Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
Hali,
van valakinek esetleg eladó 18-55-öse, vagy 23-asa vagy 35-öse? úgy néz ki lesz egy fudzsii vázam, és valami rá kellene csavarni...
-
Neon
csendes tag
Uraim.
Mindenkinek köszönöm a segítségét, sikerült levideóznom a jelenséget, közben egy kollégával is beszéltem telefonon akinek szintén T2 váza van. Ő nem tapasztalja ezt a vibrálást. A dolog ezek után nem hagyott nyugodni, mert ez ugye azt jelenti, hogy vagy hibás a váz, vagy valamilyen beállításon múlik a dolog.
Az utóbbi lett a megoldás, és valóban egy beállításon múlik.Energiagazdálkodás: Teljesítmény: Gyorsít
NormálA gyorsít a nyerő! A normál opciónál csinálta.
Meg vagyok nyugodva most. Köszönöm mindenkinek a segítségét. Igazából meg is ragadnám az alkalmat, hogy hatalmas küzdelem árán de hivatalosan is beléptem a Fuji táborába. A fórumnak hihetetlen sokat köszönhetek, kétszer is átolvastam az egészet. Rengeteg információra tettem szert, amit köszönök szépen minden tagnak, az egész fórumnak. Nagyon jó csapat van itt, örülök hogy ide találtam.
-
Neon
csendes tag
Gyerekek mi ez a vibrálás az EVF-ben? Megőrjít.... Félig lenyomott expogomb, elkezd vibrálni, pixeles lesz az egész. Majd jelezz az AF aztán kisimul. Ha gyorsan egymás után fókuszálok, akkor elmarad ez a jelenség. Beállítás? Vagy ez ilyen? Hiba esetleg?
-
Neon
csendes tag
válasz
total90
üzenetére
Hihetetlen de itt a váz amit nagyon vártam, most meg nincs mit fotózni. Valamit ki kell találnom
Van még a 14 napból vissza. Az EVF beállítás amúgy az volt, hogy ha bele nézel akkor kapcsol csak be, illetve folyamatosan alvó módban volt a váz, ha ez segít valamit a történetben. Gondolván akkor nem fogyaszt. Nem ismerem még a lelkivilágát. Lehet ez is bele játszott?Még egy dolog amit észrevettem hogy az EVF mikor az AF élességet állít akkor bevibrál az egész keresőkép, a zöld jelzés előtt talán picivel. Ezt se tudom hova rakni, ennek így kell lennie? Normális a jelenség?
-
Horalm
csendes tag
Sziasztok!
Hallott valaki egyfajta Leinox m42es átalakítóról? Új vagyok még ebben az adapterelésben, ezért kérdzem. -
centrino
senior tag
Én ilyet vettem 6db-ot, eddig hiba nélkül működnek... (X-T2-t csak markolattal használom, egyszerre három akksi, problémám még sosem volt, hogy túl hamar lemerült volna)

-
50 kép irreális! És most nincs 40 fok sem, azaz az erős melegedés sem indokolt, a menünyomkodás nem terheli a procit. Probalgasd! Amúgy valós gyengesége ezeknek a nagyon alacsony képszám/akksi. Nekem is ez az egyik fő bajom de már hozzászoktam. Kell 4 akksi, 'azt hadd szóljon, lehet nyomkodni, nézegetni.
De az 50 az durva, irreálisOtt van Mr. Csizmás linkje, kapóra jön pont...
-
Gercsa
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ja, én is utólag láttam

-
Gercsa
senior tag
Találtam az ebayen egy pofátlanul olcsó objektívet.
Google sem nagyon ad róla sok infót.Valaki hallott már róla?
Phenix 50mm 1.7Azt gondolom, hogy ennyi pénzért valószínűleg nem lehet minőséget előállítani, de vajon pl. egy Helios 44-el összevetve lehet-e annak alternatívája?
-
Ha nyomkodod állandóan, közbe lősz pár képet... igen, le tud merülni. Amikor nekem meglett, akkor azonnal én is itt jeleztem, hogy mennyire szar, hogy 150-200 képet alig tudtam csinálni. Persze közbe nyomkodtam, próbálgattam a dolgokat.
Szóval szerintem simán lehet, de ami a melegedést illeti, mennyire volt meleg? Ki nem kapacsolt, meg ilyenek? Mert pl. nekem volt már, hogy órákon át videóztam és akkor azért melegedett, de nem lett forró és ki sem kapcsolt. Szerintem ez is a normális melegedés határán belül volt még... -
Mr.Csizmás
titán
Patona dual kit kb. 7e ft. sokkal többet ér felhasználásban, mint a bekerülési költsége

-
FLx
addikt
Az 50 kep kevesnek tunik, de ha orakig nyomkodtad a menut akkor siman lehet normalis. Ez nem az a gep, amit bekapcsolva hagysz napokig, mint egy DSLR-t. Ha nem fotozol vele, azonnal power off. A kijelzo is nagyon sokat fogyaszt es a viewfinder is, hiszen az is elektronikus.
-
Neon
csendes tag
Még egy furcsaság, amiben kérném a tanácsotokat. X-T2 váz full feltöltött akksival, kb 50 képet bírt, és lemerült. Ez alatt viszont nagyon meleg lett a váz alja. Jobban a bal sarkán, de érezhetően az egész alja. Volt menüben is nyomkodás bőven, hisz új a váz. Normális ez a melegedés, és ez az akksi teljesítmény? Köszönöm ha tudtok segíteni ebben.
-
Horalm
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Meike 28mm f/2.8-as objektívvel?
-
-
hegyimorc
senior tag
Eglobal kalandok:
Két hónappal a rendelés után ma kaptam vissza a pénzemet. Az angol dpd volt a hunyó, náluk tűnt el a csomag.
Kb egy hétig ordas nagy kamu "tracking":
Minden nap van valami status update, de szerintem randomgenerátorral előállított full kamu , csak azért, hogy nyugodjon a paraszt.
Sosem tudod melyik lesz a végső, mikor jelenik meg a DPD és válik valódivá a tracking, addig minden nap van valaki aki csinál valamit valamivel ... állítólag
Aztán végre megjelenik a képben a DPD, van igazi tracking ... majd kép lépésben matt, csomag volt, nincs, ellopták, elveszítették .. fasztuggya, de a DPD az nem.
Ez nyilván nem a bolt hibája, de ami miatt mégsem próbálok többé innen rendelni az az, hogy közben többször is vehettem volna 1-2 hónapos hazai garis cuccot hasonló áron úgy, hogy fizetés előtt kipróbálhatom.
Végül ezt is tettem, egy idő után lemondtam arról, hogy előkerül az elkallódott csomag és vettem egy "használtat" itthon.
Legjobb esetben lehetett volna egy vadi új gépem kétes garival pár ezerrel a hazai garis pár hetes, de legalább fizetés előtt kipróbálható gép helyett. Ennyit nem ér.
Ami pozitív: az eglobal nem akart átbaszni, a raklamációra azonnal reagáltak, amit írtak ahhoz tartották magukat, visszautalták a pénzt.
De ennek az a feltétele, hogy ne légy fillérbaszó, ne sajnáld azt a pár dollárt a biztosításra. -
Neon
csendes tag
Sziasztok.
Segítsetek picit abban, hogy akinek van X-T2 váza nézze már meg, hogy a bekapcsoló és exponáló gomb mozog e? Ha picit lehet mozgatni az normális? Igen keveset mozdul, de mégis érezhetően. Ilyen nindegyik, vagy ez hiba? Új a szekér most még tudnék lépni az ügyben. Köszönöm a segítségeteket.
-
MC Pite
veterán
Hm, értem is meg nem is; XTr3 esetén is többen írnak erről, látom is valamennyire, de ezért néztem meg a dpreviewos toolt-t (más most nincs kéznél) de nem látom hogy a konkurencia láthatóan jobban teljesítene. Vagy bennem van a hiba

XTr2, főként LMO nélküli obikkal [számomra meglepetés volt, hogy ez csak az XF obikhoz van] jobban látszódott, de ott sem mondanám nagyon rossznak (igaz, én ritkán nézem 1:1be, 24"on meg még vágással sem szokott zavaró lenni az eredmény). Vagy lehet hogy az obi semmit nem is szólt már bele, nem csináltam ugyanott képet mondjuk fixel is ahol a 16-50el. -
tozso76
aktív tag
válasz
kiskami
üzenetére
Na ezek után mindenképpen fogok tenni egy próbát a terápiával. Madarakat fotózok egy 100-400-al és elég sokszor belefutottam ebbe a "vizfestekstek" vagy "worm sharpening" hibába. Először azt hittem ez az obi lágyságából adódik. Később rajottem hogy a nagyobb crop-ok eredménye ez hiba. Apró részletet nem kell keresni egy croppolt madár tollon. Na de majd ezek után!
a remény hal meg utoljára. -
Matska
senior tag
Egy kérdésem lenne. Samyang 12-essel ha fotózok, beállítom vázon belül, hogy 12-es a lencse. Ez után Lightroomban be kell állítani az objektív profilt, vagy a váz korrigálja a torzításokat?
-
kiskami
tag
válasz
taranis
üzenetére
Elsőre pilótavizsgásnak tűnhet valóban.

Az alapeszközökkel és azok alap beállításaival el lehet lenni, ha nincsen komoly gond a képpel vagy nem akarsz durván változtatni rajta.
Profilba érdemes menteni a kiinduló eszközparamétereket, utána azt betöltve már legtöbbször csak az expóhoz, crophoz estleg wb-hez kell nyúlni. Egy sorozat (azonos fényviszonyok, expó paraméterek) első képét szoktam kidolgozni, utána a többire már másolással lehet alkalmazni az aktuális profilt.
-
kiskami
tag

(van gogh és klimt kell a falra) -
kiskami
tag
válasz
taranis
üzenetére
Egyszer valahol fórumon olvastam, hogy xtrans-hoz az "rl deconvolution" elésítési algót kell használni. Ez X30-al hozott érzékelhető javulást, X-T20-al nem is próbáltam a másikat, ami az alap a programban. Ez az élesítési profil igazán az X-T20-ra van belőve nekem, kisebb felbontásra valszeg nem is optimális. Több próbálgatást igényelne X-E2-re (szenzorra) belőni, ill. az adott képen szereplő dolgoktól is függ.
Megjegyzem a fenti kép nekem már túlélesített, a csaj nadrágszéle fűrészel rendesen, és gondolom az eredeti kidolgozott képen a magas kontraszt miatt is van infóvesztés.

-
|AP|
veterán
-
Gercsa
senior tag
Még a végén jó lesz az az X-T100

-
Horalm
csendes tag
Közérdekű info: az eglobalcentralon akciósak az objektívek

-
-
MrChris
nagyúr
válasz
üzenetére
Élesség ellenőrzéskor, zaj ellenőrzéskor, élesítéskor mindig belenagyítok 1:1-be. Sokkal könnyebb, mint az éppen aktuális monitor felbontás szintjén találomra állítgatni. Valamint retusáláskor, belenyúláskor is, sőt a kényelem miatt, akár négyszeresre is nagyítom.
taranis: ez olyan Steve Jobsos volt

-
törölt tag
Amúgy ki szokott 6000*4000 felbontású képernyőn nézni fotókat?

-
MrChris
nagyúr
Tegnap voltam először megkirándultatni a Fujim. Este rawozok és szintén ebbe botlok bele. A vízfesték, labirintus (ami tudjuk nincsen
)a tájképeknél a legszembetűnőbb. Vannak mintázatok amiknél hajlamos megjelenni. Ha vázban konvertálom kevésbé látni, de akkor olyan mimtha egy pici softfocus lenne rajta és jóval kevesebb a részlet. Sajnos a zajszűrést se nagyon tudom emiatt használni mert kiemeli a labirintust. Acr, C1-al is próbáltam. Én csinálok valamit rosszul? Van erre megoldás? Ez elég régi váz, (xe1) az újabbak már nem ilyenek?
Mondjuk túl lehet élni, főképp portrézom, de ott is van hogy előjön, a kollégám homlokránca érdekes bár nem feltűnő térképmintázatot kapott
-
|AP|
veterán
válasz
taranis
üzenetére
délután/este otthonról feldobom.
A NR -1 volt, de RAW-ban sem sokkal jobb a helyzet. Az X-E2s és az X-E3 is hasonlóan produkált. Bár ez tényleg elég gyilkos téma volt ilyen szempontból, közeli témákon minden oké. -
cousin333
addikt
válasz
Zilko87
üzenetére
Én használok mikrofont. Átalakító-típust nem tudok mondani, de kettő is van, mindkettő jó bele (sima kisbolti vételek). Az egyik henger alakú, ami a 2,5 mm-es oldal felé keskenyedik, a másik hatszögletű hasáb és az egyik lapjával felfelé pont befér az ajtónyílásba. Csúccsal felfelé már nem menne...

-
Zilko87
aktív tag
Valaki használ T20-hoz mikrofont? Vettem hozzá egy jack átalakítót, de maga a műanyag háza miatt nem lehet beledugni a kamerába. Van esetleg vmi bevált darab ami biztosan jó hozzá?
-
cousin333
addikt
X-T20. A Feiyutech-et nem ismerem, de szerintem ez is elég vastag (sőt, nem vagyok benne biztos, hogy vastagabb jobb lenne). Kb. 3 cm az átmérője. A köré tekerhető gumiszalaggal kicsit több. Az enyémhez rózsaszínűt adtak, úgyhogy nem raktam fel...

Érdekes a honlapjuk: [link]
- A megnevezésben 1,7 kg terhelhetőség van, a leírásban már csak 1000g van
- A leírás mindhárom tengely 360°-os forgást enged, az overview-ben meg csak 2-t
- A 45°-os tengely jó ötlet, kevésbé takarja ki a hátsó kijelzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

hemaka