- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoes
aktív tag
Az a gond, hogy már-már Fullframehez hasonló képalkotást várnak el sokan egy nem céleszköztől.
Valamiféle kompromisszumot kell kötni egy telefon választásakor, minden úgy sem lesz tökéletes.
Legjobb RAW-ban fotózni és kidolgozni azt saját ízlés szerint.
Vagy venni kell egy Pixelt ami elég jó automata fotózásban, de ott is a RAW-ot érdemes kidolgozni a kívánt eredményért.
Nekem a Pixel 2 XL képalkotása szinte tökéletes, de a kontrasztból rendszerint visszább kell vennem mert én soknak találom.
A lényegre visszatérve, ugyan közhelyesen hangzik és sokszor le lett már írva, de a csúcskategóriában leginkább már az ember a legnagyobb tényező. -
AsakuraDave
őstag
válasz ShadowLac #91997 üzenetére
Hát igen. A legtöbb viszonylag új csúcsteló hasonlóan szerepel. Amit nem is értek mivel hardveresen tuti hogy brutál jó képet tudnának de valszeg szoftveresen meg nagyon el vannak rontva..
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
ShadowLac
addikt
válasz AsakuraDave #91993 üzenetére
Beltéri én valószínűleg jobb a Samsung. A HDR miatt.
Pár napja nézegettem a P 30 prot a telekomnál, míg várnom kellett. Hasonlítgattam a Mi 8 g cammal. Amíg úgy fotóztam hogy csak helységben belül addig jó volt a P 30 pro. De ha már helység plusz a folyosó (Fórum , bevásárlló központ) akkor gyalázatos volt a P30 pro. A folyosón jövő menő emberek arca,ruházata kivethetetlen!! volt. Barna, zöld , szürke.. kabátok átbukva valami meghatározhatatlan sötét színben. Arc ,haj is hasonlóan.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
mjani1172
addikt
Ha csak ezek számítanak akkor talán.
Én ez miatt nem váltanék.
De a beltéri fotók sehol sem tökéletesek.[ Szerkesztve ]
-
hitchins
őstag
p30-cal nincs szemelyes tapasztalatom de samsung (s10/note10) nem igazan acelos belteri fotozasnal.
-
Hoes
aktív tag
Videóban erősebb a Samsung de a többit én kétlem!
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
P30-ról szerintetek S10+-ra váltás megérheti? Selfie, napközbeni, beltéri képekhez videókhoz youtube alapján az S10+ erősebb ezekben.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
ghiottone
nagyúr
Essential PH-1 - Flickr mappa
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
veterán
Köszi
Neked is cucliHARLEY-DAVIDSON
-
K82
őstag
válasz TheBikerider #91983 üzenetére
Alapból jó az a kamera app ami a Pixel(4)-ben van (az a kiindulási alapja a gcam modoknak); moddolt verziókban bele tudsz nyúlni a beállításokba (sharpness, saturation, denoise, force astrophoto mode stb.), a legfrissebbet itt találod ami kifejezetten a Pixelekhez van.
[ Szerkesztve ]
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
félisten
-
haiduo82
aktív tag
válasz TheBikerider #91985 üzenetére
Igen, neked az a gyári Esetleg itt érdemes nézelődni.
"Együtt vagyunk senkik"
-
félisten
-
veterán
-
haiduo82
aktív tag
-
veterán
Érdemes letölteni gcam appot az enyémre is?
Mindig olvasom, hogy jó, de nem tudom melyik az...[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
ttt1
őstag
Én P30-at használok. Megmondom őszintén , hogy nappal szép képeket csinát, éjjel világos képeket (de nekem nem tetszik, mivel eleve sárgás lesz az egész , kivéve, ha nem pro módban fotózok). Karácsonykor beltéri low light fotók készültek és örültem, hogy nem lettek elmosódottak, mivel a sárgás színárnyalatot tudom utólag korrigálni (az életlenítést kevésbé). Továbbá az Mi6 kamerám szelfi módban gcamel részletgazdagabb képet készít, míg a P30-ba belenagyítva kevésbé részletgazdak (szakáll, szemöldök részeknél pl.). Igaz ha a teljes képet nézem nagyítás nélkül akkor a P30 se rossz. Szilveszterkor viszont P30-al csináltam, tüzijátékról képet amit Mi6 nem tudna.. Így mindent a helyén kell kezelni..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drakmusz #91979 üzenetére
Ide azért nem hozok képet, mert egy 5 éves telefonon szerintem nincs mit tesztelni... A másik topikba szoktam vinni kidolgozott fotókat.
Most megint megy a sértődés, meg a bizonygatás a részedről, hogy jó telefont vettél és lehet vele jó képeket csinálni, holott nem erről volt szó.
Ha nekem Pixelem lenne, letölteném az Open Camera appot, exposure bracketinget bekapcsolni, lightroomban összerakni és meg van oldva a rendes HDR, jó minőségű árnyékokkal.
Vagy eleve a Lightroom app kamerájával csinálni az egészet automatán.
Nem nagyon érdekelne, hogy a gyári szoftverrel milyen, ha más módszerrel meg tudom oldani jól.DE ha belinkelsz ide egy összehasonlító tesztet, amiben szerintem a képek alapján nem megérdemelten hozták ki győztesnek a "komputációs fotózást", akkor hadd lehessen már ezt leírni.
"Vagy beszélgess olyanokkal akik VALÓBAN kis is próbálják a csúcsmodelleket."
Elég jól beszélnek helyettük a megosztott képek is. Az internetnek hála nem feltétlenül kell kipróbálni mindent ahhoz, hogy tudjam, mire képes.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz #16514048 #91973 üzenetére
Akkor zárjuk is le ezt a történetet, egy utolsó gondolattal.
Beleragadtál a részletekbe, úgy hogy ide szinte egyáltalán nem hozol fotót.
Én nem sztárolom a telefonomat, hanem használom.
Ennyi a különbség közöttük.
Írj egy esszét a Google mérnököknek, hogy még mindig nem elég jó az általuk elvégzett munka.
Az ünnepek alatt sok képet csináltam a tesóm kislányáról, beltérben.
A fotók 95%-a kiváló lett.
De valószínűleg azt elfelejtettem hogy a 3 méterre lévő ajtó repedései nem látszanak tökéletesen.....
[link]
Itt van a gyakorlati megvalósulása annak, hogy miket lehet fényképezni a 4-5 éves modellekkel.
Az automata üzemmód számodra nem mérvadó, 234 alkalommal leírtad.
Akkor dolgozz ki Pixel nyerseket is, ha már minden másnál ez számodra alapvető.
Így lenne objektív az összehasonlítás.
Vagy beszélgess olyanokkal akik VALÓBAN kis is próbálják a csúcsmodelleket.
Választ erre nem kérek, innentől ignorálom az okoskodásaidat.
Nagyítgass, elemezz, én inkább fényképezem.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
félisten
-
törölt tag
válasz Plazmacucci #91974 üzenetére
És úgy tűnik, minimum még 1 el fog.
-
veterán
-
félisten
-
törölt tag
válasz Drakmusz #91969 üzenetére
Te linkeltél be egy összehasonlító tesztet, hadd írhassam már le én is a vélményemet.
Nem utolsó helyen szerepel a gyártó, csak te különösen érzékeny vagy rá, ha nem sztárolja valaki a Pixelt.
Más telefonokról is ugyanúgy le szoktam írni, ha nem tetszik bennük valami.Az árnyékkezelés nem "nem eléggé" nem javult, hanem semennyire. Attól, hogy kihipózták az alulexponált részeket, nem lett jobb, lásd fenti kép.
"Szerdán még egyetértünk abban hogy minden mobillal lehet jó képeket csinálni"
És? Az, hogy mindennel lehet jó képeket csinálni, nem jelenti azt, hogy minden egyformán jó és minden hibátlan...
"Ráadásul úgy hogy 1984 óta G4-et használsz."
Ezt nem értem hogy jön ide, vagy hogy miért kéne emiatt más véleményen lennem.
Nem azért használok még mindig G4-et, mert ez lenne a legideálisabb számomra fotós szempontból, hanem mert nem tehetem meg, hogy évente új flagship-et vegyek.[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz #16514048 #91967 üzenetére
Nálad ez elvi kérdés, ugyanis nem szereted ezt a vonalat.
Mindig azt kell nézni, ami nincs.
Tehát ha valakinek itt telefont kell ajánlani, akkor a képzeletbeli listádon az utolsó helyen szerepel a gyártó.
Igazán elengedhetnéd ezt.
Ráadásul úgy hogy 1984 óta G4-et használsz.
Ha csak egy lencse van, akkor az a baj.Most végre van egy tele, de nincsen ultraszéles.Az árnyékok kezelése eddig problémás volt, az új generációnál ez javult.Erre írod hogy nem eléggé, nem jó az algoritmus.
Szerdán még egyetértünk abban hogy minden mobillal lehet jó képeket csinálni, csütörtökön már jön a számháború.....
Viszont ha bármilyen más márkát kell véleményezni, akkor máris félig tele a pohár.
Mert ki lehet dolgozni a rawokat, van GCam, több látószög stb.
Nem nagyon értem ezt az irányt.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
veterán
Pixel 4
HARLEY-DAVIDSON
-
törölt tag
válasz Ricardo #91966 üzenetére
A kiegyensúlyozott kamerás teljesítmény csimborasszója.
A képeket elnézve számomra nem igazán világos, hogy hogyan nyert náluk a "komputációs fotózás" (ami eleve érdekes megnevezés, mert a Xiaomi is használ ugyanannyi szoftveres trükköt), a 2x kamera minőséget, meg a mű bokeht leszámítva semmiben nem az volt a jobb.
-
*RLaci*
addikt
Hátha valaki ide igen, de odaát nem jár [link]
-
Drakmusz
addikt
Egy érdekes teszt, érdemes elolvasni.
[link]https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
zeus_2k14
senior tag
válasz psajti #91962 üzenetére
Igazából nem igen akarok most telóra költeni, csak Vodafone-s vagyok, lett volna lehetőségem kihozni telót, de akkor tartogatom.. Sajnos bele untam már az állandó teló cserélgetésbe, Február óta volt 6 telóm.. Iphone 5S, Iphone 7 , Iphone 8, Xiaomi MI 9 SE , Huawei P20 Lite, Huawei P20...
-
psajti
aktív tag
válasz zeus_2k14 #91961 üzenetére
Szerintem P20-hoz képest a Honor 20 nem igazán lenne nagy változás. Viszont érdemes lehet elolvasnod a legutóbbi hozzászólásokat, mert pont a napokban volt téma itt, hogy a Mi 8 igen fasza kis teló. A tapasztalatok szerint pl az utód Mi 9-nél is jobb képeket tud produkálni ha kevesebb a fény.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Jelenleg egy Huawei P20-at használok. Gondolkodtam, hogy váltok Honor 20-ra. Viszont ismerősöm azt mondta, hogy hülyeséget csinálok, mivel hogy annak gyengébbek a fotós képességei. ( Korábban volt Xiamomi MI 9 SE is ) .
Most ha telefont vennétek, 130.000 Ft-ért maximum, milyen telót ajánlanátok, aminek jó a kamerája , illetve a selfi kamera is?
Köszönöm.
UI : Azért irom ide, mert itt talán jobban értetek a fotós dolgokhoz, mint másik topikban
-
K82
őstag
válasz attiati #91956 üzenetére
Pont ma jött szembe velem: RX100 vs P30 Pro vs Pixel 4.
Mi8 és a OnePlus telefonok gcam moddal teljesen jók egyébként, a kérdés csak az melyik androidot tudod megszokni (a Mi8 pl. nálam pont a MIUI miatt repült, a stock vagy ahhoz közeli droidhoz vagyok hozzászokva).
[ Szerkesztve ]
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Quqesz
nagyúr
Szóval mindenki másra esküszik, de sztem összességében ha a csúcsok közül választasz nem tudsz mellé lőni(az egyik ebben, a másik abban jobb, nincsenek hatalmas különbségek)). A többi azon múlik melyik telefon/os jön be jobban. Menj el, nézegesd meg őket és amelyik tetszik vedd meg.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
törölt tag
Csak arra reagáltam, hogy "profi fényképezőgép ami tud telefonálni is", ez azért elég nagy túlzás. Már egy ilyen komolyabb kompaktból is sokkal többet ki lehet hozni, mint egy mobilból, ha valaki foglalkozik vele kicsit.
Ettől függetlenül el lehet lenni telefonnal, a hdr miatt automatán nehezebben ég ki, ez igaz. Szoftveres trükkökben elég fejlettek.
De sok más szempontból visszalépés lesz. -
ShadowLac
addikt
Mi 8 és a pro is jó.
Volt Mi 8am amit a feleségemnek adtam ,aztán Mi9. Visszamentem Mi 8ra a kamera miatt.
A Mi 9 szériában nincs optikai stabilizáció. Ha már csak borult idő volt vagy kicsit is sötétedett azonnal látszott a különbség a Mi 8 javára. És az emberek börszinét is jobban adta vissza a Mi 8.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
attiati
veterán
köszi a sok választ
kdavid94: pont RX100-at váltanám le vele, automata fényképezésre. Igazából Huawei p30at nézegettem erősen.
Azt hittem, hogy most már nagyjából az RX100 közelében vannak a drágább mobilok. Egy kompakt fényképezőt is macerás cipelgetni nyaralásra és hirtelen előkapni. A beállításokat az RX100-on sem szoktam piszkálni, csak automatán. Panoráma képeket teljesen kékre fényképezi, az használhatatlan. Az égbolt sokszor kiégett. Hozzá képest a mobillal készült _automata_ képek sokkal jobbnak tűnnek.
HUTCHDB: igen, jogos. Igazából csak tippekre számítottam felsorolva, aztán majd rákeresek, mert sok más szempont is van. De a topikban ennél alaposabbak vagytok
1. képminőség és színhűség számít. Éjszakai is azért. Zoom nem. Makro nagyritkán. Automata módban.
2. ezt jó tudni
Köszönöm a sok nem javasolt készüléket.Hoes: köszi a listát, a lényegig eljutottál
ShadowLac: neked is a negatív listát. Mi9-re nem számítottam, hogy lehúzzátok. (vagy itt nem a teljes Mi9 sorozatot érted?) Mi8 alatt a pro és sima is?
Plazmacucci Iphone és Pixel azért lett lehúzva, mert onnan könnyen tudnék választani fotós képességek alapján. Lehet így is Pixel 3a (XL) lesz a telefonos kompromisszumokkal együtt.leslien : Samsung s10 lite-ot akkor még megvárom, hátha.
Ricardo
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz attiati #91941 üzenetére
Bocsánat, de a válaszokból is látszik, hogy nem fogalmaztál kellő gondossággal.
1.) A fotós képesség melyik része a lényeg? A képminőség? A zoom, a makró, az éjszakai fotózás?
2.) IOS és Pixel-eken kívül nincs igazából annyi márka a piacon, ami összesen elérné a 7-8 darabot.Hosszabb idő után itt a többiek nagy része arra jutott, hogy a gcam képes készülékekkel jó képek készíthetőek.
Én is ezen a véleményen vagyok.Lehet elfogult vagyok, de én pl. huawei telefonnal nem tudnék együtt élni, hiába van több lehetőség a kamerában, a végeredmény nekem nem tetszik. (Bár a rendszer, az EMUI nagyon is jó!)
Samsung nálam kilőve szintén, mivel nem a valóságot látom az elkészült képen.
A OP-ok még gcam-mal sem hozzák azt a szintet, amit én elvárnék.
LG-t régebb óta nem használtam arról nincs véleményem.Xiaomi készülékekre rátérve, én közülük csak azt venném, amiben van optikai stabilizátor (pl. a Mi9, Mi9T kiesik) mert a képek elmosódottak lesznek, az éjszakai mód is jóval elmarad emiatt az OIS -es társaitól.
Xiaomi Mi Note 10 Pro-t sem vennék, mivel a hardver gyenge, és hiába jó a fotós képesség, ha a képek mentése lassú...és másra is lehet, hogy kell használni a készüléket...én spec szoktam is.
A kérdésedben kizárt készülékek viszont nagyon jók, a Pixel-ek és az iPhone-ok is.
Az iPhone videóban etalon, és az új modellek már éjszakai módot is tudnak.
Ha iPhone, akkor már a 11 pro Max-ot venném meg, mivel a fotós képességek terén is a 11-es széria legjobbja, pl. a sima 11 több tekintetben elmarad tőle.
Egyetlen egy gondom van az iPhone-kal, számomra kicsit meleg (vagy inkább sárgás-barnás) a végeredmény.A különböző készülékekkel készült fotóimat (nem viedókat) megnézve talán az itt már felhozott Xiaomi mi8 az, ami egy jól beállított Gcam-mal szuper végeredményt produkál.
A szélek felé ugyan homályosodnak a képek, de a színhűség, kontraszt és úgy összességében is kiegyensúlyozottan nagyon nagyon jól teljesít.Most iPhone 11 pro max-om van, ez is nagyon jó készülék, a fentiekben leírt (számomra picit zavaró) színhűségi bajom mellett egyéb tekintetben szinte beleköthetetlen.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Hoes
aktív tag
válasz Plazmacucci #91953 üzenetére
Odáig nem jutottam el, őszintén bevallom! :D
-
félisten
-
törölt tag
Automata fotózásra bármelyik Xiaomi, OnePlus, LG megfelel GCam-mal.
Ha ennél több kell, akkor LG és Huawei/Honor telefonok tudnak mindegyik látószöggel manuális beállításokat és raw mentést.(#91944) leslien:
"pl i11 profi fényképezőgép ami tud telefonálni is.."
RX100 már kifújja bármelyik telefon orrát, pedig az csak egy jobb kompakt. Profi szinttől olyan messze van még az is, mint Makó Jeruzsálemtől.(#91950) ShadowLac:
"Fotóst keres. P30 pro nincs automata HDR."
Attól még az egyik legjobb fotós telefon (mellesleg a sokoldalúság is a fotós tulajdonságok részét képezi, nem csak az automata képminőség).
Nem értem miért olyan fontos az auto HDR, az én telefonomban van és soha nem volt arra állítva. A legtöbb esetben jól jön, ha be van kapcsolva, amikor nem kell, akkor meg kikapcsolod...
Megbízhatóbb is így szvsz, mintha a telefon döntené el.[ Szerkesztve ]
-
ShadowLac
addikt
válasz Plazmacucci #91948 üzenetére
Fotóst keres. P30 pro nincs automata HDR.
Van valami helyette de vagy kifakítja vagy sötéten hagyja a kép részeit.
Persze más teló más tulajdonságokban lehet jobb mint az általam favorizált Mi 8.
Még mindenkinek más az ízlése.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
-
félisten
-
ShadowLac
addikt
válasz Plazmacucci #91943 üzenetére
Inkább hozzáteszem amit nem ajánlok mert gyengébbek fotó képességeiben mint a Mi8:
S10,s9,s8,s7, Mi9. P30pro.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
félisten
-
leslien
nagyúr
(a kompakt fényképezőmet átköltöztetném az okostelefonba)
ha az ár nem szempont ,akkor miért nem a legjobbak közt válogatsz?
pl i11 profi fényképezőgép ami tud telefonálni is..
ugyanitt mozog a Pixel 3 is csak gyengébb videóval.,
de ott meg van korlátlan tarhely 2022 ig...
vagy várd meg a Ces t. és hamarosan bemutatásra kerül Samsung Galaxy S 10 lite SD veza..[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
félisten
-
ShadowLac
addikt
Xiaomi mi 8 Google camerával. Nagyon jó.
Videója nagyon jó. Koncerten viszont a hang torz!!!! Otthoni körülmények között hang jó.
Vakuja kicsit lassabb mint egy s10 é. De vakus képe is jó.[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
attiati
veterán
tudom ez nem az a topik, de melyik 7-8 telefon javasolt most fotós képességek alapján?
sorrend nélkül csak felsorolásszerűen
ár most nem szempont
és ha mondjuk kivesszük az IOS-t és a Pixel telefonokat
(a kompakt fényképezőmet átköltöztetném az okostelefonba) -
Quqesz
nagyúr
válasz dangerzone #91938 üzenetére
Vagy megveszed az adaptert, de néha olcsóbb egy szelfibot, amiről levehető a tartó(én is ezt tettem)
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
ShadowLac
addikt
válasz dangerzone #91938 üzenetére
Telefon adapter állványhoz a neve.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Van a fényképezőgépemhez egy 3 lábú állványom. A kérdésem az, hogy létezik olyan átalakító / "szorító fej" , amivel egy telefont is hozzá lehetne az állványhoz applikálni, és tudnék így egy okostelefonnal is normális videókat készíteni?
-
törölt tag
Én értetlenkedve fogadtam azt a tesztet.
Részletességben nagyon jó, most az meg hogy néha kicsit túlexponál az automatika...
Még Mari néniből is kinézek legalább annyit, hogy ha túlexponáltnak látja az előnézeti képet, akkor rábök egy világosabb részre, hogy ahhoz mérje a fényt a kamera.
-
leslien
nagyúr
iPhone 11 vs Pixel 3 XL ... van köztük éjszakai is mindkettőnél....
[link]Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
volvoguy
addikt
-
Helltak
őstag
válasz volvoguy #91919 üzenetére
Mi Note 10 vagy Pixel 3 inkább.
A Xiaomi sokoldalúbb, a rengeteg kamera miatt, viszont a Pixel jobb szerintem képminőségben.
Xiaomi Mi 9-ben nem gondolkodtál? Arra már van szinte tökéletesen működő Gcam port is, amivel már eléggé megközelíti a Pixel 3-at.Vivo X100 Pro
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! A következők közül mit ajánlana a nagyérdemű, ami éjszakai fotózáskor és videózáskor sem vall szégyent? Xiaomi Mi Note 10, Pixel 3/XL vagy Huawei Mate 20 Pro.
Ha a kérdés nem maradhat töröljétek nyugodtan gondoltam itt vannak az igazi fotós szakértőkAsus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Drakmusz
addikt
válasz #16514048 #91916 üzenetére
Nem vettem támadásnak az írásodat, csak kiegészítettem.
A lényeg jelen pillanatban az, hogy nekem megfelel.
Viszont az már zavar, hogy az utóbbi időben kicsit eltévedt a topik.
"Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék."
De ezt már régen túlhaladtuk, manapság a fotókból van a legkevesebb.
Egy másik felületen írtam, a véleményem azóta is változatlan.
Így pontosan a lényeg veszik el, illetve a kattingatás öröme.
Ha érdekelne mások véleménye akkor nem Pixelt használnék, hanem mondjuk Huaweit.
Mindezek után itt kell hagynom egy képet, sok lesz az off.
[ ]
Pixel 4 XLhttps://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
válasz Drakmusz #91915 üzenetére
De miért ne lenne használható, ki mondta, hogy nem az?
Nem értem miért kell ilyenkor mindig úgy tenni, mintha a telefonodat támadnám és ha mondok egy negatívumot, akkor miért kell rögtön felsorolni annál több pozitívumot, mintha valami verseny lenne, vagy mintha igazolni/bizonyítani kéne, hogy jó választás volt.
Egyetlen konkrét problémáról beszéltem és függetlenül attól, hogy mi minden másban javult és a dxo mit ír, szerintem ez nem előrelépés ehhez képest az árnyékok kezelésében, főleg ha olyan HDR mellé rakjuk, ami a sötétekhez is exponál.
És ez a P3-nál is a 7-es GCam óta lett ilyen, eddig nem húzta föl ennyire a sötéteket.
Ennyiről volt szó, semmi másról. -
Drakmusz
addikt
válasz #16514048 #91914 üzenetére
Ez természetes, van itt hely ezen dolgok megvitatásához is.
Inkább arra akartam célozni, hogy ez csak egy rész az egészből.
Ettől még tökéletesen használható a Pixelek kamerája.Itt van még nálam az 1 XL, majd csinálok egy közös tesztet az újjal.
De a kedvenc oldalunk tesztjéből is kimásoltam egy ide vonatkozó mondatot.
"One noticeable improvement over the Pixel 3 is the handling of darker regions in many scenes."
Ennél több nem hiszem hogy lenne ebben a történetben, ismerve a HDR+ technológia működését.
Ebben az összevetésben javultak, a portré mód is pontosabb lett.
[link]
A Super Res Zoom is jobban működik a hármas szériához képest.
Azt nem tudom elképzelni hogy az aktuálisan legújabb Google Camera a régebbi modelleken is ugyanolyan eredményt hozzon.
Csak egy példa.Van már olyan portolt GCam ahol állandóra lehet állítani az asztrofotózást.
Az 1 XL-nél fél percig megy, a 4-esnél több mint 4 percig.
A Night Sight sem lesz ugyanolyan a hardveres összetevők miatt.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
válasz Drakmusz #91911 üzenetére
Azért ez nem az a hiba, amihez nagyon szőrszálhasogatónak kell lenni, hogy észrevedd. Meg azt gondolom, ebben a topikban helye van az ilyeneket kibeszélni.
Sok értelme van úgy a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani, ha a hibákat nem lehet megemlíteni és mindenre csak a "jó képek lettek" az elfogadható válasz...
(Bezzeg a másik topikban, ahol meg nem ez lenne a lényeg, ott egyből lehúzzák a minőség miatt a képet )"Az ugyanis egy 3-as Pixel."
Igen, 7-es Google Camerával.[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
-
ShadowLac
addikt
válasz #16514048 #91909 üzenetére
Az a kép egy p3 ra portolt g cam.
( MI 8 on sokat kipróbáltam. Szinte mind más képet csinál. Mondjuk hasonlóak. Számomra az árnyékot egy oldja meg jól. MI 8 on!!!
[kép] .) Én ezt használom. Sajnos csak 9es droidon megy jól. Ha 10 re frissül a telóm nem Tom mi lesz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Szenzort kellene ugrani már mint sokan tették/fogják..."
Területben 1/2.5" és 1/1.7" szenzor között annyi a különbség kb, mint MFT és APS-C között, annyival is jelentene jobb nyers képeket: [link]
A szoftveren és lencse minőségen ezerszer több múlik még mindig.
(#91904) ShadowLac:
"A árnyékos részek világositása is nagyon időszerű volt már."
Csak ehhez jó lett volna valódi HDR-t használni, nem csak simán felhúzni a túlságosan alulexponált részeket, mert így elég gyatra eredmények tudnak születni, lásd #91890. Eddig legalább a sötét árnyékokkal ezeket elrejtette.
-
törölt tag
Én egy valamit hiányolok a Pixel-ekből, az pedig a manuál mód. Nagyon kéne. De ahogy a IPhone-oknál sem lesz így itt sem.
-
ShadowLac
addikt
Ideje volt már a pixelnek visszább venni a kontraszton. A árnyékos részek világositása is nagyon időszerű volt már.
Még ha egy korszerű nagyfényerejü kijelzőt is tennének bele akkor szuper lenne.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
psajti
aktív tag
Akkoriban kimaxolták azt amit ilyen pici szenzorokból ki lehet hozni, azóta már csak stagnálás/szoftveres finomhangolás van. De ez így teljesen rendben is van ekkora szenzorok ennyire, vagy még ennyire sem mindig képesek. Vannak bizonyos határok amiket már szoftveresen sem lehet legyőzni. Amit inkább sajnálok, hogy sok gyártó még ezt a 2015-ös szintet sem érte el a mai napig, pedig már teljesen alapnak kéne lennie.
-
Thom!
veterán
[link] 2015's Nexus 6P vs 2019's Pixel 4 Photo Quality
-
Thom!
veterán
Bocsánat!!
Jobb oldali a NS kép!Jobbulást mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Sweet.tv - internetes TV
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Háztartási gépek
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Óra topik
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával