- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #86270 üzenetére
Ebbol nem sok reszlet derul ki - bar a 175W TGP legalabb benne van.
Tegnap talaltam 1-2 tesztet az uj verzios L5 Pro gepekrol - nos nem lett jobb a hutesuk. [link]
Mindenutt a hangra panaszkodnak. Marmint arra, hogy alapon kb nema, de mar a legkisebb YT video vagy egyeb streaming eseten is erosen felhangosodik. Az pedig nem arra utal, hogy a hutesben lenne annyi tartalek ami majd neman elviszi az altalanos hasznalat alatt.Nekem maniam a nema gep - szoval emiatt kiesnek ezek. Valoszinuleg maradok a Razer-en amig nem talalok hasonloan nema es minosegi gepet ami nem Mac. Nehez lesz.
3 honap mulva 2 eves lesz - bar igazabol az akku cseret kiveve nem volt vele gond. Lehet kibirna meg 2 evet. A MBP mar 7 eves - hurcolosnak az van bedobva a kocsiba. Ha gyorsan kellene segiteni amikor uton vagyok, akkor nincs jobb az azonnal indulo Mac-nel.
Nekem nem igazan kell a power - max ha jatszok, az meg heti 1-2 ora mostanaban, es ugy nez ki jovo ev kozepeig nem sok idom lesz - igy csak a minoseg es nemasag amire szuksegem van. Mac az idiota virtualizaciojaval kiesik.
-
Speedy007
őstag
válasz
Mikulásbá #86270 üzenetére
Érdekes ahogy néztem egyenlőre az 1M-s full amd-s illetve a tavalyi 3080 inteles van 1.5-1.6-t Ez akkor lenne igazán jó ha AMD-NVDIA kombó is lenne belőle mint az 5 Pro-ból.De a jól emékszem csak a Slim verzió esetén lesz csak ilyen. De ha ilyen áron maradnak nem lesz annyira nagy sláger nálunk a Legion 7 inkább az 5i Pro lesz az "fele annyiért"
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #86245 üzenetére
Az 5 oras uzemido is egy rossz vicc.
Akkora akku van benne, hogy egy ilyen eredmeny (sajnos) predesztinalja a nonstop ordito hutest.Az meg pl. nalam is kizaro ok. En eros, de minden napi hasznalatban nema gepet akarok.
Ezert maradtam eddig a Razeren, mert az tudja.
Felek, egy ujabb vagy nem lenne nema, vagy meg az akku ideje is joval kevesebb lenne. ( a minosegrol mar nem is beszelek). -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #86245 üzenetére
Azert megneznem mennyi a kulonbseg a 6900hx es a 12700 kozott. 10%? 20%?
Mert annyi cpu-ert ugyanannyi gpu-t felaldozni nem feltetlenul jo biznisz. Foleg ha az uzemidoben az AMD a duplajat tudja. Azaz nem fut mint egy kazan.
Eddig nem talaltam Inteles 5Pro tesztet (12.G cpuval) - igaz AMD-t is csak olyat ahol mas GPU volt mellette.
Az 5 pro es 3070ti altalam par hete linkelt tesztje szerint siman elpicsazza a regebbi 3080-as mezonyt ami nem kis elore lepes.
Gondolkodom egy 6900hx/3070ti/32GB verzion.
-
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #86216 üzenetére
egyszerű: mert ha bemegyek HO-ból dolgozni, csak a hónom alá csapom, és beviszem. Vagy berakom az autóba.
Vagy ha filmet nézünk, átviszem a másik szobába, befekszünk az ágyba feleségemmel, és nézünk valamit
Vagy mert kevesebbet fogyaszt egy asztalinál (véleményem szerint)
És még lehetne sorolni az előnyöket
Munkámhoz meg jól jön a benne rejlő erő, attól, hogy gamer. Viszont 12-14 órát ülök naponta a gép előtt, egy idő után a kisebb monitor/kijelző már fárasztó nézni. Most mondjuk átestem lehet a ló túloldalára, majd kiderül.Jah, meg megint csak munka: beszoktam feküdni a kanapéra, és akkor viszem a gépet magammal, főleg ha fáj a derekam
-
-
cs.zs.
veterán
-
válasz
Mikulásbá #85796 üzenetére
Arra nincsen időm, hogy megírjam ide a topic-ba a VivoBook 16P tapasztalatokat, (sőt csak még tapasztalatok sincsenek, mert azon kívül, hogy felraktam rá az oprendszert, hozzá sem nyúltam) nemhogy az ügyfelek dolgaival foglalkozzak.
A másik, hogy BM MRTT adatkezelési szakképesítésem van. Csúnyán beb@szna az önértékelésemnek, ha túrkálnék a gépeken... -
válasz
Mikulásbá #85441 üzenetére
Én vettem hozzá bőröndöt, olyan kínait amit itthon nem lehet kapni (8 éve volt), és az egyik mellékzsebben a falhoz préselve, vagyis nem középen hordtam. Sokan csomagoltak alufóliába.
#85442 FőDudu:
Igen sok minden számít, a szerencse is. Bécsben meg félre hívtak, akkor láttam először átvilágítva bőröndöt. Az összes piás üveg látszott a ruhákba csomagolva.Jaj azt hittem elvisznek.
-
-
Degu82
kezdő
válasz
Mikulásbá #84901 üzenetére
Ezen az oldalon amit linkeltem tudnál ajánlani 70kig? Elég sok van és biztos van közte ami jobb vétel lehet mint a többi. Tudom,hogy egyik sem egy olyan gép amit alkalmasnak tartotok játékra de az én 12 éves laposomtól ezek is jóval erősebbek és ha azzal elvoltam eddig akkor egy valamivel jobb megfelel nekem.
Ezek között van Irissel vagy az újban van?
-
Degu82
kezdő
válasz
Mikulásbá #84898 üzenetére
Hát néztem újat is de olvashattam itt a milyen notebookot vegyek topicban és ott sokaknál inkább egy használt üzletit ajánlottak egy új helyett. Ezért gondoltam a használtra. Anno 170ért vettem most is kb. annyit szántam volna rá. Néztem egy lenovot ha jól emlélszem annyiért ami dedikált kártyás. Gondolom játék miatt érdemesebb a dedikált. Így használtban annyit nem tervezek adni érte,mert zsakbamacska kicsit,hogy nem egy vgazott gépet fogok e ki vagy más ideigelnesen rendbe rakottat ami mondjuk fél év múlva meghal. Így használtban olyan 70-80 körül gondoltam. Újban meg 170 kb.
Valami ilyesmi pl:
[link] -
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #84862 üzenetére
Szia
(szia mindenki)
Windowsban is be kell állítani (ha azt tapasztalod hogy nem a nagyot használja)
Üres asztalra nyomsz egy jobbklikket: képernyő beállítások
Letekersz a legaljára: belemégy a graf. beállításokba
Ezután először is bekapcsolod a hardveres gyorsítást (nem minden verzióban alapértelmezett a BE állapot)
Aztán hozzá tudsz adni alkalmazásokat, és amikor hozzáadtad, akkor még azokon belül be kell állítani, hogy hogyan akarod:
Ne felejtsd el menteni...
-
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #84764 üzenetére
én is gondoltam rá, hogy az eredeti biztos szarul van kijelezve. Úgy természetesen már hihető, és gondolom valamennyire valid is a használt ár (vagy épp nem, mert úgy már kisebb az új-használt közötti árkülönbség
)
ahogy nézem, ez volt belinkelve az eladó gép alá, a többit mondjuk nem csekkoltam, hogy mennyire valós
-
DonDragonka
őstag
-
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #82892 üzenetére
+1
S532FL VivoBookom 2020 májusban még 2 év garis volt (1 hónapra rá, 2020 júniusban lépett életbe a vételár szerinti garancia, 250.000 felett kötelezően 3 év), és itt, a MyAsus-ban lehetett megvenni a +1 év nemzetközi garit. Megvettem, így lett az enyém is 3 év garis.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Mikulásbá #82377 üzenetére
Bővíthető és házilag szerelhető (https://www.youtube.com/watch?v=vEVjYTWcYMo), csak még nem csináltam ilyet egyszer sem.
Asztali gépet összerakom magamnak, de laptop nekem körülményesebbnek és törékenyebbnek tűnik, ezért szívesebben bíznám olyanra aki csinál ilyet naponta.
Szóval igen, egyszerű memória/SSD bővítésre keresek csak boltot Budapesten, ahol ezt normálisan megcsinálják és nem törnek el semmit vagy vállalnak érte felelősséget, ha van ilyen. -
válasz
Mikulásbá #81963 üzenetére
Nincs olyan, hogy “hivatalos bővítés”.
Azaz, amit a gyártói Produkt Numbertől eltér, az a CTO, s ott nincsen hivatalos leírás.
Ha a bolt bővíti, az egyéni akció, és szériaszám alapján nincsen fent Lenovo oldalán.
pl. ha szervizbe bekerül, tegyük fel 2*16GB-os verzióval, de SN alapján 1*16GB-tal lett eladva, ha visszaküldik és már csak 1*16GB lesz benne, akkor mondhatják, hogy az eredeti konfigurációban kérték, s így is küldik vissza.
Mondjuk ehhez pofa kell. -
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #82240 üzenetére
na, ezt a godmode-ot meglesem majd. Én is hasonlóan vélekedek, a lenovo-m már 11-el jött, gondoltam akkor miért ne, szűz gép, 0-ról kipróbálni. Amúgy 10-re mindig dobálta, hogy ingyen válthatok, akkor nem volt kedvem, mert mondom mi van, ha a munkám egy része majd használhatatlan lesz
Így más volt. Maradtam is, még semmi bajom. Enni nem eszik többet meglátásom szerint, a venti is sokszor csak áll netezés közben, hőfokok is rendben.
Én is öreg rókának érzem már magam, win3.1 óta -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá #81492 üzenetére
9 eves fiam zart mar bele ceruzat a gepebe.
Ott kijelzo csere volt a megoldas. Viszonylag olcson megusztam - HP eleve honapokra vallalta volna, erre egy https://www.touchandscreen.de/ nevu oldalon 3 nap alatt itt volt.
Erdekes modon meg a Razeremhez is lenne kijelzojuk - nem is veszes, 190 Euro koruli aron.
A cucc eredeti HP volt, en meg ilyen profin becsomagolt LCD-t nem lattam. Szerintem paros labbal is ugralhattam volna a csomagolason.Mondjuk ceruzatol egy ilyen elozoleg emlitett vedofolia nem ved.
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Mikulásbá #80622 üzenetére
Kinek a pap kinek a papné. Nekem az asztali is jófél emonitorral böngészés-alap feladatok esetén szintúgy CPU-GPU ról megy fényévente mikor bekapcsolom így nem sokat eszik. 40-60W. Míg a lapos ugye 15-30
Ha nagyon meghajtom valamivel akkor a 160W-at elkéri dugaljról mérve. Még mindig nincs alul feszelve sem a CPU sem a GPU benne...nem találok értelmes progit ami működik is, úgy hogy amire beállítom kőegyszerűen azt tartja... kicsit vicces, hogy még 2022 ben is itt tart a dolog, hogy kompatibilitás meg nem működik a funkció meg stb vel kell kínlódni.... közben 5-7 évvel ezelőtt mezei Asus kisgépet takonyra tudtam állítgatni...
-
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #80420 üzenetére
épp utóbbit szedtem le megnézni. előbbinél meg ahogy néztem, lemez zsugorítása
van még vagy 5 db 1 tb-os hdd külső tokkal, usb-vel csatlakoztathatóan , azokon a legfontosabbak fent vannak, de van hogy szórakozok egy jót, és 2-3 havonta újrarakom a gépet
képek meg google photos...ne is mondd amúgy, hogy hány gépet kaptam már úgy, hogy pont a winyó adta meg magát, de azért mentsek már le mindent róla, mert nincs backup... -
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #80418 üzenetére
ha újra akarom tenni valamikor a wint, akkor ne kelljen már mindent backupolni előtte. Persze ha veszek másik ssd-t bele, akkor no para, de ebben csak 1 db ssd van 1 partícióval
én meg hozzászoktam, hogy legalább két partíciom legyen, egy C, amin a win meg programok vannak, meg a D, amin minden más (értelemszerűen meghajtóbetűjelek változhatnak)
jó, mondjuk a nitroban 1 db 250-es ssd volt meg 1 tb-s hdd, úgy könnyű volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest