Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a OnePlus 13T
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
IMGM6
tag
A cég az cseh, de gyártónak nem nevezném. Ahogy szinte az összes többi (a néhány nagy név kivételével: Sthil, ...stb) kínai "lego" termékeket árul. A legón itt az kell érteni, hogy van a kínaiaknak egy szép nagy katalógusuk, amiben benne vannak a kerti gépek fő részegységei különböző ár/minőségi verziókban, ezekből lehet összeállítani a gépeket, és már csak saját színeket és feliratokat kell hozzá adni. Egyébként sok régi, hasonló európai cég, tulajdonképpen már kínai tulajdonban van (lásd Volvo).
-
-
-
-
-
A nem egy kategória okés, csak akkor azt nem tudom, hogy mire való egy LC140-es....? Mert hogy én a 10x kilómmal erősen megszenvedtem vele kb. 300nm-nél kevesebb területen. De amúgy a terület nagysága ebből a szempontból teljesen mindegy, mert olyan volt, mintha az AL-KO-nál legalább 3x akkora súlyú gépet mozgatnék. Oké, az AL-KO önjárós, de ha tolni/húzni kell, akkor is sokkal könnyebb, mint az LC. Szóval nem értem, miért volt ennyire nehéz az LC_vel vágni.
-
-
Nippon
őstag
Köszönöm szépen!
A Husqvarna gépeket megnézem.
Néztem az akkus fémházas Makitákat is csak nem vagyok biztos benne, hogy elég erősek. A nagyobb telken van, hogy 20-30centis füvet nyírok le a Kawasakival, tartok tőle, hogy ezt nem bírják az akkusok. Mivel nem ott lakok ezért jó lenne ha egy körben tudnék végezni és nem kellene tölteni vagy 2 szett akku.
Hajlandó lennék gyakrabban nyírni, ha 10-15cm füvet le tudok tolni ekkora területen egy pakkal.
Ha pedig a Stihl vagy Husqvarna de akár más gyártót érdemes megfontolni a Makitával szemben, akkor az sem gond, mert akkus kerti gépeim még nincsenek. -
Itt minden van, olyan mint egy akdálypálya.
Tuja, málna, néha paradicsom, tulipán random, fák, szőlő karó beton aljjal+a szőlők, tégla, farakás, tuskók. 40cm-nél szélesebb nem is fér el pár helyen.
Benzinest én nem szeretnék. Apósnak van, vágtam vele, az is lefullad ha ilyen nagy a fű, mint nálunk. Az tény, hogy nem kell a madzagra figyelni legalább.
Büdös, hangos, külön kanna, olaj, gyertya, fáradt olaj. -
Ok, köszi! Ez régi több, mint 15 éves... régen tényleg minden jobb volt.
Igen, a garancia idő.
AL-KO Comfort 40e az 70e kb.
AL-KO CLASSIC 3.82 SE a Praktikerben 44e, szíjas. majdnem fele ár. Tud annyival többet a Comfort 40e, hogy megérje inkább a drágábbat venni? Vagy tényleg tök mindegy.Ezt a legolcsóbb MTD Smart 38E-t 30e-ért nem merem megvenni
ultragagyinak néz ki, youtube-on találtam róla videót. Ráadásul szíjas, pedig elsőre direkt hajtásúnak tűnt.
Egy 38cm-es Agrimotort láttam helyi boltban 45e-ért még, de gyalog nem akartam elcipelni. Lehet az lesz. Most azokkal is mi lett, hogy szinte sehol nincs? Itt a szezon és elkapkodták vagy döglődik a gyártó?
Lidl-ös aksist akkor jól saccoltam, hogy kb. 450W-os? Az nálam bele se bírna harapni a 30-40cm-es fűbe. Azt is kihúztam a jelöltek közül.Nem gondoltam, hogy egy fűnyíró vétel is olyan macerás már, mint egy monitor, proci csere. Szép új világ, éljen a fogyasztói társadalom! Rátaláltam YT-on H.Miklós fűnyíró szerelős videóira... a tervezett elavulás csimborasszói ezek a sz@rok.
-
cd930
senior tag
Köszönöm, megnyugodtam, akkor az én 150 m2 alá soványodott területemre bármelyik jó.
Próbaképp vettem csütörtökön a Lidlből egy 30ezres akksis gépet, egy 4Ah-s akksi bőven elég volt, még maradt is belőle.
A tavaly nyugdíjazott tizenéves ékszíjas Parkside (vagy Florabest, Lidl-es készülék volt) vezetékes után törékeny kis szerkentyűnek tűnik, de marha kényelmes, hogy nem kell vezetékrángatással babrálni.
Fűnyírás után gondosan kitakarítottam, na az elég macera volt.A kés mindenféle értelmetlenül apró üregbe jól beveri a füvet, eltartott egy darabig kikaparászni..
Május végén kapok egy használt AL-KO Comfort 40E-t, utána majd döntök, melyik marad a háznál.
-
Plusz még annyit, hogy kerülni vele a fél méteres "elvadult dzsindzsát". Az elektromos gép nem erre való, mert aztán csodálkozunk ha szétolvad a műanyag ház.
Szóval részemről még annyit hozzá, hogy teljesítményben lehetőleg legyen túlméretezve, és ha nagyobb a terület, akkor félidőben inkább pihentessük kicsit, vagy figyeljünk oda, hogy inkább a korai órákban nyírjuk a füvet, amikor hűvösebb az idő. Persze nem vizesen, harmatosan! Ezeknek a rákfenéje, hogy az elektromosság miatt minden műanyag benne, viszont az meg nem bírja a melegedést.
-
flash-
veterán
szia! benzinest tényleg nem szeretnék.
tehát csak elektromos vagy akksis.
önjárás nem kell.emelkedő lejtő sincs.
(különben 7-8 éve másutt már használok egy makita elektromost,és még semmi baja, alkalmanként 1-1ó20p nyirásra havi 2x, de az nem saját(intézményben van,és imádom.benzines után megváltás)nem tudom én esetemben milyen gép kell, 100-150 ezret kiadok ha kell
-
dik
őstag
Mi fogjuk itthon megpreparálni ha baj lesz vele itthon lesz a ravatalozó.
Esztergás haver ki tudja egyengetni ha üt a főtengely. De majd elválik ha ide kerül a masina ha elhozza ha nem akkor meg viszi ahova akarja...
Futok még egy kört alkatrész tudnak-e szerezni hozzá(levegőszűrő, kasza stb.)... Yamaha drága még nem volt itt így remélem megleshessük közelebbről is. Hangja és teljesítménye atom az biztos...
Helicoil menetjavító nem jó a főtengelybe? Sokhelyen próbáltuk már az acél spirálos javítást. Működik. -
dik
őstag
Na igen és majdnem rá is raboltam egyre csak közbe jött ez az alkatész téma és ott elakadt a projekt... jóformán errefele sehol nem találok semmit hozzájuk... Biztosan atom fasza motor lehet csak ha nincs semmi akkor kb. annyi... Nem tudom miért nem terjedt el...
Havernak lenne itt egy yamaha szokásos szervíz kellene rá ő csak annyit ért a géphez hol kell berántani meg benzint hol lehet bele önteni benzinz azt annyi. Olajcsere és szokásos dolgokon kívül fogott vele egy beásott gumit és eltört a kasza még nem jutottam oda ránézzek, de lehet főtengely is kapott akkor pedig ravatalozás lesz... Nem is tudom hozzá merjünk-e kezdeni így hogy kb. semmi nincs... -
AXisBOLD
addikt
40-43 centisekkel sinán ment kb fér óra alatt az egész, biztos számít az a pár centi, de ha nem fél hanem egy óra alatt van meg, az is teljesen jó
#8542 den89: én ennek az elődjével, a 43 centissel mentem végig (kölcsön kaptam), egyáltalán nem siettem, elég volt bőven. de akkor megbróbálom a 43-ast beszerezni.
köszi -
den89
tag
Kinek mennyi. Te különleges eset vagy, mert télen is nyírod.
Én november eleje-közepe körül szoktam utoljára. Nálam 2 nyírás van még vissza, úgy fogom időzíteni, hogy ne legyen több. 1,5-2 hetente nyírom mostanában. Legkisebbre nyírom és már amúgy sem nő ilyenkor annyira. Azért az 1000 m2-t kétszer meggondolja az ember, hogy nekiálljon-e, vagy inkább húzza még pár napig. Tavasszal is el szoktam húzni ~8-10 napra, pedig olyankor 6-7 naponta simán nyírni lehetne. Amúgy szeretek füvet nyírni, de ekkora területen ez már nem az élvezetről szól, hanem a végeredményről.
Egy árnyékosabb udvaron simán elképzelhető, hogy már nem nyírja valaki október vége után. Főleg, ha nincs ráfeszülve az illető, hogy 3-4 centivel menjen el télire. -
Nem hiszem, hogy veszek még valaha is benzines gépet. A robot remekül intézi a nagy felületet, a sarkokra, lejtőkre pedig kiválóan bevált a Parkside kisebb, két akkus gépe.
Úgyhogy most azon morfondírozom, hogy a négy akkust eladjam. Ez ténylegesen kiváltja a benzinest, de majdnem olyan nehézkes is.
MaCS
-
-
-
Lomas
tag
A helyi husi bolt tulajdonosa családtag. Hidd el, volt több is.. Van olyan - jelenleg kapálógépre szerelt motorom - ami közel 40 éves. (B&S) A robogóm, amivel minden nap munkába járok 1996-os. De ha tudsz nekem egy hondát adni ugyanilyen paraméterekkel, ennyiért újonnan, akkor vevő vagyok rá...
-
dik
őstag
Egyértelműen jobb az Arol 2T tán minden jobb már, de a Xado Red Boost is ugyan olyan jó az van is itthon így azzal megy tovább a fűkasza és minden is...
Annó jó 20 éve én is azt vettem az itthoni motorokba(2 kerekűekbe), de ne volt tartós barátság.
A fűkasza téma és láncfűrész téma idegen volt, de a napokban amint olvasgattam az a stihl super téma egy szemfényvesztés talán (minősítéseit nézve 1000%)...
-
-
A profik aknára állnak vele.
Egyébként jahh, ha esetleg még fel tudja rakni egy asztalra, arról félig meddig letolva, hogy csak a hátsó kerék legyen az asztalon, és kicsit megdönteni, akkor kényelmesen hozzá lehet férni. Persze ehhez a mutatványhoz kell egy (műhely) kinti asztal, és segítség is.
-
-
KunEmber
senior tag
BP. déli agglomeráció. De te meg Békéscsabán, most láttam
Amúgy ez van: TT350s
Jó cucc, tényleg nagyon halk, könnyen is vágja a füvet, de nálam totálisan értelmezhetetlen, mikor még semmit nem tudtam a kertből, akkor vettem, szerintem hibás döntést hoztam.Mivel a kert egy hepe-hupás, többségében fűvel borított kert, így ide nem ideális. Ráadásul a maximális 4 centis magasság nekem alacsony, valahol 5-7 között tartom géppel (Husin 7-es állás.)
-
csƵ
addikt
Ha max. 1 centit kell nyírni, akkor nem nehezebb. 2 centinél már edzésnek minősül sűrű pázsitnál. Sík terephez jó és kell egy jó széles szegély, amire fel tud menni a kereke. Vagy körbe szegélynyírózod a terepet.
Kompromisszumos, de sokkal-sokkal szebb a vágás. És még a fűnyesedék is másabb. Száraz marad, nem veri össze a kés. -
Ez persze mind igaz, de az volt a meglepő, hogy már az elején éreztem, hogy a Husival sokkal nehezebb forgolódni, pedig olyankor az AL-KO önjárója sem segít, legalábbis én olyankor nem használom. Pedig azt gondolnád, hogy az a 8 kiló difi a Husinak ad előnyt, de nem. Ezek szerint a nagy, jól csapágyazott kerekek ennyit számítanak.
-
Banyu
csendes tag
Bocsánat, csak most tudok válaszoni az Einhell fűnyírós kérdéssel kapcsolatban.
Nem voltak kiszámolva a területek:Jelenleg 1700 négyzteméter az amit fűnyíróval tudnék nyírni, és 1600 nm amit mindenképpen fűkaszával kell nyírnom. Egyik sem vetett gyep, növekszik a fű, gyom, kutyafüle magától... sima udvar, előkert, árokpart, patakpart. (Fűtől a japán keserűfűig, bodzáig van minden.....)
A fűkasza sajnos elengedehetetlen, teljesen megőrüve gondolkodtam a Stihl FS 460 megvásárlásán, hogy a jelenlegi gagyi, de jó szolgálatot tevő kb 10 kg-os AL-KO 4535 II típusú gépet kiváltsam egy profi gépre (mivel nagyon fárasztó vele dolgozni, se rezgéscsillapítás nincs rajta és rettenetesen motornehéz is).A kis tologatós benzines fűnyírónk is megadta magát, és oda keresnék valami alternatívát. Ami biztos, hogy minimum 1050 nm-hez kellene (a jelenlegi 1700-ből 650nm lehet ki fog esni, de jelenleg én csinálom egyedül).
Azért néztem csak az Einhellt, mert otthon van Einhell akksis gép, tehát benzines motorra az akksis önidítás és önjárás a lehető legkisebb súly mellett érdekelt, hogy a 70 éves Faterom is tudja időnként használni, illetve ne a legnagyobb legnehezebb gép legyen, mert sok szirszart (pl.: virág, cserje, lepakolt építési anyag) kell kerülgetni, szőlőben menni, stb... (A telkel nem lejtősek, de vakond az van. Amiatt, mert két településen kell ezt mind megoldanom, van hogy térdig érő fűre érek oda esetenként.)
Ha az önjárás sebessége fokozatokkal állítható még jobb lenne.Üdv.: A.
-
gyulank
addikt
Szerintem nem írtam sok dolgot, de vannak kételyeim, hogy ez megfelel mindnek. Szóval például kés, gyorsan szerelhető damilfej vastag damillal? Nem viccből érdekel olyan amilyen. Azért nem azt írtam, hogy D-s, mert egyrészt az önmagában nem elég, mert írtam mást is, másrészt, pl. ti is írtátok, hogy van forgatható karú is, azt mondjuk nem is tudtam. De ha minden feltételnek nem felel meg akkor nem felel meg. De az is túlzás hogy mindennek forgatható, mert mondjuk egy BC550-nek se lehet nagyon forgatni a karját, meg az nehéz is. De olyan kell ami könnyebb, de megbírkózik mondjuk a borostyánnal, komlóval, azzal a futó növénnyel aminek nem jut eszembe a neve, de úgy száll a magja mint a pittypangé, sommal.
-
gyulank
addikt
Ez vicc? Mert a fűnyíróra külön topik kell, arra nem mondjuk, hogy árukereső, pedig mind egyforma. De ha fűkaszáról kérdezek olyat, amit nem találok meg az árukeresőn, max. minden létező fűkaszának elolvasom mindenét, hogy melyiket lehet használni fél méteren, és mégis lehet rá kést tenni, és a damilfeje is könnyen, és gyorsan szerelhető, az már árukereső. De egy fűnyíró, amiről annyit kell tudni, hogy milyen széles, arról lehet kérdezni. Tény, hogy gondolom fűnyíróról se lehet olyan alapdolgok alapján sem keresni, mint oldalkidobó, de az jó eséllyel látszik. De erre kell topik, de én egyszerű hülyeséget kérdeztem, amit pillanatok alatt megtalálhatnék árukeresőn... Hozzátenném azt is, hogy nem gagyi érdekel, szóval ezeket az tudja, aki látott már ilyet. Azért kérdeztem. Mert ezek így együtt amiket felsoroltam, nem nagyon szoktak lenni az alapján, amiket láttam árukeresőn, mielőtt kérdeztem. Mert ha mondjuk ilyen D-s karú, akkor szerintem sem kést nem lehet rátenni, de a damilfeje is jobb esetben nem koppintós, nem tekerős, hanem szétszedős, rosszabb esetben meg olyan ami köré könnyebben feltekeredik a fű. Meg vékony damil megy bele. Nem tudom mi volt a probléma a kérdésemmel azon kívűl, hogy ez másféle fűnyíró.
-
nitro16
senior tag
Biztos megérné a jobb több pénzért de akkor az már megint +45k a másikhoz képest és én laikusként úgy gondolom nem kell hű de extra gép a megadott paraméterekhez..
Amúgy keréknél mennyire számít az, hogy a hátsó nem nagyobb? Gondolom sík felületen nincs jelentősége meg ha önjáró a gép akkor lényegében "mindegy" nem? Mert láttam a 151s-nél mindegyik egy méret míg az AL-KO-nál nem.
Ha választani kellene az általam említett AL-KO meg a Husqvarna között szerinted melyik lenne a jobb? köszi
-
SPeti1984
senior tag
Ahogy nézem olyan 140 lenne a max amit szánnék rá. Nézegettem használtakat is, de inkább újat vennék. Van jelenleg egy Güde Big Wheeler 510es önindítós önjárós, ami 11 éves már és az önjárója kezd elkopni.Tudom olcsóbb lenne lecserélni a fogaskerekeket, de mondom akkor lehet beruháznék már egy újra. Valamint van még egy kb 3 éves Al-ko 46 B Bio Edition, így a mellé lenne egy új, a Güde meg tartaléknak ellenne téve.
-
a2d2
addikt
Nem voltam lassú hátul a Herkulessel sem, de nem voltam képes azzal egy óra alatt lenyírni hátul. Az fix sebességes önjáró volt és szerintem itt lesz a kutya elásva, mert ezzel a Makitával egyértelműen rekordot döntöttem. Nem mindegy hogy bekorlátoz az önjáró és fene aki gyorsabban tologatja vagy pedig egy ilyen állítható önjáróval tényleg csap lépkedsz utána. Ez a 4-5Km/h nem egy eszeveszett sebesség amúgy. Szintén a firstbeat-es mérésnél kellett fél órákat 4km/h felett sétálnom egyenes terepen és az első mérést el is rontottam mert sokkal gyorsabban mentem. Utána meg kellett ismételnem ahol elindítottam az Adidas runningot és nagyon vissza kellett fognom magam hogy 4 és 5km/h között maradjon a sebességem.
Na a lényeg hogy nézz utána/mérj egyet hogy mennyivel megy a fűnyíród! (A Herkulesemet így visszagondolva 3-4 közé saccolnám, de egyértelműen lassabb volt ennél). -
a2d2
addikt
Na igen, én az akkut nem számoltam bele az árba. De igazából a benzines gépnél sem számolod bele a 700Ft-os 100-as benzint (én csak azzal nyírtam), meg évente olajat és pár évente szűrőt meg gyertyát. Ráadásul én családban gondolkoztam így ha azt nézzük az akkuk ára 5 gép között oszlik meg. Ha csak fűnyírásban gondolkoznék akkor maradt volna természetesen a Herkules nálam is.
-
a2d2
addikt
Ez most jelenleg 280e. Én még 296-ért vettem márciusban, lehet kicsit elkapkodtam és lemegy ez is majd 200 környékére mint az előző top kategóriás 36V-os gépe.
140e-ért egy új benzines önjáró fűnyíró szerintem kompromisszumos valamilyen téren.
A state of the art Hondák nem véletlenül 300+-osak mind. -
a2d2
addikt
Ezek szerint én extra gyors fokozatban tolom ha 700m2/fél óra jött ki. Ez persze a gyűjtés nélküli, folyamatos nyírást jelenti. Az első részen ahol fűgyűjtőzök, több mindent kell kerülgetnem ott persze jóval lassabb mint egy ilyen hosszú, nyílt terepen (bár hátul a duplasoros szilvafáknál kell kicsit tökölni itt is). Mindenesetre ezzel a hátsó komplett 1000m2-es résszel egész biztosan egy órán belül futok.
-
a2d2
addikt
Én meg sem próbáltam kiszámolni ezeket
Van a ház, terasz, térkő, nyárikonyha, pince, tó, akácos, magaságyások. Ezek mind lejönnek. Most ott tartok hogy 2 óra alatt végzek mindennel. Azt veszem észre hogy sokszor már nem is osztom ketté a munkát mint régebben amikor még nem volt pl kerti tó, hanem letolom akár egyben is.
Az akksikat is kezdem kikísérletezni. Az biztos hogy automata módban nem kell a 2db 4-es meg a 2db 5-ös. Kb egy 5-ös kell a felező kerítésig és egy 5-ös meg egy 4-es a réthez. Azóta a fűkaszánál is rászoktam hogy automata módban használom.Ja és önjárást csak felfelé menet használok (kb egyenletes, kis lejtésű a terep).
-
Nem tudom, hogy mennyire egységes a gyártás. Nálunk a családban közel ötven zöld Parkside eszköz van használatban, és a jelzett magasnyomású mosón kívül mással még nem volt gond, pedig nincsenek kímélve. Sokkal komolyabb márkájú gépek viszont sorra dőlnek ki mellőlük.
MaCS
Ja, és a házfelújításunk során a "mesterek" is az én gépeimet használták, ami igencsak túl volt a barkácsszinten. Kivételt képezett az a szaki, aki maga is Parkside gépekkel volt felszerelve, mert neki is beváltak. (Igaz, többségük Professional volt.)
-
A Parkside egyáltalán nem szar.
Intruderhez hasonlóan én is tele vagyok Parkside gépekkel, és ezen a fűnyírón kívül eddig egyetlen másikkal volt gondom -- abból viszont kettőből kettő is azonos módon romlott el, úgyhogy az konstrukciós hiba (kézi magasnyomású mosó).
A fűnyíróval kapcsolatban nagyon erős a gyanűm, hogy azt valaki előttem tönkretette, mivel egyértelműen már visszavitt darab. Ettől függetlenül nem tűnik szerencsés konstrukciónak, ellenben a sima két akkussal, amelyik viszont nagyon jól szolgál.
MaCS
-
Nem.
Nálam hibátlanul üzemel harmadik éve a benzines Parkside. De van egy csomó más Parkside cuccom is, a csavarozótól a fúrókalapácsig, a kis és nagy flextől a hőlégfúvón át a dekopír fűrészig, ja meg egy kardfűrész, és még sorolhatnám. Eddig mindössze egy kisflex romlott el, azt szó nélkül cserélték. Azért van ám élet a Husquarna-n túl is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ülőgarnitúra 3-2
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest