- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacabooy
csendes tag
válasz
Mikulásbá #26823 üzenetére
köszi a gyors választ
Tényleg jónak tűnik 7577, csak ahogy nézem nem nagyon van belőle 17,3"
Lehet, hogy le kell erről mondanom?
Sok filmet nézünk laptopról, és az Football Manager is kényelmesebb 17"-on, ezért szerettem volna ilyen méretben az új gépet.
Az MSI akkor tényleg felejtős?
-
válasz
Mikulásbá #26582 üzenetére
"A lényeg itt annyi, hogy a Microsoft Windows 10 áprilisi frissítése óta a G-Sync némi problémával küzd, így nem minden helyzetben működik optimálisan, aktiválás után konkrétan akadozás állhatott elő...........
A friss drivert csak akkor érdemes telepíteni, ha G-Sync kijelzővel rendelkező felhasználó, illetve a legfrissebb Windows 10 verziót használja........."
Micsoda összejátszás, undorító.
(nekem ez jött le a cikkből)
Mondjuk engem személy szerint nem érint, és ez a szerencsém, mert a win legfrissebb verziója valami miatt nem akar frissülni. Újra ezért pedig nem fogok rendszert feltenni, jó a régebbi.
-
dugo_
veterán
válasz
Mikulásbá #25900 üzenetére
Persze, nincs két ugyanolyanra legyártott panel. Még ha nem is nagy a különbség, random profillal nem lehet színhelyessé tenni a monitort.
Rá lehet próbálni, hogy ránézésre szebb lesz-e, de simán benne van, hogy még jobban eltolja a színeket, ha a te panelod épp nem arra húz el, amit a profil korrigálna. -
Tegrinator
csendes tag
válasz
Mikulásbá #25887 üzenetére
A "jövőbe" szeretnék beruházni, nem a kifutó modellekbe, de itt is áll még amit az előbb említettem, a zbook robusztussága az, ami miatt leragadtam ennél a modellnél. De egyébként meggyőzhető vagyok, nézelődöm még Asus fx502vm-dell7577-lenovoy720-msi ge/gs/gp/gv-alienware fronton is, de még tanácstalan vagyok, nem szeretnék annyira gémerkinézetet, abból már megjöttem egy ideje
...... szóba került(gombokért) hp omen is, de ismerem az itteni tapasztalatokat/véleményeket róla, abban egyedül az ára lenne csábító..... legnagyobb bajom, hogy a keret sem állt még össze a fejemben, így nem is várhatok el túl sok segítséget
túl sokat rugózom rajta -
avalanche73
csendes tag
válasz
Mikulásbá #25819 üzenetére
Szia, Dell G5-ben gondolkozom (kéne egy új gép, amivel sok évig kihúzom), de összehasonlítva az új Omen-t a G5-ről eddig olvasottakkal, kicsit elbizonytalanodtam, vannak azért jobbnak tűnő fícsörjei, mint a G5-nek ( Gsync, jobb kijelző (144 Hz-es opció is), nem MaxQ-s 1060, nagyobb aksi, kényelmesebbnek látszó billentyűzet (a 7577-esé nekem kicsit túl rövid útú) a többiben kb egál, egyedül a hűtés minősége a kérdés (ami persze a legfontosabb), amiről meglepetésemre a G5 kapcsán nem írtak eddig jókat pl notebookcheck (pedig a 7577-esét dícsérték, és elvileg nincs nagy különbség, max az, hogy a 6 magos i7-8750H procit lehűteni valószínű nehezebb, mint az i7-7700HQ-t, pedig az is forrósodik a 7577-ben a review-k alapján...)
Közben itt egy teardown / repaste videó is az Omenről:
https://www.youtube.com/watch?v=b8dS4NlfrQc
8:00-tól szedi le a hűtőbordákat.Összehasonlításképp a 7577-es teardown-ja (sajnos a G5-ről nincs ilyen videó, de elvileg a G5 csak egy 8.gen procis 7577):
https://www.youtube.com/watch?v=NKXYw-SBHcU
Kb. 2:30-tól szedi le a bordákat.Szerintetek mennyire tűnik jónak ez alapján a hűtése?
KillHates, Neked mi a véleményed, melyiké lehet a jobb?
Köszönöm a szakértő segítségeteket!
-
válasz
Mikulásbá #25417 üzenetére
A Te helyedben meg várnám, míg lejjebb megy a régebbi modell ára (és az most tuti nagyot fog zuhanni, mert mindenkinek majd a dzsurasszikparkot lejátszó egérpad fog majd kelleni) és azt venném, mert itt a sarkallatos pont a GPU. Meg addigra (talán) elmegy a 752esed....
-
válasz
Mikulásbá #25017 üzenetére
Hát nem erőltették meg magukat az Ánuszék:
a "régi" UX PRO (550VE):
és az új UX PRO (580VE):
Mint látható, kispórolták belőle a plusz hangszórókat, kisebb lett az akku, de kapott szép ragacsot a hűtés középre (nehogymá' hűlni tudjon az ott áramló levegőtől) és puccos -az szó legszorosabb értelmében vehető- EGÉRMOZIT:
-
wanted5
őstag
válasz
Mikulásbá #25233 üzenetére
ja, csak olyan mélyen, amiből már 2 normális asztali is kijön....ok hogy van ára a mobilitásnak, na de ennyi; nagyon elszálltak a 10X0 széria óta az árakkal
az utóbbi időben elég komolyan elgondolkoztam egy mini ITX alapú gép építésén (nyilván ez is drágább mint egy normál méretű), mert abban legalább normális a hűtés,ha okosan van kitalálva a dolog akkor nem macerásabb mozgatni, mint egy lapost, monitor meg csak van egy normálisabb munkahelyen, utazáskor a szállodában stb... és nem utolsó szempont, hogy évek múltán is bővíthető marad
echterion: nem tudom, hogy használtad-e azt a kis PC-t, és ha igen mennyit, de őszintén szólva azután a gép után én nagyot csalódtam ebben a dell 7567-ben. Szoftveres és hardveres dolgok terén is. Volt ezelőtt is laposom tudtam mire számítsak, mégis úgy megszoktam a PC-s kényelmet, hogy nagyon fura volt váltani.
-
-
válasz
Mikulásbá #24902 üzenetére
Aki befektetés, vagy értéktartás gyanánt vásárol gamer gépet, az inkább ne pályázzon banki karrierre!
Itt eléggé látványosan érvényesül az éves 33%-os avulás. Bár az AW-k esetében ez inkább már karcolja az 50%-ot isAmi a nagyvas megtartását illeti, tuti az lesz; hogy eladod és pár hét múlva meg majd megjeleni valami olyan játék ami azért igényelni fogja az erős hardvert és hiába áltatod magad úgy érzed majd, hogy nem tudsz nélküle létezni! Én tuti a kardomba dőlnék, ha eladnám az AW-t és másnap meg befutna PC-re a "last of us" vagy a "horizon zero dawn"
-
kreten67
senior tag
válasz
Mikulásbá #24864 üzenetére
Pont tegnap hívott egy régi vevőm Bp-ről akinek mát több használt gamer notit adtam el korábban,pl egy AW m17x R4-est 4 éve új alaplappal és új 680 vgá-val. 4 éve napi 10 órát használják tervezésre egy irodában és ez idő alatt nem volt pasztacsere csak a ventiket pucolja ki 6 havonta. Most egy 1,5 éves Razer blade gépet küldene ide javításra amit boltból vett újonnan 1 év garival és most megállt a talicska. Nos ha tőle kérdené valaki mi a véleménye a használt vásárlásról .................. és még legalább 100 ügyfelet tudnék felsorolni aki hasonlóan jó tapasztalata van a használt notebook vásárlásról! Azokról az ügyfelekről nem is beszélve,akik az új 2 éves garis gépüknek a gari lejárta után,néhány hónappal fosta ki a lelkét az alaplapja és én beszámítottam a hulladékát egy használt megbízható üzleti-kategóriás gépbe,ami azóta 3 éve müxik neki.
-
-
NTonee
veterán
válasz
Mikulásbá #24566 üzenetére
az általam említett gépeket 1060-tól felfelé bármivel lehet rendelni, majd ő eldönti.
(#24565) DamianB: pff... az lenne a fura, ha a te géped nem tudná kihűteni, de ott éppen egy msi gl gépről beszéltünk, meg arról, hogy a 6700hq izzik a 1070 mellett pubg közben egy vékony alien gépben. Hogy jön ide a tied?
(#24568) Darth_Revan: elég abba a sima 8700 is, meg a 1070 és akkor nem lesz baja
(#24567) kentucky: nem, neki clevo gépe van, ami olyan vastag, mint az alkarod
-
NTonee
veterán
válasz
Mikulásbá #24300 üzenetére
Dave Lee már meg is kaparintott egy SCAR 2 (GL504) masinát [link]
Sajnos ő szinte soha nem foglalkozik a hőmérsékletekkel, pedig kíváncsi lettem volna rá. Így elsőre nekem tetszik, aztán majd valami komolyabb tesztet is jó lenne látni hamar.(#24297) KillHates: jajjmár, tudom, ismerem a motyót.
Költői kérdés lett volna egy nagyon halvány poénnal.
-
-
Bedepi
tag
válasz
Mikulásbá #22658 üzenetére
Szép ez a gép, de vékony. A páromnak tudnék elképzelni ilyet. Aki tényleg használni akarja rendesen az nem ilyet vesz, csak ha villogni akar. Jelenleg amíg ilyen kazán komponensek vannak, addig vékony házban, nem lesz tökéletes hűtés. Még a vastagban sem mindig. Amúgy kövezzetek meg, de én a vastag gépeket preferálom, nem csak a leírtak miatt. Valahogy jobban is tetszenek. Na ott sem mind
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #22619 üzenetére
Jah hát akkor GTX 1070 mellett talán mégse lenne olyan jó ötlet
Update:
USANotebook és Ipon oldalán még elérhetők a termékleírások a G752VS-BA231D-hoz és ott 120 Hz-es panelt és 3D Vapor Chamber-t írtak.
Vagy copy-paste-t mindkettő más termék leírásából és hoppon maradt a vásárló, aki ezt a modellt vette vagy tényleg 120 hz-es panel és VC van ebben a modellbenBár USANotebook G752VM-GC006D-hoz is azt írja VC van benne, közben nincs...hát igen, vagy rohadt jó vétel vagy kamuleírások voltak a boltok oldalain és közben nincs is bennük.
Egyszerű a dolog:
Megrendeli, aztán meg ellenőrzi az átvételkor ( ha nem engedik akkor meg otthon) és ha nem az van benne aminek kellene, akkor él a 14 napos elállással és a teljes vételárat visszakapja. Veszíteni nem tud, csak nyerni.Vagy max felhívja az ASUS ügyfélszolgálatát, hátha az ő belső rendszerükben benne van ez a 2 infó amit látnak típusszám alapján.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Mikulásbá #22553 üzenetére
Igen,de full hd ba meg évekre is jó lehet az 1060is.de félreértés ne essék, szerintem amit linkelt az sem rossz,csak nálam nem erne meg 200 ezer pluszt egy rendes 1060+i7 el felszerelt mondjuk Acer predator vagy y720 al szemben.most nyilván ha valakinek sok évre előre kell,( bár konzumer gépnél sztem ez kockázatos) és belefér neki a 600 ezres kiadás,akkor simán jó lehet az az MSI is.
-
Sischo
tag
válasz
Mikulásbá #21754 üzenetére
En egy masik oldalon talaltam a hirdetest, de kis keresgeles utan itt is megtalaltam a hirdetot, viszont innen mar ki van tiltva:
https://hardverapro.hu/tag/adas_vetel_2Na mind1, meg van adva egy cim ahol meg lehet nezni a laptopot, lehet hetfon elbattyogok az nem kerul semmibe sem.
-
maximilian4
addikt
válasz
Mikulásbá #20810 üzenetére
Hány másodperc után throttlingol? Notebookchecken azt írják még a 7300HQ-s verziónak is limitál a TDP 15 watt-ra komolyabb játékok alatt, bele sem merek képzelni 7700HQ-val milyen drop-okat produkálhat.
"The second test sample with the Core i5-7300HQ processor showed the same behavior under load. The TDP is limited to 15 Watt once the core temperature surpasses 90 °C."
"The processor will reach temperatures above 90 °C (~194 °F) and reduce the clock to 2.6-2.7 GHz (91°C/~196 °F @ 35-36 W).However, this level cannot be maintained for long because there is another significant drop after two minutes. The processor cores run at only 1.4 GHz and a consumption of 15 W (75 °C/~167 °F), so at just 1/3 of the specified 45 W."
(#20812) Mikulásbá
Semmilyen játékra nem alkalmasak ezek szerény véleményem szerint... -
Muerte
Topikgazda
válasz
Mikulásbá #20589 üzenetére
Az nekem sem világos,semmit nem eredményez a megemelése,be sem tud jutni a levegő,mivel a ház belsejében elszigetelve vannak a hardverek,de ennyi szellőzőn keresztül eleve bajos lenne még levegőt bejuttatni is.
Itt egy régebbi teszt ha valakit esetleg érdekel:GT73 vs G752VS vs AW17R3
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
Mikulásbá #20451 üzenetére
HA.
Szintén csak felső árkategóriában, alatta a lényeg a "szépség". Meg hogy legyen forró.
Mint a mobiloknál. Végre kevesebbet fogyaszt a soc,
meg elég lenne az akku nosza tegyünk bele egy négyzetméteres octahd kijelzőt. Nehogy kibírjon 5 napot.
De legalább szép...
Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged