- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
Viktor77 #572 üzenetére
Na és Dave Ryan-t, a főnökét, aki vele volt?
Nem nézték el. Láttad mit linkeltem?
Az ilyen vitás dolgokat szigorúan csak a versenyzői eligazításokon lehet felvetniük. Nem lehet a sajtó előtt verni a dobot.
Azt meg megnézném, ki merne a Ferrari és az FIA ellen beszólogatni. Senki se önmaga ellensége. A Ferrarihoz 1 kivétellel minden pilóta benyalizni akarná magát, nem keresztbe tenni, az FIA-nak meg ez az egy se merne beszólni, Kiminek se, mert tisztelik egymást és őt ez a dolog marhára nem érintette.
-
Oliverda
titán
válasz
Viktor77 #572 üzenetére
Ezzel:
"I am not a liar. I'm not a dishonest person. I'm a team player and every time I've been informed to do something, I've done it."
Honnan tudod hogy xy pilóta nem szólt be rádión erről a csapatának? Ha valami felett elsiklanak akkor azt nem szokták nagy dobra verni.
-
törölt tag
válasz
Viktor77 #453 üzenetére
hát igen, keresztezték volna egymást...ezt viszont el lehet kerülni, ahogy írtam ha ott pl. sóder lett volna akkor Kimi-nek sikerül is.
Amennyien Trulli-Kimi-t nézzük akkor Kimi hátrébb és kűlső íven volt, azaz ha nem fér be fékeznie kell...ezhelyett ő gyakorlatilag megkerülte ezt a problémát úgy hogy elhagyta a pályát.Kimi azért ment ki a 'bukótérbe' mert megtehette....minden más esetben Trulli mögött lett volna kénytelen elfordulni.
szerk:
egyébként mivel ez rajt után volt, sztem foglalkozniuk kellene az esettel mert így precedens teremtődött
A rajt után itt mindenki rossz íven és sebességen kanyarodik el...van aki azért mert védi a pozícióját, van aki azért mert támadja az elötte lévőét...rajt után megtehetik, később kisebb rá az esély.
Szal itt ki mennyi súllyal, hideg gumikon, lágy gumikon-kemény gumikon, de megpróbál befordulni..aki belül veszi az ívet akár védekező akár támadó megfontolásból az a kigyorsításon lassabb lesz, aki széleseben fordul rá azt valszegg megtámadják, de a kigyorsra hamarabb kerül 'egyenesbe' azaz jobb tapadásba.
Ezért megy a tötymörgés...és Kimi ezt kerülte meg...ezzel megkerülte azt is hogy esetleg belerohanjanak, vagy más módon sérüljön az autója mint többeknek.
De a pálya vonalvezetése nem az, hanem szűkebb.
Az ideális vonalvezetés egyébként nem az amit választott, meleg gumikkal jobb a felgumizott részen maradni, de ebben a helyzetben bezony előny volt, és nem volt őt kikényszerítő erő. -
törölt tag
válasz
Viktor77 #448 üzenetére
Több helyen is megy ez téma, kikerült a youtube-ra is:
[link]Engem spec. nem annyira zavar, Hamilton kiesése jobban, Alonso esete meg még annál is jobban (mármint ami a kiállásánál történt)..ezen magam is meglepődtem hiszen Hamilton drukker vagyok
De ALonso nagyot ment, és volt egy, csak pillanatra bevágott felételen megmutatott, győnyőrű mentése az Eau Rouge kivezetésén.Na de visszatérve, szvsz(!) ha a fehér vonalon (ami a pályát határolja) kivűl sóder van, akkor Kimi elfordul a Toyota mögött és más sorrendben érkeznek az Eau Rouge-ba.
...és nem tették ki, a Brawn-nál még lehet látni hogy fordult volna, de inkább ő is kimenekült. Viszont a két Ferrari habozás nélkül ment ki a fehér vonalon kivűlre.
Szal megint mondom, ha sóder van a pályán kivűl akkor Kimi befordul ahogy kell, nem csúszott meg, nem lökték ki...egyszerűen azért ment arra mert megtehette és jobbnak ítélte mint lelassulni.
Én inkább a 'bukóteret' hibáztatom (kigyorsítási szakaszon én csak problémának látom ahogy ennél az esetnél is), nekem kapásból Hockenheim első kanyarja ugrott be, ott mentek ki a DTM-ben(is) a fehér vonalon kivűl négykerékkel hasonlóan. -
válasz
Viktor77 #444 üzenetére
Tökéletes kép, gyönyörűen látszik, az is, hogy nem Kimi volt az egyedüli aki ott ment. És jó azt mondani, hogy de ők nem nyertek.. Ha valami nem lenne szabályszerű, akkor ha a 20 helyen csinálná valaki, akkor sem lenne az, és nem csak az élen végzőkre vonatkozna a szabály. Mikor futam közben meg megszólalt gyulám, hogy de Barinak talán oka volt ott menni.. na itt haltam be sokadszor rajtuk..
deicide: fentebb volt linkelve egy videó, amin belső kamerából látszik Kimi első kanyarja. Tökig fordítja a kormányt, de végül kiengedi, és ráadásul ott meg még ellent is kell kormányoznia, ki ne csússzon..
-
deicide
veterán
válasz
Viktor77 #444 üzenetére
Nos, nem tudom, kb 30-40 megnézés után nekem még mindig úgy tűnik, hogy fékezés nélkül ment bele a kanyarba, meg sem próbálta bevenni, mert akkor a külső ív miatt mindenki elment volna mellette, aki a belsőn megpróbált elfordulni.
ps: A másik, hogy hiába jött vissza negyedikként, kb 20 méter múlva már harmadik volt, pedig a következő kanyar még sehol nem volt.
Pá: Más az, ha valaki az első helyet szerzi meg sokak szerint jogtalanul, mintha 9. lesz...
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crypto Trade
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest