Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy nézem a KabyLakeG nem fogja feldúlni a gaming notebook piacot .....
-
maximilian4
addikt
válasz
spyduck
üzenetére
Elvileg egyébként mindkettő m.2 sata (azaz nem nvme), de egy próbát mindenképp megér. Én találkoztam olyannal hogy a gyártó sata-nak írta, aztán kiderült hogy amúgy nvme/pcie-t is tud, vagy mint az enyémmel hogy maga a foglalat tudta, de csak egy gyárilag kiadott bios frissítés után működött. Nem hiszem hogy itt a telepítéssel lesz lesz a baj. Nálam még az kavart be mikor felraktam a win10-et, hogy be volt kapcsolva valami lan boot a bios-ba, aztán mindig kiírt vmi hülyeséget mielőtt betöltött a rendszer, azt kikapcsoltam. Bár tuti nem ez a baj nálad.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Behoztak hozzám egy One K73-5N (Clevo P771ZM) notebookot SSD bővítésre. Rendeltem is hozzá nagykerből egy Samsung 960 EVO - NVMe - 500GB SSD-t. Látja a BIOS és fel is tudom rá telepíteni a Windows 10-et viszont nem hajlandó bootolni róla.
BIOS-ban az összes lehetőséggel megpróbáltam feltelepíteni (ACHI, RAID, UEFI, LEGACY stb...). Direkt kiszedtem belőle a másik SSD-t és HDD-t is, hogy ne zavarjon be. Próbltam rárakni Win7, Win8, Win10-től kezdve mindent már. Tudom, hogy a legacy mód nem működik az NVME SSD-nél, meg azt is, hogy a WIn 7-el se megy, ettől függetlenül kínomban már azt is megpróbáltam.
Van valakinek ötlete? Én arra tippelek, hogy ez a chipset nem támogatja az PCIE SSD-t, bár a Lenovo Y700-ban mégis megy, ami ugyancsak Intel 4. generáció. Tudom, hogy nem azonos a chipset, de ha már látja meg fel is bírom telepíteni, akkor miért nem engedi bootoltatni?
-
kirjak
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jónak tűnik de Svájcba nem szállítják... Ha látsz még ilyet szólj ! Thx
-
buherka
addikt
válasz
Angel2014
üzenetére
Sajna anno nagyon béna volt a socket 462-es hűtésének a felfogatása. Rá kellett feszíteni a hűtést a procira, aminek ugye szabadon volt a magja. Az egyik oldalon kézzel beakasztottad, a másik felén meg többnyire csavarhúzóval bepattintottad a proci foglalatba. Ilyenkor jó nagy erővel feszült neki a hűtés a magnak...és ha még jól meg is billentetted a hűtést közben...már pattant is le a sarka, mint az üveg. Aztán se kép se hang...volt egy lesarkazott procid, ami ment a kukába, vagy instabil lett mint az állat.
Ez a két pontos felfogatás, nem volt egy nagy bravúr. Hullottak a CPU-k mint a legyek.Erre volt az a lesarkazásvédő, hogy ne tud billegtetni a hűtést rajta. Sokan telefonkártyából faragtak ilyen eszközt, hogy ne nyírják ki a CPU-t.
Notinál nem láttam én még ilyent....de simán elképzelhető, hogy vannak itt is balfaszok. Meg itt nem akkora erővel feszül rá a hűtés a CPU-ra meg GPU-ra. Billegtetni sem nagyon tudod.
-
buherka
addikt
-
buherka
addikt
Folyékony fém mackós paszta...így ne használd.

-
Medocsabi
addikt
Nagyon off,de hátha! Van ötletetek hol lehet baráti áron huawei p10 kijelzőt cserélni? honlapon néztem,de az 50 ropit túlzónak találom.(vannak itt páran akik szakik azért merem ideírni)
-
Mikulásbá
nagyúr
-
Muerte
Topikgazda
válasz
kdavid23
üzenetére
Tuningnak nincs értelme,pillanatok alatt kifogynál a 330W-os tápból is,ahoz a duál 330W-os,vagy az Eurocom 780W-osa kellene [link].Én is sokat vergődtem anno 780M SLI/330W-os táppal,szinte már +140MHz-nél határon volt a táp,mindig az utolsó combined tesztnél "dőlt be" mikor a GPU/CPU egyszerre kapja az ívet.Jó tápnak van azért némi tűréshatára,olyan 30-60W amivel pár percig túl lehet tolni,de utána ki szokott oldani amíg vissza nem hül.
Nálam úgy nézett ki hogy 2x100W a két vga alapon.4,4-4,5GHz-en a proci olyan 80W környékén kért a feszelés miatt,és erre jött (volna) a gpu tuning,de nem tudtam fele annyira sem megküldeni,mint amit a vga-k egyébként bírtak volna,mert a végén mindig elfogyott a táp.Egy kártyával megküldtem én úgy hogy első volt a kategóriájában
[link]A GPU 87°C load,ahoz képest hogy egy 15"-os gépben a 180W-os 1080,ahoz képest jó,de amúgy meg nem egészen egészséges

Nem tudom érdemes lenne-e bepróbálni folyékony fémmel,lehet hogy a helyszűkösség miatt ugyan úgy befűtene,csak max 10-20 percel később. -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ez gyönyörű na ezt megvenném

-
Muerte
Topikgazda
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
-
Medocsabi
addikt
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Ez a hűtés olyan mintha valami filléres lenovoba tervezték volna

-
PR0JECTNR56
addikt
Még az AW-m előtt 15" 1060-as gépek is szerepeltek a lehetséges célgépek között, akkor volt egy ígéretesnek látszó induló, a XMG Core 15.
Senki meg ne vegye, a hűtés csapnivaló lett.
-
Darth_Revan
veterán
Aki most tervez venni drága gamer laptopot,, az siessen, mert a franciaknal akciós a Chimera !
Asus ROG G703VI-E5095T 865.000 Ft (2.803,48 euro magyar áfa-val és szállítással)
Nem csak hogy olcsóbb, mint a Magyarországon kapott modell, de a felszereltség is jobb, mivel ebben 256 GB SSD helyett 512 GB van, illetve a szorzozaras 7700hq helyett 7820HK processzor!
Garancia az 2 év háztól - házig garancia erre is (Magyarországon is).Egyetlen hátránya hogy magyar bill helyett francia van neki, így aki nem tudja fejből hogy hol vannak a magyar karakterek, annak matricaznia kell, amíg meg nem tanulja.
-
maximilian4
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Ki gondolta volna még mikor 2 dollár volt az ára. Most jelenleg (is még) van sok nyertese, de mikor ez kipukkan, nemzetközi köz- és/vagy (üzleti, állami) magánérdekek megbuktatják, esetleg magától bukik a dolog, akkor nagyon sok és nagyon nagy vesztesei lesznek. Gondolj azokra akik a jelenlegi magas árakon vásárolják fel a termelési eszközöket, üzletemberek erőműveket vesznek...
-
hszilard666
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
A bitcoin az emberi befolyásolhatóság iskolapéldája. Azért ért annyit amennyit mert valaki azt mondta. Az érdekes benne egyébként hogy lenyomozhatatlan a tranzakciós térkép, avagy a feketepiacon pokolian kedvelik/kedvelték. Bűntetlenül vehettél fegyvert, szerveket, embereket. De most nagyon beszakadni látszik. Anno 2011 ben az egyik haverom felajánlotta hogy behúz engem is, én hülye nemet mondtam. Pedig a csávó ma már a 2. házát veszi... Mindegy így akarta a sors.
-
törölt tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Szerencséra van alibim, hogy miért nem értem a kriptolóvék működését. Asztalosként ezt nekem mindenki elnézi. Egyszerűen nem értem, mi tartja életben, de leginkább azt nem értem, mi szükség rá a piacon. Azt írják, hogy maga a piac tartja életben. Hát, lehet, hogy nem tartja életben.
-
maximilian4
addikt
válasz
üzenetére
Sztem azt most sehol nem fogadják el. Pár nap alatt már csak a felét éri (20k dollár -- 10K dollár vagy más annyi sem) és folyamat ingadozik az értéke hatalmas kilengésekkel. Nem is tudom egyáltalán hogyan lehet ésszerűen így fizetőeszközként felhasználni. De a legjobb hogy a bitcoin konferenciára nem lehetett megvenni a belépőt vele. A belépő ára 1000 dollár volt.Emlékszem volt nemrég hogy valaki valami luxus autóját adta el bitcoin-ért (mikor még rendes ára volt), namost az hatalmasat szívott, mert jelenleg félár alatt adta el.
-
törölt tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Ezentúl bitcoinnal kell fizetni érte.
-
Angel2014
addikt
Ma egy barátom vett volna egy kp-ért egy Lenovo Y720 at az euronicsben , felhívtuk és azt mondták nem lesz már több.
-
törölt tag
válasz
maximilian4
üzenetére
És az is használt volt...

-
Dhampir
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Használtan talán nem annyiért kellett volna adniuk.
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Éne' G752VT dobozán volt több MM-es címke. Számításaim szerint én voltam a 3. vevő. A MM jegyzőkönyvre azt írták, hogy túl sokszor volt eladva, zavaróan sok a dobozán a MM-es zárószalag.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Köszi a válaszokat . Igen tudom hogy azért ilyen olcsó meg pesze sejtettem hogy 2+2 az a négy év csak amit mondasz is ennyiért nagyon nehéz ki várni a nyár végét
, Wow Buherka ez tényleg nagyon jó ajánlat 
-
buherka
addikt
válasz
DamianB
üzenetére
Tessék...van itthon is, egy generációval újabb verzió is. Hivatalos valós 2 év magyar garival. Meg ott van a 60 napos visszavásárlási gari...ha nem tetszik szépen visszaadod nekik.
max Te is kapsz egy "használt" gépet mint itt a kolléga.
Ez még mindig az a széria, aminek a nyitott kijelzője eltakarja a hátsó szellőzőrostélyokat. Jó nagy mérnöki bravúr....amit az új szériában kijavítottak.
Hát figyelj, ha a játékok nem is fognak mindig úgy futni rajta ahogy szeretnéd mert trottyolni fog mint az állat....a PROHARDVER az max beállításon hasít majd.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DamianB
üzenetére
Ennyiert jo vetel,de arra keszulj fel, hogy kiveve a dobozbol KB hasznalhatatlan lesz. Ennek az uj modelljeben, a GL503VS-ben uj hutes van es az eppen de throttling alatt tartja a CPU es gpu-t, Na de ebben a regi modellben mi ndkettto osszehugyozza magat.
Egyetlen megoldas a dologra, ha ujrapasztazod folyekony femmel, viszont ez veszelyes folyamat es ha nem vagy gyakorlott akkor konnyen csinalhatsz belole egy 400k-s ajtotamaszt.Folyekony femmel kepes csak elfogadhato homersekleteket hozni.
Ez a model amugy Magyar peldany, azaz elnie kellene a 2 EV Magyar haztol hazig garancianak...csak a 2 ev alap jotallas mellett az Emag meg ad sajat 2 evet.
Tehat szerintem a 4 EV az 2 EV Magya garamcia magyar asus-on keresztulr+2 EV roman garancia emagon keresztul.Azert kerul ennyibe ez a GEP, mert mar "elavult". A CPU is " csak" 6700hq Skylake es a kijelzo is "csak" 75 hz-en uzemelo G-Sync panel. Ebbol a gepbol az utolso keszlet nyar veget fele futott ki 480k koruli aron. Gondolom Emag meg talalt parat es most nyomott aron szabadulnak toluk.
-
-
buherka
addikt
válasz
DamianB
üzenetére
Bátor vagy ha úgy gondolod hogy egy 6700HQ Intel meg egy 1070-es Nvidia ebben a gépben nem fogja összesz@rni magát.
Ha megveszed, akkor legalább jól megtanulsz pasztázni.
Ha egyáltalán van nekik belőle. Mert már olyanról is hallottam, hogy egyszerűen nincs is nekik a hirdetett termékből. Ha meg számon kéred őket, le se tojják a fejed. Az ügyfélszolgálatuk egy nulla.Magyarországi garid nem lesz az tuti...erre készülj.

-
buherka
addikt
válasz
DamianB
üzenetére
GL Asus-t nem veszünk...pont.
Emag...román cég. Garancia 0-val egyenlő.
Kollégám vett náluk egy Navon telefont az anyjának...telefon beszart...2 hónapja küldik érte a futárt.
Amúgy meg mióta létezik GL Asus notira 4 év gari. Ezekre amúgy is csak 2 év jár hivatalosan én úgy tudom.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
RAZER BLADE 14" -ről van valami tapasztalat/vélemény?

-
redbulz
tag
válasz
Foszlock00
üzenetére
Windows verziószám lesz.
-
formula01
senior tag
válasz
Foszlock00
üzenetére
7567-en nekem jelentkezik, de 1607-en csak ha a kijelző beállításokat, vagy az energia managementet megnyitom, máshol nem. Ez vállalható kompromisszum a fixig nekem, így azt a verziót vagyok kénytelen használni. 1709 viszont maga a katasztrófa.
-
Muerte
Topikgazda
Keplerre én már nem váltanák vissza a helyedben,ha van egy 970M-med akkor érdemes lenne felvenni a kapcsolatot az Eurocom-mal,vagy Prema-val és ha mást nem,akkor megvenni tőlük a komplett szoftver,bios,vbios csomagot mert ők árulják ahoz a géptípushoz kártyával együtt.Nem gondolom hogy horror árat kérnének a mod biosokért.[link],[link]
-
CSB29
aktív tag
válasz
Foszlock00
üzenetére
A 7567-es magyar billentyűzetesek is fehérek voltak. Szerintem is sokkal kapósabb úgy, be lehet már ülni vele emberek közé

-
Muerte
Topikgazda
A HM,EM szériát nem egyszerű upgradelni Maxwell kártyára.Rengeteg buktatóval tud járni,nem mindegy milyen az oprendszer,kell mod inf az NV driverbe,kell a mod bios v3 (eddig csak a v2-est találtam meg),és a kártyára kell vbios flash is.
Nem biztos hogy kell neked ennyi fájás szerintem.
De ha kell,akkor belevághatsz,ezeket azért előtte nem árt átolvasni majd:[link],[link],[link],[link]. -
L@no
tag
Sziasztok,
tud valaki segíteni nekem Celvo P150em Prema bios megosztás / felrakásában?
Szeretnék belerakni egy újabb (ha jól láttam GTX 970 is belemegy) típusú NV (tervező progik jobban szeretik) kártyát csak sajnos a gyári bios GTX680m kezeli maximum (régi és elérhetetlen).Remélem, hogy valakinél a d meghajtó mélyén még található egy lementett bios és egy leírás.

Üdv Péter.
-
Foszlock00
csendes tag
válasz
formula01
üzenetére
A leírások alapján ez nem csak a Dell 7577-et érinti. Nálatok akkor nem is jelentkezik a probléma? Én pont egy 7577-et tervezek venni egyébként. Amúgy ha kikapcsolja az ember a az intelt és csak az Nvidia karit használja akkor ez megszűnik, de jobban is merül a gép tőle.
-
formula01
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
https://communities.intel.com/thread/119093
Tudnak róla, intel foglalkozik vele, ms le se szarja, de fix még nincs.
Inteltől január 10.-i bejegyzés:Hello all,
I noted I'd provide updates as they become available. Keeping with that, the debug engineer has moved this to our Control Panel team and it's in their queue awaiting a Developer. I've escalated the issue with management and I'm hoping to get this assigned to a Developer in the next few days to continue investigation. Yes, I have prioritized this, it is being treated with high importance, and I'll continue to provide updates when I have something to update you with. No update means there's nothing of value yet to update. I know the process seems to be taking a long time, though I feel there is good traction internally and I've been championing this for you. Overall there is a lot of development going on, so it's not unusual for investigations to take months; more complex issues can take even longer and other considerations can add to that time as well. I understand the level of frustration this is causing and am doing my best to push this to get an answer as soon as possible. I appreciate your patience during this process.
.
ryce:. -
Pocok256
veterán
válasz
Foszlock00
üzenetére
Ez egy ismert driveres bug volt amit tudtommal ezer éve javítottak.
-
törölt tag
válasz
Foszlock00
üzenetére
A 7577 hajlamos a micro-stutterre. (Jobb klikk az asztalon.) Nekem fehéren világított a bill.
(7300hq + 1060 mq)
-
Pocok256
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Bőven van lenovo z500 as notim volt épp az, higy enyémbe volt bill világítás mert németből vettem míg Magyar disztro ilyet soha nem kaphatott hivatalosan.
-
maximilian4
addikt
válasz
DamianB
üzenetére
De ez sem a videochip hibája, hanem hogy egy ultrabook-ba raktak bele egy (még így is, a max-q design ellenére) bazi erős kártyát. Zephyrusnak nincs megfelelő hűtése.
(#20725) Foszlock00
Ez jó kérdés, nem figyeltem. Nem ritka hogy hardverben vannak régiók szerint eltérések, de olyanról nem igazán hallottam hogy bill. világítás terén van ilyen.
-
Foszlock00
csendes tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Ez fura ez az eltérő modell dolog. Youtube tesztekben a Dell 7577-nek mindig piros a billentyűzet világítása, de amiket itthon láttam kiállítva azok fehérek voltak. Ez valami régiós dolog? Nekem egyébként jobban tetszik a fehér.
-
Foszlock00
csendes tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off, de talán ti ismeritek a jelenséget mivel a gamer laptopokban dedikált vga is van. Arra bukkantam a neten, hogy az nvidia gtx10 szériás laptopok hajlamosak a micro-shutter jelenségre amikor az intel vga helyett bekapcsol az nvidia ( pl asztal jobb klikk vagy firefox new tab). Ez igaz, valamint van erre megoldás? -
válasz
maximilian4
üzenetére
Ok köszi közben eszemben jutott hogy zephyrus nal olvastam kommentben szidták hogy milyen gyenge lett így 1080 és trotyolni fog.
-
steelsec
aktív tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Vajon egy max-q-t feltudsz huzni a sima teljesitmenyere?

-
maximilian4
addikt
válasz
DamianB
üzenetére
Félreértelmezed a dolgot. A lényege pont az lenne hogy a vékony házak fizikai korlátai miatt általában gyengébb hűtéssel rendelkeznek és itt jön képbe a max-q, aminek alacsonyabb a hőtermelése, így elvileg alkalmasabb lenne a használata a vékony házakban. A 7577 nem nevezhető egy ilyen laposnak, teljesen normális a vastagsága, hűtése is jó. Simán elbír azzal a max-q-val. Tehát attól még hogy valamiben max-q van nem lesz rossz a hűtése. Nem a videochip határozza meg a hűtést, hanem maga gép hűtőrendszere a lényeg.
-
válasz
maximilian4
üzenetére
Igen ezeket én is láttam de ha jól tudom és itt is beszéltetek a maxq gpuk gyengébbek és rosszabb a hűtésük a vékony házakban .

-
maximilian4
addikt
Elvileg létezik belőle 1050ti-os változat is, de régiónként eltérő modellek vannak jelen. Pl. amerikában csak az 1060-as változatot forgalmazzák, azt is 900-950 zöldhasúért hozzádvágják. Itthon csak az 1050-es és 1060-as változatot láttam. Viszont én mindenképp utánakérdeznék a dolognak, mert van ahol azt írják hogy az 1050-es változat csak a 2 gb-os dedikált videoram-mal rendelkező kártyát kapta (mint ahogy az msi csinálta...).
szerk.: a dell szerint is csak 2 giga vram-os az 1050
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Az Inspiron 7567 gtx 1050 ti-vel, a 7577 újabb model meg már csak 1050-nel jön Mo-n? WAT?
A magyar verzió komolyan nem kapható a 1060-al? -
kdavid23
aktív tag
-
törölt tag
Elnézést... Ha nem közérdekű, tőlem törölhetők a párbeszédek.
-
echterion
nagyúr
Csak a "szokásos" facbúkcset már megint...

-
Pocok256
veterán
-
kirjak
aktív tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Én tudom miért. Mert asztalos ! Az asztalosok egyik közkedvelt márkája a Festoo, Makita stb. mellett a METABO! Melynek szlogenje:

Igazam van vagy igazam van ?

Csak nehogy a spirálkésés gyalugép késbeállításáról kérdezzétek mert azt már tuti elfelejtette....

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Izé... current, vagy average, máskülönben értelmetlen összevetni. Illetve a minimum és maximum értékeket keresztbe lehet összeadni, és úgy jön ki a max órajel. Tehát a minimum Distance to TJ Max-ot a maximumórajellel, és a maximum Distance to TJ Max-ot a minimum órajellel.
Mindent tudok. Kérdezhettek

-
törölt tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Asszem értem. Tehát ha a 1-es mag 30 fokos, a Distance to TJ Max az 1-es magnál 70, akkor 100 fokig mehet, mielőtt kikapcsol.
És az baj, ha a névleges maximum turbo órajelet nem éri el sztresszteszten a processzor? Nekem az 4,5Hgz, és teszten 4389 aida szerint. Mind a 4 mag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

remélem esik az ára és lesznek még ilyen akciók

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, Wow Buherka ez tényleg nagyon jó ajánlat 

A többi csak szerszám.