Hirdetés
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
berek21
őstag
Akad itt olyan tulaj aki csináltatott magyarítást, Convers+ kijelzőre, illetve érintő képernyős navira? Itt ott belefutok ugyanabba a hirdetésbe, és ha megéri, akkor lehet hogy...
Lancia Delta III eladó!
-
-
TripleB
senior tag
válasz berek21 #2886 üzenetére
Szia!
Használd a Fort Etis-t. Itt megtalálsz minden ajánlott szervizelési információt.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
berek21
őstag
Sziasztok. Voltam már itt pár kérdéssel, de most már én is Ford tulaj lettem. Lecseréltük a családi Opel Vectra kombit, egy S-Max 2.2 tdci-re. Esetleg a tapasztaltabbakat kérdezném az autóról. Nagyjából minden érdekel. A kocsi 2011.10. havi 169000 km futásteljesítményü. Ugyanaz a német kereskedő szervizelte végig, aki forgalomba is helyezte. A szervíz adatok, az állapotfelmérés, és a diagnosztika szerint pöpec minden. Leginkább az érdekelne, hogy mostantól milyen kilóméter állásnál, milyen szervíz következik? Értem ezalatt a főleg nem kopó,de elhasználodó alkatrészeket.
Lancia Delta III eladó!
-
bendeguz76
aktív tag
Semmi különös,4 éves körülire gondoltam.átlagosan 170-200 ezer km-t futottak.
bendeguz_HUN
-
Dorien
veterán
válasz bendeguz76 #2878 üzenetére
Mi történt 2012-ben, hogy az olyan speciális év? 2011, 2013 nem játszik?
Szerintem az állapotot és árat figyeld inkább.Nekem is tetszenek ezek a bálna Mk4 Mondik, csak városi parkoláshoz itt már jól jön egy tolatóradar.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
SzlobiG
félisten
válasz bendeguz76 #2880 üzenetére
Futómű az sztem ugyanaz, csak kinézet, felszereltség az X.
-
SzlobiG
félisten
válasz bendeguz76 #2878 üzenetére
Mehet a 2.2 nyugodtan az is PSA motor esetleg a motorvezérlő és befecskendezési rendszer más, de ugyanolyan jó mint a 2.0.
-
bendeguz76
aktív tag
Következő autóm 2012- es mondeo kombi lesz.maradjak a bevált 2.0 dieselnél vagy simán beleugorhatok egy 2.2- be is.van esetleg tapasztalata valakinek itt a nagyobb motorral?nem sok mindent találtam róla neten.
bendeguz_HUN
-
Poultier
tag
Hali,
Olaj, szűrők cseréjét ma megejtettem. A következő a motortartó gumibakok cseréje lenne, milyen márkájút ajánlotok?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Nekem 4-ből 3 még a gyári 18 éves motocraft lengéscsillapító a mondeo-ban.
-
Goose-T
veterán
válasz Napfénysüti #2866 üzenetére
Pont ilyenem van nekem is, még kilométer is nagyjából annyi van benne, amennyit írtál. A hátsó lengéscsillapítónak viszont nem örülök, mert az utóbbi időben elkezdett kicsit hajósan viselkedni a kocsi, lehet már csereérettek. Jövő héten viszem a szerelőhöz, hogy a szokásos dolgokat (olaj, szűrők) kicserélgesse, mondtam neki, hogy nézzen rá a lengéscsillapítókra is.
Szerk.: azt mondjuk még hozzátenném, hogy bő három éve vettem, és már akkor sem voltak 100%-osak a hátsó lengéscsillapítók (de még bőven használhatóak voltak azért), ahhoz képest jól bírták eddig, ha tényleg azok puhultak el.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Napfénysüti #2866 üzenetére
Az a legjobb széria.
Hátsó lengéscsillapító kezd el kopogni 200e km felett. Cseréje sajnos nem egyszerű, mert hegeszteni kell.
⭐ Stella
-
Napfénysüti
nagyúr
Sziasztok!
Ford Focus MK1 faceliftes 1.6-os benzines szériának (2003-ból) van valami ismert hibája vagy amire érdemes jobban odafigyelni?
Més que un club!
-
westcoastog
veterán
válasz PeeterssoN #2864 üzenetére
5 csillagos marketing, biztos tolonganak érte.
-
PeeterssoN
őstag
A hónap hirdetése:
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz radi8tor #2857 üzenetére
Na, egyelőre nem happy end a mai nap.
Kiderült, hogy egy utángyártott szervó szivattyú lehet a kocsiban (ezért nem passzolt a Ford szimmeringje), mert az ékszíj tárcsa leszedés közben kicsit eldeformálódott (elvégre 10 éve rajta volt) a tárcsa, ami felhelyezés után kicsit üt.
A gyári ékszíj tárcsa viszont nem ment rá a szivattyúra, ekkor vált biztossá hogy nem gyári alkatrész az.Holnap folytatódik egy bontott tárcsával, nagyon remélem hogy passzol rá és nem üt.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz DeFranco #2855 üzenetére
Meg vagyok elégedve velük, ide járok már sok éve.
Az alkatrészes kolléga nagyon érti a dolgot (Ákos).Ügyfél elégedettség is fontos nekik, szerviz után pár héttel mindig csörög a telefon, hogy mennyire vagyok megelégedve velük.
Ess motor már nem olyan jó mint régen?
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #2854 üzenetére
hát basszus akkor lehet hogy ők lesznek a következők akiket megpróbálok, már elegem van a sok kóklerből. elégedett vagy velük úgy általában? volt velük valami szívás valamikor?
a rezsiórájuk nem kevés, de ha rendesen dolgoznak, akkor inkább itt fizetem ki egyszer, mint máshol a háromnegyedét kétszer.
-
DeFranco
nagyúr
válasz radi8tor #2852 üzenetére
érdekes, nekem amikor eresztett a szervószivattyú, akkor cserélték, mondván hogy a felújítás is közel annyi lenne mint az utángyártott a gyári beszállítótól. annyit dönthettem, hogy elviszem valahova felújíttatni, szerzek bontottat, megfelel az utángyártott, vagy 100k+-ért a gyári kell.
azt nem tudom megítélni, hogy ugyanez volt-e a hiba, annyit mondtak, hogy kuka a szivattyú (régebben valahol eresztett, még a vásárláskor, akkor cseréltek valamilyen tömítést, utána évekig jó volt, azt hittem, hogy most is ez lett a gond, nem voltam boldog).
mindenesetre gyanús, hogy lehet én is megúszhattam volna ennyivel.
mit mondtak, mit okozhat a szivárgás az ékszíj közelében? mit vághat gallyra?
hova hordod az autót, hol csinálják és mennyi lesz a móka vége, hogy ha ez a szimmering megfelelő lesz amit szereztél?
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz DeFranco #2851 üzenetére
Szervó szivattyú tengelynél van. Szerepe? Bent tartsa a szervó olajat.
Eresztett már. Kivéve úgy nézett ki, mintha félig elolvadt volna. Hogy a melegtől vagy mástól azt nem tudom.
Múlt havi szerviz során látták, hogy szivárog és mondták cserélni kell minél előbb, mert komoly bajokat okozhat az ékszíj közelében egy ilyen szivárgás.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz westcoastog #2849 üzenetére
Mázli, Bárdiban találtak egy passzoló szimmeringet. Még árban is olcsóbb. 12k helyett 2k.
Már csak össze kell pakolni.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz westcoastog #2847 üzenetére
Hja, én sem majréznék ennyit, ha tervezett dolog lett volna, de úgy volt csak 10k-s szimmering megy bele. Hát nagyon nem passzolt.
Ford meg nem ad lehetőséget külön szimmering rendelésre. Nincs rajta a filmen.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Holnap szervószivattyú tömítés csere.
Szorítsatok!⭐ Stella
-
Dorien
veterán
válasz Poultier #2836 üzenetére
Én 232e km-nél 5w40-et raktam a Focusba, azt eszegette. 248e km-nél 5w30 ment bele (Mannol), ezt úgy néz ki, hogy nem eszi egyáltalán.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
kcsa
veterán
válasz Poultier #2836 üzenetére
5w30 az ajánlott, hát az kell bele. Ha kopott a motor akkor meg felújítás kell, vastagabb olaj nem fogja megjavítani, csak felgyorsítja a kopást.
szerk.: most nézem hogy DeFranco is kb. azonos véleményen van, csak elbambultam, és nem láttam mit írt
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Poultier
tag
Üdvözlet!
3 hónapja egy Ford Focus 1.6 Ghia boldog tulajdonosa vagyok, amiben szeretnék olajat cserélni. A kocsi 2003-as és 225k kilóméter van benne, a kézikönyv szerint 5W-30 olajat kell beletenni, de szerintem már kopott annyira a motor, hogy akár a 10W-40 is mehet bele. Mit javasolnátok?
-
westcoastog
veterán
Megvan a beázás...
Illesztésnél ki van repedve a tömítőanyag.. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz westcoastog #2832 üzenetére
Az pont elég. Kell neki 30-60 perc mire visszafolyik az olaj a teknőbe.
⭐ Stella
-
SzlobiG
félisten
válasz westcoastog #2828 üzenetére
Na meg meleg motornál többet is mutat, mint hideg esetén.
-
-
kcsa
veterán
válasz westcoastog #2828 üzenetére
Aki ezt nem követte el, az 1) autószerelő 2) soha nem nézi az olajszintet
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #2827 üzenetére
Igen hülye vagyok, annyira be volt borulva az agyam hogy az eszembe sem jutott hogy a beindított motorból vissza is kell folynia az olajnak.
+ most magammal beszélgetek, imádom lejáratni magam. -
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #2826 üzenetére
Lehet mégsincs olajproléma csak ennyire hülye vagyok? Megjött szerelő ismerősöm, kihúzom a nívót és maxon van.
Nem is értem, pedig el se mozdultam a kocsival. -
westcoastog
veterán
Még mindig beázok, és nem az oldalsó gumidugó miatt ami a sárvédő mögött van...
Fentebbről a karosszéria illesztésnél valószínűleg, most szedhetem ki a műszerfalat...Ja és elkezdtem nézegetni a nívópálcát, félig van már csak az olajszint, pár hónapja pedig maxon volt...
Most még lehet tömítéseket is venni, szelepfedél biztos hogy kell...
mk2 mondi 1.6Már bő egy hete szét van szedve, és már a jövőhéten jó lenne összerakni, csak az a baj egyedül csinálom és nem haladok..
[ Szerkesztve ]
-
sutykuru
aktív tag
Pár hete szó volt a motortető szigetelésről.
Debreceni bontóban 7k a II-es fókára. -
kcsa
veterán
Mondjuk az külön vicces, hogy a szintén Ford tulaj (csak ő C-Max) haverom felhívott, hogy az övé is beázik annyira, hogy penészes lett az ülés alatt. Úgy látom mindenki ezzel szórakozik
-
gaborbol
őstag
válasz westcoastog #2820 üzenetére
"De lehet inkább össze kéne kötnöm a kerti csapot, aztán slaggal engedni rá folyamatosan..."
Mi ezt csinaltuk anno, ha mar ugyis kiszeded a karpitot meg az uleseket, hogy kiszaritsd a mostani vizet akkor ez a legjobb alkalom.
Egy ember bent ul a kibelezett kocsiban a masik meg esszel locsolja szepen elemenkent, akkor kiderul hogy honnan jon a viz.
-
westcoastog
veterán
válasz Goose-T #2819 üzenetére
Elől valószínű a pollenszűrőnél ázhatott be, most hogy magasnyomásúval locsoltam ott nem folyt.
Az ajtóról szedtem le a burkolatot, mikor az ajtót locsoltam onnan fröcskölt befelé szépen a víz.
De egy éjszaka alatt ennyitől feltud töltődni a padlólemez? Plus a 2 centi vastag szigetelés is csurig issza magát?Taposóm elől hátul állt a vízben.
Kis rés van a gumikédereknél, mert nem ér össze ha jól fel van rakva... -,-De a vezető oldalon sem, ott meg csont száraz a kocsi.
De lehet inkább össze kéne kötnöm a kerti csapot, aztán slaggal engedni rá folyamatosan...
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz westcoastog #2818 üzenetére
Amikor még Skoda Feliciám volt, akkor volt ilyen beázós parám, nekem mindig a biztosítékos doboz ázott be a műszerfal jobb oldalában. Az volt a megoldás, hogy ki kellett szedni az első szélvédőt, és visszarakni. Az előző tulaj cserélte benne, és rosszul lett belerakva az új, amiatt folyt be a víz a gumikéder mellett.
Mondjuk ha a taposó vizes, akkor inkább arra gyanakodnék, hogy valamelyik ajtó vezeti be valahogy a vizet. Alapból eleve ott folyik el a víz, csak a gumi nem engedi be. Nem lyukas valahol a gumiprofil?
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
westcoastog
veterán
Ajtón kívül ötletem sincs esetleg hol szivároghat be ekkora mennyiségű víz, akár egy éjszaka alatt.
Lehet az lesz a legjobb megoldás hogy hagyom szétszedve, és ha esik beülök nézelődni.. -
Dorien
veterán
válasz DeFranco #2813 üzenetére
Nem tudom. Rá tették rázópadra és annyit írtak fel a hibalistára, hogy "2. tengely: mindkét oldalon alsó-első keresztlengőkarok cseréje".
-
westcoastog
veterán
Kibeleztem a kocsi jobb oldalát, megint facsartam a vizet a padlószigetelésből, és még mindig van benne tócsa...
Most megyek autómosóba meglocsolom, meg beültetek valakit hogy figyeljen.Gumikédereket megigazítottam, hátha az volt a baj... Bár mikor megvettük is be volt ázva, bár akkor betudtuk az országos méretű felhőszakadásnak..
-
Dorien
veterán
válasz DeFranco #2789 üzenetére
Semmi érezhető gond nem volt vele. Ezt az egy dolgot szúrták ki műszakin a másfél éve 600e Ft-ért vásárolt, itt többek által látatlanban bontószökevénynek minősített fókán. Valami utángyártott cucc ment bele, megbízom a szerelőmben.
Viszont fékbetéteket és tárcsákat cserélnem kell majd olyan 2-3e km múlva, mert már eléggé a végüket járják...
-
westcoastog
veterán
-
Erdei88
veterán
válasz westcoastog #2809 üzenetére
Ha esetleg az lenne a probléma, üvegragasztóval vissza tudod ragasztani
-
Erdei88
veterán
válasz westcoastog #2804 üzenetére
MK3as Mondeom nekem is beázott elől.
A szélvédő alján lévő gumi/műanyag, nem tudom pontosan mi elengedett és bevezette az összes vizet jobb előre -
kcsa
veterán
válasz westcoastog #2804 üzenetére
Nekem ugyan MK3, de a csomagtartóm nekem is beázott a kábel átvezetésnél, ami ugyan gumitömítéses, de az évek során begyűlt annyi retek alá, hogy bevezette a vizet a csomagtartóba. Szétszedtem, kitakarítottam és butillal szigeteltem. Azóta száraz
-
westcoastog
veterán
Ki mondeozik még itt rajtamkívül?
Ázik a krv@anyja, és nem jövök rá hol.
1 éjszakát kint hagyom esőben és a bal tapoón áll a víz elől hátul.
Pollenszűrő tömítés csere megvolt. Ahol befolyhat fentről száraznak tűnik.
Csomagtartómban a pótkerék tároló is vizes, oda sem tudom honnan megy be a víz.[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
válasz PeeterssoN #2794 üzenetére
kívülrők egész jónak néz ki. így az utolsó képen, az anyósülés előtti légzsákborító műanyagot érdemes szemügyre venni..
lehet hogy csak elfáradt a műanyag, azért vált el annyira a többitől..In loving memory of Garrett Lockhart
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- League of Legends
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
- Delonghi Nespresso lattissima touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest