- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
válasz
WaterWawe #7911 üzenetére
Milyen motor van rajta?
A B&S 125 (e450) nincs leeresztő csavar, a husi gyári szivattyúja "nagy fecsi", szinte teljes mértékben kikapja, persze nem 1 szivattyúzással. Vagy a cső rövid azon a szivattyún amit használsz, vagy csak nem jól volt a sréhen vágott csővég. 1dl, csak akkor lehet, ha megette az olajat a gép. Olajpálca a csere után, méz színű vagy sötétbarna olajat mutatott? -
ANDROID???
addikt
Sziasztok! Parkside elektromos fűnyíró megbízható, vagy vegyek yato-t?
-
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #3454 üzenetére
?
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Kérnék ötletet, hol keressem a hibát:
Adott egy E450 Briggs motoros fűnyíró.
Levegőszűrő tiszta
Gyertya bele való Husqvarna ÚJ
1 húzásra indulViszont, durrog, hidegen is 1-2 durranást mutat, de üzem melegen is és picit talán fullad is időnként.
Benzint nem kaphat rendesen, vagy a gyújtása (akár tekercs) vacakolhat?
Érdemes vele itthon babrálni, vagy irány a szerviz? -
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #3154 üzenetére
Újra elolvasva a hsz-t, az "amúgy meg teljesen mindegy" első olvasatra nem ragadta meg ennyire a figyelmemet, mint most másodikra.
Köszi
Még az is lehet mol-t veszek bele, amelyiket épp el fogom érni. Elrontani egyik sem fogja. -
ANDROID???
addikt
Felönteni nem akarom mással véletlenül sem.
Most csak a szokásos évenkénti olajcsere esedékes, mindig szezon előtt lecserélem aztán az elvan a nyáron.
Akkor lehet megveszem azt a stihl olajat, mondjuk 1600-at mondtak árban, gondolom a 6 decis kerül annyiba..
A gép egy mcculloch Briggs e450-el szerelve, eddig csak Husqvarna SAE30 (577 41 92-01) és BRIGGS & STRATTON SAE30 (100006E) olajat kapott.Biztos jobb a Stihl SAE30 mint egy Re-Cord Garden SAE30 600ml.
A leírás még a SAE30 mellett a 10W30-at említi..
Esetleg jobb volna egy MOL fűnyíróolaj?
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
B&S (450e) motorba STIHL SAE 30 olaj, rossz ötlet?
Nincs itthon elég Briggs olajam, és azon kívül csak 10w40 Mobil motorolajam van a kocsitól maradt, az utóbbit természetesen véletlen sem önteném bele...
A hozzám legközelebb eső beszerzési helyen csak stihl és valami szutyok olcsó van.. -
ANDROID???
addikt
Mi a lényege a szélességnek, ill. az átfogásnak?
Úgyis átfedésben kell nyírni a füvet.. -
ANDROID???
addikt
válasz
DopeBob #2055 üzenetére
Egyik fűnyíró sem a 20-25 cm fűre van tervezve, arra ott a homlok nyíró meg a kasza, meg a traktor.
M46-125R 450e motor rajta és viszi a füvet, nem úgy kell vágni, hogy bármekkora is legyen csak tolom, arra nagyon erős gépek kellenek és más kialakítású. PlAz tény, hogy az erősebb motor ugyanakkora gépre előnyösebb.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Squirrel #2047 üzenetére
A husi hevederét nem vettem fel, csak láttam, alap heveder két pántos. Az Oleo hevedere egy pántos, de mint a sulis táskák pántja szivacsozott puha pánt
Nem vészes a súlya. Van hozzá penge és a kis szerszámkészlet.
A gép 68000-ért beszerezhető, 3000 az olaj, a zsír 1500-1600, fülvédő mondjuk 5000 + rostély 1500, 90m husi damil 2,4-es 3000, ez kijön 80 körül
2 év garral. -
ANDROID???
addikt
válasz
Squirrel #2043 üzenetére
Csak annyit amit felhasználsz 1 hónapon belül. Fülvédő, rostély: amennyiben különválaszthatót szeretnél, akkor a gumipántos (kb 1500Ft) lehet jó választás, mert azzal bármelyik fültok használható (ami nem sisakra építhető), fültokból túl szutykot nem szabad venni. Pénztárca szab határt itt is természetesen. 5 körül már elég jó a fültok választék.
Az Oleo mellett szól, hogy az alkatrészek olcsóbbak.Szervizek is vannak.
Sparta 25
Sparta 250 ez utóbbi az újabb kiadás, ez kicsit vissza van fogva az elődhöz képest. -
ANDROID???
addikt
válasz
Squirrel #2040 üzenetére
Gyári Oleo Mac prosint 2 olaj 1 l, 3e Ft, 50 es keveréket.kell ebből alkalmazni az oleoba, sima 95 benzinbe bekevered és mehet bele. Ja a gyártók olajat ajánlanak a benzinbe, amit te keversz be, keverve nem veheted meg. Mivel nem minden nap kaszálni fogsz, így sokáig elég az olaj a keverésre. Más olaj nem kell bele, még időnként a szöghajtásba a Oleo zsírja kb 1500 egy nagy tubus, ami szintén nagyon sokáig elég. Veszel mellé egy 90m 2,4 husqvarna whisper (narancs) damilt és tök jó. Fülvédő jó, ha van, arcvédő rostély szintén kell.
-
ANDROID???
addikt
válasz
ttwepinefrin #2021 üzenetére
Kérdezz rá egy szerviznél
-
ANDROID???
addikt
Oleo gépek jó cuccok.
B&S 675 (leírásban benne)
A másik miatt meg csörögj rájuk -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Kérdezz rá ANDL kft-nél is.
-
ANDROID???
addikt
Pl egy ilyen?
Vagy egy ilyen?Nyugodtan rá is kérdezhetsz telefonon, hogy tudnak-e beszerezni az általad keresett motorból, gyanítom megoldják
M53-190ER:
1. -
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1983 üzenetére
Hosszú távon gondolkodva jobb, ha nincs túltöltve
-
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1981 üzenetére
A nívó max jelzését ne haladja meg, mert szétnyomhatja a tömítést/szimeringet.
-
ANDROID???
addikt
válasz
vizimento #1978 üzenetére
Gyertya, tisztítás, hézag mérés, szikra tesztelés, akár csere..
Viszont így simán lehet bezavar az elektromos hiba akár a kapcsoló rossz elvileg (pl.), akár vezeték, csatlakozó..
Talán a vezetékeket végignézni kapcsolót stb, megnézni műszerrel stb.
Márkaszerviz, vagy hozzá értő szerviz?? -
ANDROID???
addikt
3-5 cm, a felett a mulcsozás nem ok. Viszont, ha az a cél, hogy kirohaszd akkor 15 cm is mehet
Kirohasztásra meg nem az kell neked, hogy mulcsozzon, hanem a felsoroltak közül valamelyik, kapa, vagy rotációs kapa, esetleg növényirtó vegyszer + permetező, benzines vagy pumpás -
ANDROID???
addikt
Nem azért nem csendes a környék, hanem mert sokan veszik az olcsó gépeket, mert már lehet kapni fűnyírót 30-ért is újonnan, és úgy döntenek inkább megveszik mint a hosszabbítót húzzák. Hidd el, ha nem lehetne kapni csak 80-100, vagy felette gépeket, csendesebb lenne a környék. Azt bírom a legjobban amikor elkezdi az egyik lakó, aztán sorban mellette a két szomszédja..
Naná hogy teljesen más időpontban nyírom napok eltéréssel mint ők -
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1918 üzenetére
Husqvarna beszerzi neked
http://www.husqvarna.com/hu/ kapcsolat, beszerzik ami kell. -
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1913 üzenetére
Aki szereti a bütykölgetést, erősen ajánlott.
Inkább Husqvarna, Oleo.. -
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #1813 üzenetére
Szerviz, de az hogy van kis kilengése ok, de az én példányomon nincs ekkora kilengés és tuti régebbi mint a tiéd (a szezonban pedig úgy 1,5 hetente használva van, nem túl sima talajon). Lehet kicsit jobban kell rá figyelni a fordulásoknál stb. és meghálálja. Kérdezz rá a szerviznél, hogy lehet rá gar után csapágyas kerekeket tenni, és mennyi a beruházás a kerekekre.
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabesz761 #1781 üzenetére
Rendeld meg
Egyáltalán nem rossz a gép
Elvileg ez az a motor.. -
ANDROID???
addikt
Sparta 25 kaszához 50-es keveréket írnak, (a Stark 25-höz 40-es keveréket) jó az 50, vagy "sűrűbb" mehet bele? Bejáratásnál más keverési arány ajánlott és 2 tank benzin elhasználása elég a bejáratáshoz?
-
ANDROID???
addikt
Ismeri valaki közelebbről ezt a típust?
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1743 üzenetére
Most hogy mondod, ez tényleg még közelebb van a 100-hoz
-
ANDROID???
addikt
Tudnátok javasolni bevált fültokot? (pl itt nézegettem)
- HQ zajcsökkent. damilt keresek jó árban (Sparta 25 kaszára), esetleg tipp?
- Sparta 25 kaszához Prosint 2 helyett jobb választás az EUROSINT olaj?Szervizes mondta:"jók az Oleo kaszák, eladtam néhány darabot önkormányzatnak, közmunkások kaszáltak vele, 3 évig nem volt baja a gépeknek, a Sparta 25-öt vették meg, jó gépek ezek."
spileraaa: Mekkora területre? (könnyebben kapsz választ) Pl, OM 380, de ez 10-el több sajnos..
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #1687 üzenetére
Az enyém már több mint 2 éves, de nem ennyire rozsdás mint a tiéd volt, ahol levált a festék ott felületi rozsda jelen van. A kerekei forognak, nálam nem áztatja be a hajtást, vagy csak kifolyik?
Az alvázvédő előtt, le kellett volna nyomatni az eredeti festékréteget és utána megfújni.. -
ANDROID???
addikt
válasz
dellfanboy #1679 üzenetére
Terítsd szét egy ponyvára?
-
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1659 üzenetére
Igen ilyennel, és nem ilyennel..
Ahol nem egybefüggő a terület nem gyorsabb szerintem, egy éles kasza nagyot tud alkotni, ha jól húzod
Normális fa nyél legyen ne kínai szutyok, és normális kovácsolt cucc, ne gagyi...
Mivel nekem csak le kellett akasztani a korábban a nagyszülők által félretett darabot, így nem tudok pontos típust és márkát mondani(erről már lehet lekopott
)
-
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1657 üzenetére
Húztam én is a kaszát 1-2 hete, de az csak az egybefüggő nagy területeken használható. A többit így is a benzinessel kellett bűvölni, de így fogom csinálni, hogy amit lehet kézivel, amit meg macerás azt benzinessel
Levághatom csak benzinessel is, de a kézi az egybefüggő területen hamarabb lecsapja, mert ugye az nagyobb területet lefed
Nem zúg és nem füstöl (cigit sem!) -
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1647 üzenetére
Ilyet fogok venni (csak tolom ameddig tudom, családtag mondta használjam az övét nyugodtan ne vegyek még...)
Ezt nem fikázzák le, a szervizes is nyugodt szívvel választhatónak titulálta
Tapasztalat ebben a márkában benzines permetezővel vanthamasz, hanso:
Tisztításnál hátra szoktam dönteni, hagyatkozz nyugodtan a kézikönyvre, vagy tedd fel valamire vízszintesen, hogy alá tudj menni és úgy is lehet takarítani, festés ugyanez.
Festéshez olaj, benzin ki teljesen és szerintem akkor mindegy merre van döntve. Akár azt is lehet hogy pár csavart ki kell venni és motor le, akkor meg a kaszaház akármerre is dönthető. Egyébként a teljes szétszedéssel jobban meg lehet dolgozni, a festéshez -
ANDROID???
addikt
válasz
z123456789 #1640 üzenetére
Pl ez
Egyenesszárút vegyél
-
ANDROID???
addikt
Ezektől, a traktorok jobbak?
-
ANDROID???
addikt
válasz
dantontom #1599 üzenetére
A méretei természetesen nagyobbak, ez vágáskor előnyt jelent, ha nem kell sok manővert végrehajtani. Értelemszerűen a sok manőverezős helyeken inkább a kisebb
Tömlőcsatlakozó segít abban, hogy le lehessen mosni a benne maradt füvet, természetesen a vastag réteget előtte ki kell kaparni belőle, kézzel , fadarabbal, de nem rossz dolog.
Időnként én is úgy látom, lehet jobb lett volna a nagyobbat venni, mert kb ekkora a terület. Azonban amennyiért sikerült a géphez hozzájutni kétszer annyi lett volna legalább a nagyobb, mert akkor már én is a többsebességest vettem volna...
Nekem m46-125r van (64 vagy 65 volt kiszállítással együtt ; ). -
ANDROID???
addikt
válasz
dantontom #1597 üzenetére
Jó lehet
Vagy ezzel hamarabb végzel.. -
ANDROID???
addikt
válasz
SchumiBácsi #1566 üzenetére
Ezzel sehogy nem fordulsz meg a bokrok között
-
ANDROID???
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Siemens GEB341.1E Zsalumozgató motor 240 V, 20 Nm, 150 s
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest