lenni magammal akkor viszont azért nem, mert mint eddig szokásom volt, még várok egy új mxm vga-t a laposomba(mindegy mibe kerül), teljesítmény szempontjából mindenképp fontos, számomra megfizethető áron. Vagy turing-ot vagy ampere-t, mindegy honnan. Az lesz ám egy nagy barkács saccra 1 év múlva lesz rá anyagim is hozzá, addig kihúzom. Nézegetem az Ebay-en az rtx5000-et időnként, mint egyedüli fantáziámat korbácsoló befutót.....lehet még a gépem oldalából is ki kell majd vágnom, ha az marad.
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #55871 üzenetére
Szia.
Ez minden indításnál így megy?
Szerintem próbáld meg ezeket:
1. Próbáld meg letíltani az iGPU-t, hogy mindig az RTX2070 legyen használva. (ha akkor is csinálja, lehet a win frissítés kavar be)
2. Gyaluld le az Intel iGPU + Nvidia drivert, vedd ki, hogy a windows automatikusan frissítsen, az Asus oldalról tedd fel az ottani eredeti legfrissebb Intel + Nvidia driver-t, és utána is próbáld meg.
3. Van Experience-d gondolom, ott majd az új Nvidia drivert ne express telepítéssel, hanem egyéni tiszta telepítéssel rakd fel.
Ha akkor is így csinál, akkor lehet alaplap csere lesz, de még garanciális a tiéd. -
Szotyi222
aktív tag
-
gago1975
őstag
válasz
Gergello #55852 üzenetére
Szia.
Én másként tenném összeMSI B450 TOMAHAWK MAX Alaplap 35K Compker
AMD Ryzen 5 3600 Hexa-Core 3.6GHz AM4 Processzor 87K Bluechip
GIGABYTE GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC WATERFORCE WB 8GB GDDR6 (GV-N208SGAMINGOC WB-8GD) Videokártya 243K Compker (2070 már nincs, se sima se super)
Samsung 970 EVO 1TB M.2 PCIe MZ-V7E1T0BW 51K Compker
Seagate BarraCuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 (ST2000DM008) 18K Compker
G.SKILL FlareX 16GB 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GFX AMD 30K IPON
Az AMD folyamatosan tiltja a nem kompatibilis RAM-okat, ezért csak AMD kompatibilist szabad venni. Sok a balhé a BIOS frissítések miatt, amit nem is lehet tiltani, így sok RAM nem használható, instabil lesz a rendszer.
Itt vannak azok a RAM-ok amik AMD Ryzen kompatibilisekCooler Master MasterWatt Lite 700W (MPE-7001-ACABW-EU) 21K Compker
AIO Corporation Magnum 14K Compker
Cooler Master Hyper 212 LED Turbo 17K Compker.
516K-ból meg is lenne most, jobb GPU-val, kompatibilis RAM-al, csak még Monitort is kellene hozzá tenni.
De egy (játékoknál FPS-ben) jobb i5-10400f + MSI B460M-A PRO Alaplap + G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz + Silicon Power A80 1TB NVMe SSD- vel még olcsóbb is lenne 465K-ból meg is állna, és ott nincs varia a RAM-nál, hogy kompatibilis vagy sem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged