Hirdetés
- Mobil flották
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mobildeck
tag
Amúgy kicsit megemelve az árat max ezt tudnám még elhozni:
ASUS TUF Gaming A16 Laptop | 16 Inch Full HD 165Hz/7ms 16:10 IPS Display | AMD Ryzen 9 7845HX | 32 GB RAM | 1 TB SSD | NVIDIA RTX 4060 | Windows 11Illetve kicsit olcsóbban még ez működne (de ennél lehet jobb a Dell G15):
Acer Nitro V16 (ANV16-41-R961) Gaming Laptop | 16 Inch WUXGA 165Hz Display | AMD Ryzen 7 8845HS | 16 GB RAM | 1 TB SSD | NVIDIA GeForce RTX 4060 | Windows 11 -
Imre9211
aktív tag
válasz
peet05
üzenetére
Még nem sajnos. 1-2 nap még. De nagyon várom már.
Volt Tuf laposom már régebben. Abba valami ryzen 7 volt meg egy gtx 1660Ti. Több mint 2évig megvolt. Nagyon szerettem nem volt vele semmi gond azon kívül hogy egy kazán volt
Bár azt orvosoltam akkor. Win11-ben registryben átmókoltam egy értéket hogy le lehessen lőni a prociról a turbót.Eredmény: Több óra masszív gaming után is max 80 fok volt a proci NYÁRON. Vga 99% on, proci meg ugyanúgy malmozott közben.
Nem értem a gyártókat miért kell sz#rrá boostolni a procikat ilyen majd 5 Ghz-es órajelig. Simàn elég lenne max 3.5 - 4Ghz ezek mellé a mobil Gpu-k mellé.
#
Természetesen majd érkezem a beszámolóval.99% stress teszt loadot viszont ne kérjetek mert nem fogom főzni a procit ha nem muszáj. Ilyen superposition benchmark, 3D Mark Time spy, meg ilyesmit szívesen monitorozok majd MSI ab-vel, meg amire kíváncsi vagy.
Engem is érdekel már nagyon milyen az i7 13620H
-
peet05
senior tag
válasz
pidzse4
üzenetére
A VivoBook Pro széria inkább PS/Lightroom, After E., stb., ahol a 3D szerkesztések miatt jól jön a dVGA-ban található CUDA/Tensor mag, illetve a 8GB vRAM (4060 esetén).
Játékra is használható, de arra kíváncsi lennék, hogy mekkora teljesítményt vehet fel/ad le, ha a töltő 150W-os. És ennél a gépnél sem cserélhető a RAM, nagyobb felbontású kijelzőt kell meghajtani, és nem új. Ha igazán dolgozik a gép, hogyan teszi mindezt, még elviselhető szinten, vagy hangosabb lesz, mint egy vágási disznó.
Persze, ha a kérdező hajlandó kompromisszumot kötni, vagy emelni a kereten, akkor megint lehet nézelődni, de ezen tények nem ismeretében nem jelentheted ki, hogy minden tekintetben jó. -
Mobildeck
tag
köszi mindenkinek a válaszokat, igen 400k fölé nem annyira akarok menni, csak ha valami kihagyhatatlan deal, de akkor sem sokkal tudnék. Illetve ausztriában vagyok, így magyar shopok/használt gépek kilőve. Persze hasonló árak vannak Magyarországon is ahogy nézem.
Egyelőre nem láttam jobbat a G15-nél, meg az Aorusnál ami mindent tud amit szeretnék (talán még a HP Victus 16, de ott azt hiszem csak egy SSD slot van sajnos)
-
pidzse4
aktív tag
válasz
peet05
üzenetére
Az oled kijelzős gépek drágák. Ezért is ajánlottam neki használtan egy oled asus gépet. ASUS VivoBook Pro 15 M6500XV OLED - Ryzen 7840HS, 15.6 120Hz, 1000 GB, 16GB, Geforce RTX 4060
Ez 400 ért szerintem megéri megvenni. Ráadásul lehet ha ügyes le tudja alkudni kicsit mondjuk 350-380 ra ki tudja mennyit enged még az eladó? Ebben elég erős a vga és oled a kijelző aminek gyors a válaszidő és 120 herc. Minden tekintetben jó. Még gari is van rá. Újat oled kijelzővel nem fog kapni 400 ért, de használtan lehet jókat venni. -
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Mobildeck
üzenetére
a 27ms az tényleg nagyon sok. ha a kijelző a lényeg próbálj meg oled kijelzős laptopot venni annak nagyon gyors a válaszidő. Mondjuk ezt itt: [link] vagy ez: [link] vagy ez : [link] vagy ez [link] . Ezeknek mind oled a kijelző és a válaszidő nagyon jó mivel oled. Persze nem olcsó de a jót meg kell fizetni. Azért 1 misi alatt vannak nem olyan vészes. Ha ez igy drága vegyél használtat az is jó ha garis és hibátlan. Ez itt most jó árban van használtan: [link] Annyi baja van hogy az oled nem matt kijelző hanem fényes. Van akit ez zavar. Bár lehet rá foliát rakni.
-
Mobildeck
tag
válasz
pidzse4
üzenetére
Igen abszolút, a youtube teszteket nézem folyamatosan, meg a nanoreview-n hasonlítgatom őket. A TUF-al pl az a bajom hogy 27ms a kijelző válasziideje a 144 Hzes panelben. Az szerintem nagyon gyenge. Nálam a kijelző a fontos, és hogy halk legyen, a billentyűzetet/tapipadot nem fogom használni, nem érdekel milyen nehéz vagy hol vannak a portok rajta.
A notebookcheck-et megnézem még, azt eddig nem csekkoltam, köszi.
Sajnos a Dell G15-ről sem Jarrod, sem a youtube vagy amazon kommentek (oké tudom az nem mérvadó) nincsenek jó véleménnyel. Ebben az árban a TUF 144Hz-es kijelzős modellje van, azt nem fogom megvenni. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Mobildeck
üzenetére
igazából ebben a kategóriában mindig az a jobb amiben a hardver jobb. Sokan a külsőre mennek de szerintem mindegy hogy rgb világitás van vagy nincs. Mielött veszel laptopot nézd meg a tesztet amit róla csinálnak én a https://www.notebookcheck.net/ szoktam mindig megnézni mert ott jol letesztelik . Az egyik legjobb oldal erre. Aztán ott van a youtube is. Nézd meg a teszteket róla . Amik főként döntenek az az ár,kijelző már ha használod és nem akarod monitorra vagy tvre kötni mert akkor nem számit aztán az akkumulátor ami jo ha sokáig birja és a hőmérséklet a hűtés és a zaj amit kiad magából. Nem árt ha világit a klaviatura mert este jo az ha van. Ezek amik fontosak szerintem. A többi már csak extra. Sok embernek a kijelző a fontos és a laptop hangja mármint ha szol rajta film vagy hasonló de van akinek nem fontos. Attól függ mire hogyan használod . Mindig azokat a kiritériumokat nézd meg te mire akarod fogod használni és abban legyen jó. A többi tulajdonság meg nem számit ha ugy sem fontos neked.
-
Imre9211
aktív tag
Urak lenne egy láma kérdésem. Még nem jött meg a tuf f17-esem(i7, rtx4070)
Szeretnék szerválni egy ps5 dualsense kontrollert mellé. Nagyon tetszik a fekete(elsősorban ea Sports fc25-höz)
Nem lesz semmiféle kompatibilitási probléma
-
-
peet05
senior tag
válasz
Mobildeck
üzenetére
A TUF széria rengeteg fejlődésen ment keresztül (2023-tól). Most kb. a legjobb ár/érték gépet képviseli az alsó/közép kategóriában.
Egy-két fórumtárs itt a topikból is ilyen masinát vett (7735HS/7940HS, RTX 4060-4070 - amit Neked linkeltem, az az újabb Ryzen gen.), vagy magának, vagy gyerkőcnek, stb., szerintem ez mindent elárul. -
Mobildeck
tag
válasz
peet05
üzenetére
Köszi, egy Asus TUF annyival jobb a Dell G15-nél? Sajnos még nem ástam bele magam az Intel vs AMD bugyraiba, anno amikor asztalikat építettem (jó régen) mindig AMD-t használtam mert sokkal jobbak voltak, nem csak ár-érték arányban.
Igazából ahogy nézem benchmarkokban a két CPU fej-fej mellett van teljesítményben, itt is inkább az összeszerelés minősége meg anyaghasználat ami dönthet. Meg hogy mennyire 'gagyi' egyik másik. -
Mobildeck
tag
válasz
echterion
üzenetére
Köszi szépen, amiket néztem rróla tesztek, ott sem tűnt rossz masinának az Aorus, de igen még a FHD-hoz is kevés lesz 1-2 év múlva (vagy lehet hamarabb) a 4060 meg a 8GB VRAM. Bár jhelenleg más nem fér bele a büdzsébe, várni meg felesleges nekem az 50es szériára, úgy is drágább lesz, vagy mondjuk jővő nyáron lesz számomra értelmezhető áruk.
-
Mobildeck
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Köszi szépen neked is, igazából megpróbáltam körbenézni, és most jelenleg van egy kis akció nálunk, (semmi Gigagbyte persze) azokból próbálok szemezni:
MSI Katana 15 (B13VGK-1860) - FHD/144Hz/i7-13620H/RTX 4070/16/512
Acer Nitro (5 AN515-58-941L) - FHD/144Hz/i9-12900H/RTX 4060/16/1024
Dell G15 5530 (G5530-7814BLK-PDE) - FHD/165Hz/i7-13650HX/RTX 4060/16/1024Ezek közül elsőre hirtelen nehéz dönteni, a 4070 miatt az MSI nyerne, az i) miatt az Acer, a kijelző miatt (meg a korábbi Dell tapasztalataim alapján) meg a Dell.
-
-
-
Semin
őstag
válasz
Adi01
üzenetére
Sajna az U3 PLUS az bizony alu, nem fogja a mágnes

@#108769
Derék... a 60-70dB az már a csak fülessel elviselhető kategória. Ha pedig más is van rajtad kívül mondjuk a nappaliban azt tuti kiidegeli bármit is csinál.
Én elégedett vagyok ezzel a moddal, ami -bár hatékonyságban elmarad a fent említett hűtőtől- , max. 22dB-el üzemel. (70% környékén)
-
Adi01
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Már mint a fekete habszivacsra gondolsz?
tudsz rendelni innen: [link] ezekben annyi a jó, hogy a hab szivacsban alapból van pici mágnes így ha ragasztasz az U3 plusra mágnest akkor nem fog csúszkálni. Persze kérdés méretben jó vagy sem az IETS GT 500/600 habszivacsa. Fent van a videó ami 15. Percről indul ott az elején leméri a szivacs méreteket és abból már tudsz tájékozodni.
vagy marad a temu és a vágdosás bár nem tudom milyen a minősége [link]bár biztos lehet itthon is venni valahol ilyen habszivacsot.
-
Adi01
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Jó a te vízhűtéses rendszered egészen más kategória, mint egy laptop hűtőpad. Ez átlag felhasználóknak van egy vízhűtésnél fúrni faragni kell stb gondolom.
-
-
válasz
Adi01
üzenetére
Akkor az elég hangos!
Laptopom full vizes hűtéssel 0 venti mellett (csak a viz keringés van) a hang nulla azaz 0.
Ez ami egyszerűen tökéletes!
Közben a hőmérséklet (Game vagy bármi közben) tökéletes. (Delidelt i9-10900KF durván hűvös) na a nem vizes mellett durván meleg éshangosis, de szerintem azérta 70-75dB-től messzeelmarad!
-
Adi01
tag
válasz
Csupati
üzenetére
Nem tudom pontosan milyen laptop van(talán acer? lusta vagyok most kikeresni) a videóban amin az emberünk teszteli a laptop hűtőt de állítása szerint mivel túl melegedet a laptopja állandóan ezért nem ment a proci a megfelelő mhz-en ha jól értettem. Lehet egy paszta csere is megoldotta volna a problémáját stb. stb. nem tudom. Minden esetre elvan ájulva a hűtőtől és igaza is van, mert tényleg hatásos és jó.
Rengeted teszt van még ezen a videón kívül is. 10ből 10 teszt azt mondja jó.
pidzse4: általában a legtöbb laptop hűtő tényleg semmit sem ér. Van pár márka amik jók.
Llano, IETS, Flybid. Függ milyen laptopod van, mert nem mindegy milyen alul a burkolat mennyi levegőt enged át stb.
Itt egy másik teszt ebben a Semin kolléga által használt Noctua márka van. [link]
Ez is javít a laptop hűtésén bár nem annyit, mint az Llano.
Itt egy másik videó [link] 15. perctől érdemes belenézni. Lenovo laptopon tesztel és mutatja kamerával kívülről. Ha így is azt mondod semmit sem ér és nekem sem hiszel akkor nem tudom.
-
Adi01
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
70-75dB körül van 2800rpm-nél.
60-65dB körül van 1400rpm-nél.
Nem halk az tuti
-
-
Adi01
tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nekem van.
Gyorsan csináltam egy tesztet a majmossal.
Asztalról indítva simán hűtés nélkül.
[kép]
Ez pedig behűtve asztalról indítva 2800rpm-nél.
[kép]
most ennél a tesztnél nem nyaldosta a maximális 100-105fokot a processzor hűtés nélkül de néhány játéknál simán és akkor máris hozza a 20-25 fok közötti különbséget a cooler pad.
1400rpm nél pedig ugyanúgy hozza a hasonló értékeket. -
Adi01
tag
válasz
Imre9211
üzenetére
Igen, nem olcsó
.
Nekem is van én szeretem és éjszaka az RGB pluszban a csatlakoztatott billt-t is megvilágítja.
Ismerősöm gamer notebook helyett vett egy asztali pc-t és neki is van újszerű V12-es RGB -s laptop hűtője amit nem használ, elszeretné adni szóval ha érdekel írj privit és kitudod próbálni előtte a laptopoddal, hogy megfelel neked. -
Csupati
őstag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ha jól tudom a G széria az TonFang gyártás.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Mobildeck
üzenetére
Laptopokkal foglalkozom, és az a helyzet, hogy kevés Giga gépet adunk el, de arányaiban sokkal több jön vissza belőlük gariba mint mondjuk Lenovoból, Asusból, vagy MSI-ből.
A hibák tárháza széles, sűrűn van valami nyavaja velük.
Ez a G szériára igaz, az Aorussal nincs tapasztalatom. De nem szoktam ajánlani ezt a márkát. -
echterion
nagyúr
válasz
Mobildeck
üzenetére
Az Aorus egy jó gép, rendes hűtéssel, anyaghasználattal és teljes értékű gpu-kkal. Amiket kerülni érdemes, az a 144Hz-es kijlezős modellek, azoknak igen gyenge a színtere.
A QHD-hoz ma még elég a 4060, de később hamarabb fog kevés lenni hozzá a gpu, mint a fullhd kijelzőhöz. Cserébe jóval szebbek a színek és akad játék, ahogy a renderelés felbontását visszább lehet venni és így a képminőség marad, nem lesz mosott, mintha a felmontást állítottad volna vissza fullhd-ra.
A Victus-t nem ismerem, a G6-os felejtős. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Mobildeck
üzenetére
ilyen problémák vannak,
Probléma #1. Egy Gigabyte G5 GD laptopot használok, amely már egy éve problémás. Észrevettem, hogy néha, amikor bekapcsolom, a Gigabyte logó csak egy pillanatra jelenik meg, majd a képernyő nem kapcsol be, ami miatt a számítógép nem indul el teljesen. Ha nyomkodom a szóköz billentyűt, az néha újrapróbálja az indítást, és 90%-ban működik, de ilyenkor a képernyő alján megjelenik a biztonságos indítási lehetőség is.
Nem próbáltam megoldást a probléma #1-re.
Probléma #2. A számítógép kék halállal újraindul, amikor rendeltetésszerűen használom, anélkül, hogy módosítottam volna a beállításokat vagy túlhajtottam volna a gépet. Például, amikor a Fortnite-ot a GPU által ajánlott beállításokon játszom, a teljesítmény akadozó, és időnként kék halálhoz vezet.
Próbált megoldás a probléma #2-re. Frissítettem és újratelepítettem néhány grafikus meghajtót, amivel a kék halál eltűnt, amennyire tudom. Azonban a teljesítmény nem éri el azt a szintet, mint amikor új volt a gép. Két héttel a kibontás után kezdődtek a problémák, és most nem tudom használni a grafikus kártyát akadozás nélkül a Fortnite, Destiny 2 és Space Engineers játékokban.Aztán a hőmérséklet magas. A hűtése csapnivaló. De vannak itt nálam sokkal okosabbak is őket kérdezd. [link]
-
Mobildeck
tag
válasz
pidzse4
üzenetére
Ettol tartottam, tul jo deal a Gigabyte a tobbihez kepest. De az, hogy gagyi, mondjuk miben lelheto fel? Billentyuzet meg tapipad engem nem erdekel, nem fogom hasznalni.
Legion 5-re gondolsz?szerk.: ja nem, gondolom az RTX szeriara gondoltal
Illetve ha masban hulladek a Giga, leirhatod, eddig csak ceges irodai laptopjaim voltak dellek es hp-k azok eleg jol birtak mindent. -
Mobildeck
tag
sziasztok, 'milyen notebookot vegyek' helyre küldtem már egy posztot, kiváncsi vagyok milyen ajánlások jönnek.
De addig is, érdekelne, hogy mi a véleményetek mondjuk ezen - egyébként hasonló áron elérhető - gépekről:
HP Victus 16 (R0175NG) vs
Gigabyte Aorus 15 BKF vs
Gigabyte G6 KF.
Amiket néztem mind RTX 4060 (115 és145W között mindegyik) és i7 13700H vagy 13620H. Az Aorus QHD 165Hz, a Victus FHD 165Hz. Ahogy néztem őrületes különbség nincs a 13700H és a 13620H között. Kérdés van-e értelme egy 4060-al QHD kijelzőn bárminek is, meg, hogy minőségben a HP lehet jobb választás mint a Gigabyte.
Van ezeknél jobb/értelmesebb választás jelenleg? -
Csupati
őstag
válasz
Dani82
üzenetére
A nagy kérdés,hogy a Go mikor járt a szervizbe. Ugyanis a TMX et leváltotta a 4IG és szerintük azis gari vesztés ha kinyitod a gépet RAM vagy SSD csere miatt (,vagy csak simán leveszed az alját).
Most mindennek utána kell járni mert a 4IG saját szabályokat hoz,Lenovo álláspontja hogy engedélyezett a RAM és SSD csere(ez kb egy 1 éves fórum bejegyzés Lenovo fórumon). -
echterion
nagyúr
válasz
Dani82
üzenetére
Gari tekintetében semmi. De minőségben elég jelentős.
Számlát kérhet a szervíz. Ha nincs, igazából tök mindegy, mit mutat a honlap, ha nélküle nem fogadják be, sok sikert a békéltetős-fogyvédes műsorhoz, ami vár ilyen esetben rád. Én tuti nem vennék garis gépet az eredeti számlája nélkül. Az mindig extra rizikó.
Dell-es példát tudok én neked mondani, amivel volt személyes tapasztalatom. Ott is mutatja a honlap a gari lejártát, mégis kérték a számlát, mikor először jeleztem feléjük az adott gép hibáját. MSI-nél ugyanez volt anno. -
válasz
Adi01
üzenetére
Ezen jót mosolyogtam!

Ez majdnem jobb mint egy vizes blokk? (bár az alapba jobb)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valaki vett innen ilyet?🤔🤭-20-30 fok egy hűtőpadtól!? (akkor mindenki ilyet használna)

Az én saját építésű Noctua ventis hűtőpadom nem képes ilyenre U3 Plus alapon.
Bár a "zárt " légtér/belső tér ami itt fontos lehet és számít.
Sima légi hűtéssel (heatsinkel) még jó is lehet ha tudja amit a videóban látni.
Ezt én is letesztelem, hogy pad on/off teszt közbe és úgy milyen hőfokot produkál.
-
gyoriaa
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki csinál vagy ismer olyan valakit aki vállal újra pasztázást egy razer blade 17 gamer laptopon az ország keleti felében Bács - Szolnok - Békés - Csongrád - Hajdu-Bihar megyében.
Lehetőleg egy olyan profi szakember, aki egyedi grafénes vagy valamilyen folyékony fémmel dolgozik.
Köszönöm a segítségeteket! -
Dani82
senior tag
Adott egy ujszeru lenovo pro slim itt egy hardverpros kollegatol.
lenovo premium care van hozza es jotallasi jegy. Ez elegendo a teljeskoru garihoz? -
Semin
őstag
válasz
pidzse4
üzenetére
Nagyon szépen skáláz 10-12 szálon a game az tisztán látszik. Ahogy a képed esetén, itt is látni 4Ghz körüli szálakat, vannak beesések.
(olyan időpillanat is van amikor csak egyetlen szál van 5.2Ghz-en)
A TJ max. még messze, így arra tippelnék, hogy elérte a TDP határát a CPU.Nem tudom megmondani, hogy ez a játék a"több mag alacsonyabb órajelen" (12), vagy a "kevesebb mag magasabb órajel(8)" kombót szereti. (vagy melyikből profitálna többet)
A 4090-ben még tuti van tartalék, ez a hőmérsékletén és a fogyasztásán is látszik.
Játék alatt 155W környékét fogyaszt, holott lenne élet még 175W-on is.Gondolom amikor 95W-ot kajál a proci, már nem játszik a Dynamic Boost...
-
-
Semin
őstag
válasz
Imre9211
üzenetére
Nem tudom használod -e a G-helper-t? Roppant hasznos progi, de csak AMD oldalról ismerem Intel oldalról nem. (Az AC helyett van de kb mindenben jobb mint az ASUS gyári)
Itt kértem róla anno véleményt, de azóta nekem kiválóan bevált : [link]Itt a konklúzióm a hűtéssel kapcsolatban, de
szigorúan performance módra vonatkoztatva : [link]
Turbóban pedig( 45W-os CPU limit) kb -8°C GPU és -9°C CPU de GPU limitek nélkül nehéz, mert a rendszer növeli a teljesítményt ha érzékeli hogy lehet
Ezt viszont jó észben tartani a 4070-el kapcsolatban : [link]
-
Ubul86
őstag
válasz
Imre9211
üzenetére
az mit jelent hogy marék fps-től? az elmúlt 4 évem ezzel telt, hogy 99%-on ment a cpu, jobb hőfokokat elérve , de kb 1-2 FPS-sel volt kevesebb az adott játékokban, nézegettem mindig hogy mit nyerek/veszítek vele.
Nem állítom azt, hogy nincs olyan játék, amivel számottevő fps csökkenés nem volt, csak szerintem a legtöbb játék gpu igényes mint cpu -
Imre9211
aktív tag
-
Csandi
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
Ez egy hülyeség. Nem tudom ki mondott ilyet de inkább ne mondjon semmi számítógéppel kapcsolatosat.
Korábban amig nem lehetett magunknak kikapcsolni az IGP-t akkor még AJÁNLOTT is volt monitort rádugni, ugyanis akkor megszűnt a +1 féllel való kommunikációja a procinak (IGP ugye) és konkrétan performance boostot értél el vele, azzal szemben mintha a laptop saját screenjét használtad volna. Mostmár erre van megoldás, bár nem tudom, hogy minden gépen van-e már. (mux switch)
Mindettől függetlenül pedig nyugodtan dugj a gépre bármilyen felbontású és mennyiségű monitort, semmi bajod nem lesz, sőt..
-
-
Ubul86
őstag
válasz
Imre9211
üzenetére
Cooler Master Notepal U3 Plus 19"-os gépekig, az én 17,2"-osom csak arra fér rá, meg a többi 17"-os géppel is így jártam.
3 venti, ide-oda teheted őket, szabályozható fordulatszám, és most újra van itthon is, elérhető áron -
Dani82
senior tag
Sziasztok
[link] szerintetek ez jobb gep, mint egy legion5 pro jatekra?
ha jol ertem ennek a slimnek a kijelzoje nem olyan jo, mint a pro gsync-es 500nites kepernyoje? Viszont hardverben jobb, mint a hasonlo aru 5 pro
szerintetek jo vete lenne 520e korul? -
Imre9211
aktív tag
válasz
Adi01
üzenetére
Thx. De marha jó hogy se a pcx-nél sem az Alza-nàl nincsen...Az ottaniak közül meg nem tudom melyiknek lenne értelme...
A TUF F17esnek ez a hátlapja
Na most én gondoltam első körben egy ilyenre
[link] Bàr ez nem szabàlyozható nem is értem
Vagy egy ilyenre
[link]Nyilván nem olyan jók mint amit te linkeltél, csak azt meg nem tudom honnan lenne érdemes rendelni
-
Raymond
titán
válasz
Valkűr
üzenetére
"nem ajánlották a több és nagyobb felbontású monitorokat."
Nem ertem miert, vagy az beszelt badarsagot aki ajanlotta vagy lehet felreertettel valamit. Ha van hogy rakotni akkor kosd ra a monitorokat. Meg sima vekony nem gamer notiknal is normalis hogy 2-3 monitor rajuk van kotve ceges kornyezetben.
-
Valkűr
addikt
válasz
Raymond
üzenetére
Nekem csak egy van, de anno mikor külső monitort akartam venni a laptop mellé nem ajánlották a több és nagyobb felbontású monitorokat. Pont ezért kérdeztem mert azóta is látom, h sokan 2-3 monitort is rátesznek laptopokra, nekem meg még az egyet se nagyon ajánlották.
-
Raymond
titán
válasz
Valkűr
üzenetére
Ha 3 monitort rakotsz akkor jo eselyel olyan kimenetet is hasznalsz ami csak a dGPU-ra van kotve igy az is allandoan aktiv lesz maskepp nem lenne kep azon a monitoron. Ez kozrejetszhat abban hogy hangosabb a gep vagy hogy az akkuido rovidebb (az utobbit csak odairtam hogy ott legyen, feltetelezem hogy nem akkurol megy amikor 3 monitorral hasznalod).
-
Csandi
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
Én a céges T14s-emre volt már, hogy 2 monitort dugtam, egyáltalán nem volt leterhelve (vagy hát le volt, de nem jobban mint 1 monitorral, ezeknek a gépeknek 1-2 nagyobb excel igyis ugyis probléma
) de hát csak office progik meg böngésző futott. Egy gamer géppel dedikált videókártyával nem látom miért ne lehetne több monitort használni és erőforrásigényesebb dolgokat is futtatni. -
Valkűr
addikt
Aki laptopról üzemeltet 2-3 monitort az írja már le hogy csinálja, h nem terheli le teljesen a laptopot vele! Napokban láttam épp, h van aki laptopról dolgozik 2-3 monitorral.
-
peet05
senior tag
-
chris0000
őstag
hi. én ezt a Lenovo Legion Slim 5 14APH8 kisebb gamer notit nézegetem, h jó lenne kisebb - nagyobb játékokra, amik nekem még pont játszhatóak rajta.. (CB2077, BG3, indie cuccok) egy MSI GP66 Leopardot váltana. nekem fontos, h Oled legyen. nem tudok lemondani a C1 TV és Oled deck után erről. tesztekben is nagyon dícsérik, jobb az aus g14-től is sokkal (hűvösebb, halkabb, jobb fps számok, ryzen 7, de mégis jobb az asus g14-ben lévő ryzen 9-től is)
14,5" OLED 120Hz, Ryzen 7 7840HS, 4060, 16GB, 1TB
ilyen van vkinek esetleg? thx. üdv. -
Semin
őstag
válasz
pidzse4
üzenetére
Jó lenne látni hogyan néznek ki a magok, mint az előző képen.
A fogyasztás csak egy dolog, a GPU utilization viszont erősen ingadozik.
(szerintem maradt még a 4090-ben kakaó)Bár ezt a motort nem ismerem úgy tudom a multiplayer FPS az egyik olyan típus ( a stratégiák mellett) ami jól skálázódik akár 12 magon is.
-
pidzse4
aktív tag
-
Semin
őstag
válasz
pidzse4
üzenetére
A fogyasztás a hőtermelés/TDP miatt fontos! 12/20 magot nem lehet rendesen boostolni, hogy ne melegedjen túl.
(Vagy ne lépje túl a TDP-t)
Nem mindegy, hogy 55W-ból 20 vagy 8 magot kell “etetni”
Nézd meg mit mutat a kép:
4Ghz-en sem járnak a magjaid (abból is csak 6) a fele 2Ghz alatt ami édeskevés.Összehasonlításnak 8 maggal 5.2 Ghz-ig boostol a 7940HS.
Ez pedig a játékok elég nagy hányadánál hatalmas előny.szerk:
Sőt a 7940HS boost nélkül 25W-ból tudja a 8x4Ghz-t!
Az pedig egy (csak) 8 magon skálázódó játeknál ugyanez a teljesítmény. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Túl sokat fogyasztanak. Játék közben 55 w szokott enni persze néha fölmegy pár másodpercre 75 re is . Nem vészes. Én mindig bedugva használom igy a fogyasztás nem igazán érdekel. A másik azért kell ilyen erős cpu hogy a benne lévő Gput ki tudják hajtani. Észrevettem hogy a 13980 HX is kevés a 4090 gpu hoz. Általában 95% ig tudja kihajtani. Szóval még ez a proci is kevés úgy gondolom. Erősebb proci kéne bele mert nem képes kihajtani. Talán majd a 15. genes intel jó lesz.

-
Raymond
titán
válasz
maximilian4
üzenetére
Itt nem a gepen hanem a TV-n kell alligatnod.Hogy mit lehet es milyen erdemennyel azt a kezikonyben talan megtalalod, de valoszinuleg inkabb online latency meresek adnak tobb infot ha talasz hozza.
-
FőDudu
veterán
válasz
Semin
üzenetére
Akar egy uj Surface is lehetne, csak sajnos nincs meg info az ARM procik es a kulso GPU-k viszonyarol.
Most Razer utan erosen gondolkodom egy Macbook Pro vasarlasan - de ha mar kiadok 4K Eur-t egy gepre, akkor az tudjon kulso GPU-t is. Mac pedig a hirek szerint nem tud. Szoval kerdeses mi legyen a Razer utan.
Zephyrus G16 bejonne - abbol a kisebbek erosen le vannak fojtva es hangosak - a nagyobbak meg a hasonlo gepekhez kepest gyengek.
Tenyleg egy nema gep kellene tartalmat fogyasztani (Macbook Air vagy valami uj Snapdragon procis Lenovo Yoga Slin 7 vagy Microsoft Surface 16") es egy asztali kiskocka (Minisforum) otthonra kulso GPU opcioval (oculink csati). Lehet a ketto beferne 4K eur-ba.
Bar a legujabb Intel szeria is allitolag ugyanolyan eros es keveset fogyaszt mint a Snapdragon procis gepek - szoval meg akar x86 komativilis is lehet a kovetkezo gepem. -
FőDudu
veterán
válasz
imre687
üzenetére
Windows beli power profil is erosen bele tud szolni.
Nalam peldaul a balanced profil az 35 wattra korlatozza a CPU-t es valahol 50w korul van a GPU korlatja.(direkt felraktam a GeForce Experience-t, hogy lassam az Nv Overlay-en a dolgokat)
(a Hwinfo nem korrekt, ugyanugy faszsagokat mutat ahogy tegnap linkelte valaki a 150 Wattot fogyaszto 4070-et. Nalam 200W folott mutatott a 2070 Super MaxQ kartyara ami 90W+15W boost-ra kepes).
-
-
Semin
őstag
válasz
pidzse4
üzenetére
Sem a 7945HX, sem a 13980HX nem játékra való laptopban. Mert bár a teljesítményük brutális, túl sokat fogyasztanak, és túl melegek. Szomorú hogy a csúcs kártyák mellé csak ezeket teszik.
Egy olyan grafikont itt megnéztem volna, hogy a 65W-os power limit mellett milyen teljesítményt adnak le. Ez már sokkal inkább valós gaming alap lehet.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
Volband
üzenetére
Abban igazad van hogy mindig azt kell nézni ár érték arány megéri e ? Ugyan igy van a 4080 gpu és a 4090 gpu között a 4090 tul van árazva ezért akcioban érdemes csak venni, ahogy én is vettem. Ha ezt nézzük nem éri meg a 4070 megvenni mivel nem sokkal jobb mint a 4060. Attól függ mire kell 1080p re a 4060 jó de ha 2K ra kell akkor 4070 kell vagy fölötte. Jó persze érték arányban nem jösz ki jól ezért érdemes használtan vásárolni laptopot. Meg az se mindegy ki mit szeret a 60 hz is jó vagy 100 kell. Bár 1080p ben ne akarjon az ember tul sok fpst.
-
baro32
aktív tag
válasz
maximilian4
üzenetére
Szerintem ez függ a HDMI kábel minőségétől és hogy a TV mit tud pl.késleltetési idő stb.
-
Volband
tag
válasz
pidzse4
üzenetére
Ez oké, de pl. egy katana vagy a 4070-es belépő gépük nem épp a legszínvonalasabb, még ha cserébe valamivel olcsóbbak is.
De mondom, még ez a 4070-essel felszerelt msi is több, mint 40%-kal drágább a korrekt 4060-as gépeknél, ami mindjárt nem 20%. 480-ért valóban tök jó ár lenne, de nem annyi.
-
FőDudu
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
A 60Hz lesz a szuk keresztmetszet.
Azt meg megprobalhatod, hogy az Nvidia driverben lefixalod 60Hz-re a kepfrissitest ha a TV-n jatszol. Akkor legalabb a kontent es a megjelenito szinkronban lesz. -
FőDudu
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Attol fugg mivel jatszol. A TV az 60Hz frissitest tud - azaz FPS-re biztosan nem lesz eleg.
Az elso amit megtennek, az a kulso kijelzo hasznalata - ilyen esetben a belso kijelzon nincs kep.
Windows+P gombok megnyomasanal valaszd ki, hogy csak a kulsot hasznalja.
Aztan ha meg mmindig nem javul, akkor lehet tovabb menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Mobil flották
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- OLED monitor topic
- Blu ray írás és írási hiba
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bár azt orvosoltam akkor. Win11-ben registryben átmókoltam egy értéket hogy le lehessen lőni a prociról a turbót.

Hőfokba ez mennyit jelent mínuszba?(Van a drasztikus módszer hogy windowsban kis registry hack-el lelövöd a prociról a turbo-t, csak hàt akkor elesel egy marék fps-től)

Muerte