Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz westcoastog #2820 üzenetére
"De lehet inkább össze kéne kötnöm a kerti csapot, aztán slaggal engedni rá folyamatosan..."
Mi ezt csinaltuk anno, ha mar ugyis kiszeded a karpitot meg az uleseket, hogy kiszaritsd a mostani vizet akkor ez a legjobb alkalom.
Egy ember bent ul a kibelezett kocsiban a masik meg esszel locsolja szepen elemenkent, akkor kiderul hogy honnan jon a viz.
-
gaborbol
őstag
válasz Atlantis #2630 üzenetére
"Az 1,6-os Ecoboost-ot azért elég gyorsan nyugdíjazta a Ford"
Persze nem birtak fizetni a sorozatos visszahivasokat meg a pereket az Escape-en meg a Fusionon Hatszor hivtak vissza oket nalunk, utolso visszahivas 140.000 db-ot erintett.
"Ford Motor Company is recalling 139,917 model year 2013 Escape vehicles manufactured 5 October 2011 through 2 June 2013 and equipped with 1.6L EcoBoost engines. These vehicles may experience localized overheating of the engine cylinder head which may cause cracks that could allow oil to leak; leaking engine oil may come into contact with a hot engine surface, potentially resulting in an engine compartment fire."
Ecoboost V6 3.5 is nagy rafaragas lett, ott is szenne lettek perelve.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz Atlantis #2599 üzenetére
A fo indok , hogy olcsobb es fiatalabbat kapnek belole mint a Priusbol vagy akar a Camry hibridbol. Melos kocsi amibe bedobalok minden szart ami epp a munkahoz kell. Van benne egy 2.5-os motor amibe azert szorult nemi elet foleg az 1.5-os priusbol atulve. Az tetszik a leginkabb benne, hogy parezer dollarbol at tudnek ulni egy 5 evvel fitalabb kocsiba. Hogy ez anyagilag megerne-e az csak a vegen derulne ki, gondolom nem veletlenul igy araz a piac.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Ford Fusion van feletek? 2010 -2011 -es evjaratokat nezek, de csak a hybrid verziojat. le kene cserelnem a 2006-os Priust valamire, kepe kerult a Fusion hybrid is, de semmit nem tudok rola.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz westcoastog #2439 üzenetére
Fordba konkretan nem, de mas kocsiban mar parszor csereltem. Mi a hibajelenseg?
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
En egy kulfoldi tesztet olvastam ahol 8 olajat hasonlitottak ossze pont azzal a felkialtassal, hogy lassuk hogy az olcso olaj tenyleg olyan szar mint amit az ara indokolhatna( Mannol is resztvevo) es ott is elso lett vagy fej-fej mellett nyert a Shell-lel, mert a valosagban jo volt.
[link][ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz tomiii. #2036 üzenetére
Felesegem testvere kiszedte a 2010-es kokuszbol a potkereket meg az emelot, mert azt hitte az zorog
Persze kerekcsapagyas volt, de abba igaza volt, hogy a hang haturol jott
Mondja nekem, hogy nem tudja visszarakni az emelota potkereket meg a csavart a helyere. mar vagy haromszor probalta, es nem nem jon ossze, de mar olyan ideg tole ,hogy bevagja a kukaba az egesszet.Hat negyed orat en is forgattam mire rajottem,hogy hogy kell visszarakni ezt a szart.
-
gaborbol
őstag
válasz DNReNTi #1817 üzenetére
En annak idejen majdnem beleugrottam egy 6 eves, toresmentes, nagyon megkimelet, egygazdas Toyota Corollaba... Szerencsere markaszervizben 7000 ft-ert megneztek es kiderult, hogy az ajton alltalam is latott megfolyt lakkreteg a legaprobb gondja.
Az egesz jobb oldala torve volt valamint az eleje is, amit viszonylag szepen, kizarolag gyari elemekkel javitottak, valamikor, talan markaszervizben, es a kis lakkfolyast az ajto oldalan leszamitva teljesen rendben talaltak. Kivul bellul nagyon megkimelt kepet mutatva.Aztan ahogy nezegettek az aljat, kiderult, hogy tiszta gitt az egesz alja es is rohad is korulotte, valamit, hogy az ora szerinti 109k KM sem lehetseges mivel az utolso hivatalos szervize 150K -nal volt Olaszorszagban egy evvel ezelott
Azota komolyabb erteku kocsit csak es kiazarolag markaszervizes atnezes utan veszek, mert ala annyira nem latsz, Ha kerul 15-20k-ba esetleg akkor is megeri, ha meg nem engedni az elado elvinni akkor nyugodt szivvel ott kell hagyni, majd less masik.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz TripleB #1637 üzenetére
Tessek! 1 dollar legyen nalad annyiert engednek be.
Ebbol a bontobol kijonne kb $120 dollarbol kompletten mindket oldala talan cask uj fekcsovek kellenenek.
Gondolom 90%-ban automata valtoval vannak szerelve az itteniek, nem a bontos ara lenne a gaz, hanem valoszinu a posta innen Mo-ra, de ekkor mutyurnel meg lehet az sem akkora tetel. Ha arra jarok legkozelebb akkor benezhetek, viszont lehet az EU focusba mas a valtogomb mint az ittenibe.
-
gaborbol
őstag
válasz radi8tor #1630 üzenetére
Ledaralta feluletet a szenzor. Miutan megrogyott a csapagy gondolom nekinyomta kicsit.
A masik gond meg, hogy sokan azt irjak, hogy amikor a fekdobot csereled az ABS szenzor gyurut szinte soha nem lehet leszedni rola. Annyira ra van szoritva, hogy szinte mindig eltorik, nalam meg szo szerint leestek rola amikor csereltem oket.
Neztem a gyari szerelesi utmutatot, hogy mit kene veluk csinalni, es tok elegansan meg sem emliti a letezesuket, pedig 2010-tol az osszesnek van ABS szenzora hatul.Amikor a bontobol kiszedtem a fekdobot legalabb fel orat eljatszottam vele mire lejott a gyuru rola, tenyleg nagyon passzentos. Ehhez kepest amit ratettem igen konnyen rament meg lejott, valoszinu ez is volt a gond reszben.
Neztem egy 2011-es focust vagy fusion es azon is dobfek volt, de kb 2-3 centi vekony, ez meg van vagy 10, szoval meg mindig fejlesztgetik ezt a csodat.
Valameyik ford forumon ekeztek nagyon a dobfeket a userek, es jott a fordtol valaki, hogy a fekero 30%-ka keletkezik csak hatul, ez nem egy nagy teljesitmenyu auto, ezert nem kell ra tarcsafek.
Meg egyszer szet kell szednem akar milyen okbol, akkor visszamegyek a bontoba es hozok hozza tarcsafeket
Goose-T: Szo szerint mellbevagott, hogy mennyi van beloluk. Nekem egy 2006-os priusom van meg egy 2010-es outlander GT-m azokbol konkretan 0 darab volt, de meg az atfedo evjaratokbol sem volt egy darab sem, ezekbol meg valogatni lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Rakerestem az ABS szenzor gyurure, nem semmi arban van
Elkoccoltam a negy helyi bonto egyikebe, mit mondjak van naluk par Focus
Ez csak egy sor es meg van negy masik.Adtak talicskat a bejaratnal, aztan csinalsz amit akarsz. Hoztam is ket hibatlan ABS gyurut kabatgombert, meg egy hatso kerek tengelyt. Hihetetlen, mennyire olcson adnak mindent.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz radi8tor #1592 üzenetére
Amennyi auton eddig dolgoztam minimalis vagy semmilyen problema nem volt . Dodge, Buick, Volvo, Saturn, Lincoln, Honda, Toyota, f-150. A gyari doboz nem er meg 30-50%-os felarat. OEM beszallitot szoktam keresni vagy, ha nincs ertelmes arban akkor valami markasat. 6 ev alatt ez az elso, hogy kifingott a kerekcsapagy pedig nem egy kocsiban csereltem.
Vezermu szij, vizpumpa, valami [moderálva] helyen levo [moderálva] az legyen gyari, de amit fel ora alatt ki lehet cserelni es van ra 5-10 garancia azert kar annyival tobbet kiadni.
[ Módosította: radi8tor ]
-
gaborbol
őstag
válasz Satan_Claus #1590 üzenetére
Annyira se huztam meg mint volt. Kellett a corwa szarra tennem egy 2 meteres csovet, csak ugy tudtam lelazitani, ugy meg volt tepve.
Vissza meg erzessell tettem, meros kulcs, majd most... Ez a csoda dofekkel jott gyarilag pedig ez a jobban felszerelt kiadas. -
gaborbol
őstag
Hatha valaki tud segiteni.
Ford focus 2L SES 2010 hatul dobfek...
Par hete kicsereltem a a fekdobokat rajta hatul minden franko volt... idaig, tegnap viszont elkezdett befogni az ABS rajta fekezeskor es a bal elejet fogja be. Sima rendes fekezesnel vagy cask eppen erintem a pedalt, es elkezd befogni, legalabb is igy erzem. Amikor az ABS dolgozik akkor felgyullad a lapmaja a muszerfalon? Vagy a csuszik az ut? Mert ezen semmi.
AZ ABS erzekelo gyurut csak atraktam a regi dobokrol az ujrakra par hete a hatso dobcsere alkalmaval viszont, feltunt, hogy eleg lazan volt rajta raadasul az egyiknek a felulete meg volt picit daralva, gondoltam ha eddig jo volt akkor most se lesz gond.
Letezik hogy, ez miatt kezdett befogni az ABS az elol az ellentetes oldalon?
Volt esetleg valakinek hasonlo gondja, vagy halott mar valaki hasonlo esetrol?
-
gaborbol
őstag
válasz Atlantis #1468 üzenetére
Koszi!
Akkor a motortartot meg megnezem rajta., remeg ez vezetes kozben is, mivel nem az en autom es elotte meg soha nem vezettem, igy nehez kitalalnom, hogy mi a banat Baja van, ha csak nem a toka veres mar.
Valoban automata kulonben, csak azert csodalkoztam, mert legtobbet autouton jar 100 km/h sebesseggel, szoval az optimalis is lehetne akar neki.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz Atlantis #1462 üzenetére
Kerdeznek meg, ha lehet
Alapjarat finoman ingadozik rajta amikor all a kocsi, ilyen 50-150-et, es remeg is az egesz auto. Motortarto bakokat nezzem rajta?
A masik ami meglepett fogyasztas, miota megvan nem lett reszetelve az atlag fogyasztas rajta, az most atszamitva 9.2L mutat. Minimalis varos, orszagut napi 65km ingazik, es nezem a hivatalos fogyasztasat es tenyleg ennyi.
SKF- csapagy szerintem jo marka, nem ez kerult bele, a ford gyarilag ezzel szereli.
13K volt a komplett dobfek( betetek nelkul) a csapagyakkal orok garanciaval. -
gaborbol
őstag
Focus 2010 SES 2.0 benzines 120K Km. Felesegem occse kocsija, tegnap mondja, hogy valami morog rajta, de nem tudja honnan jon a hang. Beulok szerintem a jobb hatso kerekcsapagy, ma athozta, eleve meglepett a dobfek. Ez normalis, hogy dobfekes?
Leszedem a dobfeket, a kulso csapagy vagy 3 mm kotyog, a belso csapagy meg szo szerint darabokra hullott kiszedeskor, pedig SKF volt benne.
Kicserel, osszerak ez a resze jo, most a jobb elejet es a bal elejet is hallom nagyon fimonam morogni. Ezek ennyire nem sikerultek jol, vagy ez csak egyedi eset? Nincs utve-verve, meg csak szar uton se jar.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest