- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Angel2014 #20990 üzenetére
Meg abba is gondolj bele hogy nem két nap kiadni egy új gépet hónapok kellenek prototípus készítés anyag beszerzés gyártási megindítás stb stb stb laikus vagyok de ez több hónapnyi melonak tűnik
Okosba akciósan haza hozott egyet amcsibol és megcsinálja a businesst egyem a szívét
-
whitemetal33
tag
válasz
KillHates #20996 üzenetére
Csak komoly érdeklődőket vár.
Meg mellesleg az ilyen ITgodok fejében tuti ilyenek hogy: Há tíznyócvan meg vékony há milye jó ez. Minek vesz a sok buta ember olyan vastag nehéz gépet ha itt van ez?
Ha meg már kicsit advanced level-n gépes gondolmodni akkor meg: Ha vékony és könnyebb azt jelenti hamarabb le tud hűlni tehát a hűtése is jobb. Há tiszta fizika. -
Darth_Revan
veterán
Asus elvileg túl sok feszt is ad a procinak és azért is melegszik (G752VS-ben total feleslegesen 1.4V-ot ad neki), megnézem igaz e.
-
Angel2014
addikt
válasz
maximilian4 #20991 üzenetére
-
Angel2014
addikt
válasz
maximilian4 #20989 üzenetére
Ne csak a Vga megjelenését nézd hanem a gépét is.
G752VM mikor jelent meg? Amikor megjelent volt már 7.genes proci?
-
maximilian4
addikt
válasz
Angel2014 #20988 üzenetére
De ezt mégis miből gondolod? Van ami alátámasztja?
Amúgy szerintem azért adta ki így az asus, mert az 1060 megjelent már 2016 augusztusában, a 7. generációs i7 meg csak 2017 januárjában. Azaz amíg nem jelent meg a 7. generációs intel cpu, addig a 6.-hoz már pakolta a pascal gpu-kat.
Komolyan kíváncsi lennék mire alapozod ezeket.
-
Angel2014
addikt
válasz
maximilian4 #20987 üzenetére
Az viszi el a hőfokot...ha nekem 6. genes lenne benne a 1060 al simán jó lenne a hőfokom.
Nem véletlen adja ki így az asus...simán bele tehette volna a 7. genet is..a 1060 mellé.
-
Angel2014
addikt
válasz
Darth_Revan #20982 üzenetére
Szia! Szerintem jó lesz a tesztje ...a 6. genes procival....ha a 7.genes lenne benne már forrósodna nagyon, ezt elszúrta az intel szerintem.
-
válasz
Darth_Revan #20984 üzenetére
Kíváncsi vagyok a tesztjeidre
-
válasz
Darth_Revan #20982 üzenetére
Ha jól tudom a VM-ben nincs vapor hűtés.
-
Darth_Revan
veterán
Megvettem a refurbished G752VM-et.
Külsőleg semmi nyoma annak hogy nem vadi új lenne, csak annyi hogy az alján lehetett matrica ami le lett szedve, mert a nyoma még ott van. Alkohollal majd le kell takarítanom.
Kijelző vártnak megfelelően gyönyörű és G-Sync is működik
Hdd-nek 2 nap 4 óra, ssd-nek 1 nap 4 óra volt a használat hd sentinel szerint.
Bios a legfrissebb volt rajta és sajnos ezt a Skylake-es bios-t is elbaszcsizta az Asus, úgy mint az asztali Skylake gépek bios-at. E miatt sok esetben ha csak újraindítom a gépet akkor Asus logonal megállná boot és ki kell kapcsolni majd be hogy bootoljon.
Hőmérséklet téren picit magasak az értékek, az annyira reklámozott Vaspör chamber hűtéssel is 2 FireStrike futás után CPU 86C, gpu 76C-t ért el.
Splendid amiben vannak icc profilok szebb színek érdekében sajnos a legfrissebb Win10-en nem működik.
Game Centerből is régi verziót kell feltenni mert az újak nem kezelik teljesen a gépet.Most megyek dolgozni, holnap megnézem hogy esetleg ventin lehetne e gyorsítani illetve alulfeszeles segít e a magas cpu homersekleten.
Jah igen, dos-al lett eladva, de amit említettem matrica helye, valószínűleg Windows matrica volt mert Win10 pro gond nélkül aktivalodott kulcs nélkül is.
-
Senki9876
tag
válasz
Darth_Revan #20980 üzenetére
Sok tesztet olvastam róla és amit írtál az a tesztek alapján mind igaz de a tesztek mind 4-5 hónaposak. Elvileg azóta sokat javult a teljesítmény (5-15% cpu/gpu/üzemidő) az asusnak és az AMD-nek hála.
sajna erről az a gyorsulásról semilyen biztos infom nincsen.
1400euróért most hozzá tundnák jutni amiben: Ryzen 1700, 256gb ssd + 1tr hdd, 2x 8gb ram, freesync monitor
ha tudsz jobb notebookot ennyiért akkor megírhatnád nekem. eddig nem sikerült talalnám, de lehet hogy nem kerestem eleget -
maximilian4
addikt
válasz
[-HERO-] #20977 üzenetére
Output-ot kell nézni.
20V x 6,75A
Akárhogy nézzük ez 135W. Várható volt hogy a lenovo típustól függetlenül ugyanazt a tápot adja a gépekhez. Ugyanezt a tápot kapja az i5 + 1050 (ti nélkül), meg az i7 + 1060 is.
A szétszedés meg faék egyszerűségű. Ha valaki nem tudja úgy leszedni azt a hátlapot hogy ne barmolja szét a gépet, azt általános iskolai technika órán megbuktattam volna. Videó is van yt-on. -
Senki9876
tag
Sziasztok
Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a típusú notebookkal? Asus GL702ZC
Érdekelné róla a véleményetekelőre is köszönöm
Senki -
[-HERO-]
senior tag
válasz
bandras54 #20976 üzenetére
Most mar kezhez kapta.
Ez a tap van hozza:
https://drive.google.com/open?id=1VumwSjCHS_O-YqEDz9VO0TjjZAIYS7QPTipus nev szerint 135 de lent 150 et ir.
Az a baj a gepet szet kell szedni hogy az aksit le lehessen huzni az alaplaprol.
Akkor kiderulne hogy eleg e vagy keves a tap.
Valami biztosan nincs rendben mert gyari pasztaval aida stess teszt plusz furmark egyszerre is 60 fokos a gep, vagy mar alapbol throttlingol mint az allat vagy nem kap eleg kakaot? -
[-HERO-]
senior tag
Egy ismerosom bevallalt egy y520-at i7 es 1060 komboval, hogyan lehetne kideriteni hogy a hozza kapott tap ami valoszinuleg 135 wattos eleg-e a gepnek?
-
cobalt66
újonc
Egy hangerő-mérő app alapján (telót a géphez közel tartva) 47-48 db-len mennek a ventik. Akkor úgy tűnik vihetem vissza.
Igen, megy mindkét ventillátor.
-
maximilian4
addikt
válasz
cobalt66 #20967 üzenetére
Huhha. Ezek nagyon nem jó hírek. Mondjuk a speedfan szerintem nem mérvadó, mert nincs tán a 7577-re írva profil hozzá (vagy van már)? Egyszerűbb ha saját szemeddel/füleddel meggyőződsz róla. Akár telóval is le tudod mérni. 40db körüli hangorkánt kéne kiadni ha maxon pörög a venti. Ilyen hőmérséklet mellett pedig illene maxon pörögnie. Hátha itt valakinek van valami ötlete még. Valószínűnek tartom hogy nem kéne ilyen hőfokokat produkálnia. Lehet kifelejtették a pasztát
(el tudom képzelni, mert workdontplay gépét is szarul rakták össze) vagy szarul van felrakva a hűtő, nem fekszik rá a chipekre...fene tudja. Más nem jut az eszembe. Esetleg ha régebb óta megvan a gép (tudom olyan rég óta nem lehet, mert viszonylag új modell), és extrém poros, szöszös körülmények között használod és "eldugult" a hűtés.
-
cobalt66
újonc
válasz
maximilian4 #20966 üzenetére
SpeedFan szerint 100-kon pörögnek a ventik. Minden program ezeket a hőfokokat jelzi ki. (speedfan, notebookfancontrol, HWiNFO64,) Futtatom az Aida-t, ez is folyamatos túlmelegedésre figyelmeztet. Mindjárt jönnek képek.
-
maximilian4
addikt
válasz
cobalt66 #20965 üzenetére
Valóban nem merült fel még vele kapcsolatban ilyen probléma. Sőt. Egyik fórumtársunknak ilyen hardverrel volt felszerelve a 7577-ese és úgy emlékszem 80 fok alatt maradtak a max hőmérsékletek. Ventik mennek rendesen? Mi alapján nézed a hőfokokat? Mondjuk egy aida stability teszt mellett ha futtatnál egy hwinfo (sensor only)-t és raknál fel pár screenshotot lehet kicsit többet látnánk.
-
cobalt66
újonc
Sziasztok!
Következő a problémám: vadiúj dell inspiron 7577-semre (i5 7300, 1060 maxq) ráeresztettem egy-két stressztesztet (intel extreme tuning utility) és folyamatosan 98-99 celsiufokos hőmérséklet mellett folyamatos thermal throttling-ot jelez ki. Ennek a gépnek pont a hűtése az egyik legjobb tulajdonsága (elvileg), vagy valamit rosszul csinálnék? Valakinek van valami ötlete? Előre köszi a választ. -
NTonee
veterán
válasz
Darth_Revan #20961 üzenetére
Instant pasztázós az is, ha komolyabb (értsd: szarul optimalizált
) játékot futtatsz. Kollégámnak alulfeszelés után is bőven 90fok fölött jár a cpu. El is zavartam kryonaut mackóért.
-
maximilian4
addikt
válasz
Darth_Revan #20961 üzenetére
Valóban necces, de az iponos akár jó is lehet. Vagy kockáztatsz és ha nem jó visszakéred a pénzed, vagy jó és végre szerencséd lesz. Nem tudom mit kéne tenned.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
maximilian4 #20960 üzenetére
Akkor lehet beprobalok egy refurb peldanyt. G752VM-bol 6700hq+GTX 1060+fullhd G-Sync kijelzos modellek refurb peldanybol mar mozognak 350-370k korul ami eleg jo ar egy 17" G-Sync-es laptopert szerintem.
Refurb peldanyt akkor ember ellenoriz visszacsomagolas elott...bizom benne hogy Asus-nal nem csomagolnak vissza hibas vagy serult peldanyt es hatha sikerul mar kifogni egy hibamenteset amit ellenorzott ember...bar neha meg ez se tuti mert lattam mar olyan laptop panelt amit elottem 2-en ellenorztek es azt mondtak hibatlan, megis a kijelzo kozepen vilagitott a beragadt pixel.Tablet.hu-n van 350k-ert, az Ipon-on pedig 370k-ert ugyanaz a model.
Tablet.hu azt mondta hogy a beszallitojuk informacioja alapjan a naluk levo peldany tobb helyen hajszalkarcos.
Ipon pedig azt mondta hogy maga a gyarto csomagolja ujra es nem szokott gond lenni veluk.
Tehat eleg zsakbamacskanak tunik.
Majd meglatjuk, mert eleg csabito az ar, hisz ilyen tudasu G-Sync-es gepet kozel sem lehet kapni ennyiert (max trottyolo regi szerias GL gepet) 1 eves gyartoi garival.Porrol meg annyit hogy nem egy Asus laptopot (a draga csucs kategoriabol es az olcsobol is) lattam amit en bontottam ki eloszor megis tele volt a kijelzo kavaja korul ragados, nehezen takarithato porral.
-
maximilian4
addikt
válasz
Darth_Revan #20959 üzenetére
Szerintem workdontplay olyan g752-t kaphatott a MM-tól 300k-ért. Azon kívül hogy poros volt a fólia, tökéletes gép volt. Egyébként 2. körben már úgy is hirdette a MM, hogy újracsomagolt gép.
Szerintem az első 2 hétben akik hibás gép miatt álltak el a vásárlástól azokat gyárilag megjavíthatják és úgy adhatják el refurbished-ként. A másik eset az lehet mikor csak simán elálltak a vásárlástól, mert meggondolták magukat, de a gép hibátlan csak újracsomagolt. Ez már az én gondolatmenetem.
-
Darth_Revan
veterán
Magyar Asus gyártó által ujracsomagolt laptopok mennyire szoktak gázak lenni ?
Hibamentes újszerű terméket dobozolnak újra vagy total zsakbamacska és lehet valami hajszalkarcos, pixelhibas visszakuldott használt gép lapul a dobozban ? -
Darth_Revan
veterán
válasz
Medocsabi #20949 üzenetére
Picit már kezdem unni én is.
Poén az hogy elején örültem mint majom a farkanak, mert ennél vegre nincs a hiba ami a korábbiaknál volt. Csak véletlenül feltűnt a szürke folt, na mondom biztos csak por, de hiába töröltem , nem jött le...na itt már keresztet is vetettem rá.
A kijelző meg egybe van építve a Lenovo műanyag keretével, szóval panel csere csak az egész kerettel oldható meg, ami még csak a TMX-nek van.Még nem tudom hogy az MM raktaraban vagy csomagolás közben e (nem szállítás közben az tuti) , de valami vékony hegyes tárgy úgy nekinyomodott a gép dobozának, hogy nem csak hogy a vastag karton doboz nyomodott be azon a ponton, de a belső vedoszivacs is be van horpadva azon a ponton
Azt még meg se merem említeni hogy a kijelző alatt a zongora lakk felületű tartokeret tele van hajszalkarccal.
Zarocimke látszólag sértetlen volt (bár nem lett volna nehéz felszedni és visszaragasztani).
-
buherka
addikt
válasz
onadii #20947 üzenetére
Én azért azt javaslom, hogy mielőtt kiadsz egy talicska pénzt egy ilyen gépért azért én megnézném a helyedben eredetiben is. Én is megnéztem és nem tetszik ez a 7577.
Az a nyomásút nélküli bill valóban egy katasztrófa. Sokan panaszkodnak rá.
A kijelző az még valóban az elmegy kategória. Fedlap hajlik mint állat, középen nyitogasd, ne a szélén.
Volt itt akinek nagyon nem tetszett. és visszavitte.
Téged is megmérgeztek a garanciával itt a fórumon. 4 év hűha...meg köll venni! Nem a garanciával fogsz játszani...ezt is vedd figyelembe. -
Medocsabi
addikt
válasz
Darth_Revan #20935 üzenetére
Neked Én nem mernék notebookot eladni
-
onadii
csendes tag
válasz
maximilian4 #20946 üzenetére
Ahogy néztem ugyanúgy 4 mag 8 szál mindkét proci, az a 0,3 ghz-be meg nem halok bele, főleg, hogy ezáltal lényegesen kevesebbet fogyaszt és lényegesen kevesebb hőt termel. Ezért van ebben a gépben 1060 max-q, az is elvileg a jobb hűtés miatt.
Benchmark teszteknél 99%-os gpu használat mellett azt hiszem ilyen 60-70 fokos cpu-t és gpu-t láttam.
Plusz elvileg ezekben samsung 960 oem ssd van, ami szintén gyors valszeg, egy 1 terrás hdd bővítést fogok bele kérni, de ennyi. Ja meg a 4 év garancia is szimpi.
-
onadii
csendes tag
válasz
maximilian4 #20944 üzenetére
Na átnéztem alaposan a dolgokat. Mivel az acer helios 300 és az asus gl702/gl502 is hajlamos rendesen melegedni, így az alábbi gépre esett a választásom:
https://www.laptopszalon.hu/dell/dell-inspiron-7577-7577fi5ub1-laptop_31400-adatlapTesztek stb alapján ez tűnik hűtés szempontjából a legjobbnak.
-
Tudom ezt így előre nem lehet tudni, hogy mennyit fog hozni, de kb 5-6 °C csökkenésért érdemes szerintetek pasztázni laptopot?
-
válasz
bandras54 #20934 üzenetére
Az már engem nem érdekel mostani gépek kellenek olcsóbban . Amióta láttam a Asus chimera t videón és megneztem a speckoit számomra az a tökéletes csak most meg drága arra várok hogy Essen az ára . Egy másfél évvel ezelőtt G752vy 700 környéke volt ma 400 tudok várni . Be kell fejeznem Das 1-2 Witcher 1-2 amit ki fogott a gepemen az a Total war Attila . Még számtalan jó játék van a steam könyvtáramba amiket szépen vissz a gép úgy hogy várok .
Csak rohadtul be jön a chimera és egyefolytaban nézem -
ONEFREE
aktív tag
Szerintem még csak most kezdődik az olyan laptopok gyártása ami érdekes lehet egy játékos számára G-Sync el.
-
onadii
csendes tag
válasz
maximilian4 #20932 üzenetére
Esetleg Dell 7577 i5 7300hq-val?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #20924 üzenetére
Kievettem a kijelzőt, elég egyszerű volt, csak az alsó keretet kellett lepattintani, majd 3 csavart kiszedni és ki lehetett csúsztatni a helyéről a panelt.
Nincs mögötte semmi, Lenovo nem csak arra figyelt, hogy hátsó burkolat aluminium legyen, de arra is, hogy semmilyen kábel ne menjen mögötte, így nem nyomta semmi hátulról. Illetve bekapcsoltam kivett panellel is és úgy is látszódott, szóval hátulról nem nyomja semmi.
A hiba pontosan így néz ki:
Mi a fene lehet ez? Megint kifogtam egy olyan gyári hibás panelt ahol a panel és a védőüvegje között van gebasz, azaz házilag kb esélytelen javítani ?
-
maximilian4
addikt
válasz
onadii #20930 üzenetére
Sajnos jobbat sem nagyon tudok ennyiért. USA-ból new, refurbished Alienware-ek megállnak ennyiért 1060-nal nemzetközi garival minden sarccal együtt. Ha most ennyiért kéne vennem én biztos ezt az utat választanám. Egyik ismerősöm is ugyanezt tette most. Igaz nem gamer géppel, hanem Dell workstation-el NBD garival. Még sarccal együtt is jobban kijött mintha itthon vette volna és gari is van.
-
buherka
addikt
válasz
onadii #20930 üzenetére
Ennyiért valóban nagyon jó ár a Helios 300. Ahogy Maxi írta ezek már pics@ mód tudnak melegedni sajna.
Igaz hogy két ventis a hűtés, de azzal a gagyi pasztával ami gyárilag ezekben van azzal képtelen lehűteni normálisan a rendszert.Ha jobban megkergeted ami CPU igényesebb és a VGA-t is meghúzza, akkor keményen belever a 90 fokba és trottyolni fog a gép.
Két megoldás van rá...vagy az UNDERVOLTING, ha nem akarsz belepiszkálni a gépbe. Vagy mehet a paszta csere.
Ha rendeled akkor ezzel együtt rendeld szerintem. -
onadii
csendes tag
válasz
maximilian4 #20929 üzenetére
Ezesetben milyen gépet javasolsz?
-
onadii
csendes tag
válasz
maximilian4 #20927 üzenetére
Mindenképp itthon akarom venni, számlásan. Nézem ezt az oldalt folyamatosan, az adatok hitelessége kérdéses, valamint hogy mi számít jónak.
-
válasz
Darth_Revan #20921 üzenetére
Ha nem macerás akkor igen.
Általában egy rosszul hajtott ragasztószalag sarka ami hegyes, vagy egy WiFi kábel aminek nem ott kellene lennie, de lehet maga az eDP kábelen is egy gyűrődés ami nyomhatja...
De találkoztam már megdöglött kis bogárkával is (talán szú lehetett) ami ilyen problémát csinált -
válasz
Darth_Revan #20919 üzenetére
Nyomja hátulról valami a kijelzőt és a polarizációs lemez nekifeszül a homogenizáló lemeznek.
-
Darth_Revan
veterán
-
Trea
újonc
válasz
Fiddlestick #20881 üzenetére
spyducknak válaszula Lenovo notbook töltéses hibára: próbáltam külső hűtő nélkül és úgy is merül az aksi játék közben. Ha valóban rossza a töltő garanciában cserélik?
-
onadii
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, inkább gamer notebook-okat nézegetek, asztali gépem nincs, fontos a mobilitás.
Nem vagyok egy full gamer figura, néha néha játszok, az új notin is kb a használati idő 20-30%-át tenné ki játék. De azért szívesen kipróbálnám az újabb játékokat, meg lehet GTA-znék kicsit komolyabban.
Kb br. 400k a keret, ennél többet nem szívesen adnék ki kezeim közül, de persze ezalá is mehetünk. Ja és mindenféleképp vadonat új, garanciás gépre van szükségem.Az alábbi gépeket néztem:
1. Acer Aspire 7 A717-71G-74XX NX.GPFEU.008
-i7 7700hq
-8 gb ddr4
-128 gb m.2 ssd+1tb hdd
-gtx 1060 6 gb
(tudom nem gamer, de ezért az árért elég korrekt konfig, egyedül a hűtéstől félek)2. ASUS ROG Strix GL702VM-GC139
-i7 7700hq
-8gb ddr4
-128 gb m.2 ssd+1tb hdd
-gtx 1060 6gb
-g sync
(ez már gamer széria, viszont olvastam a neten, hogy melegedési problémái vannak)3. ASUS ROG Strix GL753VE-GC088
-i7 7700hq
-8gb ddr4
-128 gb m.2 ssd+1tb hdd
-gtx 1050ti 4gb
(Itt konkrét problémát nem nagyon olvastam, igazából a kérdés, hogy vajon elég-e ahhoz amire nekem kell a 1050ti)Természetesen másmilyen gép is szóba jöhet,15,6-os is, és szívesen várom az ajánlásokat.
Néztem a lenovokat is, de nem ajánlották, különböző tipushibák miatt, hogy ez igaz, vagy nem, ki tudja.
Az első és az utolsó jóval pénztárcabarátabb választás a középsőtől, főleg, ha az valóban melegszik... :/Lényegében a lehető legjobb laptopot szeretném kapni a pénzemért, amivel néha-néha tudok játszani és 5-6 évig hű társam lesz(előző asusom is ott körül van).
Ami fontos: 1920x1080, i5 7300hq, vagy i7 7700hq, legalább gtx 1050ti, m.2 ssd.
Remélem tudok segíteni nekem a választásban.
Előre is köszönöm!
-
válasz
maximilian4 #20910 üzenetére
Ismerős körben (vagy akár fórumon) meg kéne kérdezni kinek van ilyenje és h eresszenek rá egy stressz tesztet ahol a GPU és a CPU is terhelve van tisztességesen, aztán menjen mellette a hwinfo vagy akár az Intel XTU, ahol egyértelműen írja h TDP throttling YES/NO.
@echterion: Nem, ez gearbest.
Ja meg járt a laptophoz Win 10 Home és egy öröklicenszes Office 2016. Mindez 220 ezer forintért.
-
válasz
maximilian4 #20902 üzenetére
Nekem nemrég jött meg Kínából az i5-8250U, MX150, 8 GB RAM, 256 GB SSD-s (Samsung PM961) notebookom és bár XTU-val minden további nélkül kitolható a stock TDP (15 helyett mondjuk 40), de stockon full load alatt nem egészen 10 másodperc alatt TDP throttlingol és a 3.4 GHz-es turbo boost helyett csak 2.4 GHz-en ketyeg. Ez nem tudom, h konkrétan ennek a laptopnak a sara vagy úgy általánosságban az U-s procinak.
40W-os TDP-n korlátlan ideig tudja tartani a turbo boost frekit, ám ez +20°C-ot jelent kb a processzornak és kb 10-et a dGPU-nak. 15W mellett 53 fokos GPU és 60 fokos CPU volt 10 perc furmark GPU és CPU stressz teszt alatt.
-
Medocsabi
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #20905 üzenetére
Azért,hogy ha erősen rázod se essen ki!
-
maximilian4
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #20905 üzenetére
Ahaaaa.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
maximilian4 #20903 üzenetére
Notebookcheck szerint még ennél is trükkösebb a helyzet, 4GB memóra van eleve az alaplapra forrasztva, valamint rendelkezik a gép még egy üres DDR4 slot-al.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy az asztali GTX970 teljesítményét a GTX1060M hozná?
Felhasználási terület: Altium, Bascom. Tehát Az I5 és alap dvga elegendő lenne. De ott van a "Must have" érzés a havonta 5 perces GTA V, Fallout4, BF1, futtatására ha már megvettem őket.
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #20902 üzenetére
Viszont csak egy ram férőhely van benne. Azaz ha 4 gigával veszed, akkor azt ki kell kukázni és egy 8 gigásat kell a helyére rakni. Na viszont ezt csak most vettem észre.
-
maximilian4
addikt
válasz
Fiddlestick #20901 üzenetére
A proci nagyon nem mindegy. 6-7-gen ne legyen. mx150 7. genes u-s procikkal van, amik elég gyengék, viszont amit linkeltem, abban a 8. genes 8250u pariban van a notebookcheck mérései alapján a 7300HQ-val. Ami nagyon nem semmi, mivel az egyiknek csak 15W a tdp-je, a másiknek meg 45W. Ráadásul ahogy írtam ez már 4mag/8 szál. Ilyen árban nem nagyon fogsz jobb kombót találni. Ráadásul ha te bővíted mondjuk a fentebb linkelt gépet jóval olcsóbban megúszhatod mintha eleve ssd-vel, meg több ram-mal nézed. Ráadásul mx150-et nem raknak már skylake mellé.
Van benne egyébként m.2 ssd-nek hely meg 2,5"-nek is. -
Fiddlestick
aktív tag
Bemegyek a mediaba nem gond, de akkor mit nezzek rajta ? Azt tudom hogy kell bele nekem ssd (vagy remelem lehet boviteni m.2-vel. 8gb ram, proci is mindegy, legyen 6-7gen, meg legyen benne m150 ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- SzoftverPremium.hu
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged