Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy kicsit összetettebb a technológia, de ha nagyon egyszerűen akarom ábrázolni akkor erről van szó:
-A gép a monitor mögött és a billentyűk mellett (itt kisebb mértékben, mert a billentyűzet világításának a homogenizáló lemeze szinte teljesen lefedi a billentyűzet alját) beszívja a levegőt ELŐRE irányba!
-Az a pcb-n (alaplapon) végigfut a szívás hatására, és a palmrest (csuklótámasz) alatt átbukik a nyák alá megfordul a gép hátulja felé.
-Itt szívja be a kissé felmelegedett (1-3 fokkal) levegőt a blower és tolja ki a gépből, a hagyományos hőcsöves hűtésen keresztül.
-Azzal, hogy az alaplap mindkét fele ily' módon meg van hűtve, kb 15-20W diszipációt nyer a rendszer!Le is védte rendesen a technológiát az Asus, más gépekben nincsen ilyesmi!
A kitárgyalt G65-nak semmi köze a ROG szériához, csupán egy felpimpelt N56-os. Amolyan marketing ROG csupán; morcoslogó, erősGPU, pirosan világító billentyűk.
-
NTonee
veterán
-
ZTE_luky
aktív tag
és akkor erre mia megoldás? mert akikkel beszéltem eddig azt írták hoygha megveszem ezt a gépet egy problémám lesz vele, méghozzá az hogy baromira melegszik.. hogyan csillapítsam ezt, hoygan tudnám mégis csökkenten ia hőmérsékletet, vagy várjak amig jön az egér, és játszok rajta 2 órát, és meglátom mi lezs?
-
NTonee
veterán
billentyűzet felől, felülről, mint a legtöbb ROG gép.
ZTE_luky: 1-3 fokot jelentene csak a g56 alatt. Ezért írtam, hogy elég, ha megemeled az alját egy picit, többet nem kell foglalkozni vele.
A garancia dolgot neked kell eldönteni. Én azért venném meg, mert nem drága +1év nyugalom annyi pénzért. Ez alatt az idő alatt, bármi baja van a gépnek, megoldja a márkaszerviz. -
ZTE_luky
aktív tag
értem, és mine ka hőfokát nézzem? Aida64-ben szenzoroknál többmindne hőmérsékletét is kiirja de melyiket nézzem?
ÉS pl írjam le eegy lapra, hogy játék közben, internetezés közben mikor mennyi?
De az a leglényegesebb hogy a nyílás és a ventillátor minél közelebb legyen egymáshoz nem?
HÁny fok a normális mert olyan 50 fok környékén van, és nem szeretném azt hogy szétsüljön, mert játéknál sztem bőven felugrik.. -
ZTE_luky
aktív tag
Értem..
Erre gondoltál ugye?[link]Hát ha nincs sok különbség akkor inkább ezt veszem meg mert akkor nehogymár 3x annyiba kerüljön és alig tudjon többet
Ha esetleg máshol is megnézném boltban, élőben mit nézzek meg rajta, mire kell odafigyelni, milyen erős mekora ventillátor legyen bene? vagy csak nézem meg hogy a nyílás alatt van e a ventillátor, és ha nem alatta van akk ne vegyem meg?
-
Angel2014
addikt
Nekiálltam a windows telepítésének megint
Így: 1.Legacy boot,AHCI-ban,(RAID felejtõs)
2.Win telepítés
3.Chipset driver HM67
4.Intel Management Engine
5.Realtek Card Reader
6.NEC USB 3 controller
7.LAN driver
8.WLAN driver
9.Összes win update feltelepítés, 4.5 .NET keretrendszer letöltése/telepítése,dxwebsetup
10.IDT Audio
11.OSD driver
12.Command center
13.Touchpad driver
14.Intel HD graphics
15. FN+F7 (vagy amin látod a GFX jelölést)
16.Ha átváltott dedikált vga-ra a restart után és szabványos grafikus adapterként látja a rendszer (800x600-as felbontás) akkor jöhet legvégül az nV driver!Most a wlan drivernél tartok, de az eszközkezelőben kérni fogja ezt : ST Microelectronics DE351DL Free Fall Sensor, v.2.00.11.14, A00
Ez nem volt benne a listában ezzel még nem késtem el? Ennek hol lesz a sorrendje?
-
"El kell találni azt a pontot amikor már szorítja rendesen,de még tud tágulni a kártya ha meg van hajtva."
Ezt nem is hallottam még!
A jó pap is holtig kanul...
Én annyit fűznék hozzá, hogy ami RETTENTŐEN FONTOS mindegyik leszorítóból tized pontosan ugyanannyit kell levágni!! Különben féloldalasan feszül rá magra a hűtés és furcsa anomáliákat fog produkálni a gép...
-
parkasz
senior tag
na, akkor már így világos.
A gondolom hűtés elbír vele, de lehet-e, kell-e valahogy szabályozni?
Gondolom érdemes megtámogatni valami jóféle notebook hűtő-vel (coolermaster u2 és u3 is van itthon)
Korábban belinkeltem egy bottom cover mod-ot, amivel egész szép értékeket hoztak. Végül is csak egy plusz cover kell és ki tudom próbálni
Persze gondolom nektek még van a tarsolyotokban pár trükk, így ha azokat megosztjátok velem őszintén megköszönöm.
pl. milyen pasztát használtok, mennyi időnként tesztek fel újat stb -
Nem volt időm eljutni a postára; hétfőn küldöm, kedden ott lesz!
Sikerült szereznem egy i7-3612QM-et. Ebben az a lényeg, hogy 35W-os teljes értékű quad! (nem mint az ULV-s 18W-os , lebutított i7-esek) Persze ha kinyomom a szemét a G46-nak, akkor ezzel is megkarcolja a 90 fokot Everest alatt, de Unigine és játék közben 75 fok körül mozog. Ami azért nem rossz egy gamer-ultrabook-tól
-
Angel2014
addikt
Még egy kérdés: Amikor elküldted a képet a binary gfx átváltásáról , neked fent volt az intel hd gaphics?
Mert felhívtam a dell szervizt elmondtam hogy telepíttettem ,és azt mondják azért nem megy fel mert nem tartottam be a sorrendet.Én a 14 pontnál nem tettem fel a hd graphicsot csak az nvidiát ez lehet szerinted a probléma amiért nem engedi átváltani és feltelepíteni?
1.Legacy boot,AHCI-ban,(RAID felejtõs)
2.Win telepítés
3.Chipset driver HM67
4.Intel Management Engine
5.Realtek Card Reader
6.NEC USB 3 controller
7.LAN driver
8.WLAN driver
9.Összes win update feltelepítés, 4.5 .NET keretrendszer letöltése/telepítése,dxwebsetup
10.IDT Audio
11.OSD driver
12.Command center
13.Touchpad driver
14.Intel HD graphics
15. FN+F7 (vagy amin látod a GFX jelölést)
16.Ha átváltott dedikált vga-ra a restart után és szabványos grafikus adapterként látja a rendszer (800x600-as felbontás) akkor jöhet legvégül az nV driver! -
Angel2014
addikt
Nem akar sikerülni sehogy hogy átváltsam grafikusra , a gyári biosban a primary meghagytam PEG-en a dedikáltat pedig SG-re állítottam de sehogy nem sikerül átváltani!
Most olvastam valahol a gyári bios is lehet probléma ezért felflasheltem a A12 est abban meg csak a primary-t lehet állítani ami örökké pegen marad és a dedikált videó beállÍtási lehetőség meg eltűnt.
-
Angel2014
addikt
A defaultra a pegre rakja
és azt sem értem miért raidra
Akkor állítsam sg re mentem , újraindítom a gépet , és akkor jöhet az fn f7 és akkor már azt az üzenetet kapom amit korábban képen linkeltél , akkor leokézom , újraindít a gép , és installálom a hd graphicsot igaz?
-
Angel2014
addikt
-
parkasz
senior tag
Köszi szépen!
Én is kb. valahol oda tippeltem. Elvileg szép állapotú, de persze élőben derül ki minden
A 920xm sajnos nem túl gyakori és nem is olcsó, persze valamit valamiért.
Vga-ból viszont itt az aprón találtam AMD Radeon HD 6970M-et, így első körben lehet, hogy arra ruháznák be.
A cpu-vga hűtése mennyire bír el az esetleges fejlesztésekkel?
Régebben az m17-en az ATI Mobility Radeon HD 3870 X2 kellő hűtéséhez az alsó borítót (miután szereztem egy tartalékot belőle) kivágva és ráccsal helyettesítve direkt tudtam hűteni. Ez gondolom itt is működhet. -
-
NTonee
veterán
és honnan tudod, hogy megbízható az eladó? Legyen mondjuk 30 pozitív értékelésű eladása hardveraprón, de honnan tudod, hogy a gép, amit árul, az nem volt 3x bga-zva pl és nem csüccsen le bármi benne 2 héten belül? Láttam már 2napja használtan vásárolt AW-t KillHates-nél.
Veszel valamit a boltban, arra van garancia. Bármi nyűgje van, szerviz megoldja ingyé' (vagy az én esetemben elk*rja, de ez már más téma). -
Ezt csak azért fogadom el,mert pl. az ASUS-nál ugye gépet kell cserélni,ha újítani akarsz.
Kocsinál azért másabb a dolog-ha pl. én úgy döntök,hogy azt az autót én magamnak legalább 10 évre szánom,akkor érdemes újat venni.
A használt cuccok mindig tartogathatnak buktatókat,aki már megégette párszor magát ilyennel,az nem fog többé rizikózni.
Persze ez fordítva is igaz...... -
Dreadloord
senior tag
Hobbijátékra tökéletes a z500, wot, bf3, rome2, Star trek online, SWTOR, stb. mind élvezhetően fut rajta, akármeddig, soha nem throttlingolt, pedig keskenyített laptop az átlaghoz képest. 190-ért teljesen korrekt a teljesítménye, egyébként most már a világelső gyártó, az, hogy te személyesen nem kedveled, rendben van, de ez egyértelműen rontja az érékítéleted, amikor másoknak adsz tanácsot.
-
Medocsabi
addikt
Ezzel tisztelettel vitába szállnék!mindkét gép elég a bf 4 multihoz,sőt...
Nekem volt egy medion erazer laposom egy gyengébb i7-tel,és egy gtx460m-el,és SIMÁN ment a bf4 multi medium-high beállításon full hd felbontásban!....
Egészen biztos h ezeken a gépeken hiba nélkül futna...
Emlékszem amikor itt megkérdeztem h a fenti gép jó e játékra,kis híján meglincseltek,de van egy hírem!NEM csak a 400ezres aliennel lehet játszani jó minőségben! -
-
jeklib
csendes tag
300 körül van a keret, újat szeretnék, mert részletre tudom csak megvenni most. Leginkább FPS játékokkal szoktam játszani, tehát jó lenne, ha az új CoD és BF elfutna rajta.
De ha tudsz jó áron, viszonylag erős gépet, ami elég jó pár évig programozáshoz, photoshophoz stb, azt is szivesen fogadom. Akkor nem feltétlen kell, hogy fussanak az új játékok, csak férjen még bele a keretbe a ps4
-
Angel2014
addikt
Szia!
Elküldted nekem az allien telepítési sorrendjét [link]uefi és a legacy modon volt a vita . mivel mi win 8.1 egy szerettünk volna de a videókártya drivere nem ment fel az allienware 17 r3 -ra ezért a win 7 et tettem fel , na most gondolom itt a bios legacyba van és mivel win 7 et raktam az nekem tökéletes igaz? azt ne tegyem uefibe akkor sem ha a biosban lehetne állítani uefire.
-
Angel2014
addikt
igen ezen én is gondolkodtam, de akkor nem bootol a gép akkor kezdjem elölröl igaz??
Ja és a driver sorrend amit leírtál , a közbenlévő win update az csak a keretrendszer végett kell igaz?? Mert anélkül nem bírom folytatni a driverek telepítését.
Most ha lehúztam egy olyan win 7 64bit ultimátét amiben benne vannak a frissítések integrálva és benne a 3.0 3.5 4.0 és 4.5 ös keretrendszer is akkor csak toljam a drivereket igaz és akkor kilehet hagyni az updatét is.
Ja és esetleg más trükk a biosban?
Huhu
és már le is írtad korábban
azzal kell kezdeni. A legacit is állítani kell valahol? Vagy ha átállítom ahci ra automatán az lesz?
-
Ursache
senior tag
Ezt a videót már valaki (talán pont Te) linkelte ide korábban. Brutális.
Na pont ez az
"vált akksi üzemmódra". Épp 400W-ot zabál a gép a hálózatról, aztán a táp kiold, és vált akksi üzemmódra
tehát akksiról szeretné berántani 400W-ot, nem? vagy hét végül is mit jelent, hogy akksi üzemmód? CPU-GPU-t visszaveszi alapórajelre, sőt még az alá is?
-
Ursache
senior tag
Hát érdekes jött le a rézről
Aztán kapott papírzsebkendő + fogkrém kombót
A zéró OC-t hogyan érted? Mi korlátozza? Mert korábban volt róla szó, hogy a 680M jobban húzható, mint a 780M, de azért még az is oda tud vágni, de a 880M már hulladék OC tekintetében. Ez meg ugye nem a dell hibája (elvileg).
Tehát a 400W-ot egyből megkapja a szerencsétlen akkumulátor? Vagy a táp ad valami visszajelzést, hogy ez most sok volt, és inkább lőjük ki a gépet?
-
Ursache
senior tag
Köszönöm!
BTW: Vízjel
Igazad volt (nem mondtam, hogy nincs!), az a hulladék "paszta", ami a triple heatpipeos procihűtőn volt az nulla. Elég magasra felment (98°C) everest teszt alatt a proci, lehet throttlingolt is, így speedstepet kilőttem, legfeljebb 2.4GHz-re mehetett a proci, ne gyilkoljam. Játékok alatt észre sem vettem kb. Aztán tegnap gelid extremet megkapta: 25-27°C-ot hozott. 75°C-ra mászik fel everest full stress mellett
Miért nincs (már) dual tápod?
De ezt a dellnek nem jelentik, hogy hahó, túl brutális a gépetek, csak kevés a PSU?! Vagy nem foglalkoznak vele?
Legközelebbi szériát nem ártana (legalább) 500W-os tápokkal szállítani, pláne ha még kitalálnak egy MXM4-et is, ami 100W fölött is bír (névlegesen). De minimum egy külön rendelhető "gyári" (akkor már az lenne) tápot lehetne rendelni...
-
Angel2014
addikt
Szia! Na neki álltam és így csináltam. alienware mx17 r3
Clean windows 8.1 install.
Aktíváltam és egyből ráengedtem a windows updatét. Kettő kivételével " ACPI " mindent feltett az NVIDIÁT is gyönyörűen.
Utána rámentem a dell honlapjára és a mx 17 r4 windows 8.1 64 bites Alienware On Screen Display Alkalmazást letöltöttem . És minden hiányzó ismeretlen eszközt eltüntetett. ACPI stb...
Felraktam innen még az alienware vezérlő központot és kész.
-
Angel2014
addikt
igen a sorrend nagyon fontos olvastam róla.
Vezető vagy alkalmazás neve Kategória Mit csinál
1.. Dell System Software Rendszereszközök Biztosítja a kritikus frissítések és javítások az operációs rendszer.
2.. Chipset Driver Chipset Segít a Windows rendszer fedélzeti alkatrészek és vezérlők, mint például az USB port és a többi belső alkatrészt.
3.. PCMCIA és / vagy Smartcard illesztőprogramok Biztonság Lehetővé teszi a PCMCIA és SmartCard nyílás képesség.
4.. Intel Matrix Storage Manager Serial ATA Az Intel Storage Driver csak akkor alkalmazható, Intel chipset számítógépek.
5.. Audio driver Hang- Lehetővé teszi, és növeli az audio vezérlő.
6.. Video Driver Videó Fokozza a videó teljesítményt.
7.. Hálózati kártya vagy Ethernet Drivers Hálózat Javítja a hálózati vezérlő internetes vagy hálózati hozzáférést.
8.. ControlPoint System Manager, ControlPoint Security Manager, és ControlPoint Connection Manager Megjegyzés: Ez a meghajtó csak akkor szükséges, néhány Latitude laptopok, és attól függően, hogy a rendszer konfigurációját, lehet, hogy nem kell telepíteni minden három részből áll.Hangjegy Control Point A Dell ControlPoint (DCP) szabályozza az energiagazdálkodási néhány Dell Latitude laptopok. ControlPoint System Manager vezérli energiagazdálkodás és a környezeti fényérzékelő beállítások ControlPoint Security Manager vezérli biztonsági funkciók, és a ControlPoint Connection Manager ellenőrzés nélküli kapcsolati profilok.
9.. QuickSet Alkalmazás Controls energiagazdálkodás és a környezeti fényérzékelő.
10.. Vezeték nélküli hálózati meghajtók Hálózat Lehetővé teszi, és növeli a vezeték nélküli hálózati vezérlő.
11.. Bluetooth-illesztőprogramokMegjegyzés: Ha a meghajtó nem áll rendelkezésre, akkor a számítógép nem rendelkezik Bluetooth képességgel. Folytassa a következő vezető a listán. Hálózat Lehetővé teszi és szabályozza a Bluetooth-kapcsolat.
12.. Egér, billentyűzet, touchpad és a beviteli eszköz illesztőprogramok Egér, billentyűzet és beviteli eszközök Javítja mutatóeszköz funkciókat.
13.. Intel vPro és AMT (ha van) Chipset Fokozza a rendszerfelügyelet.
14.. Dell vezeték nélküli mobil szélessávú kártya meghajtók (ha van ilyen) Hálózat Lehetővé teszi a vezeték nélküli szélessávú kapcsolat.
15.. Modem meghajtók (ha van ilyen) Modem / Kommunikáció Lehetővé teszi a dial-up képesség.
16.. Dell Digitech érintőképernyő meghajtó (ha van) Egér, billentyűzet és beviteli eszközök Lehetővé teszi érintőképernyős beviteli a kiválasztott Dell laptopok. -
Angel2014
addikt
Szia! Ezt azért küldted nekem,hogy a dev és a subsys keresőbe üssem be hardverazonosítót?
Az Nvidia honlapján is fent vannak a legfrissebb driverek Win7 win 8 és win 8.1 hez is de nem települnek.
Csak és kimondottan amit a Dell kiadott egy régebbi win 7 64 bites driverrel megy fel.
kreten67: Amúgy te próbáltad leszedni a legfrissebb Nvidia drivert az nvidia honlapról és az települ neked?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged