- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #55537 üzenetére
Akik ilyennel nem foglalkoznak, csak használják, amíg megy. Vékony legyen, meg ne orkán hangja, kb. ennyi számít nekik. Náluk nincs fent hwinfo, de AB, semmi ilyesmi. Lehet, nekik a jó igazán.
-
válasz
MaxxDamage #55494 üzenetére
Nyöhöhő! Akkor mennyit érhet az AMOLED-es szépségem?
-
echterion
nagyúr
válasz
Ennek most ennyi meg több az ára. De refurb gép, 99,9%, hogy nem Dell, hanem kisker garival. Ha ennyi pénzem van laposra, akkor inkább rendes, hosszabbítható Dell garival veszem.
-
Bedepi
tag
válasz
Na igen, azért ez nem piskóta. Még az ára is rendben van. Ha azt vesszük, hogy tudom mennyibe kerül eredetileg (nálunk)
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #55186 üzenetére
Az fasza, mert nekem a G751 és 752-t nem. Direkt rákérdeztem pedig.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #55009 üzenetére
Tovabb tartott egy picit de megneztem az i7-8750H es 1070MQ-val mit tud 1080p-ben. Nem a shader powa az ami a Pascal-okat limitalja mert alig van FPS kulonbseg Ultra/High/Medium kozott. Gyakorlatilag nem sok ertelme van lemenni Medium-ig mert High-al es a DF-es par dolog levetelevel is csak ugyanugy 30-40FPS kozott van. A felbontast is hiaba veszed le, alig van elorelepes es ugy mar kezd tenyleg csunya lenni.
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
MaxxDamage #55111 üzenetére
ÉS a németektől berendeltétek és/vagy kimentetek Németo/Ausztria érte?
Élve a 20% körüli adóval a 27 helyett vagy hogy? A magyar Acer támogatja a gpet ha baj van?
Volt német piacra gyártott monitorunk és az Acer Hu megtagadta a garanciáztatását. -
sh4d0w
félisten
válasz
MaxxDamage #55058 üzenetére
Köszönöm, telefonról írtam, ott meg nincs ilyen
-
válasz
MaxxDamage #55007 üzenetére
Lehet kezdesz öregedni és ezzel együtt kritikusabb lenni mindennel.
(magamból indultam ki)
Egyébként pl ez a játék hát nem tűnik nagyon könnyűnek. Éppen ezért eléggé leköt a látvány mellett. Látvány, zajok....ilyen élet egy játékban, nekem még új. A TheVR Pisti is mondott erre valamit.
És a karakterek mozgása, arcmimika stb...na nem semmi ez a játék. A bug halmazokat meg javítani fogják.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #55009 üzenetére
Ez engem valahogy megfogott. Elso inditas utan csak picit jatszottam aztan mondom majd a hetvegen es a Steam azt irta 2 oram van benne. Nem tunt 2 oranak
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #55000 üzenetére
Szerintem az se rossz, a High a varos kozepen ejszaka meg mindig 50+ FPS. Majd holnap talan megnezem a 1070MQ-val is, az asztali 2080-al RTX On jatszok meg ha csak 37-42FPS is van ugy. A tuzharcoknal lehetne tobb ezert majd talan meg allitok rajta lejjebb, de egyelore elmegy igy is.
-
válasz
MaxxDamage #54593 üzenetére
Elég szomorú, hogy nem tud valaki helyesen írni magyarul.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #54288 üzenetére
Tegnaptól volt, szóval annyira nem kapkodták gyorsan
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #54218 üzenetére
Végülis...
Én friss verzióhoz az MCT appot használom. Bár az új gépemhez nem kell, arra még a 2004-es build sem elérhető kompatibilitási gondok miatt
MS nem bír az AMD-s dolgokkal
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #54215 üzenetére
Mi bajod neked is a rufus-szal?
-
ivógéptanács
tag
válasz
MaxxDamage #54201 üzenetére
Köszcsi nagyon, de nekem nem enged fat32-t, tehát a gondom az hogy felismeri a boot pent , telepítés indul, és amikor nyomnám hogy akkor hadd szóljon akkor jön hogy a winfost nem tolhatom sehová. Biosban állítottam már mindent, uefi legacy secure boot ... ááá sírok
-
válasz
MaxxDamage #54201 üzenetére
Nem kell az a sz@r.
-
válasz
MaxxDamage #54083 üzenetére
Tényleg, most aztán véged.
Mondjuk speciel engem nem zavarna, most akkor mi van.
Bezzeg az instán kiket lájkoltam, követek, na az már zavar ha látja valaki más.
-
echterion
nagyúr
válasz
Hát, azért elég sok mindent megosztottál azon a drive-on, én azért nagyobb körültekintéssel járnék el a helyedben, de persze te tudod.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #54080 üzenetére
Kinyitod az albumot, kinyitsz egy kepet, jobbra fent harom pontos menu es Details - ott a full neved. Ezert nem szeretek Google-rol megosztani peldaul.
-
válasz
Minden rendben van linkekkel.
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #54080 üzenetére
Valódi neved látható a megosztásnál.
-
válasz
MaxxDamage #53771 üzenetére
Azt hittem 13-as. Ez nem "kicsi", bár a nagy Acer-hez képest csak egy CLEVO nem kicsi
-
válasz
MaxxDamage #53459 üzenetére
jaaaaaaaaaaaaaaaa
-
válasz
MaxxDamage #53451 üzenetére
Írhattam volna nem megcímezve, mindegy. Hamarosan nyerek némi tapasztalatot, és választ a saját türelmetlen kérdésemre.
gago1975 linkelte....
Na azon elmélkedek, ez pontosan mit jelent a gyakorlatban!u: Azt olvastam a jobb időzítés utáni teljesítmény növekedés főleg játékoknál jön elő, és van olyan szitu mikor nem az a fő szempont, (sőt lehet hátrány), hanem csak a Mhz.
-
válasz
MaxxDamage #53445 üzenetére
Már megint sokat vedeltem.
Úgy őszintén az hogy hány Mhz mennyit nyom a teljesítményben? Kérdezem mert tűkön ülök a várt posta miatt. Viszont legbelül azt gondolom nagyon nem sokat számíthat az összkép tekintetében eddigi meglátásom szerint és amit eddig hallottam.
Valójában azért várnék valami észrevehetőt, főleg ha CL9 jön, mint amit megígért a kínai feladó. Lehet hogy a világon nincs olyan, de neki akkor is van. -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #53372 üzenetére
Én úgy tudom GT76-ban már bga a 2080, nem tudom MSI csinált-e gépet mxm 2080-nal... Amíg mxm a foglalat menni fog benne, de bios oldalról nem biztos, hogy felismeri, így lehet csak inf modolt driverrel menne csak. A 2080 layout clevo esetén más, mint 1080 pl, ezért heatsinken is alakítani kell, de nem vészes, a Mester megoldja. LGA foglalatos cpu esetén lenne értelme a dolognak, de szerintem gt73 esetén nincs értelme ennek. Mivel a kijelző FHD így a 1080 még jó egy ideig, érdemes lenne kibekkelni amíg jönnek 30XX laptopok és akkor váltani.
-
válasz
MaxxDamage #53377 üzenetére
Én azért nézem folyton a kínai Taobao oldalát hátha....
....rtx 2070-et már találtam (megosztottam a fotót) rendezetlen állapotú chip foglalattal, viszont megfelelő mérettel, minusz túl sok fogyasztással
, sőt rtx5000-et is találtam átszámítva 300e ft-ért fotó nélkül, ami az Ebay-en fél milla jelenleg. A lényeg a gépem jelenlegi teljesítménye mellett úgy tűnik a cpu még bírja szuflával játék oldalon és emiatt be van még tervezve egy vga tuning troll címen. Nem lesz belevaló? Lesz@rom, majd hozzáfaragom a heatsink-et ha muszáj. Szerintem össze fog jönni, ha nagyon akarom.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #53372 üzenetére
Szerintem nem fogsz tudni (GTX1080 mobile)N17E-G3 helyére (RTX2080 mobile)Turing TU104 vagy (RTX2080s mobile)N18E-G3 TU104 MXM foglalatot betenni de matyee biztos jobban tudja.
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #53284 üzenetére
Hát döntse el hogy mit akar. Ebayen nézzetek hozzá kijelzőt és utána el kell tudnia dönteni, hogy neki megéri azt az összeget rákölteni a gépre. Én már nem emlékszem hogy pontosan mennyibe került nekem pár éve egy wxga kijelző, de valahol 15-20k között mozgott és beszereltem magamnak.
-
válasz
MaxxDamage #53113 üzenetére
Ja, kettő- egy itthon, egy a melóhelyen.
-
Noémi084
csendes tag
válasz
MaxxDamage #53014 üzenetére
Igen, sajnos tapasztaltam. Már gariztatni is kellett azóta.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #52838 üzenetére
Nem szoktam 5-600 dolláros alkatrészeket tartogatni a fiókba, hátha egyszer kellhet
Egyébként engedd el, mert egy baromság. Kidobsz iszonyat sok pénz nagyjából a semmiért. Ha meguntad a gépet, add el és vegyél másikat, pont ugyanannyi lesz a vége... Természetesen a Te döntésed, de hidd el azon kívül, hogy kimaxoltad, sok hozzáadott értéke nem lesz, sőt, lehet majd melegedni fog, akkor meg hangosabb lesz stb. -
válasz
MaxxDamage #52836 üzenetére
"Hány kg? "
Megszólalt a vonó az ereidben tesa? -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #52836 üzenetére
1,5kg körül lehet...
-
gurus
aktív tag
válasz
MaxxDamage #52816 üzenetére
van aki ezt felébe elhozza.csak ott kell dolgozni
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52823 üzenetére
Neked az MSI-be GTX1080 MXM 3.0b kell???
Szerintem nem fogsz jól ebből kijöbbi. Amennyi lenne az upgrade, abból kijönne az új géped.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52811 üzenetére
A GT76 144Hz Chi Mei N173HCE-G33 (CMN175C) lemaradt
Response Time Black to White 10 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 8 ms -
Szotyi222
aktív tag
válasz
MaxxDamage #52815 üzenetére
Ri vel töb volna. 🤪
Érted
Font Forint -
gago1975
őstag
válasz
Az mind1, hogy Ultra(HDMi 2.1) kábellel vagy (HDMi 2.0)Premium-al kötöd össze, hiszen a kimenet(2.0) Premium 18Gbps maximum ahogy a táblázatból is látod.
C9-m elvileg 1MS nem?
Nem, 4K 60Hz-en Game mode-ban is "sajnos csak" 12,64ms az imput lag, de nem is kell több. QHD 120Hz G-Sync-ben nem tudom megmondani, mert azzal nem tesztelte LinusElőször is van egy kis fogalomzavar manapság a válaszidő körül.
Hagyományosan a monitorgyártók valászidő (~response time) alatt általában a szürkéből-szürkébe (gtg = gray-to-gray) történő váltások ms-ban megadott idejét értik.
Ez egy kevéssé informatív érték, lévén a paneltechnológiák közötti különbségeket torzítja, s így alaptalanul hiszik a laikusok, hogy a TN paneles - általában alacsony gtg értékkel bíró - monitorok a leggyorsabbak.
Ez nem így van, ugyanis nyilvánvalóan a való élet nem csak szürkéből-szürkébe váltásokból áll.
A Tr-Tf érték (rise and fall vagy btw-wtb = black-to-white, white-to-black) értéket már sokkal kevésbé szokták reklámozni, amely mind VA, mind TN panelnél az IPS-nél számottevően magasabbnak adódik, s jó közelítéssel egy mai IPS monitor (a specifikációkban megadott gtg válaszidő értékétől függetlenül) már maradéktalanul alkalmas játékra (is), ami a válaszidőt illeti, sőt számos esetben egy 2-4 ms-os gtg válaszidővel hirdetett TN-nél jobban is teljesítenek.
Másrészt az angol elnevezése egy fokkal jobban definiálja egy monitor "válaszkészségét" (~responsiveness), amelynek a monitor - helyesen - pixelválaszideje csak egy tagja. A másik az input lag, magyarul bemeneti késés, amiről az eszközünk felvilágosítást ad majd.
Tehát helyesen: egy monitor válaszideje = pixelválaszidő + bemeneti késés (response time = pixel response time + input lag).
Ezek után definiáljuk tehát az input lagot, azaz egy monitor bemeneti késését:
Legegyszerűbben ezt úgy írhatjuk le, hogy az input lag az az idő, amely azt a késést fejezi ki ms-ban, ami eltelik a grafikus kártya által kiküldött jel pillanata és annak monitoron való kirajzolásának momentuma között.
Mértékét leginkább a monitor képfeldolgozó elektronikájának minősége, összetettsége determinálja.
0-17 ms - Kiváló
18-35 ms - Jó
36-54 ms - Átlagos
55 ms+ - Rossz
Senkit ne tévesszenek meg ezek az értékek, nem pixelválaszidőről van most szó, s kijelenthető, hogy 20-30 ms-nál nem nagyobb átlagos input laggal bíró IPS-es monitorok megfelelőek már játékra is, míg 20 ms alatti laggal bíró IPS-monitorok gyakorlatilag a legkomolyabb "gémerek" számára is kifogástalanul szolgálhatnak.
30-60 ms közötti input lag már csak "casual gaming"-re ajánlható, míg 60 ms felett jobb, ha semmilyen gyors FPS-t nem telepítünk a gépünkre, mert jó esélye van annak, hogy romlanak majd a statjaink... :-)A te MSI GT73 gépednek ilyen 120Hz G-Sync panelja van:
N173HHE-G32 (CMN1747)X-Rite i1Pro 2
Maximum: 314 cd/m² Average: 293.7 cd/m² Minimum: 17 cd/m²
Brightness Distribution: 89 %
Center on Battery: 314 cd/m²
Contrast: 1365:1 (Black: 0.23 cd/m²)
ΔE Color 9.74 | 0.6-29.43 Ø5.8
ΔE Greyscale 9.58 | 0.64-98 Ø6
100% sRGB (Argyll 3D) 76% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.5
Response Time Black to White 6.8 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 26 ms
Tehát azt lehet mondani, hogy a kiváló és a jó között lehet rangsorolni.Helios 500 AUO B173HAN03, IPS, 144 Hz G-Sync,
Response Time Black to White 9 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 14 msHelios 500 4K B173ZAN01.0, IPS LED, 60Hz G-Sync
Response Time Black to White 24.4 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 36 msHelios 700 AU Optronics B173HAN03.1 (AUO319D) 144Hz G-Sync
Response Time Black to White 11.6 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 16.8 msHelios 700 AU Optronics B173HAN03.2 (AUO329D) 144Hz G-Sync
Response Time Black to White 9.6 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 7.2 msAW Area 51M LG Philips 173WFG, IPS, LGD05E2, YWJJ6, 144Hz G-Sync
Response Time Black to White 10.8 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 13.2 msAW m15r2 4K OLED 60Hz Samsung SDCA029, 156WR04 HDR
Response Time Black to White 2.3 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 2.6 msG531W Scar III Sharp LQ156M1JW09 (SHP14D3) Full-HD, 240 Hz
Response Time Black to White 9 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 15 msG731W 17" AU Optronics AUO409D 144Hz
Response Time Black to White 11.6 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 7.2 msG532LWS Scar 15 AU Optronics B156HAN12.0 300 Hz
Response Time Black to White 9.2 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 14.4 msG712LWS 17" LG Philips LP173WFG-SPB3 144Hz
Response Time Black to White 10.4 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 14.4 msG732LXS Scar 17" LQ173M1JW03 (SHP14DC) 300 Hz
Response Time Black to White 8.4 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 5.8 msZephyrus Duo 4K AU Optronics B156ZAN03.1 G-Sync 60Hz
Response Time Black to White 24.4 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 56.4 msClevo Ultra 17" X170 AUO B173ZAN03.0 (AUO309B) 4K G-Sync 60 Hz
Response Time Black to White 21.6 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 50.4 msClevo Ultra 17 p775 AU Optronics B173ZAN01.0 (AUO109B), G-Sync 4K 60 Hz
Response Time Black to White 21.6 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 41.6 msClevo Ultra 17 p775 AU Optronics B173HAN03.1 AUO319D 144Hz G-Sync
Response Time Black to White 10.8 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 18 msClevo Ultra 15 p751 AU Optronics B156HAN07.0 (AUO70ED) 144 Hz, G-Sync
Response Time Black to White 12.8 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 17.6 msClevo Apex 15 AU Optronics B156HAN (AUO80ED) 144 Hz
Response Time Black to White 11.2 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 17.6 msLenono Y740 17" AUO B173HAN03 144 Hz G-Sync
Response Time Black to White 11 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 16 msLenovo Y740 15" LP156WFG-SPB2 144Hz G-Sync
Response Time Black to White 13.2 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 18.8 msGigabyte Aero 15 4K Samsung SDCA029, OLED HDR 60 Hz
Response Time Black to White 1.8 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 2.2 msGigabyte Aero 17 4K AUO B173ZAN03.2 (AUO329B) HDR 60Hz LCD
Response Time Black to White 26 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey 55.2 ms -
k-adi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #52816 üzenetére
telekom kedvezménnyel szinte ingyen van
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Hasonló mint ez [link]
-
válasz
MaxxDamage #52810 üzenetére
Eddig még sosem mentem gyártói oldalt nézni, szeretem magam másokra/másra bízni, kivéve mikor önfejűvé válok, csak mert lehetne néha nekem is igazam.
Azért belül látom én ha hibázok, csak nem szeretem beismerni.
Látom te is beleadtál mindent, talán azért van bennünk egy kevés közös. Tudod amit lehet még ha nem is éri meg teljesítmény anyagi ráfordítás viszonylatában, azt még próbálnám csiszolni. Most két fajta ddr3 modulom csücsül a helyén, ezt szeretném amennyire lehet 1 félére és erősebbre, akkor is ha nem fogom megérezni a hatását.
Azt a pénzt amit ezekért fizettem korábban egyáltalán nem adnék ki most már érte. Ezeket a modulokat pedig csere esetén nem kívánnám megtartani. Ez nem tartalék alkatrész nálam, valamennyit megpróbálnék visszahozni a + némileg felesleges kiadásomból, ha lenne, ha lesz. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52756 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #52756 üzenetére
Bő 2 év múltán pedig illene majd lecserélni, mivel már elavulttá válik. Mehet az apróra.
-
válasz
MaxxDamage #52667 üzenetére
Meg a radiátort/konvektort is már le lehet tekerni
-
cyberkind
félisten
válasz
MaxxDamage #52601 üzenetére
Kár az Intel prociért.
-
válasz
MaxxDamage #52572 üzenetére
Amelyikben az Indium van és nem Gallium.
-
válasz
MaxxDamage #52555 üzenetére
Ja a grafénlap! Szerintem jövő héten itt lesz. Majd akkor tudom megmondani hogy ebben mennyi a parasztvakitas. De annyit biztos nem tud, mint az Indium. Ha jól tudom olyan 60W/mK körül van a hővezetése, ami azért az összes kerámia alapú pasztanal jobb.
-
válasz
MaxxDamage #52550 üzenetére
Hát.. ez egy "picit" drágább volt, mert eredeti. Gyanítom, hogy ez olyan 6$-os olyan paszta mint a 14 ezer Forintos "eredeti" Apple iBuds PRO fülhallgató amit a Wish-ről lehet rendelni
Ezért is az Amazon-ról rendeltem a gyártótól.
Mivel ennek (azaz az Indium-nak) is kisebb a molekulamérete mint a réznek, ezért ez is diffundálni fog. Nem fog "megenni" semmit, csupán ötvöződik vele. Egy picit "feldagad" ott a réz felület ahol rajta van, ezért amikor újrakeni az ember, akkor ajánlott majd polírozni előtte.
-
válasz
MaxxDamage #52548 üzenetére
-Indiumos, mint ahogy írtam az előző bejegyzésemben
-Szerinted? Ha 128 W/mK-es....
-Nem tudom mi az a "TGC lapka"-Amikor "elindulnak felfelé" a hőmérsékletek, amikor már hangosak lesznek a ventik.
-még mindig nem tudom mi az a TGC lap
-NT-H1-et
-jaja; az aggkori szenilitás! -
válasz
MaxxDamage #52542 üzenetére
Már múlt héten rendeltem belőle és úton is van felém!
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #52542 üzenetére
Köszönöm. Felkeltetted vele az érdeklődésemet.
Én is elvagyok jelenleg a NT-NH1-el, de majd ha megbolygatom a gépet akkor a hűtéshez is hozzányúlnék.KillHates: Azta, betyáros érték a 128W/mK
Várom a beszámolót.
-
válasz
MaxxDamage #52518 üzenetére
Igen, meg 3 átalakító adapterem. Rosszul emlékeztem, megnéztem. Csak Ilyen hosszúkás formájú sima m.2 megy bele. Az max adatátviteli sebesség most nem érdekelt, tudom mit visz(500-600MB/s). Már volt szó erről régen, eszembe jutott. Megyek keresgélek adaptert, hátha találok.
Lehet veszek valami új ssd-t, most nem túl drágák. Aztán beépítem ezt is. Bár van egy tartalék, azon rendszer van, azt hagyom.
Gondoltam még külsőleg USB-ről. -
törölt tag
válasz
MaxxDamage #52468 üzenetére
Akkor nem értem mi van. Nálam fejreáll, miközben usb-ről a másik képes órákat futni és nem tűnt fel egyéb hiba sem használat közben.
Update:
Közben meglett a megoldás. Bár indításkor azt írta nem jelent problémát a virtuális memória kikapcsolása csak kevesebb területet tud átnézni, mégis gondot jelentett. Bekapcsolva már rendben fut ez is. Szóval nincs hardver probléma.
-
fordjee
aktív tag
válasz
MaxxDamage #52427 üzenetére
Köszi. Ez jónak számít a számok alapján?
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52415 üzenetére
Én most ne izgulj nem vészmadárkodok, de 2021-ben vége lesz a 9-es (2014-es fejlesztés) MAXWELL-eknek és utána a PASCAL jön 2022 év végére (2016-os fejlesztés).
De addig van még legalább 2 év.
Az RTX20-as TURING(2019 es fejlesztés) is sorra fog kerülni egyszer csak, 2024-25 környékén.
Ez van sajnos. -
válasz
MaxxDamage #52411 üzenetére
Csak nehogy olyan legyél mint én, majd mókolhatod a drivereket ha sokáig kitartasz. Vagy tudom is én.
(#52404) MaxxDamage:
Tudod én meg azt nem értem, hogy nincs g-sync és most mégis minden olyan tökéletes.
(v-sync kikapcsolva). Azt be sem állítom....tegnap megvettem az áruházból az új Star Wars: Squadrons-t....100-150fps ultrán úgy hogy ha nem nézek rá észre sem veszem az fps ingadozást. És sorolhatnám. Persze a szuper külső Lenovo gamer monitorral használok mindent. Szóval jó lesz neked a lapos még sokáig. -
gago1975
őstag
válasz
Nvidia to end support for mobile Kepler GPUs starting April 2019
Itt már be is harangozták a 9XX M-ek végét is.
Rengeteg laptopos GeForce támogatása szűnik meg -
gago1975
őstag
válasz
Még egy darabig fogod tudni használni, nem most jön el a vég, nem kell kapkodni de hamarosan el kell gondolkodnod a cserén. 2 évig biztos nem lesz gondod Mire kijön a 30-as sorozat addig még van idő(február március).
A te géped még tartja azért az árát, jelenleg 300-340 környékén még eladható, csak meg kell, hogy találjon a vevő.
A GT73 7RE-t 7700HQ 1070-el 300-ért nem vitték el, pedig hírdette a gangbang1 sokáig. A tiéd is réteg gép, nem mindenkinek jön be a robosztus kinézet(sajnos).Mi az már, hogy megszűnik a támogatás? Mi ez AMD/Ati? Ne már!
Miért te nem is hallottál róla, hogy a 6-7-8-as sorozatú KEPLER architektúrás mobil kártyáknak nem csinálnak frissítéseket tovább????
A Desktop-nál azért nem fejezték be a 7-es szériát mert az is már MAXWELL kártyák.
Szerinted mi a cél??? Az, hogy az újak kapjanak meg mindent, és te mint USER tömd a zsebét a gyártóknak. Ennyi -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52409 üzenetére
Nem lehet, hanem biztos ha szükséged lesz rá.
Hoz annyit a konyhára, hogy megérje 1080-ról 3070-re váltani legalább.
Ráadásul nemsokára a 1080-as támogatás is megszűnik, nem adok neki 2 évet se, mert jövőre a 9-es sorozatot döntik be, arra nem lesz támogatás már rá. Már így is korlátozva van.
A KEPLER mobil kártyák már nem kapnak semmit, most jön a MAXWELL és utána jön a PASCAL architektúra.
Mi az, hogy válalható, mit jelent nálad ez? 80-90FPS még így is megvan egyes játékoknál, a durváknál pedig 50-60, nem??? -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52404 üzenetére
És ugye milyen és mennyivel jobb még így OLED-en 1440p-ben is G-Sync-el???
Én már alig várom a 3070-es mobil kártyát, hogy 4K120Hz G-Sync legyen -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #52169 üzenetére
Erre valaki valami infó, vélemény, megoldás?
MSI oldalon még nem néztem, van-e erre program. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52196 üzenetére
Szia Maxx.
Neked ezek a 2TB-s S.P. ssd-k mennyire vált, váltak be?
Szerinted a Transcend 2TB M.2 PCIe (TS2TMTE220S) hasonló lehet, vagy ez inkább a kerülendő minőség? Nem ismerem egyiket se.
Most azon agyalok, hogy vagy a HDD-t cserélem ki és kap egy Samsung 860 EVO 2.5 1TB és teszek mellé egy Western Digital SN750 1TB, vagy egyből Samsung 860 EVO 2.5 2TB-ra, vagy benne hagyom a HDD-t és akkor csak egy Silicon Power A80 2TB SP002TBP34A80M28 vagy Transcend 2TB M.2 PCIe (TS2TMTE220S) veszek.
Vélemény, tapasztalat?? -
válasz
MaxxDamage #52196 üzenetére
Érthető még én sem.
Ja éppen azon agyalok, mennyiért lehetne a megbontott burkolatot pótolni. -
válasz
MaxxDamage #52191 üzenetére
Van ott egy ilyen..."Csak személyes átvételt preferálom." Egyértelmű miért.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #52191 üzenetére
"egyéb hibája nincs a laptopnak"... csak szétesik.
-
válasz
MaxxDamage #52141 üzenetére
Szerintem elengedem a gamer noti dolgot. Ameddig ez kiszolgál, addig kiszolgál. Van mellette Xbox is szerintem veszek egy series X-et majd a One X mellé. Valamint a GamePAss Ultimate mellé már jár a game stream, oda meg csak elég lesz egy bika net (ami már van) meg egy alap laptop, ha esetleg lesz olyan játék amit kontrollerel nem esik kézre és emiatt kell a bill+egér kombó.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #52147 üzenetére
Lassú voltam
Jól követem a dolgokat, hogy SSD hűtéshez kell?Én éppen azon gondolkodom, hogy a CPU VRM-ről lepucolom a K5-öt és a gyári 1mm-es pad helyett (elnyomta a hűtést) csak 0.5mm paddal próbálkozom. Hátha jobb lesz és biztonságosabb a vrm tekintetében.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #52145 üzenetére
Itt olcsóbb picit. Pont ezeket nézegetem én is.
-
válasz
MaxxDamage #52142 üzenetére
A kéket vedd! Annak egész jó a hővezetése; 6W/mK
-
válasz
MaxxDamage #51911 üzenetére
Na megjött a válasz:
"Sajnos a kérése nem megoldható. Nem építhető be a megadott készülékbe más típusú kijelző."
Ahogy az meg lett jósolva.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #52135 üzenetére
A most piacon lévő konzolokban még hdd van (xbox nem is egyszerű a csere), csaxszólok.
-
válasz
MaxxDamage #52135 üzenetére
Amiből az egész kiindult.....szerinted milyen gépe lehet a srácnak? Mit lehet mit nem azt mi döntjük el. Mindenki tudja mivel jobb, mire telik, és használja amije van.
Lehet irigykedni a 4TB lemezemre, meg arra hogy nem minden laposba megy a hdd, szerinted érdekel? -
válasz
MaxxDamage #52126 üzenetére
Így van, miért kell ennyire túlbonyolítani. Nem is én kezdtem, miszerint hdd-ről nem lehet játszani, meg gáz 2020-ban. Meg ügye milyen játékról is van szó, ha már kötekszünk.
Akkor téma lezárva. -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #52066 üzenetére
Merd meg milyen vastag - kb 1mm - es rendelj egy akkora darabot vmi normalis markabol. Kar ezt ennyire cizellalni nem b.... egy oltest sem.
-
válasz
MaxxDamage #52058 üzenetére
-
válasz
MaxxDamage #52020 üzenetére
A megoldás:
Mivel az SSD nand chipjeit totál felesleges hűteni, csak a kontroller termel hőt, így elég ha annak a melege van elvezetve, ezek a chip-ek a csatlakozóhoz a leközelebbiek szoktak lenni. . Ha mégis aggódnál a nand-ok miatt, akkor azoknak a hűtését ellátja az ezüst matrica-fólia amin a felíratok vannak.
-
válasz
MaxxDamage #52048 üzenetére
Én amúgy gondoltam olyanra hogy az optikai meghajtó helyére betolok egy + SSD-t, de elég lesz már a terhelésből ennek az alaplapnak. Még a végén ez is behal.
A Cyberpunk 2077 előtt semmit nem kockáztatok. Azt meg fogom venni abban a pillanatban mikor kijön, novemberben. -
válasz
MaxxDamage #52045 üzenetére
Te tudod, ha nem nem.
Készülsz valamire? -
válasz
MaxxDamage #52039 üzenetére
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52029 üzenetére
Ugyanúgy mint a G752 nél GTX 1070-es volt GT72VR 7RE Dominator Pro de akkor már kiadták a GT73-at csakúgy mint a Chimera-t és a GTX1080 privilégium megmaradt az utódoknak. A GT72-őt és a G752-őt pedig nyudíjba küldték.
Most ugyanezt csinálták a GT75 illetve a Chimera-val. Egyiket se lehet már 10. gen el kapni, sőt a GT75-ből a 9750-es is ritka.Kíváncsi lennék, hogy az Asus mikor és mivel rukkol elő a prémium szegmensben, mint a GT76-os.
A GT76-ost lehet/lehetett kapni full BGA-s [link] 9750H-val illetve már 10750-el de csak RTX2070/2070s-el, tehát jó lenne ha az Asus is előrukkolna egy hasonló modellel. -
GangBAng^
tag
válasz
MaxxDamage #52029 üzenetére
Hát igen, jó érzéssel tölt el, hogy nekem is van egy :)
-
GangBAng^
tag
válasz
MaxxDamage #52025 üzenetére
Nem volt gond a hőmérséklettel, de ha már le kellett szedni a hűtőt, akkor már újrapasztáztam mx4el :) nekem nem kellett a 2x8, volt nekem 2x16 jófajta corsair ;) a 2x8 kingston ment a fiókba. Amúgy most a friss pasztával 60 fok fölé, nem megy 2 óra warzone után sem :) jobb lett mint volt.
-
GangBAng^
tag
válasz
MaxxDamage #52020 üzenetére
Hát maradt a gt73 nálam :) a fentiek nem akarták, h lecséljem, de a szívem nem bánja. Ahh, én is most szedtem szét a gt73at, ramot cserélrem, újrapasztáztam, hát nem fél ora volt. Persze, hogy az alaplap túl oldalára kell tenni a ramokat, de miért?!
-
grizlisandor
veterán
válasz
MaxxDamage #52016 üzenetére
Igen, olvastam, hogy nálad is volt egy kis ideig egy ilyen gép.
Az meg alap, hogy még meg se vettem, de már pasztázni kell mindegyiket.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #52013 üzenetére
Szia
Igen, csak neked a perem hiányzik. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #51997 üzenetére
Ez igaz, de azért azzal legyünk tisztába, hogy egy 4 mag 8 szálas i7-6700HQ-t kell lehűtenie.
A GT73/75-nek a hűtése a 6700HQ /6820HK / 7700HQ / 7820HK lehűtésére nagyon jók, sőt, de azért a 8750H / 8950H / 9750H -val már picit szenvednek, oda már kell a TGC. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #51991 üzenetére
Az nem TGC, hanem sima MX-4 vagy valami jobb féle paszta.
Ha TGC lenne rajta akkor normál venti mellett 10°C-kal kevesebb lenne.
TGC-t csak a Zephyrus-hoz tesz az ASUS.
És ha most azt hiszed (#51988) gurus, hogy kötekszek, akkor nézzd meg a Zephyrus PRO Duo hőfokait i9-10980HK + RTX 2080s ami tényleg TGC van.Itt pedig a Scar17 G732 i9-10980HK + 2080s amin sima thermal paszta van.
Ebben is hazudott az Anus bagázs.
De majd megkeresem azt a valós cikket, amin kiemelik, hogy a ROG Zephyrus-okat kenik csak TGC-vel, a többit nem. -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #51984 üzenetére
Na végre megkülönböztetik a típusszámot a Strix G(512/712) és a Scar(532/732) között, de megmondom őszintén, hogy én Asus-t nem vennék, max ha lenne megint Chimera, vagy hasonló.
Mindegyik g712/732 normál RTX2070 illetve 2070s. Mielött megkérdezed, igen van sima 2070 meg 2070super is mind a kettő fajtából.
Elméletíleg Asus honlap szerint csak a 15"-ból van szar kijelzős 120Hz-es, de a Digiprime oldalán már látok 17" 120Hz 250nit-es kijelzőst is (valószínűleg szar BOE NV173FHM-NX1 mint a TUF A17-ben) de azokat max 1660Ti-ig szerelik.+(#51985) gurus ha neked is ezzel a panellal van, akkor a valós érték ennyi:
A 144Hz-es 17"panel LP173WFG-SPB3 (LGD065B) sRGB95% csak, a beigért sRGB100%-hoz képest és az ADOBE RGB is csak 57-58%, úgyhogy ez csak marketing már megint Anus részéről. A max fényerő peig 328nit, de az átlag csak 306nit puff neki!!! Hazug Anusz!!!!!A G732-ben lévő 300Hz-es
LQ173M1JW03 (SHP14DC)X-Rite i1Pro 2Maximum: 338 cd/m² Average: 311.2 cd/m² Minimum: 16 cd/m² Brightness Distribution: 82 % Center on Battery: 310 cd/m²
Contrast: 756:1 (Black: 0.41 cd/m²)
ΔE Color 2.41 | 0.6-29.43 Ø5.8, calibrated: 1.13
ΔE Greyscale 4.3 | 0.64-98 Ø6
94% sRGB (Argyll 3D) 72% AdobeRGB 1998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.149
is csak ennyit tud. -
gurus
aktív tag
válasz
MaxxDamage #51986 üzenetére
enyémbe gyárilag van benne 16gb 3200MHz memória , G-Sync144hz mellett már nem olyan fontos, mint 60hz mellett .ezt nálam okosabbak is alátámasztják.sync-ek egy olyan eljárást takarnak amivel az fps és hz összehangolódik. Bár ez nem pont így van, de az egyszerűség kedvéért így írom. Röviden annyi, hogy az előbbi példával élve melyik 60 képkocka legyen amit a 120-ból megjelenít a monitor. Nem ad plusz hz-et, de folyékonyabb lesz a kép. Nagyon jó ha van, de 144hz mellett már nem olyan fontos, mint 60hz mellett
Játék alatt cpu 85-87 max.gpu 79 max -
gurus
aktív tag
válasz
MaxxDamage #51982 üzenetére
Szerintem nekem hasonló van csak fekete(G712LWS-EV003T)
hűtése jó mivel ez már folyékony fémmel van kenve gyárilag. jól össze van rakva.meglepő módon halk még nagy terhelésnél is.kijelzője nagyon jó 347 nit,sRGB:100%.144Hz ,nem a 300 nit alatti, hulladék panel van benne.244 hz nem érzem hiánynak, játék alatt úgyse tudna többel futni hiába 2070 super kártya, többet nem bír.ez is bőven elég, pár évig full hd 100-144fps szinte minden játékba . 4 k ban 40-50fps az átlaga
enyémben 16gb 3200MHz memória van alapból -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #51982 üzenetére
Komolyan mondom ez így nem rossz.
Kéne egy ilyet kicsiben csinálni, mondjuk egy asztali kisebb verzióban, max 17" ház befogásig megcsinálni az alsó rögzítő felületet, antisztatikus munkapadot rá, össze dobni mellé egy vezérlést, de lehet ilyen vezérlést KillHates is meg tud csinálni, és beállítjuk hozzá TGC-s munkára.Egyébbként erről szó volt Asus háza táján, miszerint
"ASUS frissítette a többi modellt is, mindegyik 2020-as ROG laptop az Intel 10. generációs processzoraival és az Nvidia RTX Super kártyáival lesz felszerelve, valamint folyékony fém hűtést kapnak, ezek alól TUF Gaming laptopok kivételek, ezeknél marad a hűtőpasztás megoldás, illetve a legjobb videokártya ebben a szériában az RTX 2060 lesz és itt lesz Ryzen 9 4900H-s modell is." -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #51974 üzenetére
Szia.
Lehet, hogy nem.
Ezt azért elolvasnám [link]
Mindenesetre, most levelet írtam a Fix-nek, illetve közvetlenűl az Asus-nak.
Megvárom a hivatalos visszajelzést és akkor kiderűl, hogy most akkor az Asus mennyire rugalmas a céges vásárlás esetén. -
Ryan1318
tag
válasz
MaxxDamage #51971 üzenetére
Akkor a gyártói gyarancia az minden esettben él! Az Asusnál.
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #51971 üzenetére
Szia.
Ezt áruld már el, hogy hogy?
Hiszen először regisztrálnod kell a gépet, hogy lássák mi, merre meddig, céges vagy home user.
Neked is regisztrálva volt a géped (G752VSK), az az első, hogy ennek utána néztek.
Ha már regisztráltad akkor meg nem kell a garizáshoz doksi, hiszen az már fel van töltve.
Más a kérdés Refound esetén, ott viszont magaddal kell vinni az eredeti szla-t, nem???? -
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #51959 üzenetére
Nem követtem végig, de az MS accountod tudja ha van kulcsod, ma már nem érdemes offline felhasználóval bohóckodni.
-
válasz
MaxxDamage #51956 üzenetére
Azért szép a játék, csak a mai elvárások már nem a steril látványról szólnak, hanem legyen egy kicst minden játék életszerűbb.
Könnyen lehet így téglásítani egy gépet, azért nem foglalkozom windows kulcs BIOS-ba hekkeléssel
-
válasz
MaxxDamage #51950 üzenetére
Szerintem jól teker, nem lesz gondja a mai hardverekkel, ha a 2.4 Ghz-re visszavett procival és a 2070 MQ-val elmegy 4K-ban 60 fps körül.
Én nem szoktam WinSN-t beleírni. Szerintem Te sem akarod. A FixDirect meg nem fogja vállalni. Írd fel egy papírra a serialt és ragaszd a gép hátuljára. Én azt szoktam
-
Ryan1318
tag
válasz
MaxxDamage #51951 üzenetére
Tisztelt topic!
Szerintetek ezzel a kártyával megbirkózik a Zephyrus hűtése vagy üveg hangon melegszik? Vagy a 2080mq jobb választás lenne?
Valamint ebben csak a gyengébbik panel van a Hz-n kívül van valami más változás?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Synology NAS
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- Mini-ITX
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest