Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
t72killer
üzenetére
A 8 magos Arc a 165H es tarsaiban van ott ahol az aktualis AMD, per pillanat egy szinten vannak. Persze az AMD-s van a Steamdeck-ben es minden masik handheld-ben is (Asus Ally, Legion Go) es volt ideje a meghajtoknak kiforrni. Egy darabig meg tamogatva is lesz mert a most bejelentett/megjelent 8000-es APU-kban is ugyanaz van, nem valtozott a GPU.
-
t72killer
titán
válasz
Raymond
üzenetére
Jogos, "performance core"-ból van csak kettő [link]

#103393: ránézek, csak ezekből használtpiacon sokkal kevesebb van. De jogos, ez lett volna a kérdésem, hogy a kékek mennyire nőttek fel végre az AMD-hez grafikában
? Kevésmagos (1-2) CPU power is kell pár régi játék miatt. -
Csupati
őstag
válasz
Dniel
üzenetére
Szia, én 3060 al játszottam tarkovval úgy megvolt a 60-70 fps.
Illetve a helyedben akkor , és ha nem gond , vagy 200e ért nézel használt 3050ti os laptopot , vagy szintén használt 3060 ast 280ig .
Ennyiért sok a 3050 és gép mégha DDR5 ramos is, nem sok különbséget veszel majd észre a DDR4hez képest. -
Dniel
tag
Sziasztok!
Szeretnék upgradelni egy Lenovo legion-ről (i5-8300H GTX 1050TI 16GB ram)
Nagyjából a 300e ft kategóriában nézelődők és ezt néztem ki: [link]
Kérdésem az lenne, hogy ebben a kategóriában van-e most jobb deal illetve mire érdemes figyelni?
Játék szempontjából mivel van PS5 leszükült az Escape from tarkovra. -
Raymond
titán
válasz
t72killer
üzenetére
"Azt látom, hogy az aktuális intel 15W-os procik továbbra is csak 2/4 CPUmagosak"
En ott 12-t latok (2+8+2). A GPU pedig pontosan hogyan viszonyil a 840m-hez ahhoz teszteket kell vagy keresned vagy csinalnod. Nezd meg mit tud a full 8 magos GPU, azt felezd meg es ugyanazt a tesztet megcsinalod a 840m-es gepeden es meglatod hogyan viszonul egymashoz a ketto.
Szerk: itt van par full-os GPU eredmeny [link]
-
t72killer
titán
Nagyfiam egy GT 840m-es grafikával megtámogatott vékony üzleti laposon játszik (i7-5600u, geforce 840m, 2x8GB RAM), kérdés: a mai felhozatal hasonló TDP-jű cuccai jelentenének érdemi előrelépést, vagy mindenképp emelni kell a fogyasztást/hűtést/vastagságot?
Azt látom, hogy az aktuális intel 15W-os procik továbbra is csak 2/4 CPUmagosak, grafikájuk is csak fele mint pl egy 135H-procinak. Mennyi lehet a való életben a különbség/az új integrált cuccból a belezett változat lehet jobb, mint a 9éves dedikált?
-
kricsar
csendes tag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Igazából engem sem izgat az akkuidő, ahhoz, hogy átvigyem a laptopot a másik szobába, ki kellene húzni belőle az egeret, a tápcsatlakozót, az okosóra töltőt, és a LAN kábelt... inkább fogom az XPS-t
-
Dhampir
félisten
Érdekes grafikus kártya bővítő dokkoló:
GPD G1Az OCuLink a Thunderbolt költséghatékony alternatívája:
What is OCuLink? -
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Igen, olvastam átfutólag. Érdekes.
TB3 vs TB4 között semmi érdekességet nem láttam.Ezt meg értelmezni nem tudom a TB4-nél:
"Up to two 4K monitors"
Azaz 1db TB4 kábellel, valami splitter segítségével 2db 4K-s monitort tud kezelni? Passz. Ilyen extra igény sohase volt. Senki se keresett TB4-es dokkolót. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
HP ZBook G7+ szériánál is összementek a gombok, de mivel nem autóversenyezni akarok rajta, így nem számít.
Egy magára valamit adó irodai dolgozónak van külön billentyűzete és egere - nálunk legalábbis a standard céges belépő szett része a headset mellé -, azt az évi pár napot meg túléli a laptopon.Trackpoint-ot soha nem láttam még senkit használni - tervező mérnököt, informatikust, manager-t -, így meg merném kockáztatni, hogy az általános felhasználók körében kikopott.
Én amúgy ezt a bumszli HP dokkolót nagyon megszerettem. Kényelmesen el lehet rakni valahova, és a fix kábel se olyan vészes, mert elég hosszú és hajlékony lett. Külön öröm a HDMI port, hogy ne kelljen DP átalakítózni.
A G4-hez járó vonalzó designos port replikátornál máig nem tudom mit akartak. Az egyetlen felhasználási mód ott a laptop alá tétele vol, a kábel meg hiába volt kivehető, alig hajlott és rövid is volt. -
válasz
PedroPascal
üzenetére
Ha lehetne választani én is mellette döntenék pont amiatt amit mondtál, csak nincs választásom, úgy van hogy közben nincs és ez így luxus. Mintha neki álltam volna panaszkodni. Semmi ilyesmi.
-
FőDudu
veterán
Nem egy rossz otlet....
-
PedroPascal
őstag
válasz
RM007
üzenetére
Az én laposomban számok alapján mindig magas a CPU hőfok, de mivel mindent gond nélkül visz, sok óra használat közben sincsen gond ezért nem érdekel mennyit ír ki úgy is visszaveszi magát, ha sok neki, de eddig még soha nem trotyogott. iGPU-t, ha használtam YouTube videó 1440p és 99% kihasználtságot írt + üres járaton melegíti a CPU-t. Igen kikapcsolt állapotban is jelez fogyasztást az AIDA de nem értem miért, én is kivágnám szívem szerint belőle az iGPU-t de néha hasznos lehet. Mint a legutóbbi problémámat is ki tudtam így zárni, hogy mi okozta, winfos újra telepítés nélkül. 8K YouTube 4080 30% kihasználtság és a hőfok maradt 50-52°C azért nem mindegy.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Lassan jön a TB5, ott már menni fog a 240 watt. Korábban már linkeltem.
https://mobilarena.hu/tema/gamer_notebookok/hsz_102825-102825.html
Aztán majd elkezdenek elterjedni a TB5-ös dock-ok is, persze arany árban.
-
válasz
PedroPascal
üzenetére
Erre a cpu mellett futó igpu és nélküle kb 10C melegedés történetre én is felkaptam a fejem korábban. Észrevettem ezt a dolgot a Clevonál mások linkjei által. Bánom is hogy nem KF változatot vettem annak idején prociból, de senki nem mondta hogy vigyázzak vele, mert nagyon nem mindegy melyik. Nálam nem használja a proci a grafikus készletét csak melegít. És mintha picivel többet is fogyaszt így a proci hiába nem használom, van letiltva.
-
PedroPascal
őstag
válasz
kricsar
üzenetére
Több alkalommal is próbáltam és a fentebb írt dolog megoldotta a korábbi problémát.
Ha az iGPU megy akkor CPU is melegebb kb 10°C-al Ezt úgy mondom, hogy csendes módban nálam ki van kapcsolva a CPU boost. dGPU-t használva így CPU 60-65°C GPU pedig 46-55°C 0-1600RPM azaz hangtalan módban. iGPU-t használva a CPU kb +10°C és a GPU szinte ugyan olyan °C-on van a háttérben. Az hogy így akkumulátorról mennyivel gyengébb azt nem tudom de nem is érdekel. Tudom mit vettem és nem az üzemidő volt a lista elején.
-
kricsar
csendes tag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Ja, értem. Az Adrenalint én is letöröltem, csak bajt csinált, idegesített, de már nem emlékszem, mi volt vele. Elég volt a driver, amit a win felrakott magának. Aztán maradtam inkább dedikált GPU-val, úgy hibátlan volt, csak az akkuidő, ugye.
-
PedroPascal
őstag
válasz
kricsar
üzenetére
Az Adrenalin frissítés nekem sem telepíti Ultimate módban, de a program fent van és nem foglalkozok vele. Kérdésem az lett volna hogy így ha letörlöm akkor lesz valami probléma ebből? Úgy néz ki sikerült megoldani a problémát. Nvidia driver tiszta telepítés megoldotta.

-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nekem a sima TB3 HP dokkolom van, az tan 100W korul kepes tolteni.
A tapja eleg bumszli, a benne levo venti neha hangosabb a gepemnel.
Mas baja nincs. -
consono
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Köszi neked is meg FőDudunak is! Akkor ezek szerint nem reménytelen a dolog egy kis workarounddal.
-
válasz
Csupati
üzenetére
Nem is lehetséges kb. 200W feletti áramellátás.
Habár, ahogy fentebb írtam, DELL megoldotta a Precision modelljeinél az áramellátást, hogy a dokkolón keresztül, a kábelen keresztül menjen a kakaó, sőt, a másneses végnek köszönhetően akár 1x USB-C vagy 1x TB3 / TB4 portos géphez is alkalmazható, a másik vég addig csak úgy "lóg" a levegőben. Ezt is teszteltem.Nem létezik tudtommal olyan GAMER laptop, amin 2db Thunderbolt port található egyszerre, egymás mellett, pl. mint Precision modelleknél.

De ha már laptop, és Precision (gamerkedni is simán lehet vele), megy itt is a fillérb@szás, és már a trackpointot, illetve a trackpoint melletti gombokat is lespórolják és a ku..a nyilakat is összetömörítették, a billentyűzetet tök összenyomorították!
Úgy néz ki ez mint egy 150.000Ft-os béna IdeaPad, s lehet még az is jobban néz ki, mint amit itt kihoztak. A Power gombot beletették "gombnak", nincsen külön fizikai gombja.
SZÁNALMAS! Kár, hogy volt egy olyan példányom, szégyellem magam
-
Csupati
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igen de a mostani gamer gépek nem mindegyike alkalmas TB/C PD porton való töltéssel játszani, mert az olyan mintha akkurol játszana az ember és ezzel a megoldással meg töltöd az akkut, mondani sem kell gyilkolja mint állat az akku élettartamot.
-
kory24
őstag
válasz
mistake767
üzenetére
Szia!
A kérdésed 2. felére ezt tudom javasolni:
-
válasz
nggabi
üzenetére
"volt a lenovonak valami 200W körüli usb c próbálkozása régebben."
40AN és 40ANY, de általában minden ilyen böhöm dokkolónak speckós töltős vége van .... mondjuk kivéve DELL TB16DC / WD19DC / WD19DCS (double connection), ott 2db Thunderbolt kábel látja el árammal a gépet
-
nggabi
félisten
válasz
Bluesummers
üzenetére
volt a lenovonak valami 200W körüli usb c próbálkozása régebben.
HP se gyenge

az a gond, hogy a g-sync kivezetéshez mindenképp kell egy nem szennyezett usb-c port, így én is 3 madzagot dugdosok.
-táp,
-dokkoló (vagy usb hub) lan egér bill stb,
-usb-c >dp adapter monitornak.lassan vehetnék inkább asztali gépet

-
válasz
consono
üzenetére
"Tényleg, ha már USB-C-s dock: létezik olyan, amire két gépet lehet kötni?
Mert minden perifériából egy van, de két gép van az asztalomon... OK, most is HDMI switchet használok, meg tudom a wireless bill/egér-en váltani melyikhez csatlakozzon, de hátha..."Nincsen, én egy hybrid megoldást választottam.
Egy 2monitoros KVM switch (nem HDMI switch) és egy LENOVO 40AS dokkoló egyvelege.
Nagyon csúnyán nézett ki, de működött.
40AS dokkoló természetesen a laptophoz kellett.
Ha váltanom kellett, akkor elég volt 1 gombot megnyomi, és a két gép között váltott 2db monitorral 240Hz-en, billentyűzettel, egérrel, és még a ráaggatott SSD-t is tudtam a két gép között használni, ha nagyon kellett.Ez a KVM tudta a 240Hz-et is a monitorokhoz, majdnem 100k volt egy ilyen kedveske ...
-
Ubul86
őstag
nah, vámkezelték a csomagom...tudom, off, csak múltkor rm hozta fel
nálam érdekes módon a szállítást nem hogy kétszer, egyszer se számolták fel a nemzetközi csomagra
szóval a vám + 27%-os áfa magára az árura ment. Ez is érdekes, bár én akkor így még jól jártam.azzal mondjuk szintén nem számoltam, hogy még az itthon szállítási költséget is nekem kell fizetni

kíváncsian várom majd április környékén az angliai csomagom

-
vakablak93
őstag
Kis érdekesség,
Straship Tropers Extermination:2 napig szórakozok a driverekkel mert nem megy a game, 50 fps-re beesik, bezuhan a gpu kihasználtság 50% alá, vakarom a fejem hogy mi a fene van.
Én hülye levettem a procit valami miatt
pl1 90 / pl2 45W-ra és elfelejtettem visszatenni...
pl1 130W, pl2 85W alatt olyan cpu limitbe kergeti még 1440p-ben is a 4070 az i9 13900HX-et, hogy ihajjjj
És én még azt hittem overkill játékra ez a proci gyenge közepes gpu mellé
Mondjuk a játék is elég retek módon van optimálva, 10 éve is gagyinak számító grafikája van...
-
Kelvin
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Nyáron ue. a modellt néztem saturn-ban, már akkor is akcióban volt. Megtapogatva iszonyat olcsó műanyag hatását kelti, nyeklett-nyaklott kinyitáskor. /+ elég gagyin néz ki, bár ez szubjektív/
Belsőleg ami nem tetszett a gpu TDP 130W, bár a boost órajele a 115W-é, ugye a max 150W lenne, valamint a forumokon nagyon sokan panaszkodtak rá már akkor. /ránéztem most is és nem rózsás a helyzet/ -
consono
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ilyen HP dockot használok én is ezer éve, fel van szerelve a falra, lefele mennek ki belőle a kábelek, mégis pöpecül tartja a gépet. Sajnos én is láttam, hogy a jelenlegi HP-kon már nincs ez a csatlakozó, a következő céges géphez új dockot is kell kerítenem

Tényleg, ha már USB-C-s dock: létezik olyan, amire két gépet lehet kötni?
Mert minden perifériából egy van, de két gép van az asztalomon... OK, most is HDMI switchet használok, meg tudom a wireless bill/egér-en váltani melyikhez csatlakozzon, de hátha... -
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93
üzenetére
jah, nem figyeltem , köszi az infót
Hát, nem tudom, hogy Gigabyte mennyire jó laptopok terén, de árban korrekt, az biztos. -
-
FőDudu
veterán
Ahogy azt elore megmondtam.
Almas banda termeszetesen megneheziti az uj appok kihozatalat az IOS-re.
[link]
Lehuzas a kobon. Ahogy almaeknal szokas. -
kricsar
csendes tag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Szerintem vissza lehet tenni a régebbit, de nem tudom, hogyan kell. Vannak itt sokan, akik el tudják mondani. Ultimate módban pedig elvileg olyan, mintha nem lenne az Adrenalin. Nekem még a frissítéseit sem telepíti, olyankor egyszerűen nincs.
-
Raymond
titán
Eloszedtem ma este a regi Aero 15X v8-at mert kivancsi voltam mit tud a benne levo Pascal 1070 Max-Q az AI kepgeneralas temaban. Erdekes eredmenyek lettek
Mivel csak 8GB VRAM van rajta igy a Fooocus [link] nevu programot hasznaltam mert ez ertelmesen kezeli a kevesebb mint 12GB-at rendelkezo kartyakat is. A standard SDXL 1024x1024 felbontason generaltattam vele 4 kepet a "Speed" beallitassal (ami itt 30 steps egy kepnel) ez lett az eredmeny:
Card VRAM Speed 1pic Total
--------------------------------------
GTX1070MQ 8GB 4.12s/it 2:04 551s
RTX2080 8GB 1.83it/s 0:20 92s
RTX4090 24GB 6.76it/s 0:06 30sFontos reszlet hogy a Pascal-nal sec/it van es nem it/sec
Az 1pic az jelenti ennyi masodperc alatt generalt es mentett el 1 kepet, a puszta generalas picit gyorsabb volt (ezt ki lehet szamolni egy Speed 30-al valo beszorzasaval.Azert valamit fejlodtek a GPU-k az evek alatt compute-ban
Meg az asztali sima 2080-as is hamarabb keszul el 4 keppel mint a mobil 1070 egy darabbal.Ha mar ment akkor kiprobaltam a CP2077 legujabb verziojat is, mar nem emlekszek hogy ment pontosan azokkal a beallitasokkal amik ott vannak, de azt hiszem ugyanugy mint most. 1080p-ben 45FPS-t hoz, de erdekes hogy az alacsony felbontas ellenere szerintem a kis 15" kijelzon siman hasznalhato az FSR2 Quality felskalazas es ugy felmegy 60FPS-re. Lejjebb nem erdemes menni vele nagyon mert a Balanced csak 64FPS a Performance pedig 69FPS-t hozott. Ott pedig mar azert eszrevehetoen romlik a kepminoseg.
Az XeSS-t is kiprobaltam de az valahogy nem csinal semmit. A Quality beallitassal ugyanaz vagy alacsonyabb volt az FPS mint nativban igy azt hagytam.
-
válasz
Gergello
üzenetére
"Nekem ezek az igazi dokkolók, amibe beleül a gép."
Eredetileg ez is volt az alap koncepció, ezért hívták anno őket "dock"-nak, mert dokkolni lehetett a gépet, azaz beleültetni.
De dock néven vannak PS kontroller töltők / telefontartó/töltő kombók, HDD / SSD dock-ok, amiket felülről kell belecsücsültetni, ezeket is valamilyen dock-nak hívják.Na ez már nem létezik kb. 2024-től. Egyetlen olyan gépmárka sincs, amibe bele lehetne ültetni a gépet.

Én ezt sajnálom, a másik oldalról meg, ha akár van 2m hosszú USB-C GEN2 / TB3 / TB4 kábel, akár a kábeleket totál el is lehet tüntetni, és valami ilyesmi lesz.Ami még furcsa, hogy senki sem célozta meg a gamer gépekhez való dokkolók gyártását. Meghajtani árammal úgyis lehetetlen 1db, de még 2db kábellel is. Átalában 200W feletti kakaó kell egy korrektebb gamer gépnek.
-
Kelvin
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
Én egy kis Dell HD22Q-t használok, imádom. A külön táp nem zavar, a kábel és táp is rejtve van szépen, mintha nem is lenne.
-
-
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nekem ezek az igazi dokkolók, amibe beleül a gép.
-
PedroPascal
őstag
válasz
kricsar
üzenetére
Igazad lett, köszönöm!
Csak nálam fordított a helyzet. Én Ultimate módban használom azaz csakis a dedikált 4080-at. Most kipróbáltam Standard módban vagyis alapból a Ryzen 7945HX integrált Radeon 610M-et használja és így nincs ez a hiba. Tehát a legutóbbi Nvidia frissítésben lehet a hiba mert eddig ilyen gondom nem volt. Vissza tudom tenni az egyel régebbit, ha igen hogyan? Vagy hogyan lehet ezt elhárítani? Ha csak Ultimate módban használom akkor érdemes lenne törölni az AMD Adrenalin-t? -
válasz
Csupati
üzenetére
Ezeket "mechanikai" dokkolóknak hívják.
HP esetében: 2013 UltraSlim (jó sokáig használták... kb. 2020-2021-ig)

DELL esetében: PR09X

Lenovo esetében pl: 40AG (basic) / 40AH (pro) / 40AJ (ultra)

Ez a legújabb laptop. Alján csak SSD-hez férhető hozzá (ez is valami), de a mechanikai dokkolók világának vége.
-
-
mistake767
csendes tag
válasz
Csupati
üzenetére
Jelenleg egy régi Aten KVM switchet használok oly módon, hogy 1 (!) db monitor van rákötve VGA csatolón+ egér-billentyű 2 usb portján,
a másik oldalon pedig a HP laptop szintén VGA+2 usb,
a Legion pedig VGA-HDMI átalakító +2 usb - ez bele egy TypeC hub és az a laptopba.a második monitor pedig DP kábellel a HP-hoz, de az csak ahhoz.
Én olyan megoldást keresek, ami mindkét monitort (+usb) lekezeli (és az se lenne hátrány, ha nem kéne a jelet vga szintre butítani).
-
Csupati
őstag
válasz
mistake767
üzenetére
Igen saina ez a C-DP kábellel megszűnik, a másik gépből ugyanide a közösítőbe másik DP, a másik monitorba meg a vga a HP rol és a HDMI a a legionrol. Sajna egy HDMI port a laptopon egy monitort tud kezelni.
Akkor Type C dokkoló, és vagy hdmi vagy DP kábel. -
mistake767
csendes tag
-
Csupati
őstag
válasz
mistake767
üzenetére
[link] DP közösítő , második kijelző hdmi és vga megoldásod marad.
-
Csupati
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az a jó amikor az alján van gyári dokkoló csati, na az mindent is tud. Volt kis Toshiba portege 13.3 2. Gen i5 el, a gyári dokkoloval jó volt, csak rá csaptam felülről otthon és kész.
Nem tudom a mostani dell Precision és HP zbook elitbook szériának van e még dedikált dokkoló csatija. Azt tudom hogy a HP most már TB3 gyári dokkolót használ. -
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Van 2 monitorom (HP P24 G4) ezeken van VGA, HDMI és DP csatoló.
Van egy Lenovo Legion laptopom - erre HDMI és Type-C portokon keresztül lehet monitort rákötni, valamint van egy HP Probook 650 G2 laptopom dokkolóban, amin van VGA és DP csatoló.
Van olyan KVM switch, amire mindkét laptopot és mindkét monitort rá tudom kötni lehetőleg minél kevesebb átalakítóval?Másik kérdésem, hogy még régebben láttam itt, valaki linkelt egy olyan kis cuccot, amit rá lehet ragasztani a laptop aljára és a kis kihajtható lábaival megemelni a laptop hátulját, hogy több levegőt kapjon - lábakat becsukva pedig mehet a táskába.
(igen tudom, a "kupakos" trükköt, most is úgy van megemelve, csak szeretnék valami profibb megoldást, ami elegánsabb az irodában
)Ha valaki tudna adni 1-2 linket, ahol ezeket meg tudom rendelni, azt nagyon megköszönöm.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Nem erre a válaszra vártam. Szóval ott vannak az igen csak régi driverek, az is lehet nem a legújabbak és stabilan megy vele a laptop. Igen azért mert ennek nincs annyi nyűgje mivel asztali státuszban üzemel. Nem úgy értem hogy kiraktam abba, úgy értem hogy nem függ annyira a gyártói driverektől, letiltásoktól, nem finnyás, jó neki a Win update is ha nincs más. Ez a régi világ. Ugyanez a helyzet az MSI GT70-el is, pont ugyanilyen stabil. Mással nincs tapasztalatom.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Gyönyörű kis duci. Nőben nem szeretem, laptopban igen.
-
válasz
formula01
üzenetére
Mondtam korábban neki, kimehetett egy kondi és ennek következtében terhelésnél nem bírja a strapát. Nekem a mester nagyon régen még cserélt is erősebbre a cpu-nál, mert volt olyan, odaillő jobb a stabilitás miatt, mivel a vga kártyámmal együtt nagyon zabálta az áramot. Persze ez nem minden esetben segít, mivel a bios ec-ben is meg vannak írva a határok meddig enged.
-
Pedig nekem szépen be volt lőve az MSI mellé a Lenovo noti külsőnek.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Gigabyte-nal is tudnak erdekes dolgok elofordulni.
Annal is volt regebben az RGB vezerlo miatti fagyas, csak akkor javult meg a dolog amikor annak a vezerlo szoftveret leszedtek...
Ertem en, hogy fajlagsan a Gigabyte adja a legolcsobban a dedikalt GPU-t, de attol meg sajnos egy barebone gep es a barebone mivoltabol adodoan nem feltetlenul annyira megbizhato ahogy azt elvarjak tole. Talan tul sokat var el a tulajdonosa es egy kmoolyabb geppel boldog lenne.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Na jo, de ez nem notebook, hanem egy felforditott media center

Meg a jardalapoknal is vastagabb. Netan 3,5" meghajto is van benne?
-
válasz
Ukraan
üzenetére
"A bő egy hetes Gigabyte gamer notim már kétszer is kékhalálozott"
Na most itt meg fog lepődni mindenki, hogy ilyet írok, de ha nálam kékhalálozna, én nem szórakoznék vele, vissza a gyártónak, amíg lehet. S**rt ne adjon el nekem!
Lehet más az oka, és ha igen, és kifut az időből, akkor már csak garanciáztatni lehet, amit Gigabyte-nál nem tudom hogy és miként megy. Lehet rövid időn belül megcsinálják, de lehet 1-2 hónapra ott tartják.Én amellett vagyok, hogy küldd vissza
Ez így nem oké, új gépnél!
-
válasz
Csupati
üzenetére
Pont így kezdődött el a dokkoló bizniszem, mivel egyre kevesebb portok voltak a laptopokon, és 10-15 éve még tele voltak portokkal, ahogy írod, aztán kb. 5-6 éve a full vékony lett a divat, néha csak 3db USB A/C porttal, főleg üzleti gépeken, oda kezdtem el venni tesztekre dokkolókat, aztán rájöttem milyen jó.
Csak jött a hideg pofon, amikor a noname sz@rokon még az USB-C GEN2-őt is kispórolják a mai napig (mennyi lehet ez? 1, max 2USD plusz költség?), csak USB-C GEN1-et tesznek bele (azaz max külső HDD/SSD/telefon /pendrive csatlakozására jó, másra nyasgen...), ami nem jó PD-re (65W), azaz nem lehet dokkolón keresztül sem áramot közvetíteti laptop felé, de még képernyőt megjeleníteni se.
S ott néz pistike, hogy akkor most visszaküldje-e 14napon belül
(Igen! Hulljon a hulladék gépek sora!
) -
Ukraan
aktív tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Csatlakozom Blusummers-hez.
Nekem egy időben a Legion 7-em produkált hasonló tüneteket.
Próbáltam én is mindent, a végén Memtest-el derült ki, hogy RAM hiba áll a dolog hátterében...
-
Csupati
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Akkor még más világ volt, teli voltak porttal a gépek, csomó funkciót tudott amit szép lassan kivezettek. Akkor nem számított milyen vastag és nehéz a laptop.
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Memóriatesztet futtass.
https://www.memtest86.com/Nagyon sokáig el lehet vele szórakozni, akár órákig is tud futni, ha mindenre kiterjedő tesztet kérünk. Egyszer gondoltam nekiállok, mivel volt 100+ db memóriám tesztre, végül feladtam, mert nagyon hosszú ideig végzett volna velük.
A random restart pont ennél jön elő. Amikor nonstop terhelted, akkor "csak" egyféle folymatot csinált, mást nem, de aztán amikor random dolgokat csinálsz, pont akkor fagy be.
Ha ki tudod nyitni, és ha 2db RAM modul van benne, egyiket vedd ki, másikat hagyd benne. -
Csupati
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Hiába töröltem le az aw egér után a Control Centert, valami szarja fent maradt és kellett egy teljes Windows reinstall, gondolom az Asus vacka is csak hagy valamit, amúgy az nv drivere szarakszik ilyenkor, nem feltétlenül vírus, először egy normál reinstallt kéne csinálnia aztán meglátjuk.
-
válasz
FőDudu
üzenetére
"En eleg regen benne vagyok az informatikaban, de MAC gepeken kivul meg nem lattam meg olyat ami masodlagos kijelzokent mukodott volna egy masik laptopnak."
Másodlagos kijelző volt Alienware M17X-nél.
Volt egy HDMI input, és egy HDMI output. Személyesen teszteltem. Jó cucc volt.https://notebooks.com/2011/11/07/alienware-m17x-review/
"The Alienware M17x has a great looking 17.3″ display with a full 1080P resolution. This means you’ll have a full HD gaming experience no matter where you are. You can also use the HDMI-in to turn this display into your connection for a console or for another computer if you need a second display."

-
formula01
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Ha nem babráltál vele, hűtés miatt nem kellene egy gépnek kékhalált kapni, csak simán throttlingolni. Nem tudom, hogy mi, de szerintem szinte biztos, hogy nem a hűtés lesz a gond.
-
FőDudu
veterán
válasz
Csupati
üzenetére
Es akkor meg nem beszeltunk a lehetseges rootkitrol ami ugye konkretan akar az UEFI particiobol is indulhat az oprendszertol tok fuggetlenul...
Szoval az SSD-nek full WIPE, aztan lehet friss telepiteseel probalkozni egy megbizhato mediarol.
Megbizhato azt jelenti, hogy nem az adott gepen Media Creation tool segitsegevel keszitett pendrive. Mert arra konkretan rakerulhet az eppen futo kartevo is.
Masik gepen, media creation tool (nem NTllite es egyeb progival, csakis a microsoft sajat cuccaval), abbol is eloszor ISO-t csinalni (direkt nem pendrive), majd az ISO kiirasa RUFUS progival az elozoleg formazott pendrive-ra.
Na arrol bootolva, a telepites soran a teljes SSD meghajtorol az osszes particiot torolve, na az talan mar kartevo mentes. (en meg a pendrive-on is nyomatnek egy virus keresest, mert az nem arthat).
-
Jah, semmo, nem érdekes.
Közben máshol is elkezdett fagyni a gép, szóval nem a jaték volt. Egyszer kékhalálozott egy bő félóra szimulatoros játék után. Aztán csak fagyott. Most meg már a PUBG alatt fosta össze magát. Egyszer csak kőre, egyszer a videókártya driver írta ki hogy kiszáll a buliból. Próbáltam reinstallt de ugyanez. Ráadásul semmi warez sem. Viszont az egyik program amikor mondom akkor leszedek mindent a particionálás nem futott le, annyit írt zárolt memória. De az nyilván a programé, bár hibanak írta. Érdekes mert memtest win alatt semmit sem hozott. Majd ma visszaviszem szerintem aztán meglatjuk mi lehyen. Valszeg csak a hűtés miatt lehet. De előtte meg egész este ment. Sima videózásnál semmi baj, csak ha hajtom. Lehet videókartya ram még. Na passz. Írok, ha tudok valami konkrétat.
-
Csupati
őstag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Egy friss winfost próbálj felrakni , nem vagyok biztos benne,hogy nem e a letörölt programok hagytak valamit a registryben.
-
kricsar
csendes tag
válasz
PedroPascal
üzenetére
Nekem ilyet a Legion5 Pro csinált, rendszeresen, de csak hibrid módban (R5600H). Miután dedikált kártyára váltottam, soha többé nem jött elő (Win11).
-
válasz
PedroPascal
üzenetére
A lemez közben fullban dolgozik? Kezd el leszedegetni a felrakott frissítéseket már ha ez lehetséges, mert nálam mintha nem lenne ilyen opció ha akarnám.
-
PedroPascal
őstag
Urak segítséget kérnék. Ha nyitott kijelzővel hagyom a gépet akkor utána kb 10 perc tétlenség után nem lehet vele semmit csinálni, nincs kép csak a kikapcsoló gomb hosszas nyomása segít újra indítani. Akkumulátoros módban 3 perc a kijelző kikapcsolása, tápról 5 perc. Ha lehajtott kijelzővel hagyom így a gépet akkor ilyet nem csinál. Minden ki van kapcsolva, ami az energiagazdálkodást érinti, nincs hibernálás, alvás stb. Ezt kb 1 hete vettem észre eddig szerintem ilyet nem csinált. Arra gyanakszom, hogy valami rendszer frissítés lehet a hiba oka. Korábban ugye töröltem minden Asus programot armory crate-el az élen és csakis G-Helper-t használom. Windows 11 van a gépen minden frissítés fent van.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Bocsi, úgy értettem amit írtál. Ezek szerint félre. (attól még tehetsz alá kupakot, a nagy Zephyrus gépem alá is teszek, pedig az még szét is nyílik)
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Tegyél kupakot a zsanérnál lévő lábak alá, így megemeled annyira, hogy a kijelző széle nem fog leérni. Így használom a Zenbook-ot.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én csak ugyanazt a kommunikációs formulát alkalmaztam, amit te, csak a veled ellentétes nézőpontból.
-
Én részemről annyi, hogy mielőtt a gépet megvettem. Utánanéztem, sok sok videót megnéztem.
Igazából többet szidták mint nem, de meg tudtam különböztetni a dolgokat.Aztán megvettem, mert mérlegeltem sok dolgot. Nevetni fogtok.
Nekem marhára nem jön be az a megoldás, hogy a kijelző megemeli a gépet, egyszerűen nem tetszik, pedig biztos hogy kényelmesebb. De már ezt megszoktam.
Másrészt az volt több videóban hogy gyenge a gép felépítése, nyomkodta a billentyűzetet, hogy majd egy centit benyomódik az egész.Akkor kezdjük. Én is mondom azért is megnyomkodom, és nem tudom mit csinálnak, hogy annyira benyomták a videóban, mert szerintem akkor már rég törne vagy valami.
Rinyálnak sokan hogy hangos a gép... Hát baszki egy gamer noti milyen legyen? Főleg ha hajtva van?
Másrészt meg itt írom ezeket a sorokat és performance módban van a gép, most éppen nagyon halkan megy a CPU hűtőventi a jobboldalon. A GPU é nem megy, mert nincs dolga. Ha berakom Power Savingbe, akkor meg a GPU totál ki is kapcsol. És volt hogy egész éjszaka ment a NASA Live Youtube és közbe ment a letöltés, egyszer be se kapcsolt a venti, pedig töltőről ment.
Az egyik videóban lemérték, hogy Youtube videóval egy óra alatt lemerült. Gőzőm sincs az hogy jött össze. Nekem majd 4 et is elmegy. A kijelző fényerejében kellemeset csalódtam, mert jobb mint az előző MSI é pedig az sem volt rossz. Na tessék performance és most kapcsolt ki a venti teljesen. Ergo néma a gép.A képernyőt amúgy jórészt egy kézzel is fel lehet nyitni, nem kell mindíg támasztani azt vettem észre.
A billentyűzete kényelmes. A NUM lock részt nagyon nem igénylem, esetleg néha jelszavaknál ilyesmi használom, annyira nem.
Jó a beépített hangszórók tényleg a büntetés kategória. De tudjátok mit. Írok egy jó cikket a gépről

Én küldtem vissza 3 napon belül ASUS TUF gépet, mert mondjuk az eléggé hibás volt. Nem is javították visszaadták az árát, pedig az Auchanból elküldték a szervízbe és a jóember hívott, hogy ad 1 három napon belül nem is kellett volna hogy szivassanak, másrészt döglött volt a dedikált GPU... Van ilyen.
Ennél a gépnél belefutottam ebbe a kék halál dologba. Hát leszedtem a játékot most semmi, nyugodtan megy minden.
ja igen és azért van laptopom, mert azt szeretem. Nincs kábelrengeteg. Ha úgy van a dolgozószobából viszem a nappaliba és ott gépezek, vagy rádugom a TVt és azon megy a film. Meg aztán szinte minden nap hurcolom, sokszor melóhelyen ott van az íróasztalon és csak megy, néha ránézek írtak e nekem, mert jobb ezen válaszolni mint telefonon, vagy megy a letöltés, vagy megy online videó még ha nem is nézem. Nem érdekel. Ott van velem azt annyi. Meg párommal sokat utazok és mindíg visszük. Van amikor a szálláson nekiállok gamelni éjszaka.

Amúgy van egy 5 éves tejfölösdoboz Lenovo Ideapadunk. Még akkor vettem 65 ért és 4 helyett kapott 8GB ramot meg a HDD helyett SSDt. Azóta párom használja, online rendelgetéshez meg a számlákat rendszerezni ilyesmire untig elég. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy illik tudni helyén kezelni a dolgokat.
-
válasz
nggabi
üzenetére
Bocsi, nem vagyok képben garanciáztatással Magyarországon. Ami laptop behalt valaha, vagy volt pixelhiba (volt ilyen sajnos), az megy vissza disztribútorhoz. Nincsen dispute, meg vizsgálgatás, ott tényleg megy a vevőnek a full rendelkezésre állás és megpróbálnak vagy megjavítani, vagy másik hasonló / esetleg jobb gépet adni. Erre is volt példa, amikor a Legion RTX 2060-osokban sorra voltak pixelhibák, és utána RTX 3060-osat kapott mindenki, ugyanolyan áron.
Na ezt egyetlen bolt se fogja megcsinálni. Nem is láttam ilyet életemben, rajtuk kívül. -
nggabi
félisten
válasz
Bluesummers
üzenetére
tmx már lefalcolt, most 4ig humansoft van, már ha legionokról van szó. nem olvastam vissza

-
válasz
formula01
üzenetére
"Amit leírsz nagyon jól hangzik, csak sajnos a valóság nem így működik."
Tudom. Ez van. Én nem voltam 100%-osan visszaküldés ellen, vissza kell olvasni.
Ebből indult ki:
https://prohardver.hu/tema/gamer_notebookok/hsz_102933-102934.htmlArról szólt az egész, hogy "hát ez mégsem elég ... akkor visszaküldöm"
Ezért is mondtam, hadd menjen a visszaküldés. Elnézést, hogy megpróbáltam akárkit is lebeszélni róla! Ha nagyon rossz a laptop, akkor ez van ... de ... én sohase tudtam belenyúlni rossz laptopba. Ha nincsen pénz jóra, nem kell álmodozni. Vagy el kell menni gyorsabban kapálni a földre, hogy minőségi cuccot vegyen.
1. Nem kellett volna legalja gépet bevinni cégbe.
2. Nem kell hülyéket felvenni, lehet menni kapálni menni, nem eladónak.
3. Ha egy szakembert megkérdez, és csalódás lesz, akkor a szakemernek el kell mennie mégiscsak kapálni, vagy ha itt nem jó a dolog, visszaküldeni a kifogásalandó terméket.
4. Én sem vagyok autószakértő, de ha valami kellett, mégiscsak tudtam regisztálni, keresni, és keresgélni. Aki lusta, az lusta is marad.De mondom ... ki kell használni minden jogi cuccot, amíg lehet. Ha valami rossz, trottyol, akkor tényleg vissza kell küldeni. Szopjon az eladó is, amiért sz@rt akarta eladni! Ezt igenis támogatom!
Csak az alacsony árból ne feltételezzük azt, hogy valami jót kapunk.
További szép estét Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, rácuppanok akkor a vörösökre, mit találni. Úgy néz ki, bármelyik oldalt is nézem, emelni kell majd a lécet áramigényben is.
? Kevésmagos (1-2) CPU power is kell pár régi játék miatt.
Ha az iGPU megy akkor CPU is melegebb kb 10°C-al Ezt úgy mondom, hogy csendes módban nálam ki van kapcsolva a CPU boost. dGPU-t használva így CPU 60-65°C GPU pedig 46-55°C 0-1600RPM azaz hangtalan módban. iGPU-t használva a CPU kb +10°C és a GPU szinte ugyan olyan °C-on van a háttérben. Az hogy így akkumulátorról mennyivel gyengébb azt nem tudom de nem is érdekel. Tudom mit vettem és nem az üzemidő volt a lista elején. 

)
Muerte