- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz
Pimpa #125277 üzenetére
Ez rengeteget hibázik mostanában, mintha elszaródott volna a szoftvere vagy nem tudom mi van. Egy csomó kép életlen szar
Nem ejtetted le mostanában? Nekem a P30-am járt anno úgy, hogy elestem miközben a kezemben volt. Leesett, de nem túl nagyot, és vastag tok is volt rajta. Nem is lett látszólag semmi sérülés, de a fotók bal harmada onnantól gyakran homályos volt. Nem mindig volt feltűnő, mert témától és fókusztávtól is függött, meg szerintem valami szoftveres kompenzáció is bekapcsolt időnként (pl. mondjuk kamera kosz automatikus javítás?).
-
válasz
Pimpa #124089 üzenetére
Szóval. A Google Camera az a Pixeleket lévő fényképező alkalmazás neve. Ezt feltörték és futtatható a legtöbb készüléken. Viszont kell hozzá konfigurációt fájl és gyakran kamerákat is külön kell beállítani hozzá. Az alkalmazást APK formátumban lehet letölteni több helyről. Főleg olyan helyen nézelődj ahol a te készüléktípusoddal foglalkoznak, lehetséges, hogy az XDA fórumon is van.
Amúgy sokkal többet ér ha tanulsz fotózni, mintsem, hogy konfigurációkkal játszol. Itt a többség már jónak mond egy képet ha okés a kompozíció, laikusoknak meg még annyira is mindegy.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
Pimpa #124011 üzenetére
Nekem a natív kell, nem a croppolt meg trükközött kivágás, mindig is a natív a jobb.
Ez így igaz, viszont a vivo 3,7x lencséje, trükközött, croppolt módban is jobb, mint pl iPhone és s24/25 ultra natív 5x lencséje. Vagy amivel még hasonlítottam: S22 ultra natív 10x lencséjénél is jobb volt.
Persze ha Xiaomi vagy Oppo kihoz egy, a vivo 3,7x 1/1.4"-es, F2.7-es zoomjànàl jobbat tudó extra gyújtó távot, akkor az egy szerencsésebb megoldás.
Amit beraktál: Xiaomi 15U: elég furcsa hogy a 3x lényegesen kisebb méretű érzékelőt kapna. A 4,3x ugyanakkora mint a vivoé, csak általános fotózásra kicsit kevésbé használható a kicsit nagyobb gyújtótáv miatt. Egy ilyen kamera rendszernél nem használnám a 3x-et.
Elképzelhetőnek tartom, hogy 4,3x felett verni fogja az X100 Ultrát, de összességében nem tűnik olyan sokkal jobban használhatónak. (Pl ha egy szintén 1/1.4", de 2x (eqv 50mm) lencse lenne a 3x helyett, az úgy már elég jó lenne).Az oppo felosztása már érdekesebb lehet, szimpatikusabb. Majd tesztekből kiderül mit tud.
Oppo x7 ultra zoomja tesztek alapján nem volt egyértelműen jobb. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Pimpa #124011 üzenetére
Szerintem is az oppo x7 ultra féle leosztás lenne a jobb, csak az a baj, hogy a 6x zoom kamera f4.3-as értéke miatt gyenge.
Igaz hogy pl a 14 ultra csak 5x és egy picivel kisebb szenzort használ, de az ahhoz tartozó f2.5 fényerő sokkal jobb szerintem.
Ha ezen nem változtat az x8 ultra, akkor egy 4.3x hp9-es szenzor jó fényerővel, haza vágja könnyedén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest