- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#71562240 #41701 üzenetére
(#41701) kammerer Asszem példával jobban tudom érzékeltetni, hogy mire gondoltam:
tucc-alapigényesebb fajtából, ennél elviszi a basszus a hátán a zenét, ha kevesebb a közepe/magas sem zavaró.
Rock itt ha kevesebb a magas/közép, akkor elveszik a gitár lényege, a cin, stb és ráül az egészre, igen sokat romlik az élvezeti értéke (mondjuk ez is közelít a progresszívhoz, hiába no, nem válik vízzé Portnoy -
€uro
őstag
válasz
#71562240 #41534 üzenetére
Ne értsd félre az alábbi felvetésemet, én kizárólag csak alap felhasználói szinten értek a hangtechnikákoz. De azért csak érdekességképpen kíváncsi lennék rá, hogy egy digitális adatátvitelt alkalmazó vezetéknélküli fejhallgató mely technológiai pontján "hangninőségellenes".
-
€uro
őstag
válasz
#71562240 #41534 üzenetére
Igazad van a téma-összefoglaló olvasásával kapcsolatban. Nem egyszer hívták már fel rá a figyelmemet és nem is felejtettem el, hogy illik azzal kezdeni az érdeklődést. Ígérem, legközelebb szem előtt fogom tartani és nem hagyom ki az átolvasását. Már csak azért is, mert nekem is érdekem, hogy ne fussak felesleges köröket. Oda fogok rá figyelni.
Köszönöm az útbaigazítást. Benézek az ajánlott gamer topik(ok)ba.
(#41525) raven12: Értem. Köszi.
-
-
törölt tag
válasz
#71562240 #41532 üzenetére
Mondjuk vodkaboy pont nem volt elájulva a hibridtől, bár ő a H1-et hallgatta csak, aztán vett helyette egy Soundmagic E30-at. Igazából a Sony hibridek árával van a legnagyobb baj. Bár ha belegondolok, akkor a többi hibrid ára sem annyira megnyerő, talán még a Dunu, de az sem mondható olcsónak, és annyira nem is jó szerintem. Ami igazán jó, és le a kalappal, kéne, az a K3003, de nincs annyi pénz a Földön. Illetve van, és el is fogom költeni majd a közeljövőben, de nem egy nyeszlett fülesre, hanem majd valami fejes+dac+erősítő láncra.
Ha még az eredeti árán néznéd, akkor lehetne egy-egy armatúrán takarékoskodni, de ilyen áron egyszerűen nem éri meg. Például a Shure 425 és 535 közti kb 40 ezres különbséget nem mindenki szeretné/tudja kifizetni egyetlen armatúráért, de itt most az egész 4 armatúrás csomag nem kerül ennyibe ugye.
-
Ati1979
veterán
válasz
#71562240 #41529 üzenetére
A mérések valóban ezt mutatják. A valóságban én nem érzem ezt annyira, hogy magas teteje kissé meg van vágva.
Amúgy általánosságban jellemző, hogy shure füleseknél a magas nem túl acélos. (kivétel talán ez, meg az 535 japán edition)
De csak enyhén.
-1 és -1,5 között mozognak a dull, dark, fluid motívumok. Szóval én nem nevezném sötét hangzásúnak ezt a fülest. Mondjuk akkor, hogy enyhén sötét karakterisztikájú.Ezek alapján én is kíváncsi vagyok erre a sony-ra. Remélem hozod és akkor összehasonlíthatjuk a 846-tal, meg w4r-rel.
(az is lesz a találkozón)
-
törölt tag
válasz
#71562240 #41522 üzenetére
(#41522) / (#41524) / (#41527) kammerer: Nem kell istenként semmi különlegeset kinézni a Shure-okból, egyszerűen nekem (meg még pár embernek itt) tetszik a hangjuk, és elég stabil minőséget gyártanak, és persze vannak ellenzőik is, viszont ha elég pénzt adsz egy gyártónak, akkor elég jó eséllyel összerak egy kifejezetten kellemes fülest, főleg a felső kategóriában (ott van ugye a Noble, Earsonics, 1964ears, ATH, Sony, Shure, Westone, Phonak, stb).
Mindettől eltekintve a Mikulásáron én azt javasolnám, hogy ha nem nagy pofátlanság a boltossal szemben, akkor vedd meg a 3 és 4 armatúrásat, próbáld ki, hogy melyik áll közelebb a szívedhez/füledhez, majd a kevésbé szimpatikustól válj meg egy könnyes búcsúval, biztosan lesz rá jelentkező (itt a topikban is páran keresnek szerintem ilyesmi kategóriás fülestcsak úgy mondom). Az 1 és 2 armatúrás szerintem nem annyira érdekes, ha van lehetőséged feljebb lépkedni.
A Sony-nak amúgy van külön mélynyomó sorozata (EX1000 például), szóval én hallatlanba is gyanítom, hogy az XBA sorozat inkább a kiegyenlítettebb hangzásról szólhat, esetleg kicsit melegebb hangképpel, mert azért mégis egy konzumer elektronikai termékeket gyártó cégről beszélünk.
Az armatúrás fülesek is szólhatnak színezetten (lásd az UE900, vagy akár a 846), de inkább nem jellemző ez. Illetve egy armatúrás megoldást úgy lehet leginkább színezni, hogy a több driverből előtérbe helyeznek egyes tartományokért felelőseket. Egyébként egyetértek azzal, hogy kicsit ridegebb hangzása van egy armatúrás fülesnek, ennek sok oka van biztosan, de én nem feltétlen tekintem hátránynak, csak egy kicsit más világ. Viszont egy jó hibridnél nincs jobb -
Ati1979
veterán
válasz
#71562240 #41524 üzenetére
Szerintem elég arányos a 846...
Olyan enyhe V nek jellemezném a hangképét. Ehhez még hozzájön a szokásos shure közép. Tehát az sincs elhanyagolva.
W4r-nél meg inkább a mély nem az igazi. (főleg annak az alja) + Majdnem hozza azt a szintet térben meg részletességben mint a 846.
Rendben itt a topicja.
Most próbáljuk kitalálni mikor legyen. -
törölt tag
válasz
#71562240 #41510 üzenetére
Felmerül az a filozófiai kérdés, hogy miért Sony, de ha az árak egységénél forint szerepel egy ezres szorzóval, akkor egyértelműen nyilván a 4-es a te "embered", hiszen ebben az esetben valószínűleg a Mikulás webshop ajándék rovatából válogathatsz. Amennyiben (és valószínűbb esetben) még egy egyéb szorzó is szerepel a számok mögött, úgy természetesen neked kell eldöntened, hogy az árat megéri-e. A helyzet az, hogy szerintem sajnos a Sony armatúrás füleseit senki nem hallotta még a topikból, így csak a többi armatúrás megoldás alapján tudnék analógiát felhozni. Az egy driverrel rendelkezők általában valóban vékonyak, bár rendkívül gyorsak és részletesek, de közel sem adnak olyan telt és populáris hangzást, mint egy dinamikus driver. A dupla armatúrnál már kezd megjönni a teltség is, de jellemzően a mélyek hiányoznak kicsit (Bw B2, Rockit R50, Vsonic VC1000), vagy magasban is erős vágás van (Se425, de ez amúgy jellemző Shure hangkarakter inkább, mint törvényszerűség). Igazából három armatúrától jön meg az élet, én azalá nem adnám már, feltéve, ha egyáltalán ugye szóba jöhet az armatúrás hangzás, hiszen van rengeteg ellenzője is, a topikban biztosan megtalálnád őket egy hosszas visszaolvasás után, de nem fogok most neveket kiemelni. A lényeg, hogy három armatúrától kifejezetten életre tud kelni a hangzás, bár még itt se szokott kifejezetten sok basszus lenni, hiszen egyetlen "woofer" armatúra nem tud igazán annyi levegőt megmozgatni, amitől komolyabban belengetné a dobhártyádat. Négy armatúrát meg kell mondjam, hogy több gyártótól hallgattam, mint hármat, és ezek alapján azt a következtetést kell levonjam, hogy semmilyen következtetést nem lehet levonni, és még az általánosítás megkísérlése is eleve kudarcra ítélt ötlet volna. Hogy néhány példával is érzékeltessem: Shure Se846: kifejezetten erős mélyek, mélyre lemegy, bizonyos zenékkel (rock, metál) folyamatosan dorombol az alsó szegmensben, számomra kifejezetten idegesítően, viszont a közép és magas tartománya, tere, résletessége nagyon rendben van. Westone 4R: kifejezetten semleges hangzást ad, hiába a 4 driver, nem szeretné egyik sem letolni a többit, ezért kicist karakterszegény a hangzás, hiába van remek felbontása és sebessége. UE900: Mélyen és magason emel, a közepet viszont elrejti a sarokba sírdogálni, és néha megkérdőjelezhető a felbontása a 4 driverhez képest, mintha az egyik csak alibiből lenne ott. Hogy ezekhez képest a Sony milyen fajta megoldást választott, az persze nehezen látató előre, még tesztek alapján is, hiszen az emberek képesek oltári nagy marhaságokat internetre vetni, különösen, ha saját eszközeikről írnak.
Meghallgatni azonban lenne lehetőséget (Budapesten) akár az egész Shure termékvonalat, illetve még több másik armatúrás fülest is, csak sajnos Sony-ból ebben a kategóriában masszív tapasztalathiány van.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest