- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
Kisebb modellekbe (nfb-15, nfb-11) szerintem nem fér bele fizikailag egy plusz USB modul, de lehet tévedek. Az I2S jel sajnos csak néhány centiméteren stabil, tehát külső megoldásként nem jó. USB->S/pdif átalakítónak az Audio-gd-s Amanero kártya nem jó, mivel nincs S/pdif kimenet rajta. Tehát így limitáltabb a felhasználhatósága.
(#42283) Audison: Milyen koax forrásra gondolsz ?
-
bkercso
nagyúr
Szimpi, köszi!
contaxg: Ezért elvileg nem is nagyon lehet nagyobb 1,3-nál, mert a tekercsellenállás az imp. 2/3-a körül szokott lenni.
.DLL: Minden "torzul", a membrán egy rezgő rendszert alkot a házával, a bezárt levegővel (állóhullámok), a csillapítóanyaggal stb. Az, hogy 120 ohmra fejlesztettek azt jelenti, hogy azzal szól jól, így érdemes megpróbálni azzal használni. A részletekhez nem értek, de felteszem, ezen a területen is vannak szabadalmak, amik attól szabadalmak, hogy olyan dolgokról szólnak, amiről a tankönyv nem szólt.
RetepNyaraB: Ez a 120 ohm dolog se hivatalos, nem ismerik el, mély hallgatás van a téma körül gyártói részről. Próbálgatni kell, vagyis venni egy ilyen adaptert! Nem véletlenül van némely erősítőn 2 kimenet, melyek egyikével sorba van kötve ez a 120 ohm.
-
GML
őstag
Akkor kezdjük:
OTG. Ez egy olyan lehetőség, ami arra szolgál, hogy a telefonra dugott USB-s eszközt a telefon felismerje. Ehhez kell hardveres rész, egy USB HOST, ami meg tudja hajtani (nem árammal megtáplálni ) az eszközt. Ha ez megvan, akkor kel hozzá SW, ami egyrészt le tudja kezelni a hostot, valamint le tudja kezelni az adott eszközt. Az esetekközel 100%-oserősen szignifikáns arányában adattárolókról van szó.Ahhoz, hogy az USB-s DAC/AMP-ot meg tudja hajtani szintén megfelelő hw kell, mert nem elég az, hogy a lejátszó sw ki tudja küldeni a belső DAC helyett az USB felé az adatot, hanem alkalmasnak kell lennie, hogy kommunikáljon a DAC-kal.
Sok olyan kütyü van, ami (állítólag) OTG képes, de mégsem tud mit kezdeni a DAC-okkal.
-
CaNNa3IS
senior tag
Szerintem is max egy szűrős villámvédelmes elosztó. Az árából is látszik kb 8000.-.
Talán olcsóbb egy autónál egy kettős konverziós szünetmentes táp. Az szinuszos jelet állít elő folyamatosan függetlenül a betáp változásától.Ez mondjuk analóg lemezjátszóhoz való de gondolom nagyobb teljesítménnyel máshoz is jó.
[link] -
bkercso
nagyúr
Azt nem tudja megcsinálni. Ez szűrős elosztó lesz. A szűrést is 3 fokozatba szokás sorolni: az első fúlfeszvédelem, a második a rövid feszültségtüskéket is megfogja, a harmadik a villámot is megállítja (
). Az olcsóbbak általában az első kettőt tudják. Egyrészt a készüléket védik, másrészt javítják a feszültség minőségét, szűrik a zajt.
Van, ami újragenerálja a tápot is, de az használt (vagy új) autó árban van.kislaci: Mi az a "komolyabb" füles?
Az E17 megcsinálja a jelet és erősítő is van benne. Kérdés, hogy:
- a jel elég jó minőségű-e a fejesedhez
- az erősítő kihajtja-e a fejest.
És használd a válasz-gombot kérlek. -
vodkaboy22
addikt
Szimmetrikusra sokkal jobb megoldás van.
Így kell bekötni, ide is log-os poti kell, viszont itt a poti nincs közvetlen jelútban és kisebb DC és AC áram jut rá így sokkal kisebb zajt juttat az erősítőbe ami nagyon nagy előny!
Ehhez amint látod 2db fix 47k-s ellenállat és egy 100k-s log-os poti kell és máris van balanced-ra (szimmetrikusra) hangerő szabályzás. -
bkercso
nagyúr
Értem. Van a DAC-nak feszreferencia kimenete is, ha jól emlékszem, akkor meg azt kéne kivonni (úgy tervezni a szimm. erősítőt), és akkor nem kell kondi.
Hidalt erősítőnél meg egyáltalán nem kell kondi, senkit nem zavar az a 2,5V, ha mindkét hangszóróvezetéken rajta csücsül: az eredője 0V.Ez szóvicc? Jóvicc!
Az MKP az PP, igen. 2,5V-osnál nagyobbat. -
bkercso
nagyúr
Igen, de az out+ és out- kimeneteket egy opamppal összegezni kell az adatlapon javasolt - vagy annál jobb - kapcsoláson keresztül, és akkor eltűnik az offszet. Ha nem ezt teszed, hanem csak az egyik kimenetet használod, akkor a zajt sem ejted ki, ami a földelési rendszeren keletkezik.
C >= 1 / (2*pi*fa*Z) ; ahol fa az alsó határfreki (10Hz), Z pedig a terhelőimpedancia, vagyis az erősítőd mebenőimp-ja, érdemes 1kOhmnak venni. Így C >= 16uF. Mivel túlbecsültük, vehetsz 10u-sat is. Ez MKP4-ben van asszem, és óriási. (azért becsültük túl, mert az erősítők 10kohmos bemenőimppel szoktak rendelkezni. Így akár 4,7u-s is jó lehet.)
-
bajnokpityu
félisten
Ha lesz lehetőségem, nyilván kipróbálom.
sabre a mytek is, bár messze nem adta tudását,amikor összevetettük.1704 chip biztosan nem szűk keresztmetszet,nagyon jó az a chip. Megmondom őszintén, én még a régi 14bites philipseket is szeretem, nem tudom elitélni szerelmeseit a régi teknikának.
-
bkercso
nagyúr
Egytrafós, SMD-oszcillátoros... De a Lundahl-okért plusz pont.
Viszont az oszcillátort a DAC-chiphez kell közel tenni, nem az ASRC-hez, annyit illene tudni. Továbbá a tantálkondik ezen a frekin nem hidegítenek semmit a tápon, mintha ott sem lennének, mégis ezekkel van tele a panel. X7R való oda, én is kicseréltem már a MomentDAC-ban. De legalább a kerámia is ott van mellettük. Meg mindennek köülön stab IC. Meghallgatnám, tényleg jól néz ki. -
vodkaboy22
addikt
Akkor meg megint ott tartasz ahol a part szakad lesz "kint" egy vezetéked ami gyűjti a "jelet" az éterből... ráadásul legyen jó vastag mert kakaót is szállít...
Nem kell ezt.
Tedd bele az egész tápt nyugodtan a dobozba csak rakj fém lapokat bele amik körbe veszik és levannak földelve. -
vodkaboy22
addikt
Ha egy doboz akkor érdemes figyelni a megfelelő faraday kalitkákra a dac körül. Az analog jelerősítés nem annyira érzékeny az hálozati trafó szort mágneses terére, de a dac csippek és a jelkondicionáló elektronikai az annál inkább.
Nyugodtan teheted egy dobozba csak arra figyelj, hogy a trafó és a hálozati fesz rész kapjon egy kis fém burkolást (faraday-kalitka) tömör lemezekből amiket hálozati földre kötsz és belöle már csak kisfesz és DC jöjjön ki
Utána tehetsz bármit és még jobban is jösz ki mer 1EMI szűrő és hálozati fesz elemek illetve kapcsoló kell.
No meg nem kell IC kábel 1 jó szigetelt kábellel megtudod oldani az egészet.
Ha van elég nagy dobozod és erre figyelsz amit írtam mindenképp nyereség a dolog!
Az ideális az lenne, ha a digit jel egyből erősítés után minél kevesebb alkatrészen és minél kevesebb kábelen vándorol át(Kevesebb antenna... és kevesebb alkatrész torzítás. )
-
Ribi
nagyúr
Nagy igazságot nem tudok mondani, mert nem tudom milyen szintű eszköz lesz. Mindenkinek más a preferenciája. Tervezésnél is vannak elvek amiket követni kell, de van aki erre esküszik, van aki arra. Amit megtanultam, hogy ha kész az erősítőm, soha nem fogok megint ilyenbe belefogni, de ez ne tántorítson el.
Az IC is egy ilyen dolog, hogy ha belül vezeted is nagyon rövid legyen, vagy ugyanúgy árnyékolt. Habár belöl mire eljut a potiig meg onnan az erősítőbe csomóan nem árnyékolják, de méregdrága ICt vesznek. Szóval csomó ilyen egymásnak ellentmondó dolog van. Emiatt az IC szerintem 1 dolog a sok közül.
De szerintem majd aki sok ilyet épített segít, hogy mik a tapasztalatok. Talán. -
Ribi
nagyúr
Akkor mégis jól értettem.
Emiatt is kérdeztem, hogy ha azt mondják, hogy nem éri meg, akkor mennyiért vennél kábelt?
Milyen minőségűt?
Mert ott is elég nagy a szórás. Bár persze 10 centis darabnál dobozon belül ez nem akkora összeg.
Ha esetleg nem tetszik a dac akkor megint szedheted szét, addig nem tudod használni az erősítőt, de ugyanez fordítva.
Csak a kábel miatt nem biztos hogy megéri. Csinálhatsz diy kábelt is ami lényegesen olcsóbb, mint a szerelt. Szóval én nem raknám egybe, de nem sok tapasztalatom van összeépítéssel. -
Ribi
nagyúr
Előbb azt mondtad, hogy egybe, az nem ugyanaz mint a nagyon közel.
Azért kérdeztem, mert minden esetben valamilyen árnyékolt kábel kell.
Nézz szét kábel ügyileg, hogy mennyibe kerülnek. Az olcsóbb kategóriában nem annyira számít a hossz, de ahogy mész felfele, egyre drágább a hosszabb. De eleve nem nagyon szokott messze lenne egymástól a 2 doboz, szóval a kérdésednek nem tudom mi köze a DIYhez? Ugyanúgy olcsóbb a rövid kábel ha te csinálod ha nem. Gondoltam ha egybe építed akkor nagyobb doboz kell, cserébe nem kell csatlakozó csak simán átkötöd belöl. Fél méternél kisebb IC ritka, mert relatíve merevek. -
bajnokpityu
félisten
Magam meg megszállott koaxista voltam, mert semmi USB alapú izé nem volt elég jó. Aztán kiderül,h csak szarokkal próbálkoztam.
Egyébként én sem tartom igazán jó megoldásnak az USBt, de amíg normális mediaplayer árát össze nem kuporgatom, addig ezt élvezem.
Reclockot sem érdemes túlértékelni. Sajna nem úgy működik,h akármilyen jelből élvezhetőt tud csinálni. Nincs elég buffere az elterjedt teknikáknak. Különben nem lenne különbség,milyen forrásról megy..
-
-
-
bajnokpityu
félisten
nem jó megoldás. a + és a - ereket összegezni kell. így nagyobb a torzításod.
hangosításnál nem szoktak sokat tökölni ezzel, a - eret simán hidegre kötik, és csókolom. Szól, nem is nagyon rosszul, de meglep, hogy ennyivel elintézték.szivesen, bár a döntést Te hoztad meg. sztem belépőtől, közepes láncokig jó az ár/értéke néhai drótjainak. most itt vannak a virgo5,meg 5ös usb kábelei, sokat fejlődött a 4es sorozat óta.
-
bajnokpityu
félisten
Asbee-nak volt természetesen címezve. bocsika.
Bkercso:nagyobb volt a difi amúgy Shiit és champ között,mint a kisdac és a kinai USBről táplálva.Viszont azonnal az jut eszébe embernek,ha hallgatja. Aztán van,akinek fél perc,van akinek több perc,mire megtalálja a difit.
Egyébként már tudok nem kevéssel jobbak az akkorinál. Contaxg azonnal kiszúrta, pedig emlékezetből hallotta egy hónap különbséggel a kettőt.
Ez is a bajom, amúgy. Ugyan direkt a leggyengébb champot mutattam az embereknek (saját), ami alapján eldönthették, hogy kell-e nekik, aztán mindenki jobbat kapott annál. De Így, hogy még mindig tudok javítani hangján, igazából nem tökéletesen sorozatgyártott cucc. Ezt azzal kompenzálom, hogy a régieket is ingyé alakítom át. A külföldiekkel nem tudok mit tenni, egy órás munkáért nem hiszem, hogy megérné ide-oda postázgatni.
-
Dorian
félisten
Hát a rövidebb kábellel levegősebb.
Most vakarom a fejem, mert pénz, az nincs sok méregdrága kábelre, de 3m-es meg kéne, mert zenehallgatás közben a kanapén ülve netezek. Elméleti másik lehetőség a hosszabb koax, de akkor az átalakító hányódna mellettem a kanapén, meg mivel rövid, jó minőségű koax más van, így szintén pénzkérdés -
contaxg
veterán
Kérdezd meg Bodz-t, hogy szoktunk hifizni
-
contaxg
veterán
Hallgasd meg a Human Audio termékeit is!
Garantálom, hogy semmivel nem rosszabbak mint a JK cuccok
(Sőt! Tennék rá egy kisebb összeget arra, hogy sokkal jobbak) -
Ear001
addikt
Semennyire. Ő füle, az ő lánca, ő ítélete. Simán meg lehet borítani a sorrendet egy másik front enddel, másik kábelezéssel.
Én az előző dobozos, kevésbé barkács kinézetű JKSPDIF-et halottam, de ha ennyire tetszenek neked ezek a John Kenny féle megoldások, hát rendelj egyet, legfeljebb ha nem tetszik, visszaküldöd.
-
Ear001
addikt
JKSPDIF-hez volt szerencsém. A Halide Bridge lentről-föntről jobbról-balról sokkal jobbnak bizonyult. A JKDAC pedig elvérzett simán egy Dactilussal szemben.
-
bkercso
nagyúr
Az ASRC jósága az órájától függ, ezt pedig közvetlen a chip mellé tudjuk tenni. Ha a forrás jittere elég kicsi ahhoz, hogy az ASRC memóriája elég legyen, akkor nem látok benne problémát.
Különben az SPDIF-et még át is kell alakítani I2S-é, és annak is van jittere. Ezt is szűri az ASRC.
Talán most bajnokpityunak van a fórumon a legjobb USB-veője és DAC-ja. Kíváncsi vagyok rá. -
bkercso
nagyúr
-
hm74
aktív tag
Ott van az a 3 pin a Xonar DG sarkában az SPDIF kimenethez. Erre hogyan lehet koax (RCA?) aljazatot applikálni. Van valami rádugható verzió vagy forrasztani kéne?
És miért van a 3 tüske, amikor csak 2 kellene (ha jól tudom)?
Bocs a triviális kérdésekért, de nem erősségem az elektronika. -
bajnokpityu
félisten
Nem ilyen. Nem fix ertekre csokkent, nem 50psre, hanem csokkent vslamennyit.
Es ugyanugy van hangja az srcnek, recivernek. Hiaba digitalis, es merheto.Jonak mondjak az essence usbjet, pedig csak a gyenge usbknel jobb. Alaplapi koax megveri.
Bkercso: Hogyhogy nem hallod,h mennyivel gyengebb a sajat dacod usbrol, mint koaxrol? Sztem uvoltenie kell a kulonbsegnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen NAS-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Futás, futópályák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 10
- Háztartási gépek
- Sorozatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest