- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
bigmasterg #125589 üzenetére
Hát igen, sajnos egy alap milc gép is ott kezdődik hogy fél millió, és akkor még 1 millió egy obi aminek olyan fényereje van hogy este is lehet vele fotózni.
Ennyi erővel veszel egy Galaxy S9-et 20 ezerért, és tessék ott a változó rekeszes F1.5 Sony kamera, leteszed állványra és bumm, elfogadható képeid lesznek. Nappal meg 1/24000 záridőig elmehetsz vele. -
Raisen1989
csendes tag
válasz
bigmasterg #125575 üzenetére
köszönöm a választ. akkor ez a Gcam azért gcam, mert gogle cam.
világos. gondolhattam volna XD -
pusszycat
nagyúr
válasz
bigmasterg #122066 üzenetére
Ez mennyire AI rásegítéses képek? Vagy ez csak úgy kapásból lőve semmi utómunka?
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #125458 üzenetére
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #125367 üzenetére
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #125310 üzenetére
Classic Negative [link]
Amit még észre vettem fejlődést, hogy mielőtt fényképeznél már látod hogy kb milyen lesz a végeredmény.
Ez a fejlettebb szenzornak és előfeldolgozó VS1 ISP-nek köszönhető. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #124584 üzenetére
Jó de így összehasonlítva látszik igazán hogy mennyire sokat számít a fő szenzor ultraszéles mögé is.
Minden szenzor brutális, de a 35mm még egy nagyon nagy előnye szvsz.
Minden más speci is nyilván abszolút csúcs, lehet elgyengülök megint. -
subset
senior tag
válasz
bigmasterg #124515 üzenetére
Cool
Volt valami állítgatva ? -
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #124515 üzenetére
Jófélee
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #124474 üzenetére
A jobb ultraszéles garantált a nagyobb szenzor miatt, de a többi kérdéses hogy jobb lesz e.
A 15 ultra ellen tuti kevés most ez szvsz, de ne legyen igazam. -
Ricardo
titán
válasz
bigmasterg #124365 üzenetére
Ez a fekete fehér kép nagyon hangulatos lett.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #124172 üzenetére
Igen a 35mm szerintem jobb is mint pl a 23mm, természetesebb a szebbnek ez a látó szög.
Minőségre egy vivo szerintem is jobb, bár az jelenleg mitől nem jobb, na jó talán a 15 ultra tudja.
Van mellette egy pixel 8a, azzal hozok összehasonlítást, de jobbnak tűnik a nubia teló kijelzőn.
Túl élesítés is van és a színeket is picit megtolja, de még nem vészes, de kár hogy az ultraszélest lecserélték kisebb szenzorra, mert ennek megfelelően egyenesen arányosan gyengébb is lett a minősége, igaz így legalább valóban ultraszéles lett(13mm)Az elődben egy 18mm 1/1.56" szenzoros ultraszéles volt, ennek megfelelően kb a legjobb minőséget tudja a mai mezőnyben, kár volt lecserélni.
-
Pimpa
tag
válasz
bigmasterg #124050 üzenetére
ez is csalódás, miért nem léptek már 4 kamerára és miért csökkent a főkamera szenzormérete?
-
Pimpa
tag
válasz
bigmasterg #124017 üzenetére
hát 3* és 4.3* lett, mint amit a pletykák jósoltak. Ez a része nekem csalódás. Minek ilyen közel rakni 2 zoom-t? Az Oppo 3* és 6* sokkal jobbnak tűnik. Persze azt még nem tudni biztosan, és lássuk mindkét telefon tesztjét.
Szerk:
továbbá:this year, it's a fixed f/1.63 aperture, not a variable f/1.6-f/4.0 one (14 Ultra)
The ultrawide is, on paper, a slight downgrade - where the Xiaomi 14 Ultra had a 12mm f/1.8 lens, the 15 Ultra moves to 14mm f/2.2 optic
hát csesszék meg..
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Elég komoly visszalépés, legyen akármilyen modern is a szenzor, az x200 pro fő szenzora is lemarad minden összehasonlításban az x100 ultrától. 1" az 1"..
Plusz elég baj ha csak 3 szenzor marad, a 15 ultra hardveresen elég rendesen elveri megint a mezőnyt.
Persze attól még a Zeiss mód és a vivos finomságok miatt így is brutális lesz. -
válasz
100 ultrát kell venni.
-
Pimpa
tag
válasz
bigmasterg #124017 üzenetére
Ezek csak a pletykált paraméterek, semmi se biztos még. De jövő héten jön ugye már a 15 Ultra, az akkor kiderül. Az Oppo meg majd valamikor egyszer szintén. Remélem ez utóbbi jön globálisan is, eddig olvastam azt is hogy nem jön és azt is hogy jön.
-
sifu91
aktív tag
válasz
bigmasterg #123850 üzenetére
Azóta Sony 1vi, iphone 16 pro, pixel 9 pro, pixel 8 pro,s24 fe, 8a, moto edge 50 ultra, nothing 2a, oneplus 13
-
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #123759 üzenetére
Érdekes jószág ez a Vivo.
Én egyébként csak a zoom esetében látom néha azt a bizonyos pluszt, a többi nekem olyan mint bármelyik csúcsmodell.
Az első fotón érdemes megnézni mindkét oldalon a fák ágait, vagy az első zoomos esetében az épületek tetejét.
Igazából azt akarom mondani hogy ez is csak egy telefon, semmi több.
ShadowLac
Képlágyítás közepes, de szerintem ez csak placebo.
Második fotó fű, illetve a teljes növényzet. -
ShadowLac
addikt
válasz
bigmasterg #123759 üzenetére
Aha van. Van: ki, közepes,erős...
-
válasz
bigmasterg #123660 üzenetére
HTC és Sony után nagyon feltűnő volt a lencsék rosszabb minősége.
Az OIS mozgás tartományán is lehetne javítani.
De ezek igazából mind beleférnek a minőség javításba. -
rtrace
junior tag
válasz
bigmasterg #123709 üzenetére
"belenagyítasz akkor rögtön látszik hogy széjjel vannak esve. Telefonos raw nem bírja rendesen ezt a fajta utómunkát."
Valószínűleg Expert RAW, azért ilyen. Utómunkától nem esik szét egy valódi raw fájl akkor sem, ha mobilos.
Csak ahhoz Samsungon mindenképp külső app kéne, és mivel Exynos-os, így pont a legjobb opciók nem játszanak. -
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #123709 üzenetére
Mások az igények, ennyi a sztori.
-
Helltak
őstag
válasz
bigmasterg #123660 üzenetére
Persze, amiket írtál abszolút azokra nem jó az UW. Fotós és videósként dolgozom, abszolút igazad van.
Telefonban tartom hasznosnak az UW, főleg videózásra vagy természet/épület fotózásban.
Samsung jó lenne ahogy írod, de jobb lencsék kellenének, viszont akkor nagyobb is lenne.Oppo/Oneplus kamera szigete sokkal vékonyabb lett, gondolom inkább az szoftverre gyúrnak a jobb felhasználhatóság jegyében.
Plazmacucci:
23mm tényleg jobb, torzítás sem vészes.
Amit a Nubia csinál, hogy a fő kamerát 35mm-es, az egy nagyon jó irány lenne, ha az UW szenzora is hozná a fő kamera minőségét.
Szerk:
Jaja, nem croppolt.
Nekem is a kedvenceim, 35, 85mm leginkább, de van egy mindenes 35-150-es F2-2.8-as objektívem is a fixek mellé, ha nincs időm cserélgetni. -
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #123480 üzenetére
-
vadkörte
addikt
válasz
bigmasterg #123457 üzenetére
-
aldebaran
addikt
válasz
bigmasterg #123398 üzenetére
Most nincs itthon 50-es obi. De egy telefon ha már olyan minőséget tud, mint egy tükörreflexes akármilyen obival, az azért már jó, nem?
És ugye, mint a topic címe mutatja, itt a mobil fotók a lényeg. És szerintem már olyan minőségben feljöttek, hogy ilyen összehasonlítást is lehet készíteni. Ez azért nem semmi. És ez a p6p nem is a csúcs telefon... -
peetyy
őstag
válasz
bigmasterg #123368 üzenetére
Nem csak a stabilitás miatt érdemes gimballt használni.
A DJI Mimo pl. ad jópár extrát.
Plusz saját operatőröd lehet, aki leköveti a mozgásodat, ha magadat veszed.
Ezeket egy sima telefonnal nem tudod megtenni. -
Roland861010
veterán
válasz
bigmasterg #123368 üzenetére
Igazából horgászat mellé vettem, vagyis az mellé is..
-
natë
nagyúr
válasz
bigmasterg #123239 üzenetére
Mint az 5.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #123230 üzenetére
Simán lehet.
Samsungnál is mindig gyengébb képe volt az exynosnak, mint a snapdargonosnak.
Tapasztalatom alapján ez így van, volt jó pár snapis samsungom és exynosos társaival összehasonlítva, soha nem volt egyforma, teljesen más volt a képalkotásuk, ezért is gondoltam ara, hogy itt is játszhat szerepet ez. -
rtrace
junior tag
válasz
bigmasterg #123230 üzenetére
Egyáltalán nem mindig, csak az ellenpéldák gyakran ignorálva voltak.
S22U-nál is egy jó darabig az volt a konszenzus itt, hogy jobbak az Exynos képei, vagy legalábbis összességében nem rosszabb. Állítólag szoftverfrissítésekkel később változott, de ezekről csak yt videót láttam.X100 Pro-ban sem volt panasz a Dimensity-re, sem a Xiaomi T-szériában.
Ugyanakkor még a X100U telegram csoportban is folyamatosan panaszkodnak, hogy a szoftverfrissítésekkel hol jobb, hol rosszabb a képalkotás.Túl van tolva az élesítés meg a zajszűrés, ennyi a baja ezeknek az X200 képeknek. Aligha okolható ezért a proci, valószínűleg tudna alacsonyabb értékeket is értelmezni.
-
ljoe82
tag
válasz
bigmasterg #123141 üzenetére
Igen néztem én is, de ha megnézed, hogy az ultraszéles is megkapja a LYT-818-at, akkor szerintem még akár járható út is lehet.
"LYT-818+LYT-818 (35㎜)+HP9 (85㎜)"Elit3Zotya:
Lehet más másképp használja a telefonját, de én amikor 1x-et használok, akkor simán használnám akár az ultraszéles látószöget is, ha az mondjuk lenne annyira jó minőség mint az 1x. Szóval magam részéről én örülnék mondjuk egy ilyen kamera kombinációnak. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #123141 üzenetére
Esélytelen a 35mm.
27mm lenne még jó amit a honor és huawei használ, igaz mondjuk, hogy szenzor zoommal oldják meg, jobb lenne ha natív lenne. -
rtrace
junior tag
válasz
bigmasterg #123128 üzenetére
"nem is feltéltenül lesz minden helyzetben jobb, mint a gyári és pl beltérben, vagy sötétben rakhatsz másik cfg-t."
Én úgy gondolom, hogy egy természetes, minimális zajszűrést és élesítést használó képfeldolgozás nem olyan, amin nagyon állítgatni kéne különböző helyzetekhez.
Ahhoz, hogy tájképekhez, mozgó témához, low-light fotózáshoz is alkalmas legyen, leginkább a záridőlimiteket és frame számokat kell csak külön beállítani, de ehhez a rendelkezésedre áll 4 fotó mód, szorozva akármennyi profillal, nem kell külön config-ot rakni.A lassúság is egyébként nagyban annak köszönhető, hogy csomó configban ilyen 30-50 frame van beállítva egységesen minden módhoz, ami sok szituhoz teljesen overkill.
-
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #123130 üzenetére
"Viszont egyben, nem nagyítva, simán monitoron nézve a képet, jobb az egyensúly mint az első gcamoson."
Nagyjából erről szokott natë is is írni.
A közösségi felületeken való megosztásra valószínűleg bármelyik jó az utóbbi évekből.
Egyébként a második és a harmadik között van 10 perc, amikor már világosabb volt reggel.
Ezért talán nem is annyira pontos az összevetése. -
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #123128 üzenetére
Ez megint csak készülék függő.
[link]
Nézd meg ezeket.
Megpróbálok valahogyan majd emberi arcokról készült fotókat feltenni.
Ott olyan szintű különbség van a GCam javára hogy valami elképesztő.
Valójában nem tudsz mit csinálni, mert nyilván az ember nem fog telefont váltani csak azért, mert elégedetlen a gyári képalkotásával. -
Pinyo16689
senior tag
válasz
bigmasterg #123102 üzenetére
Nem tudom, hogy meg tudom-e jól fogalmazni. A távoli részletek nem festmenyszerűen elmosódnak, hanem elhomályosulnak, minta egy fő fényképezőgéppel készítettek volna őket, a kepfeldolgozás ahhoz közelít. Bár lehet, higy marhaság az egész.
-
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #123029 üzenetére
Egyébként a telénél én is látom azt a bizonyos pluszt, a fő egységgel kapcsolatban vagyok szkeptikus.
[link]
Mondjuk itt a Vivo olyan mintha lencsehibás lenne, még nem tudtam eldönteni.
Mindenesetre nekem furcsa. -
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #122967 üzenetére
[link]
Ez itt iljoe82 fotója.
Nem gondolnám egy nehezített körülmények között született lövésnek.
Vizsgáld meg a fotón látható emberek ruházatát.
Nekem elsősorban ez a bajom itt, reflexből mindenre ráírjuk hogy jó.
Hogy ha ezeket bármivel összehasonlítjuk ahogy Elit mondja, akkor pontosabb képet kapunk?
Akkor sem lesz egy jó minőségű fotó. -
Drakmusz
addikt
válasz
"Nem, de más telefon sem csinál jobbat adott körülmények között."
Amíg nem írtam hogy a fotódon mit kell nézni, te észrevetted az anomáliákat rajta? -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Ezt próbáltam én is írni, hogy összehasonlítva látszódna, hogy ugyanazon körülmények között látszódna, hogy az mennyire jó vagy nem.
Én próbáltam kb mindent is, és úgy gondolom, hogy a Vivo a legjobb amit eddig láttam.
De igen, az is akkor látszódna hogy valóban olyan jó e, ha mellette lenne valami hasonló kaliberű másik teló.
Még a 14 ultrát tudom elképzelni, hogy lehet bizonyos szitukba hasonlóan jó, vagy jobb is akár. -
Bazsi84
aktív tag
válasz
bigmasterg #122918 üzenetére
Attól,h kiegyenesíted/vágsz belőle,még jöhet ide sztem.
Megelőztek 🙂 -
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #122918 üzenetére
Forgatni, vágni lehet.
A fotó alapvető jellemzőin így nem változtatsz. -
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #122915 üzenetére
Az Ultra HDR egy nagy marhaság, én azonnal kikapcsolom.
Highlight/feketék téma.
Magadnak beállítod, semmi extra.
"a gyári túlélesített, de nekem jobban tetszik hogy a pampafű világosabb.
Valóban világosabb, és egyben egy digitális massza.
Nem igazán értem hogy ez miként lehetne ízlésbeli kérdés.....
Más.
Kültéri Vivo fotók vannak már?
Most jók a színek. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #122866 üzenetére
-
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #122866 üzenetére
Ez nyilván megint csak a konfigurátor ízlését tükrözi, amit rtrace kolléga linkelt az már egy másfajta megközelítés.
A múltkor az egyik konfigot elkezdtem feljebb tekerni.
Gyári
GCam
Teljes felbontáson azért már több értékhez kell hozzányúlni.
Más.
Vivo X100 Ultra, 50 mpx.
Mondjuk most hogy nézem itt a Vivo esetében van némi anomália a bal oldalon, de majd kielemezzük. -
Ixion77
addikt
válasz
bigmasterg #122766 üzenetére
Fenntartva a tévedés jogát azt mondanám, hogy ez nem valódi (optikai) háttérmosás, hanem szoftveres. Valahogy nekem nem stimmel rajtuk valami, bár nem tudom pontosan megmondani hogy mi az. Ha lenne mellette egy hagyományos FF fényképezőgéppel készült azonos fotó, szerintem látszana.
Ez persze semmit sem von el az érdemeiből, a lényeg a végeredmény, ami látványos. Más mobilokhoz képest főleg kiemelkedő.Szerk.:
Kicsit tovább nézve már látom is: nem egy síkban élesek a dolgok. Pl. az első képen a három centivel az óra alatt már erős bokeh kezdődik, ami nagyon kis mélységélességre utal. ugyanakkor a 10 centivel közelebb levő levél meg teljesen éles. Szóval nem, ez nem "természetes" háttérmosás.
Persze a computing fotography korában már jó kérdés hogy mi "természetes" egyáltalán.
Épp néztem az új X200 pro első review-jait, és meglehetősen biztos vagyok benne, hogy a zoom most már újra is textúrázza a képeket ahol szükségesnek látja. Az eredmény elképesztően éles és zajmentes, csak kérdéses hogy mennyi köze van ahhoz amit eredetileg fotóztunk. Lassan már a telefon csak megnézi hogy kb. mit fotózunk, az AI meg újragenerál valami hasonlót saját belátása szerint. Élesség, felbontás, zajszint, bokeh, színek, stb. kétségtelenül übertop lesz így, a valóság meg kit érdekel? -
ljoe82
tag
válasz
bigmasterg #122750 üzenetére
Ha esetleg rákívánnál egy X200 pro-ra, akkor tudnék vevőt az X100 Ultrára
-
ljoe82
tag
válasz
bigmasterg #122670 üzenetére
Úgy tűnik, hogy az új Sony LYT-818-at kapja meg (1/1.28").
https://www.gsmarena.com/vivo_x200_pro_is_getting_a_mini_version-news-64677.php
https://www.sony-semicon.com/en/info/2024/2024092501.html
De biztosat majd okt 14-én tudunk, mert pl azt is írják a gsmarena cikkben, hogy 22mm-es lesz, de a promó képeken meg 23mm-es kép van... -
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #122663 üzenetére
A lényeg látszik, köszönöm.
Ezt az opciót minden készülékbe bele lehetne rakni -
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #122663 üzenetére
Az még fontos szerintem kiemelni, hogy ezeket az értékeket úgy lehet állítani, hogy a HDR aktív marad.
Mert pl Oppo(master mód) és Xiaomik(pro mód) is tudják kb ugyan ezeket, csak ott a HDR inaktívvá válik. -
Drakmusz
addikt
válasz
bigmasterg #122648 üzenetére
Ha jól tudom ezekből nincsen Global, leginkább ez.
Tudom hülyeség, de ez már így marad nálam.
Más.
Csinálsz majd olyan tesztet a tiéddel ahol az élességet meg a kontrasztot állítod?
Kíváncsi lennék hogy mennyi különbség van az egyes szintek között. -
sajby
senior tag
válasz
bigmasterg #122648 üzenetére
Bankolás net kártyával
A rendes kártya számom igyekszem nem megadni ahol csak lehet.
-
Bagoly01
senior tag
válasz
bigmasterg #122624 üzenetére
Igazából fogalmam sincs milyen. Akartam is kérdezni, de akkor ezek szerint nem egy jól sikerül config.
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #122605 üzenetére
Akkor direkt Vivora valót kerestem, de kíváncsiságból most felraktam a legutóbb bigkakát és jé, ezzel is megy az X100 ultra 3 lencséje és ez sökkal könnyebben configolható.
Na majd rápróbálok, bár ez inkább játék, a gyári app is elég jó. -
sphe
senior tag
válasz
bigmasterg #122487 üzenetére
Szépek!
Próbálkoztam korábban Edge 50 Ultraval és nem sikerült ilyen jó makro fotókat lőni vele (egy picit mindenben elmaradt). -
válasz
bigmasterg #122487 üzenetére
Négy évvel korábban azt sem tudtátok mi az a telemakró.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #122448 üzenetére
Ez a sima szerintem, ez papíron az x100 pro/XFold3 pro alatt van kamerás téren.
-
ljoe82
tag
válasz
bigmasterg #122444 üzenetére
Ezt egyedül a napidroidon olvastam eddig. De nehezen hiszem, hogy az X100 Pro megkapta a fő szenzornak az 50 MP-es IMX989-et és az X200 Pro-ba gyengébbet tennék.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #122387 üzenetére
Szerintem más telefon sem tudta volna jobban megoldani a szitut, talán mókolva hasonlót 1 hét szenvedés árán.
-
Ixion77
addikt
válasz
bigmasterg #122392 üzenetére
Meg főképp ott a Zeiss mód. Ezek nem azzal készültek, ugye?
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #122392 üzenetére
Most került ki majdnem 6 óra hosszás telefon kamera összehasonlító teszt youtubera.
Időre link éjszakai részhez.
Pinned kommentben vannak timestampek az ugráláshoz.Vivo x100 Ultra vs Sony Xperia 1 VI vs Xiaomi 14 Ultra vs Samsung s24 Ultra vs Pixel 9 Pro XL vs Oppo Find x7 Ultra
-
Drakmusz
addikt
válasz
Nem erről van szó.
A jelenlegi mezőnyben az egyik legorganikusabb jpeg motor a Vivoban van.
Ez történik gyenge fényben, a statikus témákat megoldja, minden más elpusztul.
Nekem egyébként mindegy hogy melyik jobb vagy rosszabb, nem ezért fotózok mobillal. -
Ixion77
addikt
válasz
Szerintem nagyon jók ezek. Oké, színeket tekintve a második egy giccsparádé, de ízlések és pofonok. Azzal együtt is úgy gondolom, hogy ha az új Pixel XL ilyet tudna (vagy az X100U hivatalos forgalomban lenne nálunk), akkor már tudnám melyik lesz a következő telefonom.
-
válasz
bigmasterg #122248 üzenetére
Már az AI is tud kidolgozni. Persze nem ingyen
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #122204 üzenetére
(Pedig samu visszavett ebből, S22U-hoz képest természetesebb.)
Én nem éreztem ennyire színesnek, szerintem elég jól megoldotta a színeket a 24U, de ezek a képek alapján, tényleg sok.
-
válasz
bigmasterg #122198 üzenetére
Hát nem is tudom, nekem jobban bejön a természetesebb kép ezeken a fotókon. A többi már insta ready, de persze kinek mi.
Nálam most van először Pixel, de mondjuk én nem vagyok annyira kamera megszállott inkább a kíváncsiság hozott, hogy végre elérhető itthon is. -
leslien
nagyúr
válasz
pont ezért marad az Ultra....
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Nagyobb és jobb szenzor, mint ami pl a 14 ultra 3x/5x vagy x7 ultra 6x zoom kamerája.
OV64B 1/2" 64mp f2.6
De a többi kamera sem utolsó, a fő kamera ugyan az, mint ami pl a magic 6 pro-ban is van.
Nem tudom hogy tudták ezt így megoldani, de ez egy csúcs kamerás telefonnak is jó lenne, hát még egy fold-ban.
A kamera szoftver meg pont annyit tud, mint egy x100 pro, csak itt ugye sd proci van mellette. -
ShadowLac
addikt
válasz
bigmasterg #122182 üzenetére
köszönöm.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #122130 üzenetére
Nem az iphone gyenge, a Vivo túl erős.
Kíváncsi vagyok mit kezd a Vivo az OV64B + f2.6-al
-
xhege
veterán
válasz
bigmasterg #122130 üzenetére
Köszi szépen ezt az összehasonlítást! Úgy érzem én teljesen jó helyen vagyok a 15 PM telefonommal.
-
ShadowLac
addikt
válasz
bigmasterg #122102 üzenetére
Érdekes nálam csak 3.31 mega.. én megnyitom és letöltöm. ?
-
sifu91
aktív tag
válasz
bigmasterg #122102 üzenetére
Pontosan osszefoglalva igy van!
-
ShadowLac
addikt
válasz
bigmasterg #122084 üzenetére
Helló. A samsung 1X ből 5MP Hova lett??
Tom .. ha szétnagyitjuk jobb a vivo.
Nekem meg jobban tetszik a samu kicsit kontraszttalan képe vagy úgy is mondhatnám a vivóban kicsit sokallom a kontrasztot de csak picit.. Ta lan a hdr is szimpibb a samuban. Az biztos nem szaladok másik telót venni én abszolút elégedett vagyok a s24 ultrával.( meg valami komolyabb frissítés is ígérnek... kicsit félek is nehogy elboruljon az agyuk és visszatérjenek a régebbi túlzott dolgokhoz..) -
stilo18
addikt
válasz
bigmasterg #122090 üzenetére
A legjobb kamerás mobil mellett állja a helyét, szerintem...
Nem sértésnek, főleg nem Neked szántam a mondanivalóm lényegét, csak mindig feltűnik, hogy közröhej tárgya a teló, aztán azért mégsem olyan rossz ez...De mondom, ez tényleg csak az én véleményem...
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Na jó, így nézve elrongyolja.
Ez a gyenge fény és mozgó embereket kb semmi más teló sem tudta volna jobban megoldani.
És a szenzor zoom is jobb, mint az 5x optikai, pedig az S24U 5x kamerája a legjobbak között van. -
Drakmusz
addikt
válasz
Ez a tökéletes példa arra hogy miért nincs értelme az állandó pixelkukkolásnak.
Ahogy romlanak a körülmények mindegyik elvérzik, kivétel nélkül.
Gyengébb fényviszonyok, plusz mozgás, megérkeztünk.
Nézd meg a fő érzékelővel lőtt első képpárt.A legkisebb nagyításra is azonnal szétesik mindkettő.
Az UW meg valami elképesztően gyenge, bármelyiket is nézem. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Jobb a Vivo, de az s24 ultra sem szégyenkezhet ebben az összehasban
S24 ultra minden összehasonlításban kellemes csalódás számomra. -
Thom!
veterán
válasz
Vivo sokkal jobb szerintem
De normál méretben nézve a Samsung se vészes... -
Ixion77
addikt
válasz
-
Sigma7
aktív tag
válasz
Csúcs!
-
Ixion77
addikt
válasz
Végre valóban elérünk oda, hogy a mobilok kiváltják a kompakt fényképezőgépeket. Ami hátrányuk van fizikai tekintetben, annyi előnyük a szoftverben.
Azért nem semmi, hogy egy kínai telefon rakta emelte a mércét új csúcsra és ugrotta meg. Remélhetőleg jövőre a fősodorbeli gyártók is elérik ugyanezt a szintet.
Kicsit csalódás nekem hogy idén az új Pixelekbe nem raktak ilyen szenzorokat, annak ellenére hogy az áruk már felért a csúcsmobilok szintjére. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #122070 üzenetére
Ami papíron érdekes lehetne, az a Honor Magic 6 pro zoom kamerája. Ott van 1/49" érzékelő, f2.6 rekesszel.
Nagyából pont ugyan az a 2 szenzor, és jó képet csinál a 6 pro zoom kamerája is, de a Vivo többet kihozott belőle.
Túl kicsi a gyújtótávolság és a honor feleslegesen vág le a szenzorból. -
válasz
menő
-
Cblacksmithc
tag
válasz
ha valami csoda folytán el szeretnéd ajándékozni gondolj rám....
hasonlót sem láttam
-
sifu91
aktív tag
válasz
Ezigen!
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #122059 üzenetére
Tényleg működik minden, szinte az összes kínai app letörölhető / helyettesíthető.
Igen, még a gyári alap alkalmazások is törölhetőek, szemben bármelyik más gyártóval pl samsung.A felület meglepően smooth, szép folyamatosak az animációk, S22U is 120hz volt, de ez folyamatosabbnak érződik.
Jelenleg szerintem ennél simább működésű rendszer nincs.
de arra számítottam hogy ebben gyengébb lesz mint a Samu.
Minden hónapban jön a frissítés és van hogy több is,pl kamera fejlesztések leginkább.Közel sem tökéletes, de szerintem élhető nagyon is.
Néztem a Z fold 6-ot és v2 őt megint, és azok jobban érdekelnek mint a FrédiBéni kialakítású telók, csak ugye kamerában voltak gyengébbek és aksi, de ez most úgy néz ki megváltozott.(remélem) -
hito
nagyúr
válasz
Köszi a beszámolót!
-
Ixion77
addikt
válasz
bigmasterg #122060 üzenetére
Már majdnem megdöbbentem, de aztán sikerült észrevennem hogy ez S22U és nem S24U. Utóbbi lenne igazán érdekes.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Samsung S22 Ultra vs Vivo X100 Ultra
Ahol nem írtam külön, ott Zeiss Naturalra volt állítva a Vivo.Most nem rakok kis képeket, csak linkkel gyorsabb, képek készítési sorrednben.
Első pár vivos képen véletlenül rajta maradt a vízjel.
Vásárlás éjszakáján, 22:30kor készült képek:
1x Samu, 1x Vivo - észjakia móddal.
1x Samu , 1x Vivo - éjszakai mód nélkül
3x Samu, 3,7x Vivo
UW Samu, UW Vivo , Vivonál a sötét részekkel itt nem tudom mi történt.
Csináltam bent is sötétben összehasonlítót uw-al, azt most nem rakom be a téma miatt, de ott nem csinált ilyet az X100U. Ott az volt amit fent írtam, Vivo kicsit több zajszűrés, Samsungban meg élesítés-Ugyanitt, következő nap, kicsivel 20:00 után készült képek, szürkületben, nap már lement, de még nincs rendesen sötét.
UW Samu , UW Vivo
1x Samu, 1X Vivo - itt nem csak a részletesk érdekesek, de a fák mögötti ég is. A beton kocka körül is kijön a különbség.
3x Samu , 3,7x Vivo - ezt nem kell magyarázni
10x Samu, 10x Vivo - ezt sem
10x samu, 10x vivo
30x Samu, 30x Vivo- Vivo ezt a 3,7x -ből nagyítva csinálja (!)Ezt először nem akartam berakni, mert benti kép, de csak megosztom. A kidobandó karton halomért bocsi.
0 fényben, másik szobában volt kislámpa felkapcsolva. Mindkettő észjakai móddal.
1x Samu, 1x VivoVégül nappali képek, ma 9:30 körül:
10X Samu, 10x Vivo itt már nincs az a szintű alázás, mint 0 fénynél
30x Samu, 30x Vivo Samu első képe olyan rossz volt, hogy megismételtem, de ugyanaz.
UW Samu, UW Vivo
1x Samu ,1x Vivo
2x Samu, 2x Vivo
3x Samu, 3x Vivo (1xből szenzor zoom), 3,7x Vivo
10x Samu, 10x Vivo,
Samu alapból túlexponált, így csináltam mégegyet, visszahúzott expoval:
10x Samu. 10x Vivo, HDR OFF csak úgy tudtam az x100u-val hasnlót eléírni, ha kikapcsoltam a hdr-t, különben mindig kivilágosította a hátteret is.
30x Samu - 30x Vivo
30x Samu - 30x Vivo Ezeknél is volt kézzel expo piszkálás.Végezetül egy kis bazsalikom, mindegyik 10x zoom:
10xSamu
és azzal még nem is szórakoztam, hogy a vivon előre lehet állítani brightnesst, saturationt , contrastot és sharpnesst:
-
hito
nagyúr
válasz
bigmasterg #122029 üzenetére
Na, milyen az X100U? Csak nem bírtad cérnával
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
-
Ricardo
titán
válasz
Amennyire emlékszem, azok ZGCam verzók voltak. sajnos az a fejlesztő utoljára 2 éve dott ki fejlesztést. A mostani droid verzióval nem tudom mennyire lenne működőképes.
-
sifu91
aktív tag
válasz
Az a baj, annyira jo a kijelzo, a gyors rendszer, a jo megoldasok, a brutal kamera, pedig csak sima 100asom volt, hogy én is gondolkozom nagyon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest