- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Evil Snowman
őstag
válasz
baro32 #101485 üzenetére
Érdekes. Már csak azért is, mert azt írtad, hogy nem a hőcső alatti melegszik, hanem a másik oldalon lévő pedig azt gondolnám józan paraszti ésszel, hogy gaming alatt azért melegszik jobban, mint a benchmark alatt, mert gaming alatt azért szépen termeli a hőt a CPU/GPU páros is és ezáltal "átsugároz" a hőcsőről a közelben lévő SSD-re. De ez így elég furcsa. Max annyira tudok gondolni, hogy "megreked a hő" a "gépházban" és ezért melegszik jobban.
Ráadásul ahogy nézem elég becsapós a backplate kialakítása is, mert első blikkre azt hinné az ember, hogy az fele úgy van megoldva, hogy full légáteresztő, aztán a valóságban csak a 2 ventinél meg felül egy kis részen van csak kivágva.
Szerintem így kb. alig szellőzik át a géped belseje. Bár az enyémnek, is szinte full fedett a backplate-je, de az első lábak mögött van 1-1 kisebb rés ahol átszívja a levegőt a venti előlről a gép hátulja fele és így valamennyire hűti a többi belső komponenst is.
Azért meg elég mélyen beveheti a HP a nyelkeskalmópirint, hogy egy ilyen specifikációval rendelkező gépből mint a tiéd kispórolják a VaporChamber hűtést. -
Evil Snowman
őstag
válasz
baro32 #101479 üzenetére
mielőtt nekiállsz méricskélni azért azt nem árt tudni, hogy amennyiben műanyag az omen alja, akkor nem fogja annyira jól vezetni a hőt mint a fém a Razer esetében. És ahogy itt olvasom bizony műanyag sajna:
"The casing remains largely unchanged, however. It also sits in a black chassis with a plastic underside and a lid adorned with the Omen logo and lettering."
HP Omen 17 (2023) review: Uncompromising performance | PCWorldMinden esetre elég érdekesek azok a hőfokok. Nálam SSD benchmark alatt így néztek ki a hőfokok:
"Nálam stackelve van 2 SSD. Van gap-pad a kettő között, plusz ami a készülékház aljához közelebb esik, ott is van egy gap pad a bottom case-re rakva, és mivel fémházas a laptop, ezért elég jól elvezeti a hőt.
Teszt alatt ilyen hőfokokat produkáltak az SSD-k:Crucial P5 Plus (ez van közelebb a bottom case-hez):
SAMSUNG MZVL21T0HCLR-00B00 (ez egy OEM 980 Pro és a Crucial alatt van):"
Szerintem cseréld le egy Samsung 980 Pro-ra. -
FőDudu
veterán
válasz
baro32 #101479 üzenetére
hezag meresnel en sima papir lapokat (post-it) hasznalnek indigoval a tetejen. Amikor nyomot hagy az aljara ragasztott post-it papiron, akkor mar majdnem jo a vastagsag...
Viszonylag hamar ki lehet sakkozni igy (1 pakk post-it aran) milyen a tenyleges res az SSD es a hatlap kozott.
-
RM007
addikt
válasz
baro32 #101468 üzenetére
Az előző laptopomnál volt az mikor levettem a hátlapot rosszabbul hűtött belül. Annál nem volt kivágva a venti alatt oldalt kavart, és KillHates szerint felülről is csinált valamit, amit én nem általlottam megtámadni legutóbb
, nem éreztem soha.
Az biztos sosem égett az ujjam alatt a bill.. Na most hogy hasonlítson a többiekére a laposom ezért kivágtam a venti alatt és ekkor vettem észre hogy a hátlap és a venti között van egy jókora rés. Jobb nem lett tőle csak mikor hűtőpad alá tettem talán valamivel. Szóval nálam volt egy belső keringés is amit kikapcsoltam mikor levettem a hátlapot, továbbá a kivágás után is önmagában rosszabb lett a hűtés, csak a pad javította fel.
Azt hogy kinél hogy oldják meg a belső légmozgást nem tudom, csak logikus lenne hogy ne csak úgy magától távozzon a kivágott réseken a hő. A clevonál sem ér a hátlap a ventihez(ha tévedek bocs, régen láttam, most nincs velem), de úgy gondolom nem a venti lapátok miatt van, az valamivel alacsonyabb és kész. Kell hogy belülre is vigyen lenne a logikus.
-
RM007
addikt
válasz
baro32 #101465 üzenetére
Talán az előző laptopodnál jobban szellőzhetett az ssd, a ventik fújtak rá valamit?
Nálam 3 port van egy takaró alatt. A 4. külön van a venti alatt és több a levegő körülötte talán ezért is melegszik kevésbé mint a többi. Konstrukciós dolog is mikor valami nagyon melegszik.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
baro32 #100839 üzenetére
Én a helyedbe azért pasztáznám már, az nagyon ajánlott lenne neki/neked
Azt vettem észre, hogy ha pl. sokat van neki küldve az ív, (120% terhelve folyamatosan) akkor előbb meg is köt a paszta, tehát "szilárd" lesz.Ha meg nem, tehát átlag user vagy, akkor is évente 1x ajánlott a paszta csere (CPU, GPU) legalább.
Eszembe nem jutna, hogy 5 évig nem cserélem le a pasztát a gépen, pedig most full vizes rendszerem van, és még megkötött pasztával is kiváló hőfokokat produkálna kb...de mondom, eszembe nem jutna..az nem én lennék!
-
Ubul86
őstag
válasz
baro32 #100802 üzenetére
perpill bevan üzemelve, van rajta windows 11, részben belaktam, alan wake ii fent van
hát az a játék tényleg hihetetlenül szarul optimalizált, persze jobban megy, de vannak még így is mikrolaggok...msi afterburnert nem tettem még fel fps-t megnézni, majd maszépen melegszik sajnos, szóval lesz egy kör killhates felé, bár már nem ebben az évben sajnos. Megtartós, sajnálom a Lenovot, de ez volt most jobb konstrukcióban számomra
(pedig az emagos ha 0%-os thm-es lett volna, simán jött volna az...)
kinézetre megnyerő, tetszik az rgbw cucli rajta (sose volt, a mostani lenovom is fehér megvilágítású), de ez ugye szubjektív. A lenovo kevésbé nézett ki gamernek, bár igazából ez tökmindegy, konferenciára amúgy se vittem sose , meg hát HO-ból dolgoztam az időm 90%-ban.
ma míg a gyerek oviban van, addig próbálgatom az AW II-vel, csinálok majd hwinfo-val képeket. Levettem a turbo-t (regeditben engedélyeztem a lehetőséget hogy az energiagazdálkodás között látszódjon és kikapcsolható legyen)
Nekem az armory crate kicsit túlzás most így elsőre, sose volt asus gamer gépem, a lenovo ebből a szempontból letisztultabb volt a vantage-val. De ez is szubjektív, meg hát kb 2 órát foglalkoztam a géppel összesen.
az viszont érdekes, hogy a gpu hőfok bevan limitálva, ha eléri a 87-et pl, hwinfo-ban megjelent egy ilyen sor is (azt hiszem silentre van most állítva a profile, most még a lenovoról vagyok
)
viszont csendesebb turboval is mint a lenovo mikor még nem silent-en volt. Ez tetszik, pedig már az se volt az a túlzottan "hangos" terheléskor se, de azért nyitott ajtóknál lehet zavaró volt 3400 rpm-mel játszani esténként másoknak, ha aludni akartak (nem volt belőle sose gond csak nah...)
na de majd este írok még már nézegetve a teljesítményt is
-
Gubu0101
veterán
válasz
baro32 #100677 üzenetére
Van asztali gepem,kb 1-2 eve be se kapcsoltam.
Nekem meg kell a hordozhatosag miatt a laptop,mert havi 2000km ingazok.
De mar nem is kinlodnek az asztalival,jo elmeny meg minden szerelgetni,de mar belefaradtam.Laptop meg elmegy 3-4 evig aztan csere,na meg kenyelmes.Tvre szoktam rakotni a lapost ha filmet nezek,neha.Egyebkent meg azert vettem 17” folottit,hogy azon jatszak,nem fogom monitorra dugdosni emiatt. -
FőDudu
veterán
válasz
baro32 #100337 üzenetére
Razernel az ilyen marhasag csak ront a hutesen.
Nem veletlenul van a gumicsik az aljan, az valasztja el a kifujt es beszivott levegot. Tomiteskent mukodik. Elvalasxtja az aljat es a hatuljat.Ha barmennyire is megemeled, oda a tomitettseg es visszaszivja a kifujt meleget.
-
FőDudu
veterán
válasz
baro32 #99625 üzenetére
Arra viszont kivancsi lennek ki lesz az elso aki megoldja, hogy 2db TB4 vagy epp USB4 portot osszefogva kurvagyors kulso GPU hazat keszitsenek.
Valoszinuleg ossze lehetne fogni a savszelesseget, onnantol meg eleg lesz kb mindenre is.Mert akkor tenyleg nem lesz akadalya, hogy mondjuk egy 7840HS-es procival rendelkezo laptop este gamer vadallatta valtozzon.
Vagy pl. a minisforum um790 ami ugye igencsak picike, de eros masina. A front panelen ul 2db USB 4 port.
Es egy olyan cucc mar kb 650 Eurobol otthon van ( 32GB ddr5 memoria es 1TB ssd tarsasagaban). Es arra akar 3db 8K kijelzot is ra lehet aggatni.Poen, hogy mivel USB4, igy ra lehet dugni egy TB dokkolora es minden azon megy. 100W tapot kepes felvenni, de 80 wattnal tobbet nem nagyon fogyaszt.
Utobbin erosen gondolkodom.... max jo lesz htpc-nek....
Commuter fejlesztok akar vihetik is magukkal.
Munkahelyen radugja a dokkolora, otthon meg detto.
Konnyebb es erosebb egy notebooknal. -
[-HERO-]
senior tag
válasz
baro32 #99133 üzenetére
Én most a Legion pro 7i meg a rog scar 16 közt vacillálok.
De ahogy nézem a gépeket az asus belseje a lenovohoz képest nem túl biztató, hűtés ügyileg nem tudom hogy melyik a jobb.
Igazából az asus gépbe csak az nem tetszik hogy nem hátul vannak a portok, viszont van belőle az 1100 nites Miniled kijelzős verzió, na az meg a lenovoba nincs..
Kettőt kéne összegyúrni
[link]
[link] -
Ubul86
őstag
válasz
baro32 #99119 üzenetére
simán benne van. Vagy lehet az is, hogy végre megtehetem, mert van rá pénz, vagy így részletfizetéssel, vagy egybe. Ezzel persze nem lenézve másokat, azért már a 4xhez közeledek, és valami hobbira költeni kell
ettől függetlenül a mostani gépemmel nincs bajom, csak lehet túl nagyok az elvárásaim, pl most Cyberpunk 2077-el is ray tracing be, 30-40 fps kb wqhd high/ultra-npersze hozzátartozik az is, hogy valószínűleg van gond az optimalizálással is.
Csak érted ,ha már az ember kiad minimum 6-700K-t egy gépre, akkor 2-3 éves gamek nem mondom hogy röccenésmentesen, de megalkuvásmentesen menjenek. És azt hittem a 3070 azért már a felső liga
-
FőDudu
veterán
válasz
baro32 #99122 üzenetére
Mondjuk ugy, hogy nem szeretem a hivalkodo (vilagito, villogo) es muanyag cuccokat.
Ahhoz nagyon minoseginek kell lennie egy muanyag hazas laptopnak, hogy meg legyen az erzet, hogy nem egy olcso szar.
Nem is nagyon talalkoztam meg ilyennel - kiveve az extrem draga verziokat mint a regi szenszalas Vaio es hozza hasonlok (Lenovo T400s ami valami kompozit fedelet kapott).
Szoval mondjuk ugy, hogy ha egy laptop kezbe kapva (bezart allapotban) a gerincenel megnyomva flexel, akkor az nem eleg merev szamomra. Es ott szinte biztosra veszem, hogy a kijelzon ott lesznek a billentyuk nyomai egy hatizsakos hurcolaszas utan.
Almas vasak ilyen szempontbol etalonok (becsukva nincs hezag a kijelzo fedlap es a haz kozott, nincs mit flexelni) , kicsit kagylos a kijelzo fedlapjuk, peldasan jol vedik a kijelzot az osszenyomodas ellen. A muanyagokat meg inkabb hagyjuk. Azok (leginkabb) semmit sem vedenek.
-
FőDudu
veterán
válasz
baro32 #99119 üzenetére
Nekem sem szokasom cserelgetni a gepeket.
A 8 eves Macbook Pro gepemet megkapta a nejem - orul neki, az elozo HP 450 utan ez urtechnika. Igaz, hogy az akkori csucsot vettem meg, igy meg ma is jo (16GB ram, 512 Nvme SSD (akkut meg ujat kapott). Windows fut rajta nativban a bootcamp particiorol, keves windowsos gep tudja azt az elmenyt amit egy MAC touchpad es retina kijelzo hasznalatanal kap a felhasznalo. Igaz nativban az Apple szivatna a felhasznalokat, mert a gesture-ok le vannak butitva (es az automatikus fenyero szabalyzas na meg a billentyuzet vilagitas sem megy), de termeszetesen van ra github-on a felhasznalok altal irt megoldas, igy mar ugyanazt tudja amit a MACOS alatt. Az meg odabasz a windowsos gep utan.
Razer-em is lassan 3 eves lesz (ennek a touchpadja kozel van a mac-es verziohoz) - csere max akkor jon el, ha talalok ugyanilyen minosegu es ugyanilyen eros es halk gepet OLED kijelzovel. Az az egyetlen dolog ami meg tud mozgatni a valtas iranyaba.
Ezert emlitettem multkoraban a Samsung 4070-es OLED kijelzos gepet. Azt megtapiztam, minosegre es kepre (ranezesre) nagyon rendben van. Persze a belbecs erosen korlatozott.
Meg a hangjatol is felek.Inkabb varok egy 7940HS-es vagy hasonlo U procis megoldasra - az tuti eleg eros es kelloen hutheto is, nem az Inteles kazan CPU amiket lehetetlen kordaban tartani.
Lehet egy TB vagy hasonlo megoldasu kulso GPU is eleg lenne nekem arra a keves alkalomra amikor jatszani tamad kedvem es idom is van. A hirek szerint az USB4 is ugyanugy tudja a kulso GPU kezeleshez szukseges adatatviteli sebesseget es protokollt is, szoval mennek rajtuk a kulso GPU hazak rendesen. Azaz a jovo eleg szeles - csak gyors proci kell, a tobbi mehet kulso hazba. Meg ha lesz is 20-30% veszteseg, az asztali GPU akkor is erosebb lesz a laptopnal, foleg ha egy kategoriaval erosebbet tesz az ember a kulso hazba....A Mac-et sajnalom, hogy nincs mar rajuk Bootcamp - azok a procik nagyon rendben vannak teljesitmeny es ho termeles teren is.
-
RM007
addikt
válasz
baro32 #98131 üzenetére
Ha nagyobb SSD tárterületre másolsz akkor semmit sem kell csinálnod hogy nagyobb legyen a partíció, mert nagyobb a lemez. Azok a foglalások amik a használt lemezterületen kívül esnek, amiket a Windows hoz létre magától, na azok maradnak csak ugyanabban a méretben, formában.
-
echterion
nagyúr
válasz
baro32 #97338 üzenetére
Ennyiért ez elég jónak tűnik nekem, mai csúcs hardver, nem is rossz házban. Amit Dudu írt, azt mindenképp érdemes megfontolnod, bár, ha játékra lesz, akkor a cpu úgyis elég lesz emellé a gpu mellé, legfeljebb melege lesz kicsit. Illetve a video alatt írta egy srác, hogy a Control Centeres hibákat már mind javították, ha hinni lehet neki.
Az a 22500-as TS graphics score elég impresszív.Ubul86: Alza-n keresztül kell intézni, egyszerűbb, mert nincs itthoni útja tudtommal a Gigának, az Alza meg korrekt szokott lenni ilyen téren.
Csupati: ezt a laptop prime-olást sose értettem, aki így akarja terhelni a csúcsprociját, mert dolgozik vele, az ne lapossal bohóckodjon, pláne ne egy maximum középkategóriás géppel, hanem vegyen rendes asztalit rendes hűtéssel. Olcsóbb is és jobban is fog hasítani, ergo több manit hoz.
-
FőDudu
veterán
válasz
baro32 #97338 üzenetére
A cikk azert ravilagit arra, hogy lehuzott PL mellett nem nehez huvosen tartani a gepet.
Razer csinal hasonlot, ott pl nekem megy vagy 70-90 masodpercig a PL1 90 watton (vagy amig bele nem nyal a 95+ fokokba a CPU). Aztan jon a PL2 ami 55W. Ha megfeszulsz se tudsz tobbet kicsiholni belole - bios buzeralas nelkul.Nekem ugye eleg jol birja a gepem az UV-t (cache olyan 110mV, core meg 250mV folottit is bir), szoval azzal lehet operalni es akkor tartosan 4,2-4,3GHz korul bir a 10875h. Nem mai csirke, de amire nekem kell arra eleg.
Szoval, en varnek a hasznalok visszajelzesere, hogy ne egy visszafogott gepet vasaroljak meg. Papiron jo, de a meres nem volt meggyozo. Ha a felhasznalok szerint ezt javitottak, vagy a tesztelo volt balfax, akkor hajra. A 3xx nites kijelzo sem gaz, ha nem tuzo napon akarod hasznalni.
Mondjuk 1,4M soknak hangzik, de mostanaban a 4090-es verziok 4K korul vannak dollarban is...
-
baro32
aktív tag
válasz
baro32 #97340 üzenetére
Advanced Optimus: Dynamic Display Switch Technology
The new Dynamic Display Switch (DDS) technology allows the laptop to intelligently switch between graphics card output modes depending on the usage scenario, rapidly achieving additional performance without additional settings. Advanced Optimus delivers long battery life plus the tear free gameplay of G-SYNC.Lefordítva:
Fejlett Optimus: Dynamic Display Switch Technology
Az új Dynamic Display Switch (DDS) technológia lehetővé teszi a laptop számára, hogy intelligensen váltson a grafikus kártya kimeneti üzemmódjai között a használati forgatókönyvtől függően, így gyorsan, további beállítások nélkül is nagyobb teljesítményt érhet el. A továbbfejlesztett Optimus hosszú akkumulátor-üzemidőt és a G-SYNC szakadásmentes játékmenetét biztosítja. -
Csupati
őstag
válasz
baro32 #97338 üzenetére
Elég jó konfignak néz ki , 2 ramslot, 2 m2 slot. Vapor hűtéssel. A kijelző is adatok alapján jónak tünik,ha az advanced optimusba be van építve a g-sync akkor tudja amugy nincs sehova leirva h van benne.
Annyi lehet a kényelmetlen dolog benne hogy oldalra nagyobb a heatsink mint hátra , tehát ha közel használod ráfujhat a kezedre. -
RM007
addikt
válasz
baro32 #96589 üzenetére
Nagyon nem lepődtem meg. Csak vigyázz mikor megemlíted a konfigod mert kinyírnak miatta.
Újabb kérdés. Ki az aki HDD-ről meri futtatni?
Arról ultrán ennyit ad átlag teljesen folyékonyan. Ennyit az SSD nélkülözhetetlenségéről.
Csak egyszer ültem le eddig elé és el is b.sztam valamit, így kezdem újra ha lesz rá hosszabb időm. A graf az fenomenális, a csépelés sem rossz.
-
törölt tag
válasz
baro32 #95798 üzenetére
Úgy legyen.
Megfejelem ezzel: OMEN Gaming Laptop, 17.3" QHD 165Hz Display, Intel Core i7-13700HX, 32GB DDR5 RAM, 512GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 4080, Win11, QWERTZ, Black: Amazon.de: Computer & Accessories
2700€ cca 1.000.000Ft.
Megéri a felárat, hogy sajátnéven a számla. Azért az Amazon elég jó, ha intézni kell a garit vagy bármit.De bármikor rám írhat és öccázé átveszem tőle azt a lapost.
Pangás valóban van. Csökkenés annyira nem. Néha-néha látni pár jó akciót kint azt jól van.
Hogy itthon mi lesz?Én nyár végére 380+-os eurót várok. Akkor megint megy majd a sírás, hogy venni kellett volna valamit. -
RM007
addikt
válasz
baro32 #90758 üzenetére
A driver támogatás (optimalizálás is az újak irányába halad) is hamarabb fog lejárni egy 1000-es széria mellett. Sajnos nem tudhatjuk mit hoz a jövő és ki milyen időtávlatban gondolkozik. Amúgy értettem amit felhoztál, csak szerintem minden oldalról vizsgálni kellene mit nyerhetünk és közben veszthetünk.
Én pont most nézegettem az aprót most mibe kerülnek az
asztali1070-80 -as kártyák. Igaz most nincs rá semmi, de majd valamelyik még szóba fog jönni a piroskámhoz nyári időszak tájékán. (Kíváncsi vagyok az MSI driverek azt hogyan fogják fogyasztani) Az 1060 nem vonz a 6GB miattmeg azért mert inkább kiadok annyival többet hogy meglegyen az 1000-es széria csúcsa ha már elavult 1000-es. Talán majd egy 1080ti.
-
válasz
baro32 #90758 üzenetére
Ár/értékre itt ez az egyik legjobb versenyző
RM007 fül becsuk kérlek:
De 5.5kg-s laptopot kevésbé szivesen ajánlok 0 akkuidővel, mert kevesek választanák ezt egy könnyebben hordozható helyett.
Mellesleg használt laptopot általam nem ismert eladótól garancia nélkül nem merek senkinek ajánlani, mert azért meg lehet járni. -
válasz
baro32 #90754 üzenetére
dehogynem!
Ha az ár indokolja és nem baj, hogy 1070nel fixen nincs már rá semmilyen garancia.
300ért 1070est nem ajánlanék szivesebben.De ha 200-250be van valami masszívabb 1070es, akkor ár/értékben az a jobb. Na mondjuk 4magos 7th genes intelt pl már én se vennék
(de van olyan eset illetve pénztárca, hogy jobb lehet)
-
RM007
addikt
válasz
baro32 #90754 üzenetére
Azért én is válaszolnék.
Azért egy 1070 és 3060 között elég nagy különbség van nem beszélve a többi komponens.
GTX 1070 ( DESKTOP) vs RTX 3060 (LAPTOP) || 8 GAMES TEST || [link]
Hírtelen csak ezt találtam. Az egyik asztali a másik laptop és még így is nagy az eltérés.Mindig lehet fokozni, ebből több meg abból és tegyük még rá azt is és határ a csillagos ég.
A kérdés az lenne, sajnos erre nem tudok válaszolni, vajon miről lehet látványosan lemaradni 6GB esetén a 8-cal szemben. Itt elég sok embernek megfelelt a 6, elindul minden és lehet jó minőség mellett használni. Én mondjuk maximalista vagyok azért használom azt amit, meg azért mert részben az asztali hiányát is pótolni akarom 2 az egyben, de nem millás áron....nem vagyunk egyformák. Hát majd mindenki maga nyilatkozik nála mik a fő szempontok.Egy olyan laptopról ami BGA azért számít az is mennyit volt használva, számít a garancia is ha van az 1070-hez aligha stb elég sok érv szólhat még a 3060 mellett egy 1070-el szemben.
-
Degu82
kezdő
válasz
baro32 #84916 üzenetére
Az új árat azt 170ig gondoltam kb. mint anno. Ez amit linkeltem pár hete mikor néztem 170 volt asszem de most 190 a legolcsóbb boltban is. Szerintem elég lesz az a 130as amit Csizmás linkelt. 14 est nem nagyon akarok megszoktam a 15+ost a 190 nél meg már a fogamat húzzák. Igazából lenne keret gamerre is csak sajnálom rá.
Remélem elég lesz az az Amd Radeon Grafics benne
-
Speedy007
őstag
válasz
baro32 #83489 üzenetére
akik 3050-s gépben gondolkodnak azt két okból teszik nincsen komolyabb össszeg egy 3060/3070-s gépre a másik nincsen túl nagy igényük úgy mond hobbi játékosok akik WoT-on CSGO-n meg a társain játszanak oda elég a 3050 is szerintem no meg ha konzolos képminőséget össze tudsz hozni jákékok alatt 50-60FPS megfelelő beállításokkal akkor a játék élmény sem lesz annyira borzasztó szerintem
-
nggabi
félisten
válasz
baro32 #82702 üzenetére
pedig az az istenkirály
Thunderbolt 3 supports PCIe up to 32 Gbit/s (Gen3 ×4), and video up to 34.56 Gbit/s (DP HBR2 ×8). The total combined can be up to 40 Gbit/s, but for video alone the maximum is 34.56 Gbit/s. It's not enough for 4K 144 Hz 10 bpc RGB.
De egy 4k 60Hz sztem sima liba. Vagy 4k 120Hz 8 bit. Bőven jó.
-
nggabi
félisten
válasz
baro32 #82700 üzenetére
gondolom thunderboltos az omen, akkor meg főleg zsíros falat az usb c-je
azok a kábelek sem olcsók, 7-8e körül kezdődnek. ha van displayport a tv-n érdemesebb usb-c dp 1.4 kábelt venni (nem vagyok képben tvben szal nem tudom). azt nem tudom h létezik e 5 méteres de biztos.
-
nggabi
félisten
válasz
baro32 #82698 üzenetére
Miért nem usb-c > hdmi 2.1 kábelt vettél? Egyébként egy full gagyi hdmi kábel is átviszi jó esetben a 2.1-et, mint ahogy a dp kábelek is 1.2 vagy 1.4 tök8 nem a kábelen múlik. persze nem árt ha minőségi a kábel, de kicsit túl van ez misztifikálva.
cyberkind : nem is kell, ahogy beírsz egyből ki vagy oktatva 2 percen belül
-
-
RM007
addikt
válasz
baro32 #80833 üzenetére
Szerintem jól fog futni. Mindent maxra téve 60-90fps talán az erdőben futkosva mintha egyszer 58 egy pillanatra. Érdekes a proci kb majd fél gőzzel, nem nyomja ki a belét, a VGA az adott beállításokkal átlag 180W eszik.
Ami ennél a 2022-es játéknál nekem azért furcsa mert raytracing mellett sokkal kevesebbet szokott enni, most annyit eszik mintha nem használnám duplán zabál. Lehet jól van optimalizálva. Összhatásilag gyönyörű látványt ad.
(kifejezetten a háttér elmosódás effekt nagyon bejön naplemente mellett)Tegnap gondoltam rá hogy feladatkezelőn ránézek játék közben megnézem. Úgy volt hogy a háttérben meg volt nyitva aztán elindítottam és 11GB körülire esett vissza.
Na nekem ez a games sem igényel még új gépet ebben a formában felállítva. Bár még nagyon az elején vagyok. Próbáltam online magyarítani aztán nem indult el, újraraktam. Még jó a mentésem megmaradt, mert mint tudjuk azt máshová pakolja.
-
RM007
addikt
válasz
baro32 #79603 üzenetére
Hát ez az erről beszélek, nálam is sok esetben ott malmozik a proci, ebben az esetben is. Valójában ha elégedett az ember azokkal a beállításokkal miket használ nem is érdemes gépet váltania (csak játék miatt) mert még mindig megkapja azt amit megszokott több éve. Látványban eddig nincs több, egyedül a driver támogatás terén nyerhet sokat, vagyis ha hozzám hasonlóan generáció cserét tud elérni az ember vga-val. A mókolás kapuit sikeresen bezárták, de még évek múlva is tudom a legfrissebb cuccokat látogatni.
Emlékszem a Metro Exodus 1070-nel kb átlag 50fps volt kimaxolva. Lehet nem is kellett volna vga upgrade.....utólag mindig okosabbak vagyunk. Persze driver támogatás mint mondtam is sokat számít.
És a jövő, ha lesz rá pénzem egy sokkal erősebb mxm foglalatos laptop asztali vga-val, mert az utat megcsináltam előtte. Csak nincs olyan laptop most/még a piacon ami tetszene, megfogna, azt mondanám megcélozva és minden erre a célra megtakarított pénzemet neki szentelhetném.
-
RM007
addikt
válasz
baro32 #75056 üzenetére
Nálam inkább 40-50 között mozgott (persze minden maxra állítva) a jó öreg P5200-al. Lehet a gyengébb vram és a proci miatt. A fogyasztás állítás mutatott ebben változást. Na de kíváncsi leszek az új vásárolt RTX 2080 /215W/ mit fog tudni ezen változtatni miután kihozta a posta.
-
hito
nagyúr
-
nggabi
félisten
válasz
baro32 #73689 üzenetére
én is így jártam az y510-el (is), annyi pozitivummal h javíthatatlannak minősítették és levásárolhattam az eredeti árát. persze nem maguktól, hosszú sztori
a tmxnél valljuk be minimálbéres droidok dolgoznak (tisztelet a kivételnek), így tul sok jót ne várjunk.
Én is megfogadtam h soha többet Lenovo, de most nem lehet jó áron más értelmeset kapni.
A legion 5 pro fehérre megmagyarázták h elég neki a 230W táp, a szürkében jobb a hardver azért kap 300W-oast
De persze ezt nem a magyar support mondta, mert olyan gyakorlatilag nincs. Se email, se működő telefonszám. Mindenhonnan ezt hallom h a lenovo nem szeret fizetni semmiért.
-
FőDudu
veterán
válasz
baro32 #69535 üzenetére
Most azon gondolkodom, hogy ha fo rendszerkent hasznalnam, akkor a Razerem gyari W10 kulcsaval aktivalodik-e a frissen instalalt W11.
A gepem teljesen kompatibilis a W11 telepitovel.
Rz09-03304G42Az Nvidia driverbol mar van W11 kompatibilis verzio (vagy 2 hete), a tobbit meg meglatjuk.
Mi aza mivel gond lehet?XTU/TS ugy latom megy. Qbittorrent detto.
Termeszetesen teljes mentesem lesz a mukodo W10-rol, hogy gond eseten vissza rakhassam. In place upgrade meg sem fordul a fejemben.
-
FőDudu
veterán
válasz
baro32 #69533 üzenetére
Nem ez a gond nalam. Nekem angol verzio van, nem is buheralt a telepito.
Csak siman Vmware-ben van telelpitve. De amugy van neki security chip meg amit meg akar.
Titkositani kellett az egesz virtualis gepet, kulonben a telepito nem tekinti megfelelonek a hardvert.Az elso Beta verziokban van egy bug ami nem engedi az Insider csatorna modositasat.
-
Raymond
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest