- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nagytibor78 #8578 üzenetére
Ez inkább a robotfűnyírós topicba való kérdés, ahol sokat írtunk már erről a gépről. (Illetve a tavalyi, tavalyelőtti típusokról.)
Nekem bevált. A finomhangolása nem ment gyorsan, és vannak kisebb problémák vele, de simán együtt lehet ezekkel élni. Úgyhogy, ennyiért nagyon jó vétel, amúgy meg 90 napig vissza lehet vinni, ami ugye május vége...
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #8452 üzenetére
Ez teljesen igaz. Különösen, hogy a gép a meglevő robot és az akkus gép miatt évente legfeljebb egy alkalommal lesz használatban. (Plusz átmozgató beindítások...)
MaCS
-
Nem hiszem, hogy veszek még valaha is benzines gépet. A robot remekül intézi a nagy felületet, a sarkokra, lejtőkre pedig kiválóan bevált a Parkside kisebb, két akkus gépe.
Úgyhogy most azon morfondírozom, hogy a négy akkust eladjam. Ez ténylegesen kiváltja a benzinest, de majdnem olyan nehézkes is.
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #8450 üzenetére
Hát, pedig jövőre nagykorú lesz, egy Al-Ko Silver. Ez nagyjából 300-400 üzemórát jelent.
Egyébként kifogástalanul megy, szép a hangja, legrosszabb esetben, hosszú állás után is második rántásra indul.Köszönettel: MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #8447 üzenetére
Köszönöm!
A lényeg, hogy ne legyen valamilyen váratlan, egyedi trükk benne.
Illetve, hogy mik a tapasztalatok -- vajon mennyire hajlamos elmászni a szelephézag, illetve, hogy ki tudom-e okoskodni a szelepfedél leszedése nélkül, hogy kell-e állítani. (Kompressziót tudok mérni.)
Köszönettel: MaCS
-
-
válasz
Intruder2k5 #8443 üzenetére
A minap egy külföldi listán azt olvastam, hogy főleg B&S motorok esetén a szelepházagra érdemes odafigyelni.
Bevallom, én még sosem néztem rá.
Ez házilag mennyire macerás? (A Kispolcskimpn anno gind nélkül megoldottam.)
-
-
válasz
vodrosjozsi #7950 üzenetére
Mi most szereztünk be egy Villager ágaprítót. Üzemben jónak tűnik, de a gyártási minősége elég érdekes. A rács a kipufogón szinte azonnal eltört az üzemi rezonanciától, illetve nem egészen központos egy csomó csavar lyuka. Az meg egy tervezési érdekesség, hogy a rendszeresen bekövetkező elakadások elhárításához egy csavar oldásával járó szétszerelés szükséges.
MaCS
-
Jogos, és a motorok teljesítménye sem egészen mindegy.
Fel nem foghatom, hogy egy csomó gépnél azt miért nem adják meg. Ha akkus,akkor mindegy, hogy milyen erős???
Az Ah valóban egy agyrém, félrevezető érték. Amikor éppen nem csinálok hülyét magamból, akkor kerülöm is a használatát, mert értelmetlen. Csakis a valós energiatárolási kapacitás számít, amelynek a mértékegysége a Wh (vö. J).
MaCS
-
válasz
tothjozsi96 #7819 üzenetére
Egyetértek. Ezek lehetetlen értékek.
Nem mintha bármit is bizonyítana, de nálam a Parkside két akkus, nem önjáró gépe 2×4 Ah akkuval 20-25 percet bír pörögni ECO módban.
MaCS
-
-
Nem tudom, hogy mennyire egységes a gyártás. Nálunk a családban közel ötven zöld Parkside eszköz van használatban, és a jelzett magasnyomású mosón kívül mással még nem volt gond, pedig nincsenek kímélve. Sokkal komolyabb márkájú gépek viszont sorra dőlnek ki mellőlük.
MaCS
Ja, és a házfelújításunk során a "mesterek" is az én gépeimet használták, ami igencsak túl volt a barkácsszinten. Kivételt képezett az a szaki, aki maga is Parkside gépekkel volt felszerelve, mert neki is beváltak. (Igaz, többségük Professional volt.)
-
-
A Parkside egyáltalán nem szar.
Intruderhez hasonlóan én is tele vagyok Parkside gépekkel, és ezen a fűnyírón kívül eddig egyetlen másikkal volt gondom -- abból viszont kettőből kettő is azonos módon romlott el, úgyhogy az konstrukciós hiba (kézi magasnyomású mosó).
A fűnyíróval kapcsolatban nagyon erős a gyanűm, hogy azt valaki előttem tönkretette, mivel egyértelműen már visszavitt darab. Ettől függetlenül nem tűnik szerencsés konstrukciónak, ellenben a sima két akkussal, amelyik viszont nagyon jól szolgál.
MaCS
-
válasz
ANDROID??? #7627 üzenetére
Három év jótállás, kilencven nap kipróblálási lehetőség...
MaCS
-
A világ elvacakosodása sajnos folyamatban van, és a tempó mintha exponenciális lenne.
Az 1984-ben vásárolt Rotim villanyos fűnyírónk a mai napig használatban van, bár csak évi kb. három órát pörög. Az elődje egy kisebb Wolf volt, 1978-as vétel. A házát ugyan cserélni kellett még anno, mivel sikerült rátolatni autóval, de négy éve még az is működött.
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #7556 üzenetére
Illetve megnézni, hogy van-e szikra. Ehhez óvatosan, lehetőleg vastag kesztyűben tartani a gyertyát, a menetét hozzáérintve a blokk fémtiszta részéhez, és így rántani.
További csodaszer a féktisztító. Ha van szikra és van benzin, akkor mehet egy rövid spriccelésnyi féktisztító a légszűrőházba. De facto hidegindítóként viselkedik. Ha ettől lesz munkaütem, de nem indul be a gép, akkor üzemanyagellátási probléma van.
MaCS
-
-
válasz
evilskati #7541 üzenetére
+1
Egy fűnyíró esetén egyszerűen nem olyan tétel a prémium benzin felára, hogy az reálisan ne érje meg.
Az előnyök:
- A V-Power Racing és a MaxMotion 100 (de gondolom, a többi márka prémium benzine is) eleve jobb minőségű alapbenzinből készül,
- Ezek csak 6% ethanolt tartalmaznak, tehát kevesebb vizet köt meg a benzin, ami pedig kisebb korróziós hatást jelent;
- Szintén a kevesebb alkohol miatt sokkal stabilabb fizikailag és kémiailag is a banzin. Jóval kevésbé képződnek benne mindenféle érdekes, az előző pontra is visszautaló, tehát vizes melléktermékek.
- A jelzett prémium benzinek sokkal jobban adalékoltak. Nem csak a sima 95-öshöz képest, de a "márkázott" (pl. MaxMotion, V-Power) benzinekhez képest is.MaCS
-
válasz
MaCS_70 #7516 üzenetére
Veszprém-környéki Aldikban próbáékoztam. Mindenhol nagyon kedvesen elmagyarázták, hogy a szórólapon nem szerepel, tehát ne is álmodjak róla.
Mintha nem fordulna eló valóban rendszeresen, hogy beragadt termékektől bőven akciós időszak után is próbálnak megszabadulni.
-
válasz
tothjozsi96 #7517 üzenetére
Egyelőre csak annyi, hogy vettem egy két akkusat, M-zárolt tartaléknak 90 napra -- a sorsa attól függ, hogy mi lesz a naggyal.
Az pedig akkor derül ki, amikor összeszedem magam egy időpont kijelölésére a szervizzel.
MaCS
-
válasz
tothjozsi96 #7463 üzenetére
Az önjárónak nyilván célja a nagyobb súly problémájának a megoldása, de ezzel csak részbe sikeres. Nem véletlenül írtam, hogy: "Az önjáróság nem minden esetben kompenzálja a nagyobb súlyt." Azt is leírtam, hogy miért. Hiába tudok egy nehéz fűnyírót könnyebben tolni egyenesen, ha a forgolódás már szívás vele.
Ha egy elromlott, de éppen nem beszerezhető eszköz árát visszakapom, akkor kis túlzással újra dönthetek, hogy mit veszek helyette. Ha viszont a szerviz egy hónapig javítja a fűnyírómat áprilisban, miközben hatszor kellene füvet nyírnom, szerintem rosszabbul járok.
De meglátjuk, hogy mi történik a performance nyíróval, mivel van egy kis hibája, megy a "szervizbe". Konkrétan ferde az első tengely, és a kerék beleakad a vázba, illetve nem párhuzamosan fut.
MaCS
-
válasz
tothjozsi96 #7459 üzenetére
Az önjáróság nem minden esetben kompenzálja a nagyobb súlyt. Én például kicsit megbántam a négy akkus Parkside vételét, mivel az hiába önjáró, nehéz. Ezáltal pedig jóval kevésbé mozgékony, nálam pedig sok apró zugba kell betolni.
A Parkside-ot valamilyen szinten szervizelik, a jellemzően kopó-törő alkatrészekből tudnak adni, beépíteni.
Az pedig eseti kérdés, hogy mivel járok rosszabbul: ha gyorsan visszakapom a pénzem és azonnal vehetek egy újat, vagy padig ha hetekig ülnek rajta a szervizben.
MaCS
-
Úgy alakult, hogy az alváz lakatolása céljából le kellett szerelni róla mindent egy McCullogh gépen, amelyet kb. 15 éve vettünk a Praktikerben.
Ez eddig ugye nem tűnik nehéz feladatnak. Ami kissé érdekesebbé tette, az a többségében imperial méretű csavarok használata...
MaCS
-
Jelenleg kapható az Aldiban az egy akkus Ferrex.
Ez vajon mire jó? Egy olyan kertbe szánnám, ahol nem egybefüggő területek, hanem utak, sávok vannak füvesítve. A két akkus Parkside ide már bevált, de ez egy ferrexes család, meglevő akkukkal, töltővel.
A tapasztalat szerint vajon lesz még két akkus Ferrex is? (Ha valakinek esetleg van kristálygömbje...)
-
válasz
Palesztin994 #7369 üzenetére
Ha azonos típuscsaládba tartoznak az akkuk (ennek legfőbb jele az azonos csatlakozási geometria), akkor szinte biztos (különösen érdemi gyártóknaál), hogy csereberélhetők a töltők és az akkuk. Legfeljebb a gyengébb töltő lassabban fog tölteni, mint amit egy nagyobb akku még bőven elbírna, tehát nem használod ki a gyorstöltési lehetőségeket -- aminek az akkuk viszont örülni fognak.
Az okosság a tokozott lítiumos akkuk esetében mindig magában az akkuban van, aminek több cella esetén már komoly jelentősége van.
MaCS
-
válasz
Ferike81 #7367 üzenetére
Egy konkrét példa belsőégésű motorokkal:
Egy barátom konkrét megrendelésről tárgyalt egy kínai motorgyártó céggel. Adott típusra három vagy négy minőségi osztály létezett, kb. 30-35%-os árbeli szórással. A legjobbra mondták, hogy azok a motorok konkrétan egy az egyben mennek japán márkanevű gépekbe (ezeket aztán mindenki eredeti japán gyártmánynak is hiszi), a második kategória pedig jellemzően a kínai gépekbe kerül be, alapvetően esztétikailag kevésbé kidolgozottan, de azonos műszaki minőségi paraméterekkel.
És itt jött a meglepetés: a kelet-európai piac az alsó ketegóriát vásárolja, ami náluk konkrétan a selejt. Mivel egységes a gyártás, és a kategorizálást a sor végi mérések alapján csinálják. Ami a legalsó kategóriába esik, az működik, rövid távon alig tapasztalható hiányosságokkal. De általában rövidebb lesz az élettartama.
De akárcsak mondjuk a processzorgyártásnál, itt is érvényesül az a jelenség, hogy nincs elég alacsony minőségű daraba, tehát a nagy számban rendelt alső kategóriás darabhoz szükségszerűen hozzá kell adni a magasabb kategóriából is nem ritkán nagy számú "jobb" darabot.
Anno a 90-es években egyebek mellett így kerültek a boltokba a brutálisan jól túlhajtható processzorok is.
MaCS
-
válasz
Palesztin994 #7324 üzenetére
Ha előfordul nagyra nőtt, vastag szálű fű (gaz...), akkor mindenképpen benzines kell. Az erősebb akkusok ugyan nagyon jók már, de még mindig van egy olyan szegmens, amihez szerintem benzines kell. Különösen olyan esetben, ha nem tudsz rendszeresen nyírni.
Nálam az az egyensúly állt be, hogy évi egy-két alkalommal veszem elő az elég erős benzinest, közben meg rendszeresen nyírom a tologatós akkussal, illetve mászkál a robot.
Egy minőségi lítium akku, ha odafigyelnek rá, fűnyírási üzemben gyakorlatilag örök életű. Legalábbis magához a géphez képest.
MaCS
-
-
Egy ősi B&S motoros fűnyíró berántó zsinórja nagyona végét járja.
Házilag mennyire bevállalható a cseréje?
Ezeket típusra kell venni, vagy univerzális változatban osztják?
-
-
válasz
N.otorious #5920 üzenetére
Ha a féktisztítóra elkapja neki, akkor az vélhetően negy gyújtáshiba.
Nekem év elején egy régi Electrolux (B&S) szokott ilyet csinálni, de sokadik féktisztítós kísérletre aztán elkapja, és onnantól az egész szezonban jó.
MaCS
-
A B&S motor berántózsinórját egy paraszthajszál tartja össze.
Mennyire lehet ezt otthon kicserélni, illetve tudnátok erre valami használható útmutatót?
-
Jól mondod: a benzin minősége a kulcskérdés. A teljes kiürítés az instabil, széteső benzin ellen véd, ami persze nyilván a porlasztóban szeretne valami mássá alakulni.
Sajnos láttam már egy tél alatt leamotrizálódó benzint, még ha nem is triviális a jelenség.
A kiürítésnek viszont tényleg teljesnek kellene lennie, porlasztóházastul, kifújásostul, ami azért elég nagy macera. És szerintem korróziós szempontból is jobb, ha nem levegővel érintkeznek a fém alkatrészek.
A prémium benzin nálam maradéktalanul bevált, és az elmúlt három év tapasztalatai a családban a Motorex benzinstabilizálóval is nagyon kedvezőek.
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #5868 üzenetére
Ahha!
Ez nálam azért nem szempont, mert egyrészt egy tanknyi otthon bőven elmegy az első nyírásra, ahol pedig nem, ott amúgy sem szokott gondom lenni a prémium benzinnel.
A tendencia egyébként elkeserítő. Emlékszem, hogy a kilencvenes évek elején a Tecumseh motoros AL-KO gépünkbe a szomszéd bácsitól kértünk kölcsön benzint, aki alapos mérnökemberként mindig tartott otthon tartalékot, és az adott pillanatban egy két évvel korábban bespájzolt, felcímkézett kannából töltött kifogástalan állagú 92-est. Tavaly egy másik szomszéd feledkezett meg egy félretett kannáról. A műanyagot (Shell kanna) a benzin konkrétan elkezdte oldani, míg az állaga eközben kocsonyásra módosult.
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #5865 üzenetére
De miért kevés benzinnel? Szerintem éppen hogy töltsük csordultig, hogy minél több benzin minél kevesebb levegővel érintkezzen.
Esetleges acél tank esetén meg a korrózió, ugye...
MaCS
-
Amint Morris is írta, nincs semmi gond a hideggel.
Én mondjuk nem nagyon takarnám le.
A lényeg a benzin: az egyik iskola szerint el kell tüntetni a benzint a hosszabb időre leállított benzines gépekből -- nálam ez az elmélet elég rondán megbukott.
Ami viszont a családban tartott összesen tíz, hosszabb-rövidebb téli álomra kárhoztatott eszköznél bevált: teletölteni őket prémium vagy stabilizált benzinnel. Egyetlen olyan gépem van, ami így is (de amúgy is) hajlamos megmakacsolni magát, de a féktisztítónak az sem tud ellenállni!
MaCS
-
Egyáltalán nem. Kutya baja. Nem tudom, hogy a fúnyíród egyáltalán vesz-e ki áramot az akkuból álmában (nincs rá oka), de ha van is nyugalmi fogyasztása, annak jelképesnek kell lennie.
A LiIon akkuk egyébként évekig elvannak minimális önkisüléssel, tehát ha eleve nem tökig lemerítve hagytátok ott, akkor nem lehet gond. Ha pedig hűvös van, az csak jó, lényegében minél hidegebb (észszerű határokon belül), annál jobb.
MaCS
-
A lítiumos akkuk a következő tárolási rendet szeretik:
Kb. 60-70%-ra feltöltve indítva, pincehűvösen. Így egy, jobb minőségű akku esetén a két év is meg kell, hogy legyen 10-15% önkisüléssel.
A rátöltögetés időtöltésnek nem rossz, de az akku élettartamát (a töltési szinttől függően) csökkenti. Szóval jól teszed, hogy elfelejted.
MaCS
-
Nem teljesen értek egyet.
Szinte kényszeres méricskélő, adminisztráló vagyok. Még az AA/AAA ceruzaakkuim paramétereiről is nyilvántartást vezetek, nemhogy a komolyabbakról, és kifejezetten odafigyelek a karbantartásukra.
Egy fűnyíró esetén, különösen ha tényleg ki van számolva a kapacitása, tehát a skála aljáig merítik és lekapcsolásig töltik (pláne ha nem azonnal töltik fel és/vagy a töltőn hagyják) 40-50 ciklus alatt, ami egy pázsitos terület esetén 1-2 év alatt simán összejön, 10% kapacitáscsökkenés simán jelentkezik.
Tény, hogy éppen nem fűnyíróval jutottam erre a következtetésre, de mostanában elég intenzív akkuhasználat van nálunk házfelújítás okán, így a Parkside/ActiveEnergy/Makita/Einhell akkumulátorokat bőven volt alkalmam tesztelni.
A lényeg csak annyi, hogy érdemes minimum 10-20% ráhagyással kalkulálni.
MaCS
-
válasz
tibcsiworld #5780 üzenetére
Annyi történt, hogy elhangzott egy kijelentés arra vonatkozóan, hogy egy adott gép akkukapacitása éppen elég egy bizonyos területre.
Erre írtam, hogy ezzel azért kell vigyázni, mert ami egy új akkuval még éppen teljesíthető, az a jövőben már vélhetően nem fog összejönni.
Mert sajnos nagyon sokan figyelmen kívül hagyják / nem tudják, hogy az akkumulátorok kapacitása az élettartamuk során folyamatosan csökken.
MaCS
-
válasz
tibcsiworld #5777 üzenetére
Itt:
5773: az már tényleg elég kell, hogy legyen, ha sietősen is.
MaCS
-
-
Eddig ugye mindig várostromszerű rohamokat intéztek az Aldi/Lidl ellen, amikor akkus fűnyíró volt akcióban.
A Pasaréti téren ellenben hetek óta porosodik több darab Ferrex egyakkus fűnyíró 45e Ft-ért.
MaCS
-
válasz
scott_free #5666 üzenetére
"Ami fura, hogy azt is mondták, hogy ha az 1 éves garin belül lenne, akkor megcsinálnák. (Mondjuk akkor meg miről szól a 3 éves regisztrált gari?!)"
A válasz jogilag elég egyszerű:
Az 1 éves jótállást jogszabály írja elő, annak a feltételeitől a fogyasztó hátrányára nem térhetnek el. Emiatt nekik kellene bizonyítaniuk, hogy a meghibásodás a nem rendeltetésszerű használat következménye.
A kiterjesztett garancia feltételeit viszont már ők határozzák meg. Ha benne van olyasmi, hogy bármilyen fizikai sérülés, akár kőfelverődés esetén nem áll fenn a kötelezettségük, akkor ez van, ajándék ló foga, ugye...Ettől még eléggé kérdéses a dolog, talán jogilag is, de üzleti etika szempontjából feltétlenül.
Meg kéne kérdezni, hogy a garanciális feltételek melyik pontjára hivatkoznak, ÉS, hogy pontosan milyen hatásmechanizmus miatt okozott ez hibát.
MaCS
-
Augusztus 8-án pár percig kapható lesz a Lidlben a két akkus fűnyírójuk!
MaCS
-
válasz
Kisbatyu75 #5664 üzenetére
Nem Te vontad össze. A marketingdumát megfogalmazó "szakember" vélhetően nem volt tisztában az "indukciós" jelző jelentésével -- viszont érezte, hogy azért jól hangzik, hiszen főzőlapoknál is milyen menő dolog már, ugye.
A minap kaptam valami spamet egy szerszámkészlet hirdetésével, amelyben hangsúlyozták, hogy edzett acél fejű csavarhúzók vannak benne. Megnéznék én a használatban egy nem edzettet...
MaCS
-
válasz
Kisbatyu75 #5644 üzenetére
"Az Agrimotor azzal specifikálja a fűnyíróit, hogy indukciós motorosak, azaz nem a szénkefés-szíjhajtásosak, "
Ezt csak én tartom ordas nagy kamunak, vagy ez egy hivatalosan használt kifejezés. Csak mert nehezen tudok elképzelni olyan villanyos fűnyírót, amelyikben nem indukcióval működik a motor.
MaCS
-
-
válasz
spileraaa #5384 üzenetére
Életem egyik legnagyobb hatású döntése volt úgy harminc éve, amikor a mulcsozás mellett döntöttem.
Azóta két kertet (plusz az alkalmi besegítés) nyírok mulcsozva, egyébként teljesen szakszerűtlenül. Tény, hogy nem pázsitról van szó, de használható szaladgálós fű.
Már gondoskodtam a szellőztetésről is. Már négy éve megvettem a gépet hozzá, lassan legalább kipróbálom, hogy egyáltalán működik-e...
MaCS
-
válasz
Bandesz001 #5328 üzenetére
Nagyon fontos: ha JÓTÁLLÁSról van szó, akkor nem hajthatnak el. Nekik kell bizonyítaniuk, hogy a nem rendeltetésszerű használat okozta a meghibásodást. Nem elég sejteni, valószínűsíteni, dobálózni vele.
MaCS
-
válasz
Fr3eWar #5321 üzenetére
FreEwar, Golota!
Köszönöm!
Itt a faluban is van egy "boltjuk", ahol nagyon hangsúlyozzák a prémiumságot.
A reklámanyagaik mondjuk kétségtelenül igényesek.
Azt lehet tudni, hogy milyen motorokkal szerelik a gépeiket? Csak mert arra még nem találtam megbízható adatot... Csak úgy kíváncsiságból.
-
A Dedra márkát ismeri valaki?
Egy ismerősömre akarnak rábeszélni egyet azzal, hogy prémium minőség a gyalogbéka árszintjén.
-
Én, immáron bő negyven éves fűnyírási tapasztalattal az önjárófunkciónak kizárólag emelkedőn és nagyon magas fűben látom értelmét.
A telek nálunk elég vegyes domborzatú. Az emelkedős részeken értelemszerűen jól jön a hajtott hátsó kerék (az elsőkerék-hajtás nem vált be), és azokon a sík területeken is nagyon sokat segít, ahol akár 40 centisre is megnő a fű.
MaCS
-
Ez persze nagyon szubjektív. Én kb. 35 éve jutottam el abba a helyzetbe, hogy a kertben töltött időm >99%-a a kertápolásra megy el. A szüleim még imádtak a kertben dolgozni, én önmagában a kerti munkát csak mérsékelten komálom. Ellenben rengeteg fontos és/vagy élvezeti értékkel kecsegtető tevékenységre nem marad időm, következésképpen minden perc, amit mondjuk a fűnyíráson hozni tudok, nettó nyereség.
Más az, ha valakinek a kerti munka a szenvedélye, és megint más, ha az csak az út ahhoz, hogy élvezhesse is a kertjét.
MaCS
-
válasz
#97520896 #5204 üzenetére
"Nem szeret már az emberek egy/nagy része a kertben fáradni, metszeni, permetezni, leveleket összeszedni, ültetni, stb (tisztelet a kivételnek). "
Ez sajnos már régen nem kedv kérdése. Egyszerűen az időnk értékelődött fel.
Nekem már a tíz percek is számítanak, úgyhogy baromi nagy kompromisszumokat kellett kötnöm a kertben.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest