Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
formula01
senior tag
válasz
queens
üzenetére
Nekem tavaly nyáron volt hasonló problémám, hogy fél évvel kevesebb gari látszott, mikor beüzemeltem a gépet. Lenovo oldalán nyitottam egy support ticketet angolul, elküldtem a számlát, kb. 2 órán belül rendberakták. (Mondjuk én nem Magyarországon vásároltam a gépet, hanem Romániában, nem tudom, hogy ilyen szempontból számít-e).
-
Valkűr
addikt
válasz
queens
üzenetére
A garancia nemrég jogi szinten fixálva lett 10-150 ezerig 2 év ez felett 3 év. Ettől eltérhetnek egyénileg, de csakis kedvezőbb irányba! Pld a gyártó adhat 5 év garanciát, akkor az a hivatalos garancia után még élő garancia! Bár ennek nem árt utána járni, vagy vásárláskor rákérdezni, hogy mit takar pontosan. Van mikor teljeskörű, van mikor csak pld nálam a hűtőnél csak a kompresszorra vonatkozik a 10 év. Van hogy regisztrációt kér és úgy él az extra garancia.
-
queens
tag
legion 5 pro garit próbálom helyretenni, a vantage 16 hónapot ír, annyi van még, 2 hete vettem
az alza 3 évet írt, hogy kell kitolni, kinek küldjem a blokkot vagy mi itt a teendő?

ha rányomok a fizetősre bármelyikre a 3 menüpont közül, ezt írja: At this time there are no available service offerings in the current country/region
illetve próbálom a bill színeit állítani, most csak kéken tud világítani két erősségben. a vantage-ben nem találok ilyen menüpontot.
olvastam hogy lehet nem is mind tud sok színt, nem halok bele, csak kíváncsi vagyok.
nagyon jó kis gép eddig
köszi a tippeket
-
Valkűr
addikt
Nem feltétlen gondolom, h a meghibásodás Márkanév kérdése, 3 éve nyúzom az Asus Tuf laptopom, kapja az ívet rendesen de teljesen hibamentes! Pedig anno erre is azt mondtak ó nem jó az Asus mert drága, vannak hibák, nem tartós etc… Ehhez képest reggeltől estig megy sokszor. Ugyan ezt mondták az olcsó Toshiba HDD-re, és az egyiket PC-ből költöztettem már a második Nasba, nem akarok hazudni de lehet van vagy 6 eves hanem több! Szóval ami eltud romlani az elromlik márkanevek nélkül is.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
RTX 4060 notebook vásárlás előtt állok, a másik topikban kaptam is ajánlásokat.
Maradt a Lenovo LOQ 15AHP9 - 8645HS cpu
vagy még
Dell G15 5530 - i7 13650HX
Mindkettő RTX 4060 115W
Van érdemi különbség a két gép között, esetleg a Dell nem tartósabb hosszútávon?
Régebbről van tapasztalatom a Lenovoval, pont a gari lejárta után lett alaplap hibás.
-
xhege
veterán
válasz
Schafranek
üzenetére
Köszi! Mi volt a gond?
-
choosen
tag
válasz
Schafranek
üzenetére
Nekem nem volt semmi bajom velük, úgy kaptam ahogy kértem a laptopot.
-
formula01
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Amit írtál, pontosan azért írtam korábban, hogy: “Én mondjuk mindig feltüntetem a visszaküldés okát, és szerintem ez az, ami mindig elvárható lenne”
Ha ilyen esetben is “megeshet, hogy nem részletesen tesztelik”, mikor pontosan tudják mi a baja, megint csak nem érzem magam a rosszfiúnak a történetben. Én eddig kivétel nélkül csak dobozból kiszedve hibás cuccot küldtem vissza, a hibát mindig részletesen leírva és feltüntetve. Szerintem ez is az, ami elvárható lenne.
-
Ryan1318
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ez a 14 napos elállás minden félévben így előjön nektek. Formula egyetértek teljesen. Kollégámnak 2 milliós laptopjával ugyan így szórakoztunk mikor fél napot nem használta. Nem küldtük vissza, pedig kellett volna. Neki az a munkaeszköze. Ott is küldje szervizbe, holott 72 órán belül cserélni kéne, hibás terméket. Később mikor mar 3-szorra küldte a gépet vissza féléven belül, akkor mondtam neki tereljük jogi útra a dolgot. Ott se gondolkozott a szerviz meg a bolt hogy ezt nem így kéne intézni.
Félre ne értsetek én se értek egyet azzal aki VBre hoz ki egy tv-t és visszaküldi, de a neppereket se kell félteni. Ameddig vásárolsz addig te vagy a fasza gyerek, de ha valami gondod van akkor meg a hárítás, megén azzal mit csináljak.
-
-
Ubul86
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
én kb 4 éve szívtam meg az Acer gamer laptopommal, első nap, hardverhiba, memtest nyomta ám a pirosokat. Küldtem is az infókat az acershopnak. Először az volt, hogy vigyem szervizbe
Ott úgy gondolom, hogy alapból a csere kellett, hogy legyen, főleg, hogy még mondtam is, hogy mi a gond, és küldtem mailben a felvételeket.
Később belátták, kb 1 hétre rá küldtek csereterméket. Úgy gondolom, ha hibás a termék, akkor kutya kötelességünk szólni ezért, és akkor ott azt mondom, hogy jól jöhet a 14 napos dolog csak ugye ezt senki nem tudja ellenőrizni, hogy ki miért küldi vissza, max ha nem önkéntes bevallásból ered az indoklás, hanem kötelező jelleggel, és az ilyen nem elfogadott, hogy hát csak kipróbáltam és nem tetszik, hanem ha hibás, és produkálható a hiba, akkor mehet vissza akár cserére, akár visszautalva a pénzt. Mert szép lett volna hogy várok egyrészt a szervizre hogy elvigye (vagy én adjam fel ) és akkor még 2-3 hétig még mindig nincs gépem. -
válasz
formula01
üzenetére
Szia.
Pedig jól mondja kolléga. mert akkor megeshet hogy a hiba megmarad, mert nem, biztos hogy részletesen tesztelik. Mellesleg még mindig szerviz, és nem szervíz
Lényeg abban igazad van, hogy ne szórakozzanak, de az hogy te így megszívtad más nem biztos hogy így fog járni.
Ilyen esetekben magasról teszek arra, hogy a gyártó, vagy a viszonteladó ezt hogyan károlja el/oldják meg egymás között, ha vmit megveszek, elvárom, hogy legalább újan rendeltetésszerűen működjön.
Ez pont lehet ezért is amivel nem értesz egyet:
"ha garis problemaja van a vasarlas utan, azt inteze gariban - ne a gepet akarja vissza kuldeni" -
formula01
senior tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Abszolút egyetértek azzal, hogy a 14 nap elállást abúzálni nem korrekt dolog, viszont ezzel abszolút nem értek egyet: "ha garis problemaja van a vasarlas utan, azt inteze gariban - ne a gepet akarja vissza kuldeni"
Ismerve a hazai szervízeket, tisztelet a kevés kivételnek, szerinted ki az, aki egyből miután kiadott több százezer Ft-t, hetekig a garanciális ügyintézéssel szeretni szopni, mert vmi a csomagból kiszedve szar?
Arra sincs garancia, hogy a szervízelés elsőre sikerül: Nekem pl. korábbi DELL gépem mikor bevittem egy billentyűzet cserére, lett belőle végül 1 palmrest csere, 2 db alaplap csere, 1 touchpad csere és 1 billentyű csere. Ez durván több, mint 1 hónapig tartott, azalatt 2* próbálta nekem visszaadni a szervíz a gépet, mindig más hibával. (Ez ha jól emlékszem 2019-ben volt). Aztán pl. pár hete cseréltettem az iPhone-mban garanciában a kijelzőt, szintén második nekifutásra sikerült az újat jól beragasztani. Kinek hiányzik ez, egy drága, új cuccnál? Amikor ennyi pénzt kiad az ember, nem szopást szeretne vásárolni.
Aztán pl. 1 hangfalnál és 2 monitornál is kifogtam 1-1 ilyent az elmúlt ~4 évben. A hangfal egyik fele csak sistergett, az egyik monitoron a kijelző egyik oldalán vastagon volt egy sárga árnyalatú sáv, a másik monitoron meg a monitor kellős közepén 1 fekete pixel (használhattam volna végülis célkeresztnek fps-ekben
). Egy egérnél tavaly szintén, 40e Ft-s egér görgője úgy recsegett egyik irányban, hogy szánalmas volt. De volt nálam 50e Ft-s billentyű is, amire ferdén festették fel a gombot. (Itt mondjuk én csak a hibás keycap cseréjét kértem, de kaptam egy teljesen új billentyűt, emelem kalapom a boltnak.).Ilyen esetekben magasról teszek arra, hogy a gyártó, vagy a viszonteladó ezt hogyan károlja el/oldják meg egymás között, ha vmit megveszek, elvárom, hogy legalább újan rendeltetésszerűen működjön.
Én mondjuk mindig feltüntetem a visszaküldés okát, és szerintem ez az, ami mindig elvárható lenne. Ha vki csak azért rendel meg értékes cuccokat, mert nem képes venni a fáradtságot, hogy megnézzen vmit élőben a legközelebbi akármelyik szaküzletben, azoknak szerintem is le kellene vonni a visszafizetendő összegből azt, amennyit a felbontással a termék vesztett az árából.
Aztán vannak persze kivételek, pl. About You-s ruha rendelés/visszaküldések megint egész más kategória.
-
xhege
veterán
Sziasztok!
A fiamnak keresnék laptopot. Teljesen vakon vagyunk. Én MacBook-ot használok, de ő most kezdett informatikai közép iskolát és ott inkább Windows gépre lesz szüksége. Nyilván játszani is szeretne rajta. A keret olyan 400-450 ezer lenne. Merre induljunk?
Előre is köszi a segítséget.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Mióta ezt ezt szajkózom én is, hogy a 14 napos elállást nem jól használják, hanem kihasználják. Pl volt aki csak ki akarta próbálni az adott terméket, de tudta hogy nem kell neki.
Mikor beírtam egy másik topikba, hogy ezért van ami, jöttek a hurrogók. Persze bontott készüléket nem venne ő sem. -
válasz
FőDudu
üzenetére
+1
én 100.000 HUF-nál húznám meg a határt. A feletti összegű eszköznél legyen már tudatos a kedves vásárló és nézze meg, hogy mire ad ki ennyi pénzt. Már nem a 70-es 80-as években élünk, ahol szájhagyomány útján terjedt, hogy melyik cucc jó és melyik nem.
Van a neten kismillió írott teszt, YT-n meg videós teszt. -
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Tudom, de mások nem tudják. 😅
-
Csupati
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
átlagosan én ajánlottam fel legtöbb esetben ha használt és olyan a termék, akkor max 1 hónap
Ha Te vállalsz érte próba garit az egy dolog, de az sem arra vonatkozik hogyha nem tetszik a szine vagy a formája akkor köteles lennél visszavenni. És mivel vállalsz érte próba garit akkor bitos vagy benne hogy magától tutira nem fog tönkremenni mert vigyáztál rá és tudod is mit adsz el, nagy különbség. -
Ubul86
őstag
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
egyáltalán volt erre hivatkozás magánszemélytől való vásárláskor is anno ?
kicsit abszurdnak érzem, átlagosan én ajánlottam fel legtöbb esetben ha használt és olyan a termék, akkor max 1 hónap
De szerencsére sose volt senkinek semmi baja az elmúlt 15-20 évben -
válasz
FőDudu
üzenetére
Az a nagyon mókás, mikor valaki megvásárol tőled egy használt eszközt és kitalálja pár nap múlva, hogy mégsem tetszik neki és vedd vissza, mert ő szeretne élni a 72 órás jogával
Ilyenkor szoktam arra gondolni, hogy a mai társadalmuk a megillető jogra és nem az elvárható kötelességre épül már... -
FőDudu
veterán
válasz
Csupati
üzenetére
Nem is csodalom.
Koszonjetek a 14 napos elallast probakent hasznaloknak. En siman megszuntetnem. Ha nem tudja mit vasarol, akkor ne vasaroljon. (mondjuk Asus az utobbi idoben pont tolja a 'probald ki 3 honapig es kuldd vissza ha nem tetszik' akciokat, szoval nem csodalkozok, ha a szervizek tele vannak meloval a gepeket bevizsgalando.)
(ha garis problemaja van a vasarlas utan, azt inteze gariban - ne a gepet akarja vissza kuldeni)
-
Volband
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Én is gtx 1050m-mel toltam, de a teljesen játszhatóról azért eltérő fogalmaink vannak. Úgy futott a játék, hogy mindent levettem alacsonyra, a textúrát, látótávolságot és vizet pedig közepesre, hogy azért nézzen ki valahogy. Olyan, hogy 60 fps, számomra csak legenda.
Alapból szép a játék, de ha láttad ultrán, akkor azért te is tudod, hogy mennyi minden maradt az asztalon. Ez akkor nem gond, ha nincs lehetőséged épp újítani, mert akkor tényleg annak örül az ember, hogy elindul. De aki most áll vásárlás előtt, az azért ennél legyen igényesebb - már csak azért is, mert brutál kaki a 3050 ár/érték aránya a 3060/4050-hez képest. (egyébként nálam a cpu miatt vált játszhatatlanná, mert a dlc-ket már nem bírta)A 3050 még az ultrát se éri el az említett 5 éves játéknál, míg 4050/3060-nal bizakodva várhatja az ember a legújabb részt is, ahol sanszos, hogy több beállítást hagyhatsz majd ultrán, mint sem, míg 3050-nel valószínűleg a medium lesz a cél. Most néztem egy tesztet asztali 4050-nel, ami lényegében megegyezik a laptopos variánssal, és mindent ultrára állítva 30 fps-sel ment a Frostpunk 2, Quality DLSS-sel 40-nel, Quality DLSS+FG-vel pedig 60+-szal. Tudom, a dlss és fg integrálásának minősége játékonként eltér.
Amit ki akarok ebből hozni, hogy mire a 3060/4050 (dlss és fg miatt utóbbi előnyben) eléri azt a szintet, hogy medium fölé már alig tudsz beállításokat tekerni, hogy tartani tudd a 60 fps-t, addigra 3050-nel talán el se indul a játék, szóval teljesen más életút előtt áll a 4050 és a 3050. Előbbinél még jópár évig számítani fog a RAM, míg utóbbival már évekkel ezelőtt kompromisszumokat kellett kötni.
Úgy viszont teljesen igazad van, hogy a legnépszerűbb játékok esetében tök8, mert ott a 4050 is előbb bekrepál majd, semhogy a 24 giga RAM kevés legyen.
-
Csupati
őstag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ha a 3050ti egy 1070 teljesítményt hoz kb , akkor a sima 3050 attól gyengébb, nyilván függ ,hogy hány W-os a kártya de nem egy erőgép a 3050ti és ezt a 4gb vramnak köszönheti . És ami még roszabb, hogy megprobálják átverni az embereket a 6gb os 3050ti-al de abban a memórai busz lett lecsípve ezért szinte alig van különbség a 4gb és a 6gb verzió között.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Volband
üzenetére
Az Anno 1800 egy 5 éves játék, toltam én anno Full HD-ban a GTX 960-as laptopomon is.
Nyilván nem ultrán, de közepesen teljesen játszható volt, 16GB RAM mellett. Mennie kell annak a 3050-en is szépen, azért az jóval erősebb mint a 960 volt. Ettől függetlenül azért nem tartom kizártnak, hogy akad olyan játék ami profitálhat a 32GB RAM-ból gyengébb videokártya mellett is.
-
Volband
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ez nem feltétlen igaz, mert városépítgetős, menedzselgetős játékok kihasználhatják simán. A 4050 és 3060 pedig még tudja tartani velük a lépést grafikailag, valószínűleg a jövő évi megjelenésekkel is, de a 3050 már nem.
Pl. egy Anno 1800-nál a 3050 mobile már full hd-ban is csúnyán elvérzik, míg a 3060/4050 jó eséllyel a következő részt is ultrán fogja tudni futtatni,maximum árnyékból meg fullos rtx-ből kell visszavenni. Ehhez képest a a 24 giga már erősen ajánlott az 1800-hoz, ha dlc-kel együtt szeretnél játszani, de aki teheti, az jobban jár a 32-vel.
-
Volband
tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Mondjuk a két kártya között azért van egy ~50%-os teljesítménykülönbség, de lehet 3060-at akartál írni 3050 helyett.
-
Valkűr
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
3050 van benne
-
baro32
aktív tag
válasz
Raymond
üzenetére
Rendben megértettem mindent , néztem is sok game play-t ahol láttam nem dob többet a 32 vs. 64GB RAM de hát most mit csináljak ez van azért írtam le hogy van ilyen is.
Most hogy így feszegettük a témát felmerült bennem még az is hogy az Immortals of Aveum-ot is azért hagytam abba mert ott is elkezdett akadozni a játék és az nem mostanában volt hanem tavaly.
Tehát vannak olyan címek amiket a laptopomnak problémát okoznak máshogy nem tudtam ezt megfogalmazni már bocsánat. -
Raymond
titán
válasz
baro32
üzenetére
Igy ujraolvasva talan tul nyersen fogalmaztam, de nehez lenne finomabban leirni ahogy igy kivulrol kinez a dolog. A lenyeg hogy hiaba irod le 100x hogy nem eleg 32GB a mai jatekoknak, mert ez egyszeruen nem igaz. Az hogy van bug (memory leak) jatekokban ami vagy mndig vagy csak bizonyos konfiguraciokon jon elo az csak az - bug. Meg az MSFS2024-nek se kell, nem az van abban a system requirements tablazatban.
-
Valkűr
addikt
Nekem relative kicsi a laptopom, 24 gb RAM van benne ami nem épp ideális, de mivel a 16 és a 8 egyformák voltak, bent hagytam a kisebbet is, de tervben van még egy a 16-os, feltéve ha van bármi értelme. A VGA ugy is kicsi benne, a RAM itt már nem sokat dob. Ehhez képet én elvagyok az uj God Of Warral, igaz nem high-ra van állitva minden, de simán játszható külső monitorral 2K-ban igy is.

-
cyberkind
félisten
válasz
baro32
üzenetére
A te problémád egy olyan dolog, ami a Respawn bénasága miatt lehet veled, leírtam elsőnek neked, hogy amikor kijött a játék, és mentél a sivatagos pályára de Ray Tracing on-nal, mindig kidobott a játék hardvertől függetlenül, ezt állítólag javították, nem tudom, nem próbáltam azóta, de tény ami tény, hogy a Jedi Survivor nem egy jó portként indult, ami mára jobb lett.
-
baro32
aktív tag
-
válasz
Raymond
üzenetére
Kíváncsi volt más is találkozott-e hasonló problémával. Jó hogy ezt megosztotta velünk. Attól hogy van külföldi topik attól az ittenit nem kell hanyagolni. Jó lett volna ha valaki tök ugyanolyan géppel mint az övé jelentkezett volna. A játék verziók, meg honnan is szerepet játszhat egyes hibáknál.
#108547 baro32:
Alig van mit olvasni, jó ha pörög.
Unalmas alig van téma. -
Raymond
titán
válasz
baro32
üzenetére
Ami nalad van a SWJS-al az egyeni szocproblema a konfigodon. Annak a jateknak 16GB kell csak. Ezt is itt nem tudom hogy olvastad, de idezem a video teljes cimet:
Fix God of War Ragnarök Memory Leak Issue On PC
Eleg egyertelmu, de azert kiemeltem neked a lenyeget.
Egyebkent nem ertem mire megy ki ez az egesz itt. Ha 64GB-ot akarsz a gepedben akkor megveszed, belerakod es hasznalod. Gondolom felnott ember vagy, nem kell se magadnak se masnak bizonygatni hogy szukseg van ra valami hajanal fogva huzott argumentumokkal.
-
baro32
aktív tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Köszönöm a megnyugtató hozzászólást én most evvel csak egy esetet szerettem volna megosztani veletek nem ált szándékomban erről vitatkozni

Amióta bekerült a laptopomba a 64GB RAM azóta a Star Wars Jedi: Survivor -al már megszűnt a problémám ennek nagyon örülök ennyi.
Az is lehet hogy esetekben amit PS5-ről portolnak át PC-re azon játékoknál szokott ez szórványosan előfordulni.
Szerintem meg az én laptopom sem gyenge ahhoz hogy problémákba ütközzek ugye? -
cyberkind
félisten
válasz
baro32
üzenetére
Több, mint 2 milliós laposom van (Asus Scar 18), a cpu-n kívül a legújabb és az egyik legerősebb, semmilyen hasonló gondom nem volt (megint csak), de ha neked megnyugatásul szolgálna a minél több ram, akkor hajrá, a 32 az esetek 99%-ban elég, az, hogy a Micro Flight Sim-nek jó a 64, az annál a játéknál indokolt.
-
baro32
aktív tag
Most olvasom ezt is "God Of War Ragnarök -Out of system memory" [link]
Itt elmondja mutatja hogy a rendszer RAM-ot minimum 1.5x a maximumot meg 3x kell állítani a VIRTUÁLIS RAM-ot akkor lehet nem csak nálam lépett fel hasonló probléma?
Ezt a játékot még nem játszottam de majd ez lesz a következő a STAR WARS Jedi Survivor után.
Nagyon meredek a videóban 16GB RAM-nál mutatja a beállításokat akkor 32GB-nál 50-100GB VIRTUÁLIS RAM-ot kéne beállítani a videó alapján?
Gondoltam elég érdekes és itt hagyom nektek ha még valaki ezt nem látta vagy tudott volna róla. -
Mydgard
tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Hali!
Az az igazság, hogy a teljesítmény és a hőmérséklet tökéletes lett a jelenlegi aktivitásaim mellett, azért nem is jelentkeztem itt.
Ha majd szükséges lesz még több Kraft, nekiállok bűvészkedni, alapvetően minden játék maxon, ultrán fut stb.
A Diablo 4 tapasztalataim szerint kiválóan optimalizált lett, jól fut, meg se kottyan. Munka mellett casualban játszom mostanában, szóval kímélő üzemmód.
-
baro32
aktív tag
válasz
Francia91
üzenetére
Ezt én nem nagyon tudtam amikor vettem itt az aprón valamikor 25ezret fizettem érte kaptam táskát és egy dokkolót is hozzá kimondottan azért vettem meg hogy legyen egy tartalék gépem amit nem kell féltenem mikor a padlásra fel kell mennem állítgatni a WIFI ROUTERT mert csak wifi van és ha nem tudok úgy csatlakozni akkor nem szerettem a drágább gépeket a padlásra vinni

-
Muerte
Topikgazda
válasz
Csupati
üzenetére
Az csak a gyártó által megadott TBW érték amit ha átlép gari idő alatt,akkor nem él rá a garancia,egyébként az SSD állapotához köze nincs.Ha az nulla lesz akkor is mehet még a kb végtelenig is tovább.
Igazából 100 években lehet mérni egy jó SSD élettartamát.
Szóval ne stresszeljél rajta hogy a virtuális memória mennyit írkál
A Samsung SSD 850 Pro bírta a legtovább a c't magazin élettartam tesztjén - PROHARDVER! Adattároló hír -
baro32
aktív tag
válasz
Muerte
üzenetére
Nekem egy tartalék laptopban Dell D830-as ban van egy Samsung 470 Series 256 GB 2.5" SATA2-es SSD-m az volt a legelső ha jól emlékszem 69.999ft-ér vettem

Sajnos azt nem tudom hogy mennyi TB-van rajta mert az még nem írta ki de a HDS szerint ha jól emlékszem 100/97 -es és már LINUX van rajta 1-havont kapcsolom be hogy az akku feltöltse magát.
15,6" 1680x1050 core2 T9300 (2x2,5GHz) 4GB (ddr2 800MHz) NVIDIA Quadro NVS 140M -
Semin
őstag
válasz
baro32
üzenetére
Simán lehet egy SW bug is, mert ha csak egyetlen játéknál fordul elő, akkor az tuti nem HW hiba. Ha hibás a RAM-od akkor azt - szerintem - több játéknál is tapasztalnod kellene.
Lehet, hogy a több RAM csak azért megoldás a problémára, mert a mennyisége okén elrejti az alap szoftveres hibát.
-
baro32
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Igazából az volt a jelenség hogy mikor elindítottam a játékot akkor a RAM-ot feltöltötte 18-19GB-ig persze ebben benne a windows is MSI Afterburner ugye kiírta a V-RAM meg 7-8GB-tól indult és mikor ment a játék ez felment 11GB fölé a RAM pedig 20-22GB-on és 3-5perc futás után össze omlott a játék KIFAGYOTT

Másnap próbáltam VIRTUÁLIS RAM-al na avval 3óra játék időig tök faszán ment utánna ugyanúgy összeomlott a játék és alig tért magához a laptop
Ott is figyeltem mit ír az Aterburner indulásnál felment 18-19GB-ig a RAM és mikor ezen a szinten megált akkor elkezdett csökkenni gondolom akkor írta ki a RAM-ot a VIRTUÁLIS RAM-ba azaz az SSD-re amin 16-tól 32GB ig adtam meg az értékeket és így lement 9GB környékére a RAM használat ami olyan 3óra játék után ismét felment 18-19GB-ra és utána elkezdett beremegni a kép nagyon zavaró volt meg is ijedtem.
Azt nem is értem ez miért jött elő mikor utána mérgemből folytattam a WARHAMMER SPACE MARINE 2-őt mert előtte evvel játszottam és itt is több órákat nyomtam bele nagyon szépen vitte.
Akkor ugye megjött a 64GB-t beleraktam játék indít és itt is 18-19GB-al indult vagy 6óra játék után ment 26GB-fölé a V-RAM itt is 11GB felett és nagyon szépen ment a játék.
Akkor most azt mondod hogy a RAM-ok hibásak lehetnek mégis? mert látni hogy a 32GB-os határt ugye el sem érték. -
baro32
aktív tag
válasz
Semin
üzenetére
Szerintem nem lehetett rossz a RAM mert a HP-nak van Rendszerellenőrzője ami még rendszer betöltés előtt UEFI -ből HP PC Hardware Diagnostics-ot futtattam és alaposan végig ellenőriztem ezeket a fő alkatrészeket vele:
-Ram
-V-Ram
-Alaplap
Minden rendben találtatott ezért is adtam a fejem a RAM bővítésre.
Elhiszem aszt is hogy nálad jól mert mert nézegettem a YOUTUBE-n videókat és láttam is amit több ember felrakott különböző gépeken és a RAM hiány egyiknél sem látszódott pedig láttam sokkal gyengébb gépeket mint az enyém és úgy láttam ment nekik a játék a maguk szintjén.
Ja és csak ennél a játéknál jött ez elő eddig mindennél elég volt a 32gb-t de tényleg. -
baro32
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az biztos

Elég volt mostanáig a 32gb meg bíztam benne hogy még 5-6évig megtartom ezt a laptopot és majd csak a következő váltásnál veszem meg 64gb-al de úgy néz ki ezt meg kellett lépnem és ha most jött egy ilyen játék akkor jövőre való bebiztosítási alapon ezt nem fogom megbánni.
11-hónapja van meg a laptop 900ezer forint volt az ára most vettem bele 75ezer-ért 64GB RAM-ot és ugye megmaradt a 32-ő amit még el is adhatnák ha akarnám akkor visszajönne olyan 30-35ezer még.
Ugyanis nekem az is 5600MHz-es és tele van az apró 4800MHz-el mivel elég sok gépet csak azokkal árulták és mindenki aki teheti cseréli adja el belőle és gondolom veszik az 5600MHz-et bele. -
Semin
őstag
válasz
baro32
üzenetére
Nemrégen játszottam végig 32GB RAM-mal ugyanezt a játékot, és semmilyen problémám nem volt vele.
Ami azt illeti a barátom most nyomja és az ő gépében csak 16GB van. 10 óra környékén van a békás bossal szív
Direk rákérdeztem, semmit nem tapasztalt abból ami írsz.
Nem lehet hogy a RAM volt hibás nálad? -
-
baro32
aktív tag
Megjött a 64GB RAM tegnap este bele is tettem a laptopba minden oké működik.
Ma elindítottam megint a STAR WARS Jedi: Survivor-t ~6órát játszottam vele egyhuzamban és minden rendben volt nagyon szépen futott.
Most lehet egy két embernek nem fog tetszeni az állításom de igenis ha KEVÉS A 32GB RAM néhány játéknál nem fogja azt a VIRTUÁLIS RAM megoldani ennyi most bebizonyosodott.
Utoljára még annyit ha valaki igazán ért ehhez akkor tudja hogy mit írok
-
capulet75
addikt
A kálvária folytatódik.
Hogy a jeóIsten rogyasztaná meg azt is aki kitalálta ezt a foscht.
Nem tudom mióta ilyen, mert kinyitom, megnyomom a bekapcs gombot és már csukom is le ( erre amúgy, hogy nincs még valami megoldás, egy external power gomb ). De most úgy döntöttem, hogy új rendszer lesz, és hát látsuik, hogy mi van. Mia zannyja ez, és mitől lehet, meg minden.
-
kory24
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Úgy csináltam ahogy írtad, akksit előtte lehúztam (+biosba is kikapcsoltam) majd végén vissza (vissza dugni valamiért könnyebb volt.)Meg az árnyékoló lemezt is óvatosan vettem le és vissza.
RAM sikeresen megduplázva.
Garancia meg lehet ugrott :s
Remélem nem lesz rá szükség, hogy kiderüljön, de vsz nem jogos ha emiatt ugrott biztos nem hagyom szó nélkül....
(régi modulokat természetesen megőrzöm ha bármi gond lenne azokkal küldöm vissza mintha nem is történt volna csere)Köszi még1x
-
Csupati
őstag
-
capulet75
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
ASUS TUF 505D. Igazából tényleg csak átmeneti gép, meg most ez ilyen századlagos dolog, úgy is összerakok egy asztalit, vagy veszek valami erős notit, csak túl sok lett a bosszantó probléma. A 1660Ti meglepen jól teljesít, és nem is fűt, ellenben a R3550H az nagyon is. Sajnos az AMD úgy döntött, hogy nem lehet hozzáférni szoftveresen olyan opciókhoz, mint például az alulfeszelés, ami pedig ez esetben nagyon is sokat segítene. De most már, hogy megoldottam a melegedés, a RAM-ok, és az SSD problémáját, egészen használható.
-
-
peet05
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Ööö...a bejegyzés 2021.06.24., ha számít, akkor a helyszín Görögország.
Tényleg szánalmas, régiós szinten is.
Csak azt nem értem, hogy ha globálisan engedélyezve van, akkor lokálisan a gyártó nem pörkölhet oda a szervíznek - esetleg egy-két ügyfél panasz után, gyártónak címezve -, hogy haló, mit "vegzáljátok" itt az ügyfeleket, holmi csak mi cserélhetünkkel? -
válasz
kory24
üzenetére
Biztos kiverném a balhét, ha oda jutna az ügy és itthoni hivatalos szakszerviz miatt nem cserélnek pl. alaplapot, hűtést vagy akármit...ami szakszerű használat mellett menne tönkre!🤔
TMX azért még mindig jobb volt!☝️
Aztán attól is tartottak/tunk sokan! 🤭🙄Nekem TMX-nél volt garanciális javításon egy S20 Ultra és hátlap csere saját költségen volt javítva (user error, az nem garis hiba) és ezután (még ott volt, de hátlap cserét fizettem) kértem gariba teljes kijelző cserét meg akksi cserét is és gond nélkül meg is csinálták!
-
kory24
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
De egyébbként ez is milyen már. Mikor még megvettem, akkor az volt a "szabály" hogy lehet cserélni. Eltelt 1 év és egyszercsak megváltoztatják....
Max úgy lenne ez elfogadhatóbb, ha azt mondanák az xy dátum utántól vett laptopok esetében már nem elfogadható, de ki még előtte vette (annak tudatában hogy elfogadható)Ugyanis erősen benne van választásban ez is, emiatt biztos nem Lenovót választanék.
-
válasz
Semin
üzenetére
Hihetetlen, hogy ebben a qrvaországban jön egy ner-es cég amivel ez a maffiaállam felvásároltatta az eddig jól üzemelő szervizhálózatot, majd önhatalmúlag (ugyanmár mi lehet, hisz a fogyasztóvédelem a zsebünkben) felülírja a gyártó általi garanciális feltételeit, ezzel teljesen ellehetetlenítve a brand által felépített imidzset; mivelhogy eddig nyugodtan mertük ajánlani a Legion-okat, de ezek után olyan aknamező lesz az ügyfélnek, mert merem feltételezni, hogy ilyen hozzáállás után simán kitalálhatnak bármit (fiktív folyadékkár, leejtés táskástúl, pokrócon használás) amivel egyszerűen elutasítják a garanciát, ha már nekik kényelmetlen az alkatrész megrendelése, vagy éppen a gyártónál backorder-es (készelthiányos és vissza kellene venni a gépet)
Úgyegyébként a Lenovo hivatalos fórumán ez van:
Még a régi alkatrészeket sem megtartani!!
Azaz, nyugodtan bővítheted a memóriát, csak ebben az esetben tartsd meg a gyáriakat, nehogy kitalálják a sz@rháziak másfél év múlva, hogy a memória bővítés miatt ment tönkre 18 hónap után... -
Ubul86
őstag
válasz
kory24
üzenetére
"Miért nem csinálják eleve úgy a laptopokat,"
az a baj, hogy te a konstrukciót szidod, miközben a 4ig a problémás , nem a laptop és a kialakítása.
Alapból szabad lenne
amúgy valószínűleg azért nem csinálják már így, ahogy te is gondolod, mert pont az akksit nem tudod lehúzni az alaplapról ilyenkor. -
kory24
őstag
Köszi a segítséget!
SSD-t már tettem bele a szabad slotba, akkor már ott ugrott elvileg a garanciám?
Elég kibacás ez így akkor....
Miért nem csinálják eleve úgy a laptopokat, mint régen volt 1-2nél, hogy nem a teljes hátlapot kellett leszedni ram/ssd bővítéshez hanem csak egy kis lapot ami alatt volt a ram/ssd és azt lehessen otthon is cserélni.
-
Semin
őstag
válasz
kory24
üzenetére
Régebbi posztokban ezt írják a srácok :
Sziasztok! Írtam a 4ig szerviznek.
Kérdés: "ha egy laptop memóriája bővítve lett szakszerűen és a bontás során semmi sérülés nem éri a gépet, akkor érvényes marad a garancia?"
Válasz: "Az otthoni felhasználású Lenovo gépek esetében a gépház a garancia időtartama alatt nem megbontható, így a bővítés nem lehetséges.
Ezen poszt alapján én átgondolnám az otthoni bővítést…
-
válasz
kory24
üzenetére
Szia!
Nem, nem elég! Le kell húzni: élve nem boncolunk! Annak mindig sírás a vége...
A másik, hogy egy árnyékoló fém fedél van a ramokon, ezt majd nagyon körültekintően rakd vissza, mert könnyű csálén berakni és akkor tud bajt csinálni!
Továbbá az akkucsatit óvatosan és párhuzamosan húzd ki és dugd majd vissza mert szeretnek elferdülni bent a lábak.Sok sikert! 👍
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Legion Pro 5 16IRX8 laptopban szeretnék ramokat cserélni.
Utánaolvasva valahol azt olvastam elég, ha BIOS-ban leválasztom az akksit előtte.
De van ahol meg azt olvastam, hogy fizikálisan is le kell húzni a csatlakozóját...Valóban nem elég csak BIOS-ban ha lelövöm?
-
Adi01
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Lenovo-nál AMD procis 240hz-es kijelzővel RTX kártyával rendelkező laptopnál van valami megoldás az Advanced Optimusra
Mert ügye vagy dGPU-ban megy a gép és akkor az NVIDIA vezérlő panelben megjelenik a G-Sync opció vagy pedig hibrid mód de akkor G-sync nincs.
[link] külföldi topicban azt írják ez ilyen. -
capulet75
addikt
válasz
Csupati
üzenetére
Teljesen ki van zárva.
Ezek ilyen filléres cuccok, nagyjából poénból mókolok vele egy kicsit.
Alapjáraton utálom ez a notit. Amikor megvettem, a futár után derült ki, hogy nincs rajta USB-C.
Már itt megromlott a szerelem. Aztán kiderült, hogy a gyárilag 8GB RAM-ot ugyan felbővítették, 16-ra, de két teljesen eltérő modul volt.
Nyilván kicseréltem egy pár Kingson Fury-ra. Aztán kiderült, hogy a gyári M2 egy fos, mert valami energiahatékonysági fityfax miatt random kékhalál, utána meg a BIOS-ban kellett beállítani újra, hogy ne a D-ről próbáljon bootolni. Napi 2-3x.
Ezért kicseréltem egy normális NVMe-re. Aztán állandóan lekapcsol a noti, a 90 fokra belőtt hővédelem miatt, erre szétvagdostam a hátlapot, és sufnibarkácsban ilyeneket csinálok vele, mert külőnben valam hardcore csata kellős közepén lekapcsol a gép.
Szóval érdemi pénzt egy aszali gépre fogok költeni, nem erre az átokverte szrra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). Egy egérnél tavaly szintén, 40e Ft-s egér görgője úgy recsegett egyik irányban, hogy szánalmas volt. De volt nálam 50e Ft-s billentyű is, amire ferdén festették fel a gombot. (Itt mondjuk én csak a hibás keycap cseréjét kértem, de kaptam egy teljesen új billentyűt, emelem kalapom a boltnak.).
Nyilván nem ultrán, de közepesen teljesen játszható volt, 16GB RAM mellett. Mennie kell annak a 3050-en is szépen, azért az jóval erősebb mint a 960 volt.
Unalmas alig van téma.

Hogy a jeóIsten rogyasztaná meg azt is aki kitalálta ezt a foscht.
Nyilván kicseréltem egy pár Kingson Fury-ra. Aztán kiderült, hogy a gyári M2 egy fos, mert valami energiahatékonysági fityfax miatt random kékhalál, utána meg a BIOS-ban kellett beállítani újra, hogy ne a D-ről próbáljon bootolni. Napi 2-3x.
Ezért kicseréltem egy normális NVMe-re. Aztán állandóan lekapcsol a noti, a 90 fokra belőtt hővédelem miatt, erre szétvagdostam a hátlapot, és sufnibarkácsban ilyeneket csinálok vele, mert külőnben valam hardcore csata kellős közepén lekapcsol a gép.