- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
senior tag
válasz
picur220 #8350 üzenetére
Ok... 200-ast nem tudok venni.
Akkor a következők közül mi az, amelyik egyáltalán jónak mondható? Ezek férnek a keretbe és elérhetők is:Philips SHE1350
Panasonic RP-HV094
Panasonic RP-HV104
Panasonic RP-HV154
Philips SHE2550
Sony MDR-E818LP
Philips SHE2633
Pioneer SE-CE10-XK
Philips SHE2610
Philips SHE2631
Philips SHE2632
Philips SHE2755
Panasonic RP-HNJ7E
Panasonic RP-HV21
Philips SHE2850
Sony MDR-E11LP
Panasonic RP-HS6E-S
Sony MDR-E828LP
Panasonic RP-HV184E-K
Sony MDR-E11LP
Philips SHE3620
Philips SHE3600
Sony MDR-ED12
Philips SHE3621
Philips SHE3622
Pioneer SE-CS12
Koss KEB20 DVD -
chubii
senior tag
-
Kleroo
veterán
válasz
picur220 #8295 üzenetére
Mi bizonyítja hogy nem?
Egy megbízható embertől tudom,aki jártas a sennheiser fülesekben.
Sztem van benne ráció. A cx500 kifutó széria.PH-n kívül máshol kb nem is találkozom vele.
A cx300II pedig szintén nem hiszem hogy hosszú életű lenne,hisz maga a cx300név már régi,és max 1 rókabőrre elég. Így a megmaradt cx500 drivereket a cx300 nevével jó áron el tudják adni, s nem kell hozzá adni a sok kiegészítőt/featuret.
De mindenki jól jár így
Én azértis tudom elképzelni,mert a cx500 és 300 között csak kis különbségek voltak(sőt...)
Bár ano megállapítottam,hogy én vmi extra cx300asra tettem szert,mert haver 2,5mm-es cx300-a rosszabbul szól. mintha egy másik,gyengébb típus lenne(egyik sem fake,szaküzletbl vannak)Na mindegy. jól el elmélkedtem
Valakinek van cx300vs cx300II
vagy cx300II vs cx500 tapasztalata? -
jubilleum
senior tag
válasz
picur220 #8235 üzenetére
na mégegyszer... nem, nem vagyok zsiráf
ugye adnak a telefonhoz kettészedhető headsetet, aminek van egy ilyen alsó része.
HA ezt használod akkor a nyakadhoz csípteted. és innen jönne még egy fülhalgató, ami alapesetben arra lett kitalálva hogy a zsebedből indulva elérjen a füledig. remélem érthető voltam -
Blindness
csendes tag
válasz
picur220 #8230 üzenetére
Nem azért mondtam, hogy megsértődj, csak szerintem személyes tapasztalat nélkül bátor azt mondani, hogy valami nem éri meg a valós árának a felét sem. Ez az én személyes véleményem, nem szentírás. Ettől még a tanácsok hasznosak lehetnek a többiek számára. Anno jómagam is hallgattam rád, és beruháztam az IE széria két tagjára is azóta, nem bántam meg.
A linkelős tanácsot meg köszönöm, úgy rémlett ez a fórum is felismeri a hivatkozásokat. Tévedtem, oh well
-
Falconer
aktív tag
válasz
picur220 #8226 üzenetére
Eddig csak CX300-II és CX500 volt a fülemben, ha minden jol megy lesz még egy csomo másik is a jövő héten
Eddigi infokat csomo szaklap vélemények és tesztek alapján írtam, elolvastam az összeset amit neten találtam németül vagy angolul. Amugy meg tényleg jobb szkeptikusnak lenni.
-
Blindness
csendes tag
válasz
picur220 #8226 üzenetére
Eeehhhhh. Akaratlanul is ez jut eszembe. Lehet csak én érzek így.
Szerintem tényleg nem kéne olyanról (ilyen szélsőségesen) nyilatkozni, amivel nincsen személyes tapasztalata az emebernek. Persze, sok mindent lehet olvasni a neten, mondhatnám bármit. Sennheiser "Orpheus" is egy régi széria, de azért ha nagyon kényszerítenének csak elfogadnám.
[ Módosította: bwoay ]
-
bwoay
nagyúr
válasz
picur220 #8201 üzenetére
most, hogy ponti elküldte a Shure szivacsbogyókat, már könnyedén szarom le magasról a projectet, de ha eljutok a meetingre, akkor ott tudok füldugót osztani is akár
nem mintha mást annyira megviselne az áruk, de nem úgy optimális, ha csak egy hülye fizet a szopásért? mert én ezekkel semmi értelmesre nem jutottam. ok, nem vagyok MaciLaci, de nem is hagyományos IEM-re kellene ráműtenem, és az Atrion ez a kolibri csőr már keményebb dió, cx55-re simán felrakom (csak ott meg semmi értelme, sőt).
-
válasz
picur220 #8138 üzenetére
Jaja, Ohropax az, hogy meglegyen németül is a "fül békéje"
De bármilyen szivacs füldugó jó, bár mondjuk nekem nem teljesen úgy néz ki a végeredmény a fülesre rárakva mint macilaci-nak, valószínűleg, mert nekem a tüzes szöggel kiégetés nem vált be annyira, így tollal tágítottam és erőltettem fel a fülesre, meg ő asszem kisebb q-jays-ekre rakta föl a szivacsot, ha jól emlékszem.
-
-
-
-
-
Falconer
aktív tag
válasz
picur220 #8052 üzenetére
Na jó, de hallottál már 2ezerért olyan fülest aminek tetszett a hangja?
Szerk a sennekhez:
CX500 és a CX400-II az felsőbb kategória, számtalan szaki és fórum vélemény alapján sokkal jobb, de vitán felül a CX300-II is igen jól szól. Akg k324p az pedig kb CX300-II szint. -
Falconer
aktív tag
válasz
picur220 #7982 üzenetére
Ember, ez a doboz belseje! Lol
Kívül természetesen tele van logókkal.
Eco pack Youtube -
celf
őstag
válasz
picur220 #7933 üzenetére
nem annyira szar, de az arahoz kepest egyaltlaan nem olyan jo. es nagy korulotte a hype.
kb ahhoz hasonlitanam a szituaiot, hogy van egy mamutceg ami avarage technikat gyart, monopol helyzetben van, dragan adja a cuccait mert megteheti, es kemenyen profital. meleltte vannak kisebb sokkal jobb cegek amig vagy azert jobbak mert olcsobbak es nyujtjak legalabb azt a minoseget, vagy sokkal jobbak, igaz dragabban.
de egy szinte biztos, bose-t nem erdemes venni. ha nem a fentiekert akkor mar csak az elv miatt sem.
velmenyem szerint. -
-
válasz
picur220 #7916 üzenetére
Szerintem meg a kábelei kifejezetten jó anyagból vannak és nem igazán törékenyek az illesztésnél sem. Inkább az volt a baj, hogy nagyon tapadós gumiból készültek a cx-k kábelei és tapadt a ruhára. Pár év tapasztalat mondatja ezeket velem, bár próbálok óvatosan bánni velük, de így is zokszó nélkül tűrtek egy két durva rántást és hasonlót. Bár -10-ben az pl. az ie8 kábele nagyon megkeményedik már.
-
Kornel213
tag
válasz
picur220 #7913 üzenetére
Köszi a segítséget megnéztem az Sennheiser OMX-szériáját és ezt találtam! lehet hogy akkor nem kellene sajnálni a pénzt ez nem romlik el egyhamar... megnéztem a Panasonic HJE300-at is tényleg jó kialakítása van nem hinném hogy kiesne a fülemből! Még találtam egy Panasonic RP-HS6E-S-t is ez egész jónak tűnik és az ára se rossz! inkább maradjak a Sennheisernél??
-
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
picur220 #7854 üzenetére
tetszik ez a kifejezés:-DD "kapok"
:-DDDDDHát igen elég idegesítő tud lenni..
Én tegnap a artokkal szenvedtem; a sanzán; mert hiába adtam meg winampban neki nem ismerte fel csak felrakta a képek közé:-DDe kibaxtam vele!! A wmp úgy működik mint az itunes a sanzával.. leszedtem a mappástúl rendezett zenéket külön könyvtárba.. megadtam a wmpnek hogy ott van a zenék.. Szépen leszedegette az infókat.. a két három albumról összerakott albumot egybehúztam elrendeztem; és a csel!! Nem szinkronizáltam; kiléptem és visszamásoltam a frisített artokkkal:-D Hát nem vagyok király? .-DDDDDDD
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
picur220 #7791 üzenetére
nekem mind1 milyen füles csak.. a lényeg hogy most melyik a jobb a creative; vagy a sansa +17 ért vmi füles..
mert akkor árban ugyan annyira jvök ki cirka 35 ezer
az akg 330 nekem is 8 ezer lenne...De én hajlandó vagyok többet is kiadni érte csak írták hogy a creatívnak is nagyon jó a gyári fülese; és az jobb lejátszó mint a sansa..
vagy nemtom:-( -
Pá
addikt
válasz
picur220 #7738 üzenetére
Azt tudja valaki mostanában hol érdemes beszerezni a cx300-at?
Az előző kettőt a Teréz körúton vettem az Oktogontól nem messze, most nem jut eszembe a bolt neve, így most meg sem tudom nézni mennyibe kerül ott. De akkoriban azt ajánlották.
Most az infopatikában láttam 8,9k-ért. Esetleg jobb lehetőség? -
Adam86
tag
válasz
picur220 #7729 üzenetére
Számomra már ez is sok egy fülesért. Egyszer használtam egy sennheiser cx500at szépvolt jóvolt, de nem tud annyival többet, mint mondjuk egy 5000ft-os.
Jó nekem ez az alsó/közép kategória.Akkor Te azt mondod, hogy inkább AKG? Számomra jobban cseng a sony meg a sennheiser neve, de én nem értek hozzá.
-
vili13
őstag
válasz
picur220 #7699 üzenetére
picur220:
"miért olyan drága a cucc?"
Szerintem armatúrásat eleve drágább gyártani a dinamikus hangszórónál, ráadásul egy jobb fülesben nem 1, hanem 2-3 pár is van belőle. Nyilván jóval kisebb tételben is gyártják, mint az olcsó, népszerű füleseket, ettől megint csak többe kerül.
"de akkor is, ha ennyi hátránya van..."
A kristálytiszta hangzás abszolút előny, a hátrányai sokkal relatívabbak. A viselése és használata is jobbára megszokható, de pl. míg nekem fontos a dögös basszus, vérbeli komolyzene- és hifirajongók azt nem szokták, utálják, és megvető lesajnálással illetik.
"Akkor az IE8 sszól úgy, mint egy armatúrás füles?"
Nem egészen úgy szól, hanem másképp jól. Tényleg sokan tartják összességében jobbnak a legjobb armatúrás típusoknál, de nyilván azoknak is megvan a maguk erőssége, mondjuk olyan részleteket is meghallhatsz, amit még az ie8 sem tud.
Ne feledkezzünk el arról sem, hogy az ilyen bedugós fülesek a hallójárattal együtt egyénenként eltérő méretű és alakú üreget képeznek, így másképp szólnak mindenkinek a fülében, akiknek egyébként a hallása és az ízlése sem egyforma.celf:
"olyan helyekrol erkeznek hangeffektek amik egyreszt meglepik a zenehallgatot, masreszt rontanak a muzikalitason"
Én pl. szeretem, ha meglepnek, és szvsz a szélesebb tér pont olyan a muzikalitásnak, mint a hab a tortának. A bármilyen szempontból gyenge vagy rosszul kevert felvételek hibái persze sokkal inkább kijönnek, de ez az ie8-nak igazán nem róható fel.
Solicidium:
"minél többet használod, annál inkább elmegy ez az "extra" érzés, hogy hú milyen jól szól"
Érdekes, én már régóta minden nap megállapítom, milyen jól szól... Csak a rosszabbhoz nincs visszatérés, remélem sokáig kitart, mert elég drága az ie8 mostanában. Persze ki tudja, mikor jön ki az ie8-II vagy az ie9.
mpepe20:
screwdriver:
Ilyen gitáros meg jazz-es cuccokhoz valószínűleg tényleg a q-jays lenne a legköltséghatékonyabb megoldás, a legjobb meg a shure se530 vagy a westone 3/um3x...
-
válasz
picur220 #7699 üzenetére
Hát a head-fi-s szavazáson az ie8 a westone 3, a triplefi10 és a shure se530 előtt végzett, pedig USÁ-ban majdnem duplaannyiba kerül mint itthon és úgy van a többivel egyárban. Talán inkább egyéni perferencia kérdése is már ezen a szinten. Meg kéne hallgatni a többit.
-
vili13
őstag
válasz
picur220 #7684 üzenetére
Egyetlen előnyéről tudok, ami a rendkívül tiszta, torzításmentes, precíz, analitikus hangzás, ami dinamikus hangszóróval nem, vagy talán csak alig (ie8(?)) közelíthető meg.
A hátránya az armatúrának egyrészt az, hogy mivel sokkal kisebb a membránja, mint egy dinamikus hangszórónak, sokkal jobb izoláció mellett tud csak hatékonyan működni, emiatt mélyebbre kell dugni a füledbe, mint egy cx300-at. Ez egyrészt kényelmetlen, másrészt a fülzsír kérdése is hatványozottan jelentkezhet, akár újabb cserélhető szűrőbetétek állandó, körülményes beszerzése formájában.
Másrészt kisebb a sávszélességük, mint a dinamikus hangszóróknak, és nem tudják rendesen lefedni a hallható tartományt. Ha csak egy armatúrád van, a tiszta hangzásért cserébe nem lesznek igazi mélyeid, és nagyon magasaid sem. A jobb fülesek 2-3 különböző armatúrával átfogják ugyan a teljes tartományt, de igazán erős basszus meg sehogy nem lesz. Olyan erős mélyeket az armatúra sajnos nem tud, mint egy cx300, - a kis membrán nem tud annyi levegőt mozgatni - de ez sokakat nem zavar. Az viszont csak különféle kisebb-nagyobb problémát okozhat a hangzásban, ha egy hangot előbb elektromosan szétválasztasz több hangsugárzóra, majd akusztikusan egyesíted - ezt nagy hangfalaknál is nehéz igazán jól megoldani, hát még fülhallgató méretben. -
mhorvat
senior tag
válasz
picur220 #7648 üzenetére
Persze, ez egyértelmű, de eBayen és Amazonon sincs 30.000 Ft alatt (ami relatíve nagyon jó ár, de abszolutértékét tekintve sok egy fülesért) egy IE 7-es mondjuk. A másik pedig, hogy hiába kapom meg féláron kint ugyanazt a terméket, ha semmi garanciám nincs rá. Azért egy 30K+ kategóriás bármilyen fülest már nem nagyon mernék schwarzba venni (én).
Most végül úgy néz ki, hogy egy AKG K340-es lesz bizniszelve HardverApróról. Nálam 7000 Ft még az az elvi határ, aminél, ha tönkremegy és nem tudom garanciáztatni, akkor morgok egyet, de meg nem bánom. Meg csak azt bánom, mikor a bőven 10K feletti Sony fülesek mennek tönkre kicsit több, mint 1 év után és viszlát garancia.
Az azért kár, hogy ezeket a szóban forgó füleseket a Sony In-Ear-jeihez senki nem tudta hasonlítani, mert nekem az lenne a viszonyítási alap.
-
mhorvat
senior tag
válasz
picur220 #7646 üzenetére
Biztos meg tudnám szokni, csak eddig nem ilyenem volt, ezért gondoltam, hogy maradok a megszokottnál. De körbenéztem és rájöttem, a Sennheiser IE fülesei akármennyire is jók, az árai nem egy magyar egyetemista tárcájához vannak igazítva.
Viszont a #7645-re továbbra is várom a bátor jelentkezők válaszát!
-
Neptunfű
tag
válasz
picur220 #7604 üzenetére
Hi!
Az EB az "extended Bass"na nekem minden kell csak nem óriási basszus
Szerintem megmaradok az SE420-as fülesnél. Utánaolvasva ezeknél a viszonylag új Shure füleseknél nem nagyon hamisítgatnak(az E4C-vel ellentétben), remélhetőleg nem fogok ki valami kamu példányt. Régebben az UE fi. 5 Pro is nagyon tetszett, de túl nagy órmótlan a formája, az egyik tesztben azt írják "kis répák állnak ki az ember füléből"
Bár még mindig futok pár kört, mert azért egy cserélhető kábeles füles azért jobb lenne ^^ -
ftamas89
csendes tag
válasz
picur220 #7596 üzenetére
A google-ben természetesen kerestem, az az első
Csak sajnos nem tudtam rájönni, milyen kulcsszó használatával tudnék a különböző oldalakon a fülesek leírásában szereplő "tartozék fülgumi szett" szavak mellett külön megvásárolható fülgumikra találatot kihozni
A mediamarkt viszont nem jutott eszembe, benézek, ha lesz alkalmam
Köszönöm
-
Neptunfű
tag
válasz
picur220 #7598 üzenetére
Hi!
Szerintem jó ár érte ! Amazont is néztem, meg erre gondoltam még.
UE 5 pro-t, jóárasat nem találtam most az ebay-on (co.uk).
Amit belinkeltél az az UE 5 ProEB Na az EBtől mentsen meg az Isten
(aki nem ismerné nálunk is kapni őket ezen a néven)
Mondjuk elkapkodni nem szeretném, még egy kicsit utánuk olvasgatok, aztán majd meglássuk -
picur220
veterán
válasz
picur220 #7597 üzenetére
Vmit kihagytam: UE Super.Fi 5 Pro
Super.Fi 3
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tomato firmware
- További aktív témák...
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- iMac 24" M1 8C CPU / 8C GPU / 8GB RAM / 512 GB SSD / Silver / garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest