- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Graphics #9179 üzenetére
+1 nagykapunál szoktam minire állítani és könnyebb nyitogatni, az ég ki először. Akad itt-ott pár kalász, de ez elszomorító, hogy mostanra napi szinten kéne locsolgatni a gyepet. Azt a vizet a virágoknak szánom és az udvar árnyékosabb része elfogadhatóbb marad.
Voltak az árkunkban ezek a hatalmas szívószál szerű izék. Akkora fehérrépa gyökérrel... Az első pár évben mindig kihúztam, úgy terméssel együtt ha kidobod, van esély rá, hogy nem szaporodik el. Aztán persze a szomszéd "gyümölcse" ugyanúgy ellep majd.
A másik hülyeség, hogy nagy ritka eső után mindenhonnan könnyebb kirángatni a kétszíkűt. Kitartás / kertméret kérdése és lassan kiírtod a ház körüli zavaró részt. -
Morris
Topikgazda
válasz
Graphics #9179 üzenetére
Erra a 2-3 hónapra érdemes csak meghagyni. Már persze ha szép kultúr gyeped van.
De ezzel is érdemes vigyázni, mert könnyen gombásodhat. Szóval nehéz fenntartani egy ilyen gyepet. Szinte mindig borotva élen kell táncolni. Ekkora szárazságban nem szabad tarra vágni. Aztán ha jön az eső vagy sűrűbben öntözöd, akkor mehet lejjebb.
Nem egyszerű ez... -
-
Morris
Topikgazda
válasz
Graphics #9014 üzenetére
Ne csináld! Sok értelme nincs. Ha van előírt csereperiódusa a motornak, azaz kell cserélni benne az olajat, akkor évente lecseréled és kész.
Az én Briggs 675EXi-mbe például gyártói utasítás szerint nem kell soha olajat cserélni. Persze cseréltem már kétszer, de másodikra ugyanolyan színe volt az olajnak mint amikor beleöntöttem. Ennek ellenére évente lecserélem én is, mert a szintetikus olaj is elhasználódik 1-2 év alatt, nem hogy az SAE30. Ugye a benne lévő adalékok idővel molekula szinten szétesnek, csökken a kenő képesség stb stb. -
válasz
Graphics #8968 üzenetére
Ahogy nézem a Liqui Moly és a B&S olaj is hasonló árban jön ki per liter.
-
evilskati
aktív tag
válasz
Graphics #8960 üzenetére
Elméletileg rádugod a tömlőt, megnyitod a vizet és elindítod a fűnyírót, hogy körbeverje a vizet a kaszaházon, de megoszlanak a vélemények arról, hogy ez mennyire tesz jót neki vagy nem.
Az önjárós modelleknél, ahol esetleg még szíjfeszítő görgők is vannak, ott szerintem nem érdemes használni, mert a víz be fog jutni a görgő csapágyába, kimoshatja a kenőanyagot és beállhat. A Husqvarna LC 353 AWD-n például szintén van vízcsatlakozó, meg három ilyen görgő is nem védett helyen.
Fa vagy műanyag spatulával és sűrített levegős kifújással sok kárt nem lehet okozni.
-
válasz
Graphics #8955 üzenetére
NGP T6, és ha igaz, a linkelt spec szerint 0.6 liter olaj kell bele.
szerk.:
Másik link szerint is. -
evilskati
aktív tag
válasz
Graphics #8952 üzenetére
Megnéznéd majd, hogy a motoron van-e bármi jelölés ami arra utal ki a gyártója? A Husqvarnákon van Loncin-os adattábla, típussal, szériaszámmal, hátha van ilyen a Villageren is.
Ha tekerős a nívópálca akkor az olajszintet úgy ellenőrizd, hogy nem tekered be, csak bedugod.
-
válasz
Graphics #8944 üzenetére
Ez tökjó, a vidi sokat hozzátesz. Csatlakozásokat, kritikus pontokat én is zoomolgattam.
Fanyalgók mindenen megtalálják a hibát, ne aggódj. Majd abból kezdünk új életet, ha le merjük írni egy ilyen jellegű, vagy más topikban a kvalitatív élményt.
Szomszédaimban is felmerült, hogy rendesen be kell járatni az aldis vasat mikor mutattam. Csípem őket, de nem elég mindenre a pénz... Tenyérnyi udvartól alig több, amiben itt a kertvárosban élünk. 300 fölött vett benzines csodát a jókomám és az első pár árok után ácsi lett. Erre a neje most egy akkus verziót tologat.
-
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Graphics #8804 üzenetére
husqvarna Motor gyártó: Husqvarna HS 166A
Stihl Motortípus STIHL EVC 200Ezek vagy inkább briggs motoros (Mtd?)az ajánlott? Annak ellenére ,hogy már nem ugyanaz a cég gyártja a briggs-t és már nem olyan mind régen. Legalább is ezt olvastam és hallottam.
-
den89
tag
válasz
Graphics #8740 üzenetére
Szerintem ekkora területre overkill a benzines. Önjárónak sem látom értelmét. Tuti aksisat vennék, kivéve, ha 15-20 cm-es füvet nyírsz, vagy esetleg sűrű angol gyeped van. Vágószélességről szólva, én inkább azt mondanám, hogy 42-46 között legyen. Ekkora területre inkább hátrány a 46+, mint előny. Szüleimnek hasonló területre, mint a tiéd, egy áldás az akkus 40-es vágószéllel. Előtte 46-os kábeles volt. Na mióta akkus van majdhogynem szeretnek füvet nyírni, amit náluk nem nagyon láttam régebben.
Morris: persze, ha nem kell kerülgetni, stb, akkor ok. De sztem 46-48-nál akkor sem kell nagyobb ekkora területre,. 46 jó lehet még.
-
Morris
Topikgazda
válasz
Graphics #8747 üzenetére
Semmi, csak ha sokat kell kerülgetni, akkor macera. 250nm nem olyan nagy terület. 15 perc alatt le lehet nyírni egy nem önjárós géppel.
Minimum 46centiset néznék és minél nagyobb fűgyűjtővel.Elsőre én ezeket nézném:
MTD SMART 46 PO
Riwall PRO RPM 5135
STIGA AL4 46 A ST 120 -
asdf_
veterán
válasz
Graphics #4059 üzenetére
Tekintve, hogy kb. még egy hónapig nyírnál füvet, ha most vennél gépet, a gari egy része menne a levesbe és jövő szeptemberben ott állnál egy lejárt garis termékkel, amit 4 hónapja használsz. Én már csak jövőre vennék bármit is, ha tudsz kompromisszumosan ritkábban nyírni, meg kölcsöngépet szerezni.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Graphics #2211 üzenetére
AL-KO Classic 4.66 P-B
NGP S461Y B&S S450
Vagy az előbbi linkelt Hecht 540 B
Ezek mind Briggs&Stratton motorral szereltek. -
Sz_Imre
senior tag
válasz
Graphics #2209 üzenetére
A terület az tényleg nem nagy, erre elektromos fűnyíró is elég lenne.
NGP S461Y T475
Hecht 540 B
Gama Garden GLM-46P
Igaz, van kínai motorral szerelt, de B&S motorok drágábban vannak, de ezek is megfelelőek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Lightyear - befektetési app
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen routert?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest