- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Most videón mutogatják körbe az új iPhone SE-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Emel a OnePlus 12R fotós teljesítményén a telefon első frissítése
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
Videózni szokott valaki kicsit komolyabban?
A topic címe ellenére alig van videós tartalom...
Most leltem rá a Filmic Pro appra, eddig nem ment nálam CameraApi2 hiánya miatt, most rácsekkoltam, és Atya. Úr. Isten .
Van videó közben Full manuál mód, iso, shutter shift, manuál fókusz, zebra, focuspeaking, live waveform,vagy 5 féle matte, és Log színprofil
Ilyen beállításokat negyed millás kamerán sem ér el az ember.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
natë
nagyúr
válasz bebolint98 #75594 üzenetére
Nálam is ha nyitom a bl-t, de most épp nincs
-
bebolint98
tag
Ha rámész a Freedcam Viewerre, megkeresed a bayer fájlt, majd jobb sarokban 3 pötty és rámész, hogy raw to dng, elvileg így lehet átkonvertálni. De nálam nem nagyon működik RN3Pro-n, mert előtte ki kell valamit tölteni, de nálam tud dng-ben menteni alapból.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hislah #75579 üzenetére
A kategóriájában egész korrekt képeket készít, de vsak ha elég fény van. Amint kezd kevés lenni a fény, úgy romlik a minőség. Persze ez minden ilyen kategóriájú készülékre igaz. A P10 Lite-nak vége van beltérben vagy este...
Ezt a képet OFF-ba teszem, mert csak a szerkesztett verzió maradt meg, de azért látni, hogy nappal nem hagy annyira cserben a kamera.
[link][ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Mindenkit megkérek arra hogy a képfeltöltés.hu oldalról ne linkeljen képet, mert a körülötte feldobott hirdetések nem igazán szalonképesek. Köszönöm.
-
BalanceR
addikt
Már nagyon rég nem fotóztam bayerbe, volt valami windowsos app, de elég béna volt, manuálban kellett megadni mindent (hexa érték, bayer szűrő színkiosztás...) a végeredmény meg csíkos, pöttyös lett... Felesleges szenvedés, szerintem nem éri meg vele vacakolni.
Közvetlen DNGbe nem enged menteni?[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
natë
nagyúr
Mivel tudom a bayer kiterjesztésű file-okat a legegyszerűbben raw-ba konvertálni? HELP
(#75580) Mans20 : én tuti nem, kamerában nem jobb a H8 és már nem is támogatják sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
-
ShadowLac
addikt
Nagyon jók! Ha cserélem az S8 at csak u11 plus lesz. Bár nem tudom a kijelzője még közbe szólhat.Nagyon szeretem az amoledet.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Gabbbb
senior tag
válasz Mans20 #75565 üzenetére
Appertúrának ehhez nincs semmi köze. Árnyékok minden szenzoron zajosabbak és sok gyártó inkább elvágja feketébe őket, minthogy zajosabbak, vagy mosottabbak legyenek azok a részek.
Gyorsan kerestem Flickr-ön egy random F18-as rekesszel készült képet, te logikád alapján szinte elképzelni sem tudom, hogy kéne kinéznie: link
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz tomboy0013 #75562 üzenetére
Akkor tegyél még hozzá egy kicsit és U11 vagy OP5T (de inkább a HTC) !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
natë
nagyúr
Szvsz fele annyira sem, mint az S8-at, ami 82 kamera frissítés és Oreo után is ugyanolyan silány minőséget produkál az árához képest, mint megjelenésekor. Bármelyiket nézd teljes méretben, egy S6 jobb nála.
(épp ezért nem véleményezem ezen produktumokat, mert erős a hype a középszerűség ellenére)
Vélemény volt, nem flame.Többieknek : ne fele méretben nézzétek a fotókat, úgy mind jó..
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz tomboy0013 #75545 üzenetére
Ha használt is játszik akkor 140k -ért már bőven kapsz !
Hardveraprón van fent egy ami 2 hónapos pontosan 140k -ért
-
BogyóBP
addikt
válasz feka007 #75501 üzenetére
Lehet elfogult vagyok de nekem tetszik az S8 produktuma. Talán eddig a legjobbnak gondolom amit itt láttam.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
natë
nagyúr
válasz Drakmusz #75544 üzenetére
Az a jó benne, hogy lehet finomhangolni a kamerát (gyárit), emellett androidone, emiatt hasonlít a rendszer a Pixeléhez (gyakorlatilag szinte ugyanaz). Jó az optikai zoom is, bár kell neki a fény értelem szerűen.
Ha kicsit több időm és témám lesz, még állítgatok a sw-en. Most egyébként nem rootolt a telefon, GCam sincs fönn. -
ShadowLac
addikt
Azt hiszem a V4.többet próbáltam ez elég stabil. Írtál 3 beállitást a googléhez ha megint leírnád? Mert nem találom.
Oreo?már hosszabb ideje használod?még mindig jobbnak látod.?[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
w333
félisten
válasz tomboy0013 #75512 üzenetére
Vegyél dual sim S8 -t azzal működik a Google kamera
-
legenda
válasz #18001664 #75524 üzenetére
Ez szó szerint így van, ki nem hagytam volna a Note 8-at, kamerától kezdve, mindenben megfelelt volna, kivéve az akksit.
A Note széria korábban a nagy kapacitású akkumulátorról is szólt, a Note 8 már nem...Aryon87: Csinálhatsz bármit, néhányan akkor is a hibát fogják keresni, pláne olyan módoknál, amiket az ő telefonjuk esetlegesen nem tud, ezeket kezeld a helyén.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
tomboy0013
veterán
Inkább nekem próbálnátok meg segíteni minthogy folyton vitatkoztok
-
BalanceR
addikt
Kipróbáltam a Moddolt Google Camerát, nálam nem tűnik annyira látványosnak a különbség a gyári HDRhez képest...
Xiaomin milyen beállítások javasoltak?
Mi a különbség a HDR+ és a Javított HDR+ mód között?
Raw-ot nálam csak a Javított HDR+ módban ment, ez normális?
Manuál módot valahogy elő lehet csalni?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
törölt tag
válasz #18001664 #75526 üzenetére
Belinkelnéd ezt, mert én nem találtam megoldásokat a szellemképesedés, pontatlanság és átmenet nélküli elmosás kivédésére. Ez mind megtalálható Aryon képein is, meg gyakorlatilag minden más készülék élő fókuszos, portré módos (vagy bárminek is nevezik) fotóin is.
Tényleg érdekelne, mert így megint csak annyit látok, hogy egy teljesen jogos kritika miatt megy a sértődés és a másik hozzá nem értőnek nevezése.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz akooos #75522 üzenetére
Ez pont a gyártó hibája, hogy egy hulladék akksi került a Note8-ba, mert simán megtehette volna, hogy kicsit hízlal a készülék vastagságán és máris gond nélkül befér egy nagyobb akksi. Nagyon sokan pont az akku miatt állnak el a Note8 vásárlásától, hiába olyan jó készülék!
Az meg hogy a live focus és a széles rekesz ( vagy portrémód ) mindegyknél gagyi szerinted, csak egyet jelent, nem értesz hozzá.
Pont az ilyen bosszantó és megalapozatlan kommentek miatt alakulnak ki a viták... -
Gabbbb
senior tag
válasz bigaatis #75517 üzenetére
Ne haragudj, de amit írsz megmosolyogtató, F1.8 és F2 között 1/3EV a különbség, gyakorlatban ez nagyon kicsit este számít, de nagyon fel van ez fújva, sokkal inkább csak reklám-szakembereknek való paraméter ez mobilos körökben.
Azonos méretű és korú de megapixelekben eltérő szenzoroknál 1.25 és 1.4 között nincs jelentős különbség. RAW-ban nyilván sokkal jobb az 1.4, viszont komputációs képalkotásnál(google hdr+) meg picit az 1.25 lesz a jobb.
-
trebrona
nagyúr
MIUI-s telefonon nem olyan egyszerű. Nem annyi, mint az A1-nél.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
natë
nagyúr
válasz tomboy0013 #75518 üzenetére
A bootloader nyitás rettenetesen egyszerű, én biztosan kipróbálnám a Xiaomit.
-
tomboy0013
veterán
válasz bigaatis #75517 üzenetére
A G6-omnak ettől is gyengébb a szenzora, de a Google Camera + RAW kombóval elég jókat lehet vele alkotni. Itt ez sajnos hiányzik, úgyhogy valószínűleg maradok a duál sim-es G6-nál, mert más téren is elégedett vagyok vele, eddig nem találtam jobb opciót, gyanítom itt sem lesz jobb ötlete senkinek az igényeimet látva.
[ Szerkesztve ]
-
bigaatis
csendes tag
válasz tomboy0013 #75516 üzenetére
Nem rossz. De kiemelkedő alkotás nem fog azzal a készülékkel születni, mint ahogy a tesztfotók is mutatják.
Ezt leszámítva elég sok embert bőven kiszolgál így is.
Szenzorméret: 1/2.9"
Rekeszérték: F2.0
Pixelméret: 1.25 μm
Ezek nem túl erős kamerás alapok. Jó lenne, ha a rekeszérték felmenne 1.8-ra, pixelméret pedig 1.4-re nőne mondjuk.[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
válasz tomboy0013 #75512 üzenetére
A felső kategóriás xiaomik általában a kameránál véreznek el
Vamos a la playa.
-
tomboy0013
veterán
Egy kis segítségre van szükségem. Lehet hogy le kell cserélnem az egy sim-es telómat duálosra. Eléggé be vagyok határolva. 140 körül van a keret összeg. Ami lényeges lenne hogy portolt Gcam-ot fel tudjam hegeszteni rá, főleg Snapdragon-os teló érdekelne és legyen lehetőség benne manuális módra is 20-30mp záridővel, RAW mentés lehetőséggel. Fontos még a nagy kijelző (5,5" legalább).
Nézelődem már nem sok eredménnyel, eddig úgy áll a helyzet hogy koreai G6-ra tudom csak cserélni az EU-s G6-ot De ha valakinek van ötlete hogy mi lehetne még az ne tartsa magában. GSM boltos telók is játszanak, a hivatalos forrás nem szempont. De külföldi rendelés az már nem fér bele. Mi Mix 2-t néztem meg de ott a Camera 2 API hiánya a probléma, a teló nagyon bejön. Úgy tudom be lehet kapcsolni bootloader nyitással, de abszolút nem értek ezekhez és nem is ezzel akarom kezdeni a pályafutásom az új telóval. -
Aryon87
félisten
Lesz ez jobb is, a Notet sem látom jobbnak ezektől. Ilyen időben a legtöbb helyzetet szépen túlélesítéssel orvosolta volna + szaturálás. Nem rosszból írom, ezen a téren nem fog megváltozni a Samu.
Ennek meg kell még frissítés kamera terén (Samu is xarul indított az elején amúgy) + nekem is ki kell ismernem, mert a márkánál hozzászoktam az OIS hiányához, itt meg van, és reagál is a kamera rá, ami fura
A portrék nem is portrék igazából, mert a széles rekesszel készült a legtöbbje.
Note esetében az az élő fókusz nevő bűvösséggel készül, amivel sok hajszálam kihullott már, mert nagyon körülményes működésre bírni. a Huawei-féle széles rekesz meg azonnal dolgozik, még ha nem is tökéletesen.Az éjszakaiaknál a telefon már át volt fagyva, pro módban pl már hibádzott is, a hideg a minőség rovására ment, a Parlament mellett a lánchídon látni valamelyest. Azért is nem raktam fel a többit..
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
-
Aryon87
félisten
41 kép.. Sorry. Csak azt nézzétek ami szimpi, nem kell mindet végignyalni. Asszem még egy kicsit gyakorolni kell, első izzítás ellenére szerintem egész jól sikerültek
Megjegyzés: a Note nem bírta volna ki ezt a napot, tekintve hogy a powerbankom ~5%-nyi töltés után megmakkant... Máté gyönyörűen kibírta úgy hogy nem volt energiatakarékos módban sem, ment a mobilnet aktívan, mellette viber, face, messi zene folyamatosan, és a PH! appra is többször ránéztem/írtam fotózás szüneteiben + fél óra pofázás egy ismerőssel, valamint hazafele 1 egységet ingázott a térerő, 1x ment le 3Gre (Telenor), és eközben a majd 300 képet toltam fel driveba. Szal eddig jelesre vizsgázott nálam a teló.Mate10Pro
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
ShadowLac
addikt
válasz feka007 #75494 üzenetére
Jó képek szép helyek. A felbontás nagyon kicsi.!! A bélyegképek nagy méretüek.Többször volt róla szó hogy lehetőleg kissebbet használjunk. De a képeid jók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Ukrajnai háború
- Azonnali fotós kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Motoros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Okos Otthon / Smart Home
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest