- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bkercso #62808 üzenetére
Jó, de ez minden alkatrészre természetszerűleg igaz, és most mégiscsak az egyes típusok, illetve leginkább az AD827 általánosítható karakterjegyeiről próbálunk beszélni. Mert azért olyanjai is vannak, és ezek kisilabizálása a cél. Már csak azért is, mert jelen esetben legalább négy készülék (DAC analóg kimenet, erősítő pre fokozat, tuner, RIAA-phono) legalább ötféle (inputok, outputok, bufferek-illesztők...) feladatára találandó 6 darab, lehetőleg egyféle, számomra általánosan optimális típus. Nem akarok azon agyalni, hogy na, ide inkább ilyen kéne, oda inkább olyan, hanem "ömlesztve" akarom a 6 darabot. Tehát általánosítható karakterjegyeket keresünk - aztán az majd a gyakorlat része lesz, hogy adott opamp-helyen szükség lesz-e a tápolás, a bias... finomhangolására. Ez majd az I/V-nél is hamarosan eldől, arra tettél is már javaslatot múltkor, remélem, nem lesz rá szükség, hogy az opampok tápáramköreibe belenyúljak - de ha kell, akkor kell, akkor majd arra kérek is segítséget. Most azonban bizonyos opamptípusok általánosítható karakterjegyeit keressük, amelyek pedig nem olyanok, mint a strigák, hanem léteznek!
Tehát a számomra ootimális opampot keresem az adott ársávban, aztán, ha szükséges, adott helyen idomítom hozzá a tápolást. Persze emiatt a kiválasztandó opamp-típusnak fontos tulajdonsága lenne, hogy OPA2134, illetve két helyen NE5532 helyére eleve optimálisan illeszkedjen, ne kelljen a tápáramkörével külön piszmogni - ebben a szóbakerül típusok közül nyilván előnyben vannak a BB-k az AD-kkel szemben.Amúgy köszi mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
bkercso #62803 üzenetére
Heh, hátrébb az agarakkal! OPA upgrade a téma.
(#62802) hm74: Az OPA2111 inkább csak elvileg (alacsony sávszélesség és slew rate) zavar, a hangja nagyjából megfelelne az áráért. De hátha találok még jobbat - akár a kevésbé sötét OPA2107-et, de inkább fürge AD-t szeretnék, ha már belevágok.
Farnellen mostanában szinte féláron van a TO-99 tokos OPA2111, tehát alig többért, mint a DIP-tokos... -
csocsoszán
őstag
-
csocsoszán
őstag
válasz
bkercso #62750 üzenetére
Minimális tuning után úgy szól a Furutech, hogy esek kelek! (dióda, kondik, ellenállások cseréje. Azt még nem is blackgate kondikat raktam be.)
Megrendeltem a njm 2068-ak helyett az AD827sq-kat. Mondjuk kérdeztem a milyenségétde nem írt rá se ki semmit. Remélem boka...sás lesz!
Itt adott kapcsolás és adott DA van, Tenor ic-ket látok amiket igen jónak tartanak. Mondjuk az kicsit macerás lesz, hogy az smd ic-ket normál ic-kre cserélem.
Ha kész elkezdem beírni a fekete lemezeimet. Remélem megéri a melót! -
kromatika
veterán
válasz
bkercso #62728 üzenetére
Köszi Egyébként most kölcsön adta Emiki kolléga a Composite Dac +Amp-ját,hogy össze tudjam hasonlítani,illetve el dönteni hogy melyik nyitott füles marad,remélhetőleg már hossza távon is
A HE 4XX vagy a HD 660S.Szenzációs a Composite,gratulálok. HE 400XX hez nem rossz hang .bár egy kicsit sötétebb karakter még rá férne.HD 660S ez meg valamivel világosabb illene szerintem.Hangsúlyozom csak szerintem.De jól szól vele mind két füles.Lehet HD 660S marad,mert a közepei nekem jobban tetszenek,és akusztikushoz jobban szól számomra.
-
válasz
bkercso #62682 üzenetére
De, működik. Az olcsó Behringer monitorjaimat 3 évig "kínoztam" úgy, hogy a balanced TRS bemeneteikre unbalanced TS-t kaptak. Sőt, azóta (összesen 6 év) is így vannak a másik tulajnál. De próbálom győzködni, hogy vegyen hozzájuk egy rendes DAC-ot, szimmetrikus kimenettel, mert az 5000 forintos USB-s 7.1-es ipari hulladékjának a sztereó kimenete minősíthetetlen hangú.
Pár hete átvittem a Benchmark DAC1-et megmutatni neki, azzal úgy tűnik meggyőztem.
-
Acus
tag
-
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #62599 üzenetére
Mostanság már mindkét oldal forrasztás oldal szokott lenni, persze értelemszerűen a súlyosabb alkatrészes a második. Huzalos alkatrészek meg mehetnek utólag szelektív forrasztóval.
Persze biztos sok helyen nem annyira felszereltek a gyártósorok. Úgyhogy valóban lehetnek puritánabb megoldások. -
NandorHUN
addikt
válasz
bkercso #62612 üzenetére
Nem egészen értem.
Nyilván azért kérdezem amit kérdezek, mert x összegért a legjobb audió élményt szeretném megkapni. DAC-om most ment tönkre (01mrk 2) ezért nézelődök megint.... gondolkodtam DAC-on meg hordozható AMP-n is, csak szeretném megérteni, hogy pl. egy AMP-nek manapság mi értelme, ha még telefon is ki tudja hajtani a fejesemet megfelelő hangerővel - igaz kell hozzá Viper, de ezek után megint feles kiadásnak éreznék 40-50-et egy jobb AMp-re, ha PC és teló se "profitál" belőle.
Remélem érhető volt a felvetésem.
- bár ez nyilván ilyen nagyon rookie kérdés itt a topicban.
-
csocsoszán
őstag
válasz
bkercso #62597 üzenetére
Jól látszik! Nincs ón két lábon, és körbe van repedve az egyik.
7806, 7906 A tápban! Jrc 2068 hegyekben! Ajjaj, lehet összerakom! Ennyi pénz nincs a földön amennyit erre lehetne költeni!
(És így is teszt darab! Mit lehetne ebből csinálni! Szerintem akinek ilyen állapotban potyogott a könnye, annak tuning után a DM-be kéne menni pelenkáért!) -
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #62583 üzenetére
Ó, jaj, a kollektív hifi tudatban nem így van, jaj.
Kifejtenéd?
Vagy a sok csatornás dac chipekre gondolsz? Az csalás.
(#62585) Sinesol: A Benchmark kifejezetten kerüli erősítőben, meg is magyarázzák.
Természetesen pl. vonal kimenetnél mindig lesz értelme zajos környezetben, nagy távokon (színpad, stúdió, nekem otthon pl). Gondolom te sem azt olvastad, hogy úgy általában nincs értelme. Leírom még1x, hogy véletlenül se legyen félreértés. A full/real balanced erősítőket, dac-okat (tehát ami elejétől a végéig az, leegyszerűsítve minden duplán van) "támadom" (ezt privátban kaptam). Nem támadom, csak a valós, mindig jól hallható előnyt vonom kétségbe. -
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #62579 üzenetére
Főleg arról szól ez a történet, hogy van-e bármi valós előnye a full/real balanced kialakításnak, tehát feltétlen szükséges-e elejétől végéig ílyennek lennie. Vagy csak pazarlás a 2 dac chip, stb. Sokszor hifiben ez már vallási kérdés. Elméleti persze van, nyilván, de én szkeptikus vagyok az eddigi tapasztalataimból kiindulva. Nem ezen múlik, hogy valaminek nagyon jó hangja legyen.
(#62581) s4tch: A nagy könyv szerint normális cuccnál nincs is hangminőségbeli különbség.
Nem is értem, hogy miért terjedt el, hogy a balanced csak jobban szólhat, turbózhat.
Azért meghallgatnám, igen kíváncsi vagyok rá. A normális üzemidőért jár a külön pacsi. A Dacportable pl. sokkal gyorsabban merül. -
csocsoszán
őstag
válasz
bkercso #62576 üzenetére
Biztosan igazad van.
De adott kapcsolásban használom és tuningolom, nem új kapcsolást építek. Így csak arról tudok beszámolni amilyennek "jelen állapotban" hallom. Tuningolt hp laptop, tuningolt HD 600-al, Furutech kábel! (Sajna a HD800 még így "agyba főbe" tuningolva is jobb!)
Ki kellene cserélnem még két dual "áram" ict a dac kijáratán. De sokat költöttem már eddig is, találgatásra meg végképp. (AD 797-en hallottam. Igen jól szól, csak 4 db kéne azaz 4x2600ft!)
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #62566 üzenetére
Persze, de attól én még reménykedhetek.
Régebben olvastam valami passive wi-fi (vagy ilyesmi) nevű találmányról, ami tán max 11Mbps (nem sok, de bluetooth-hoz képest rengeteg). Aztán lehet ez is arra a sorsra jut, mint a sok csoda akksi, sosem lesz belőle semmi.
Jaj, ne is említsd, a sok asztalos...De legalább némelyik tényleg szép.
-
Dare2Live
félisten
válasz
bkercso #62546 üzenetére
Találtam egy ilyet.
nobsound douk audioBár a nobsound anniyra nem bizalomgerjesztő név de a CSR8675 állítólag jó. Márha tényleg az lesz benne.
Új villámvédős elosztón van USB kimenet is így táp is megoldva. [link]Ha senkinek nincs jó tippje akkor én leszek teszter.
-
NandorHUN
addikt
válasz
bkercso #62543 üzenetére
Ha postán múlna azt meg is tudom bocsátani.
Csak ugye nagy cégek sokszor nem foglalkoznak magászemélyekkel közvetleül.Viszont az már biztos, hogy honlapjuk egy nagy rakás szar. Anno mikor szedtem drivert is észrevettem, hogy angol nyelvűt már évek óta nem frissítették, így szórakozhattam a kínai oldalról letölteni. /már nem mintha Win10 esetén sokat számított volna/.
A honlap valamiért 2012-ig van licenszelve, több lap nem is megy még kínaiul se! - pl termék regisztráció -. A contact Us alatt meg a Sales@ emailcím nem is létezik. (Legalább Support@ -t nem dobta vissza rögtön gmail. ).Ennél még egy román mobilwc bérlő honlap is igényesebben van elkészítve.
-
válasz
bkercso #62474 üzenetére
A fülhallgató ritkán van rajta, és az RCA mindig zajos sajnos, akár van fejes, akár nincs. Mondjuk azt ki fogom próbálni, hogy rákötök valami mást az RCA-kra (ugye most csak annyit tudok, hogy a rá dugott RCA kábel másik végén ott a zaj), illetve azt is, hogy húzok egy jack-RCA kábelt a fülhallgató kimenetből a hangfalra, egy tesztre jó lesz. Ferritgyűrű jó ötlet,
valahol van is egy zacskóval, hogy ez eddig nem jutott eszembe... Szerk.: 1db-ot találtam csak, azt bárhová rakom (usb kábel bármelyik vége, RCA kábel bármelyik vége), nem hoz változást.Egyébként igen, a HDMI kábel nagyon közel van az RCA-hoz, és én is gondoltam rá, de kizárólag csak akkor van zaj, ha terhelve van a GPU. Pl. filmlejátszás közben semmi, egyszerűbb 2D játkoknál se, viszont ha valami teljesítményigényes 3D cucc húzza, akkor egyből megjelenik a probléma. Mondjuk gondolom ettől még a HDMI kábelen is kijuthat, hiszen az közvetlenül a GPU-ba van dugva. Viszont a monitor mellett van a két hangfal ugye, szóval az elhelyezéssel nem tudok sok mindent kezdeni.
-
válasz
bkercso #62317 üzenetére
A jó hangminőségű cuccok és a térhangzás 3 különböző dolog.
Bocs, de erről egy vicc jutott az eszembe: 3 féle matematikus van. Aki tud számolni és aki nem.
Milyen 3 dologról beszélsz? És mint írtam nem ez a lényeg, de ezen ragadj le.egy mindent bele eszköz, ami ennyibe kerül, jó eséllyel harmatos lesz a HD600-hoz
Ezzel vitatkoznék. Nem az ár felől ítéljük meg a minőséget.
Itt ellentmondást vélek felfedezni. Most akkor kinek higgyek?
Csak annyi volt a kérdésem, hogy van e valahol ilyen eszköz, amit keresek? Az, hogy kihajtcsa vagy nem az legyen az én dolgom. De látom rossz topikban kérdeztem, mert itt is csak kioktatást kap az ember. Segítséget nem nagyon.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bkercso #62285 üzenetére
Évekkel ezelőtt vettem egy LM4562NA-t a Xonar DS-embe, de nagyon nem jött be a hangja. Rosszabb volt, mint a gyári. Pedig sokan dicsérték akkoriban errefelé is. Helyi elektronikai boltban vettem rendelésre, kb. annyiért, amennyiért a többi webshop-ban is kapni lehetett.
Lehet az is hamis volt?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bkercso #62226 üzenetére
Boltokban, cikkekben is gyakran "audio cable" néven szerepel. A rövidség, közérthetőség miatt írtam ezt, de mégis minek kellett volna akkor?
Vagy az a baj hogy egybeírtam? Amúgy simán van olyan magyar szó, hogy hangkábel (mert nem húzza alá az ellenőrző
= WIN).
-
csocsoszán
őstag
válasz
bkercso #62213 üzenetére
Az biztos, hogy nálam az eredeti lőtávon kívűl esik.
Még a Furutech-be sem venném meg 60 ezerért.
(Mondjuk én vettem Furutech kábelt olcsón. Előtte beszóltam a kereskedőnek mert kimásoltam a szabályzatot, hogyha hamist kapok, a vételár x szeresét kell visszafizetni.
Elküldte, és ha hamis akkor sem bántam meg, a többszörösbe kerülő audioquest kábelt úgy lemosta hogy.
Persze nyugtatom magam, de ha itt lesz akkor derül ki a hangja.
Vettem én már a sini-től tranyót erősítőbe, ami simán tápegységről eldurrant. Mikor elkezdtem kibontogatni őket kiderült, hogy a chip a kissebbe is pont ugyanakkora volt!! Az eredetiben meg többszöröse! Sőt vettem olyan tranyót amit a gyártó nem is gyártott! ) -
TheZukker
tag
válasz
bkercso #62197 üzenetére
Köszi!
És amikor éppen Spotifyt használok (mostanában gépen is rászoktam*) akkor is maradhat a Windows hang lent?
*ha valamikor meglesz a hangfal majd letesztelem (amíg nem szokja meg a fülem az egyiket vagy a másikat), hogy hallom-e a különbséget lossless és MP3/Spotify között.
-
Norbee.01
csendes tag
válasz
bkercso #62082 üzenetére
Értem, köszönöm a választ.
Gondolom, az is azt mutatja, hogy az erősítés okozza, hogy bekapcsolás után nem azonnal, hanem kb 1 sec múlva jelentkezik.
Tudja esetleg valaki, hogy a hifi station/hififutár bemutatótermében ilyet ki lehet-e próbálni, mert nekik van és akkor hamar kiderülne?
-
Norbee.01
csendes tag
válasz
bkercso #62072 üzenetére
Értem, kipróbáltam és maradt a zaj.
Tápszűrőre arra gondoltam, ami nálad linkelve van.Ha kikapcsolom és vissza, akkor 1 sec csend és utána kezdi.
Ha nincs a bemeneten semmi bedugva, akkor is jelen van.Folyamatos fehér zaj, ami a hangerővel együtt változik.
Szeretnék felvételt készíteni, de csak a fejhallgatóm és egy fülhallgatóm van, úgy nehéz lesz.
Földhurok nem tudom van-e, mert kipróbáltam a lakásban több konnektorral is és ugyanaz van.Idén döntöttem úgy, hogy kicsit nem ártana audiora is költeni gép mellett és még nem ástam bele magam eléggé, szóval bocsánat, ha fura, nem egyértelmű válaszokat adok.
Bodz: Ez ilyen alatt a dac-ra vagy a fejhallgatóra gondolsz? Lehet akkor jobb, ha megszokom.
-
Kovbob
senior tag
válasz
bkercso #62016 üzenetére
Hát, ezt teljesen nem tudom, hogy hogy kell értelmeznem, de lehet
Igazából mivel a Kácsánál ezek a 3.0 kábelek voltak az olcsóak azért vettem azt. A 2.0-hoz meg azt írták Mini B és gondoltam at nem jó. Az USB A-nál meg tudtam, hogy kompatibilisek egymással, gondoltam a B-nél is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bkercso #61900 üzenetére
Nem volt még DAC-om ezelőtt, nincs mivel összehasonlítanom a hangját (kivéve az SB play, ami nem valami drága, annál mindenképpen jobb). Nem ismerem a szakkifejezéseket a hangszínnel, hangzással kapcsolatban, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni, annyival viszont mindenképp jobb az eddigi kártyáimtól, hogy részletesebben ad vissza mindent. Legjobban ez az ütős hangszereken jön ki, azoknál most már pontosan meg lehet mondani, hogy mit ütnek, mivel és hol. Az énekhang is sokkal részletesebb. Különbség még, hogy nem hallok nála alapzajt egyáltalán, csak azt, ami a felvételen eredetileg is rajta van. Valahogy mégsem vagyok most teljesen boldog vele, hozza, amit elvártam tőle, de nem tudom annyira élvezni a zenéimet, mert most minden apró hibát meghallok rajtuk, meg olyan érzésem van vele, hogy az énekes aki eddig 10m-re állt, most 10 centiről köpköd a pofámba, annyira hallani, hogy hogyan veszi a levegőt és hogyan képzi a hangot. Szoknom kell még, hogy tényleg mindent hallok. Van ennek egyébként előnye is, most tűnt fel csak az egyik számnál, hogy nem egy, hanem két hasonló hangú háttérénekes van, mert most tisztán hallani mindkettő hangját. Talán ha össze kéne foglalnom azt mondanám, hogy a kütyü nagyon jó, de megköveteli a jó minőségű felvételt, ami nem biztos, hogy mindenkinek van. Írják egyébként review-okban is, hogy könyörtelen a felvétel hibáival szemben, ez 100%-ig így van. Nem tudom, hogy a bitsűrűség, tömörítés, stb. mennyire szempont ebben, mert nem csak ezen múlik, hanem pl azt is hallani, ha egy kicsit zajos volt a mikrofon, amivel felvették a zenét. Ha valaki csak gyengébb minőségben tudja megszerezni a zenéket, akkor szerencsésebb lehet másik DAC-ot választani, ami kicsit elkeni, tompítja ezeket a hibákat. Ezen kívül, ami még feltűnt, hogy sok szám elején a gitár pengetés csak az egyik irányból jön, aztán amikor belép az énekes, meg a másik gitár, akkor már mindkét oldalról hallani zenét. Valószínűleg ez eleve így volt a felvételen, csak nem tűnt fel eddig. Játékkal még nem próbáltam, de a netes teszt videok alapján a virtual surroundnál is jóval pontosabban meg tudom mondani, hogy milyen irányból szól a hang, szóval úgy tűnik, hogy az alaplapi valamiért ezt se hozta jól. Ezen kívül nekem egy kicsit kevés az ének, de ez meg egyéni dolog. Jetaudio-ban volt egy jó equalizer beállításom, ami úgy hozta, ahogy szeretem, de már másik lejátszót használok. Lehet később visszatérek rá, meglátom. Kipróbáltam most a foobar-t, nekem úgy tűnik, mintha lágyabbak lennének vele a hangok, mint VLC-vel, de lehet csak behaluzom. :-)
-
ekkold
őstag
válasz
bkercso #61796 üzenetére
Annyira azért nem érdekel...
egy olyan drájvernek jobban örülnék amivel ki is lehet használni a képességeit. Viszont ha tudom, hogy ilyen driver probléma lesz azzal amit vettem, akkor inkább más típust kerestem volna. A hangjával egyébként nincs különösebb bajom, nincsenek audiofil igényeim, csak annyi hogy az alaplapinál hallhatóan jobb legyen, + ne halljam az alapzaját, és a torzítását. Persze azért jó lett volna meghallgatni, hogy hallom-e a különbséget a 24bites és a 32bites mód között - már csak azért is, hogy a saját igényemet is fel tudjam mérni.
Vannak tapasztalatok arra, hogy olcsó kategóriában (kínából 8...15eFt-ig), melyik típussal érdemes (avagy melyikkel nem érdemes) foglalkozni?
-
ekkold
őstag
válasz
bkercso #61785 üzenetére
Keresgéltem elég sokat a neten és mindenhol azt írják, hogy nem kell hozzá driver windowsokra, és nem is találtam hozzá lényegében semmi használhatót. Valamilyen saviaudio drivert leszedtem a netről keresgélés közben (már nem emlékszem honnan) de nem jutottam vele előrébb. Ugyanakor rengetegen árulják ezt a DAC-ot az ebay-en, az ali-n és még ki tudja hány helyen - és biztos sokat el is adtak belőle (ugyanakkor drivert senki sem ad hozzá). Gondolom, hogy csak használják valahogyan mások is, azaz sikerült működésre bírniuk.
Próbáltam virtuális gépen, XP alatt, és ott is működik, de a linuxhoz hasonlóan sem megnézni sem állítani nem lehet a bitszélességet.
-
Tim82
félisten
válasz
bkercso #61753 üzenetére
Xonar DG - PCI, Xonar DGX - PCI-e.
Asus-éknál ezzel az X-szel jelzik a termékmegnevezésben, hogy az a PCI-e verzió.
SB Live-ot inkább ne, úgy 15 éve nem is lehet újonnan kapni.
SB Play-t ajánlotta régebben Bodz (ilyen "ha csak pár ezresed van"-kategóriában persze), meg ha még van a Muzikernél 12k-ért SB E1, azért az árért instant get, kis gyösz létére kifejezetten kellemes fejhallgatóerősítéssel: hangerő szempontjából szerintem kb. bármilyen fejeshez elég, a minőség-szinergia más kérdés, de ez itt most nem szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest