- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
yetmanus
tag
válasz Fandango #1264 üzenetére
elvileg ott optika van, random rákeresve pár címre, 150/50 az alapnet, ugyh a feltöltés miatt biztosan üvegszál. ha rászánsz még egy ezrest, akkor 300/75ös a net, de az csak vezetéken, mert nem AC-s routert adnak
Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz sarkanyolo2 #1196 üzenetére
át tudod írni, csak legyetek mindketten a vonalban nulla ft az átírás
Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
no hát nagyrészt digisek mennek át a fliphez, ugy a digi ellen lett ugymond kitalálva, viszont ott ahol e kettő mellett van esetleg upc vagy invitel... Ők a járulákos veszteség. Ha jól gondolom, ez már egy spec ár a upc-nél, viszont zuglóban mintha a honlap szerint koax és optika is lenne, persze nem párhuzamosan egymás mellett. Ugy tudod megnéz hogy mi van nálad, ha rákeresel a címedre, hogy ha az alapnetnél 50Mbps a feltöltés, az optika, ha 5Mbps akkor koax
-
yetmanus
tag
válasz nagyj74 #1176 üzenetére
hát attól függ hogy milyen hálózaton vagy, de a lényeg ugyanaz: optika/koax drót egyenesen a routerig, aztán onnan a boxig utp, a tv és a box között scart vagy hdmi kábel, attól függően hogy milyen a tv-d
-
yetmanus
tag
válasz sarkanyolo2 #1132 üzenetére
áramtalaníts, routert és beltérit, majd először a routert, aztán a beltérit kapcsolt vissza, és jön a hbo 3
-
yetmanus
tag
áramtalanítás? routert és beltéri(ke)t is? Elvileg meg kellett oldania, nálam a T-nél megjelent, csak ugy porzik a trónok harca A flipes haveroknál is
-
yetmanus
tag
-
yetmanus
tag
-
yetmanus
tag
válasz LallerHUN #1032 üzenetére
No hát nem éppen etikusan járt el a T-s megtartós hölgy faterodnál. A flip a T fapados márkája, így ugyanaz a a cég, de mégis más. Kb az történt, mintha előfizus mobilból dominó feltöltőkártyásra akarnál váltani, és a megtartós győzködne hogy az milyen szar, pedig ugyanazt a 4G-s hálózatot használják, stb.
Példa: Flipes promos hölgyek megállítottak az árkádban pár hónapja, hogy ismerem e a flipet használok e otthonit, mondom T-s vagyok, és utamra bocsátottak sűrű elnézést kérve a zavarásért, hogy használjam továbbra is egészséggel. Itt kezdődik az etikusság valahol, hogy nem megeszi egymást a 2 márka. Mindenesetre a flip ugyanazt adja mint a T, csak extrák nélkül. Nincs tv go, videotéka, felvétel opció, archív tv és nem lehet eszközt rendelni. De a Tv szolg ugyanaz a 137 csati mint a szuper családi hd-ban, szóval a hölgy nem mondott igazat. Ha elbizonytalanodsz, hívd a 1446-ot, ott helyretesznek mindent
Mindenesetre ha a flipet ekézte hogy 'milyen szar', akkor a T-s hálózatot is ekézte ezzel, azaz saját magukat, szóval nem szerencsés tőle.
Szóval a 'válogatást' te tudod összerakni, ha a kedvenceknél előrepakolod azt a 20-30-40 csatit, amit szeretnél nézni. Csak akkor kerül többe a tv ha több tv-n akarod, vagy hbo-val együtt.
Uccsó kérdésed: haverom ugyanígy váltott a T-ről anno,és a dolog, ahogy magyarázták neki a flipesek: átküldik a flipes megrendelést a T-nek, az nyilatkoztatja a saját előfizetőjét h valóban szeretné a dolgot (itt egy megtartási kísérlet is), aztán ha minden klappol, időpontot egyeztetnek a flipesek.
Azt hiszem kb ennyi a sztoriBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz AMD Power #1000 üzenetére
ez akkor koax lesz, és egy álló sagemcom fekete router, azon van 5GHz wifi freki sáv, mert 150/5 a net koaxon, optikán meg 150/50, és azon nem jön ennyivel wifin mindenesetre a sagemcommal csak jó tapasztalataim vannak
-
yetmanus
tag
No, a szisztéma az, hogy 2017.05.16-án mikor elindult a flip, még xdsl.en is szolgáltattak, nemcsak optikán meg koaxon, és akkor 100megát adtak. Ezt DSL-en ugy oldották meg, hogy 50mega rézen, a másik 50mega 4G-n jött le, de ugye a 4G-s része nem volt korlátlan. Ezt ugy 2-3 hétig adták, aztán a versenytársaknak szúrta a szemét a dolog (mmint a flipnek mint olyannak a létezése), ugyh szépen bepanaszolták az nmhh-nál, kaptak a nyakukba egy vizsgálatot, és ki kellett vezetniük az xdsl-t, ugyh maradt a koax és az optika. A link amit bedobtál, az még pont rézen ment.
Egyébként abba sikerült belekötniük, hogy hogy nem ismerte a hatóság azt, hogy ennek a hibrid megoldásnak (réz és 4G) mennyinek kell a garantált le/feltöltési értéknek lenni. Csesztették őket, aztán inkább kivezették. Mellesleg jól tették h kivezették, így kipipáltak egy fogást rajtuk. Azt hiszem hogy ennyi a sztoriBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
Hát ilyen nincs a flipnél, de az anyavállalatnál a T-nél sem. Vettem a fáradtságot, és keresgéltem bizots ami biztos az ÁSZF-ben, de nincs benne ilyen lassítás, semennyi sem, különben értelme nem lenne 150 és 300megás csomagoknak. Ez talán a UPC ÁSZF-jében volt beragadva, meg néhány kisebb helyi szolgáltató szórakozott ilyemivel. Ha bezuhan a sávszél, akkor érdemes felhívnod az ügyfélszolgálat hibabejelentőit, vagy megnézni hogy a többi domainen faintosan jön e a kakaó. Ha csak 1-2 domain a probléma, és a többin műxik, akkor az nem szolgáltatós hiba valszeg
-
yetmanus
tag
válasz viktorhu #820 üzenetére
Annyi történt csak, hogy mivel a T fogta magát és új netcsomikat vezetett be, így a flipnek is gondolom alkalmazkodnia kellett. Korábban 4000ért indultak el és akkor 120/10 (250/20) és 120/50Mbps (250/75) volt koaxon és optikán, majd tavaly augusztusba jöttek az uj T netcsomagok, és a flip is váltott ezekre 100 és 250es letöltési sebességekre, majd az ár csökkent január 1-es net ÁFA csökkentéssel.
Most ezzel a változással VÉÉÉGRE szétszedték ÁSZF-ben is a koaxot meg az optikát, garantált értékek is változtak, így:
korábbi koax és optika is 100asnál 1/1 és a 250es 15/4-ről
most koaxon 150/5 (15/1) és 300/20 (15/4)
optikán így: 150/50 (60/25) és 300/75 (100/30)Nem mellesleg plusz 300Ft-ot a hülyének is megéri másfélszeresére váltani, optikán mindenképp (márcsak a garantált miatt is), de koaxon csak akkor ha inkább letöltő vagy
Hmmm... Jut eszembe, az ősidőkben nem 100 és 200mega netekkel indultak?
-
yetmanus
tag
válasz Gaborking #734 üzenetére
Hello!
Na ezt én is szeretném tudni! Bár a szuper családi HD nem szűnt meg, hanem csak egy nagyobb új tv csomag került mellé és az alap tv csomag mellé, de kíváúncsi vagyok hogy a flipnél ez hogy jelenik meg! Szerintem napokon belül kiderülBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
Át kell Írni az alapokat. Tegnap óta van HBO Pak és Maxpak, 3000 és 3600Ft-ért hűség nélkül az előfizetés mellé Még nincs neki nagy csinnadrattája, de szerintem hamarosan kampányolnak
-
yetmanus
tag
Valamelyik nap láttam a FB oldalukon vagy a honlapjukon, hogy mintha Gödön is elérhetőek lennének, ámbár ott sem mindenütt Mivel az Invitel lassan digi, ezért rá is lőnek most már szerintem
-
yetmanus
tag
Újonnan belépőknél a stream egységesen 3HD 0SD, a korábbi előfizetőket is lassan átváltják erre (gondolom a Telekom most leteszteli kicsiben a helyzetet, mielőtt bevezeti mindenhová).
A lényeg: Flipnél most nincs felvevős beltéri egység, az csak a telekomnál van. Ott úgy, hogy 2HD 1SD-vel, tehát egy hd adást tudsz nézni, miközben egy HD adást rögzítesz
Szóval ebből a szempontból a flip iptv-je ezt nyujtja, tehát hogy 3 tv-n egyszerre valós időben nézed a HD adásokat[ Szerkesztve ]
-
yetmanus
tag
Üdv! Akkor folyamatosan frissítik be ezt a strem-es dolgot
Akkor pontosítok:
- Kb december óta 3 HD strem megy, a korábbi ügyfeleknek folyamatosan frissül át erre a 2SD 1HD-ról (örvendetes amúgy)
- A nettel kapcsolatban gondolom nem akartak reklamáló ügyfeleket, hogy csökkentik a netet, így ezt a megoldást választották: 3735Ft/4625Ft régi, dec 31 előtti előfizetések az áfacsökkentés után a 120/10 és a 250/20-as net, 3700Ft/4700Ft új flip2018 január 1-től áfacsökkemtés után, 100/10 és 250/20, de ugye technológiánként eltér ugye a feltöltés (koax/optika)
- A netnél lehet váltani, hogy ha nem akarsz 3735-ft-ot fizetni, leválthatsz a 100as netre, és akkor 3700Ft, visszafelé már nem lehet, így a kecske is jól lakik meg a káposzta is megmarad. Ez szerintem jó döntés volt hogy megmaradt a választási lehetőség.
- Az új csatornáknak meg kellett jelennie nálad is, a változás, hogy nincs sport M és soundance channel, van helyette shorts tv és heti tv, valamint a 2 új HD a natgeo-nak és a spílernek a HD-ja(#528) johnmay:
1. Az ADSL-t el is felejtheted, ugye a flip értelemszerűen optikán és koaxon köt csak (korábban 2-3 hétig az induláskor volt DSL is, de beléjük állt a hatóság, és inkább kivonultak a technológiából, de ezt a helyzetet kibeszéltük az elején, ha visszaolvasol ), így jelen esetben díjmentesen beviszik az optikát. Viszont addig nem érdemes hívni őket, amíg nem járt le a rezes szerződésed, mert egyszerre csak 1 szolgáltatás lehet ott, hiába más a technológa
2. Igen kell hozzá tv készülék, hagyományos is megteszi, avagy egy HDMI bemenetes monitor.
3. Ha már lejárt a DSL szerződésed, ne is gondolkozz, optikán nem igazán vannak hibák/problémák (vannak, de a koaxhoz és DSL-hez képest elenyésző), valamint egy huawei ONT-t kapsz, igaz azon nincs AC, csak a 2,4-es wifi, viszont jobb is, mert a T oldalon a Sagemcom ONT-val még vannak bajokBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz mbalint987 #524 üzenetére
Hát a régieknél még nem frissitettek streamet, de egy ideje (nemtom mióta) az újaknak 3 HD stream van. Onnan tudom, hogy már 3 ismerősöm is flipes, és akinek tavaly év végén kötötték, már 3 HD-val kapta, a régiek még maradtak, sztem az is meg lesz hamarosan.
Ugye itt most változott a csatornaszám is 132-re, maradt a 106 SD, és már 26 HD, meg frissült bele sok helyi adó is. A tavaly bekötötteknek maradt a 120 mega és a 250, január 1-től már csak 100 mega és nem 4000Ft, hanem 3700Ft, a gyorsító 130 helyett már 150mega, így maradt a 250es végülis. Árban pár 10 forinttal tér el a tavalyiak és az idei ügyfelek, de ugye más a sávszél egy leheleltnyit, egyelőre ennyit derítettem ki az ÁSZF-ből, meg az áfa változás miatti árakbólBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
Ömmm... Szerintem frissíteni kellene az összefoglalót o.O
-
yetmanus
tag
válasz viktorhu #514 üzenetére
nah, fent van az ászf-ben is, itt: [link]
Én ebből azt vettem le, hogy akiknek előző évben elindult a flipjük, azoknak ez a 3753ft-os havidíj lesz (ezt számoltuk ugye?), azt nem piszkálják. Viszont új flip csomag indult most elsejével, a flip2018, ez kerül 3700Ft-ba, viszont ebben 100 mega net van. Így aki eddig volt ott, most 50 ft-al többet fog fizetni, de 20 megával több is lesz a nete, a váltás nem automatikus senkinek és nem kötelező Így a hatóság sem köthet bele, az ügyfeleknek is jó, mert senki nem nyavalyoghat hogy kisebb lett a nete, stb... Neked viktorhu, semmiben nem jelent változást a dolog, mivel gyorsítóval ugyanannyiba kerül a régi és az új, a gyorsító vége is ugyanúgy 250 mega viszont az új csomag szerint nem 120+130 mega, hanem 100+150 meg
Na és végre itt van 2 új HD azért azzal kiegyezek mindig, ha ugyanannyi pénzért bővül a csatikínálatomBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz viktorhu #506 üzenetére
Nah, erre vártam, kösz az infót,a gyorsitós listaárakkal nem voltam képben. De ha ezt összeadod, és kivonod belőle azt a flip kedvezményt, akkor meg is van a havidíjad, jó a tippem 4625Ft az 5K-rol ha jól tévedek
-
yetmanus
tag
válasz Gaborking #503 üzenetére
én osztottam szoroztam haver flip számlájával épp 1-2 hete, és kb 3700-3800Ft-ra fog szerintem kijönni a havidíj az áfacsökkentés után, és olyan 4600-4700Ft között jön majd ki gyorsítóval az ászf-et még nem néztem át hozzá
-
yetmanus
tag
szerintem csak egy minimális hiba lehet az oldalon, valszeg azért, mert a hétvégén volt valami karbantartás, és még nem minden 100%-os (optikán amúgy 250/75 a profil
-
yetmanus
tag
Nah! Végre! Itt a prohardveren már 1-2x elejtettek páran néhány infómorzsát, de hiszem ha látom... Ideje volt Mondjuk ha 3 beltérid van, akkor releváns a dolog, viszont a T kisebb ügyfélkörön le is tudja tesztelni, hogy hogyan muzsikál a dolog
-
yetmanus
tag
válasz flegga92 #470 üzenetére
Akkor földim vagy XD Az invitellel én is összefutottam párszor, de amikor 5 és 15 megás netekkel akarnak operálni DSL-en, amikor T koax és digi optika van a területen, az már a vicc kategória... Mindegy is, ez már másik topic téma lenne.
A flipnél ugye 120/10 és 250/20as a net, nincs bekötési/szerelési díj, és a routerével sincs bajom, sőt! Igaz a sagemcomot a T szolgáltatáshoz használom, de ki vagyok vele békülve.
Amúgy hacsak nem a 'felhőben' élsz, 10 és 20Mbps feltöltés is elég, szinte már mindegy hogy 250 vagy 500 mega a teteje XD Jövőre jön a spíler és a natgeo HD, ugyh 106sd és 26HD-ra módosul a csatornakiosztás. Innentől csak azt kellen eldöntened hogy mire használnád a netet, és mit néznél szívesenBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
Hát itt minden technológiának megvan az előnye és a hátránya
A koaxnál 10 és 20Mbps a feltöltés, viszont AC-s routert adnak, optikánál 50 és 75Mbps feltöltési profilt adnak, viszont a routerben csak 2,5 GHz-es wifi freki sáv van. Az a mende-monda az lehet, hogy a Telekom saját magának már bevezette az uj Sagemcom AC-s ONT-t pár hónapja, hátha majd jövőre átszivárog a fliphez isflegga92: ahogy nézem azért sokkal többre jössz ki a helyi szolgáltató+Mytv-vel... Ha koax, akkor 120/10 és 250/20Mbps lehet a sávszélesség. Itt azért 4 discovery csatit kapnál, egyiket asszem HD-ban. Jövőre a natgeo is HD-ban jön, ugyh 106 + 26HD-ra modosul majd a dolog
Melyik településen is vagy?[ Szerkesztve ]
-
yetmanus
tag
válasz sarkanyolo2 #455 üzenetére
Ahaaaaa, így világos, na akkor ezt gondolom a 2,4essel mérted, kipobálod 5GHz-val? Elvileg annak is ugyanaz a jelszava, csak más a felhasználoneve. Nekem is koaxom van, ugyanez a típus, csak 250es nettel. Nekem okostelon 200+ jön wifin, csak egy falon át már nem annyit tud xD
-
yetmanus
tag
Úgyúgy! Itt a fórumban Mbps-ként szoktuk leírni
Egyébként egyetlen hátránya, hogy a flip (korábban a telekomnál is) a huawei ONT-t használja még, amiben csak 2,4GHz-es wifi frekvencia sáv van, így az eszköztől függően 20-60Mbps sebességet tud adni, sajna nincs benne 5Ghz-es wifi freki sáv, amivel el tudnád érni a 100-120Mbps-t wifin, vagy a dupláját a gyorsítóval
BTW akkor észrevetted, hogy nem 10Mbps a feltöltés, mivel azt papíron kellett hozzáigazítani a koax feltöltéshez, a valóságban 120/50es, vagy 250/75-ös profil van optikán[ Szerkesztve ]
-
yetmanus
tag
válasz HELLAFLUSH #423 üzenetére
Elvileg ez az amit te is írtál, tatung [link]
Pár napja a telekom topicban írtak az univerzális távirányító és tv/stb/telefon összehangolásról, érdemes oda is benéznedBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz jaroslav #417 üzenetére
Hát figyelj még kb 2 hónap és kideül, mindig év végén/év elején szoktak kiderülni a csatornakiosztások Apropo, ha most digi koaxos vagy, az ebből a szempontból nem releváns, itt a telekomos hálózat számít, ugye a flip a T márkája. Ha mondasz egy kerületet vagy várost, sztem az itt fórumozók meg tudják mondani hogy ott milyen technológia van (98%-os valószínűséggel), vagy ha a T oldalán beütöd a címed, akkor ha 100 vagy 250es max elérhető netet látsz, tuti koax, vagy ha látod a gigabitet, biztos hogy optikád van
-
yetmanus
tag
válasz jaroslav #413 üzenetére
Ömmm, a nettel kapcsolatban mondok egy kis infót. Ugye ez koaxon és optikán megy csak (DSL-en nem, mert az NMHH belerondított a dologba), és alapvetően papíron a net 120/10 és 250/20.
Azonban ez csak koaxon van így, optikán a normál telekomos profilon megy, azaz 120/50, és 250/75Mbps.
Szóval az is számít, hogy milyen T-s hálózat van a címeden, bár én a 250/20as netemet sem tudom (még) kihasználni, csak miért ne alaponBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz jaroslav #404 üzenetére
Nekem mostmár 2 haverom is flipes, meg egyikük szomszédjánál minor kötötték a telekomot, összefutott a szerelővel a lépcsőházban, és magyarázta, hogy hónapok óta 2-3 hetes várakozással dolgoznak a szerelők, mert nem bírják a 'rohamot' a flipnél... A telekomos kapcsolatomnál utánakérdeztem, és kisebb a lemorzsolódás, mint az anyacégnél
De ha megengedsz egy jótanácsot: egy szolgáltatónak/márkának az infóit ne a legnagyobb ellenlábasánál keresd Követem a digi meg a flip fb-ját is, és a diginél sokkal több kiakadást szoktam látni XD apropo, a flip lájkolók 5ezer felett járnak, ez azért beszédes, főleg úgy, hogy tényleg egy kistestvére a T-nek[ Szerkesztve ]
-
yetmanus
tag
válasz Remekelek28 #375 üzenetére
Akkor neked teljesen ideális. azt vedd figyelembe, hogy október huszadikán jön az új törvény, hogy csak eszközökkel lehet 2 évet aláírni, máskülönben csak 1 évet. De megmozdult valami a távközlési piacon, ugyh ha jót akarsz, nem kötöd le magad hűséggel. Attól függően hol laksz, koaxon egy sagemcom, optikán egy huawei routert kapsz. Összesen 3 beltérit tudsz megrendelni a szolgáltatáshoz. A 4K-s havidíjban benne van egy stb és egy router, ha 2 stb-vel kéred 4300Ft, ha 3al kéred 4600Ft.
Szerintem ha a telefont nem használod, meg nincsenek extra tv-zési igényeid, akkor 120 mega nettel és 130 csatival untig elvagy, ezen az áron ennyit, hűség nélkül sehol nem kapsz, és ha találsz jobbat, nem kell csorgatni a nyálad a hűség végéig
Még valami, ingyenes a bekötés. Hűség nélkül elég meredek, de a T bevállalta, és jól tette, viszik mint a cukrot. Ha kicsit visszaolvasol, találsz pár tapasztalatot a flipről bekötés ügyileg, vannak optikások és koaxosok is a topikban, egynémelyikük leírta a digis felmondásának a sztoriját. Jó csemegézéstBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz sarkanyolo2 #365 üzenetére
Valóban, a Telekomnál is megy a 2HD, bírja is a vonal, csak még az indulás óta nem oldották meg ezt a HD-s problémát, haveromnak telóban egyébként ígérték, hogy nem kell sokat várni
Chereiose: Wifi: valszeg a régi optikai routeredben nem volt 5GHz-es frekisáv(ha meg volt, sz.r volt :p) ebben a sagemcomban meg van nem mellesleg és is mértem vele hasonló eredménytBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
Persze, vágom, itt csak azt kell tudni, hogy hány tv-n nézi majd, meg mire használja. Érden koax van, persze a 10 mega feltöltés nem a legjobb, de attól függ mire használja majd valaki (optikán a valóságban ugye nem ennyi persze). Nekem a 250/20 untig elég mindenre, sőt szinte ki sem tudom használni.
-
yetmanus
tag
válasz Chereiose #324 üzenetére
Na, mielőtt itt mindenki asztalt borít a szolgáltatókra, megjegyzek 1-2 dolgot. Haverom a flipet rendelte meg az indulás után 1-másfél hónappal. Felhívta az ügyfélszolgálatot anno, és kikérdezte őket a dologról. Ha korábban volt ott telekomos koax szerződés (esetében előző albérlő, lemondta, nem áthelyezte), nem kell fúrni, egyszerűen csak a régi T router helyére odarakják a flipes Sagemcom routert, és hacsak nem kérsz több beltéri egységet, mint ahány az előző lakónak volt, akkor furni sem kell.
Akkor hogy tiszta vizet tegyünk a pohárba: a flip nem egy másik szolgáltató, mint ahogy a T és a Digi, hanem a Telekomon belül egy márka a vezetékes oldalon, és egyszerre az egyik lehet a lakásban, nem tudják megoldani hogy 2 végpont legyen aktív. Így magyarázták haveromnak, hogy 2 eset lehetséges, ha van a címen telekom szolgáltatás, és flipre váltanának.1. Szolgáltatás kiesés nélkül csinálják meg, a meglévő telekom szolgáltatásra indul a flipesektől egy igény, telekom oldalon érzékelik, felhívják a T-s előfizetőt, hogy le szeretné e mondani, aztán a flipesekhez vissza megy az igény, hogy a telekom elengedi a végpontot/telefonszámot, aztán időpontegyeztetés, és bekötés, T oldalról meg a bekötéskor szűnik meg. Hátrány, ez 2-3 hetes átfutás
2. a te esetedben mivel a telekomos előfizető lemondta a szolgáltatását, ebben az esetben meg kell várnod, hogy visszaérkezzenek a T-hez az eszközök, ha arról az oldalról lezárták az egész lemondást, indulhat a flip, onnantól már megy mint kés a vajban. Gyorsíthatsz a dolgon, ha postán adta fel az előző lakó az eszközöket, elkéred a postai azonosítót a feladóvényről, bediktálod egy mt-vel a flipeseknek, pár nap alatt lezárják, és indul a mandula. Az utóbbi egy mondatomat javaslom.BTW: ha hűségidő nélkül bekötöd a flipet, és mire a digi odaér pár hónap múlva, és működik a dolog, miért váltanál aztán a digire, ha addig sz*rtak rád? sztem 4K baráti ár 130 csatiért és a netért, de te tudod.
-
yetmanus
tag
válasz FreedomHUN #300 üzenetére
jelentsd be hibára, mert t-pontban nem tudod elintézni sajna, ott csak a t-home-al foglalkoznak. Kicserélik, időpont, stb, és el van kapálva a történet
(#301) DonLaca@ annyira nem nagyrészt digisek, vagy olyanok mennek oda, akik nem engedhettek volna meg maguknak távközlést akkor lett volna öngól, ha mind a 2 millió háztartásban indultak volna, ahol a T-nek koaxa vagy optikája van...
(#302) Arween említették páran, hogy ahol a szomszédok szerint nincs gebasz a telekommal, ott a flip is jol fog működni De ez persze függ attól is hogy optika vagy koax helyen laksz
-
yetmanus
tag
2SD és 1HD stream van, egyelőre még nem oldották meg, mint a T-home oldalon, hogy 2HD 1SD stream legyen. Mind a 2 vagy 3 beltérin működik a HD, csak egyszerre párhuzamosan nem műxik a dolog, még. Pár hetet ígértek hogy megoldják, figyelni kell az ÁSZF változásokat.
-
yetmanus
tag
válasz sarkanyolo2 #290 üzenetére
csipogj rájuk azzal a lendülettel Nekem is ez az eszköz van ugyanígy 250megán, de a T-nél, gond egy szál se o.O Fura módon valahogy stabilabb a történet 3,5 év digi optika ingadozás után Ez azért tényleg ott van
-
yetmanus
tag
Pffff banyek, ez optika akkor, ezen ne csodálkozz Viszont ez 2,4 GHz-en adja, vagy az ont mögé raktál egy saját routert? Tudtommal ebben az ont-ben nincs 5GHz-es wifi frekisáv. 250 mega is mehet amúgy
-
yetmanus
tag
válasz FreedomHUN #264 üzenetére
Egyetértünk A UPC-nak és a Telekomnak a spec árainál is lejjebb van, a diginek is fel kell kötni a gatyamadzagot, bár az invitel megvétele miatt kicsit hátradőlhet Nade erről inkább nem írok többet, mert a hálózat és szolgáltató pro kontrába való innentől.
(#265) Arween azért az minimmum havi 6ezer megtakarítás, egy évre vetítve egy kisebb havi fizetés, még úgy is ha a nagyobb netet kéred. Én a 250es T-s netet szinte ki sem tudom használni XD De jó ha van, ha egyszerre sokan vagyunk wifin Ugyh van akkor 3 hónapod agyalniBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
Fura módon az utóbbi pár hónapban kezdtem egyre többször látni a digit erőteljesebben kampányolni Vagy több itteni fórumon egyre több helyen írják h tudtak hűséget hosszabbítani, avagy több helyütt a 3-5ezer forintos spec okos csomagjuk is megjelent. Ez azt jelenti, hogy mi jól járunk, végülis ez a verseny lényege, minél többet adni minél olcsóbban Végre valami meg tudta a digit kicsit szorongatni. Kíváncsi vagyok mi lesz ha jön a digi a mobillal, az is fel fogja kavarni az állóvizet
-
yetmanus
tag
elég erőteljesen kezdtek kampályolni, az én városomban is megjelentek, jött szórólap, látom a hirdetéseiket szerintem te is egyre gyakrabban fogsz találkozni velük, nem is kell sokat olvasnod róluk, csak 260hsz
-
yetmanus
tag
válasz mbalint987 #229 üzenetére
Mondjuk még nem jogerős a történet, de jellemzi a hazai állapotokat, h belenyúlnak NMHH irányból a versenybe. Elég büszme dolog lenne egy szolgáltatótól, ha az indulás előtt 30 vagy több nappal gyakorlatilag elárulja a versenytársaknak hogy mire készül. Szerintem ezt bevállalták. Fogyasztói hátrányt pedig egyáltalán nem jelent, én örülök neki, hogy van, sokaknak ideális, és végre több választás van.
-
yetmanus
tag
-
yetmanus
tag
Valami elkezdődött végre sztem, mert sok helyen egyre több helyen botlok a reklámjainak, vmelyik nap youtube-on is beugrott egy spot egyik haveromnál is megy a flip, gond nélkül, bár anno neki sem tartott egy hétig tán a dolog
-
yetmanus
tag
válasz viktorhu #203 üzenetére
maradéktalanul egyetértek. úgy veszem észre, hogy a hatóságok (szinte minden országban) mintha csak a 20.században élnének, és nem fogják fel, h verseny van, inkább korlátozzák azt. ez egyáltalán nem szolgálja a fogyasztók érdekeit, közel sem. egy szolgáltató kihasználja a hálózata adta előnyöket, és egy durvább árral jön? válaszoljon a többi is még jobb árakkal és szolgáltatásokkal, ez viszi előre a távközlést... nem az állami versenykorlátozás.
-
yetmanus
tag
válasz viktorhu #200 üzenetére
jól mondod, bár sztem nem nagy érvágás a dolog a flipnek, mivel ezt a 100 megát még telekom oldalon sem tudják sok helyen adni rézen. Viszont az nmhh részéről meg nem szép a dolog, megfosztanak sok előfizetőt attól, hogy kedvezőbben vegyenek igénybe szolgáltatást. Azok meg akik pár napa alatt rézre kötöttek szerződést, nem lehetnek sokan
-
yetmanus
tag
válasz sarkanyolo2 #195 üzenetére
hát én panelról tudok nyilatkozni, ott azért gyorsabban megy a dolog, kb 10-15 percig méregetett a lakásban hogyan tudja megoldani, elmondtuk az elvárásainkat, 30-35 perc alatt mindent a helyére rakott, kb 20 percet állítgatta az eszközöket a központtal, cakkpakk kb másfél óra alatt megvolt, aminek max a fele volt a szerelés maga. Bár ez ugye lakásonként tuti változhat nálunk nem kellett kábelcsatornába fűzni, csak 1 stb lett rendelve ugyanabba a helységbe ahol a router van, ugyh ment gyorsan
-
yetmanus
tag
válasz sarkanyolo2 #193 üzenetére
nekem koax telekomos netem van, és nagyon elégedett vagyok vele, igaz csak 120 mega, de fura modon kevesebb az akadás mint a volt digi optikámon. Haveromnak leadtam a drótot, átvltotta a flip 250esre, pár utcával lejjebb lakik tőlem, egy darab gondja nincs vele már csak azt várom h a T-nél is legyen valami változás, de ahogy olvastam a T topikban, van mozgás Szóval ha a környéken rendben van, nálad is úgy lesz
-
yetmanus
tag
válasz jaroslav #189 üzenetére
Bizony, amikor tegnap viktorhu felhasználó írta, hogy a koaxához megrendelte a 250 megát, vettem a fáradtságot, és megnéztem a honlapot, és valóban, mehet koaxon is, ugyh le is adtam a drótot haveromnak (flipes), maholnap rendeli a nagyobb netet nincs bonding meg 4G, hanem simán egy koax kábel, és a sagemcom hgw, és repeszt is mindenesetre ha a flipnél elérhető koaxon, várom a T-s részre az átgyűrűzést Kíváncsi leszek
-
yetmanus
tag
válasz jaroslav #178 üzenetére
Igazából jó kérdés. Ugye a flip 500ezer háztartásban indult, gondolom kisebb a létszám is, nincs még felfuttatva a márka. Max ugye okos csomival vagy a spec 3K-s ajánlattal válaszolnak rá, de miután az invitelt betápolták, nem találhatják olyan nagynak a veszteséget de mondjuk attól én is a falra mászok, h az emberek el vannak maradva a szolgáltatásokkal... Rengeteg haverom és a fél baráti köröm fizet horror összegeket a sz.tét, ami után 10éve még jó volt... Legyen az szolgáltató váltás vagy hűség... Amugy leadtam a drótot, haverom is vált holnap a nagyobb netre, megnéztem a honlapot, tényleg mehet a dolog
-
yetmanus
tag
válasz viktorhu #171 üzenetére
Én nem olvastam olyat, hogy koaxon is elérhető a flipnél a 250 mega o.O haveromnak is koaxa van, de neki nem hozta fel az online felület a gyorsítót, meg nekem telekom net van, és még nekem sem ad ilyesmit, hol laksz? akkor cseréltek hgw-t? egy kábel vagy ed3 bonding?
-
yetmanus
tag
válasz jaroslav #132 üzenetére
Na igen, még ahol van 500Mbps vagy 1Gbps... Asszem a upc meg sok kis szolgáltató ászf-jében szerepel ilyen 3-600GB adatmennyiségi korlát, szerencsére a T rendesen megcsinálja a hálózatait pont tegnap este néztem így 20:00körül, csúcsidőben, a 120as netem koaxon 15Mbyte/sec-el szedte a torrentet, haveromnak flipje van, nála ugyanez... Ugyh váltószám gyanánt tökéletes. Csak a letöltésekkel, többi eszközzel 1Terra felett vagyok, gond egy szál se
Apropo, fliphez nemigen tudsz bemenniBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
-
yetmanus
tag
mondjuk igen, magentával elég sokmindent tudsz igénybevenni (én csak azért nem használom, mert a vezetékes telefont egyáltalán nem használnám), mobil oldalról is muterodnak meg ott van a bonum, igaz az csak katolikus cstorna, a pak meg az összes történelmi keresztény egyházat tömöríti, de javíts ki ha tévedek
-
yetmanus
tag
válasz viktorhu #118 üzenetére
azt hiszem a telekomos topikban volt egy bemásolt számlalevél, hogy megszűnik ősszel pár vezetékes net csomag, lehet erre vezethető vissza, bár sztem amekkora az iram a 4 'nagy' között, pár héten/hónapon belül biztos többet tudunk. Bár a 120 mega netemmel több mint elégedett vagyok (szemben a volt 100/50-es digis netemmel, amivel voltak bajok), azért nem tiltakoznék én sem valami ujdonság ellen a 10es feltöltést eddig minden speedtestnél hozta a T, de nemsokára beruházok az asztali gépembe, és nem ártana majd a jobb feltöltés
-
yetmanus
tag
én itt a topikokban a hsz-okból meg némi utánaolvasásból 3 okot találtam, ami miatt elérhető a flip valahol:
1. hálózatfejlesztés után nem ömlöttek az ügyfelek a hálózatra, igy a flipet el kellett indítani, hogy teljen a hálózat
2. versenytársak megléte, ahol kevés az előfizetőjük, de a többi szolgáltató mellett labdába akar rugni azért a telekom, és rálép a többi szolgáltató tyúkszemére (fentebb volt egy jo kis hsz erről
3. sok a telekomos előfizető, de erős a versenytársi jelenlét, és az elvándorlást megelőzendő, adható a flip.
Negyedikként talán lehetne mondani, hogy akik nem akarnak kiegészítóket meg minden egyebet, azoknak tökéletesen megfelel a dolog szerintem, ha egyetemista lennék még, akkor flipet kötök, nem telekomot
Amúgy lehet számot hordozni, de azzal inkább hívd fel az ügyfélszolgáltatot aztán ott is elmondanak minden egyebetBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
Alapvetően 120/10 (ez a 4K-s árban) plusz egy ezresért 250/20as, viszont optikán ezt rendesen át szokta lépni, a korábbi flipes topikok hozzászólása alapján (új márkát vezetett be a telekom, ezt keresd forumban)
Koaxra van a feltöltés bekalibrálva, ugyh ezért ez a névleges alacsonyabb feltöltés[ Szerkesztve ]
-
yetmanus
tag
Na ezen felsírtam egy csöppet mindenesetre hirtelen elhatározásomban ránéztem én arra a flip ászf-re a honlapjukon, és nincs ilyen díj. Persze, ha a kisfiad/lányod leönti forró kakóval a routert és megpurcan, azért ne csodálkozz ha bármelyik szolgáltató felszámolja az árát. De ha 'belebújik a kóboráram', és 'magától' szenderül jobblétre a szolgáltató eszköze, azt javítják alapból (kb mint a T-nél). Munkatársam is flipet kötött, koaxon, ugyh kikérdezte a szerelőt
-
yetmanus
tag
No igen, először zavart engem is, de meg lehet szokni. Mindenesetre ha a szolgáltató ad eszközöket, akkor mindenhez adjon sajátot. A jövő nem a lineális tv-zésé, ebből a szempontból a telekom és a upc előrébb van, persze (téka, hbo go, tv go/horizon, stb), de ha nem akarsz kötöttséget meg simán csak tv-zel netezel, akkor a diginek méltó vetélytársa, kellett vmi amivel kicsit élesedik a verseny Hívd fel őket sztem, és majd mondanak valami okosságot
-
yetmanus
tag
válasz margithid #58 üzenetére
no, alapvetően rézen is elindultak, ugyh nagyobb volt az adhatósági keresztmetszet, de emiatt nem mehet a dolog sok helyen, remélem csak ideiglenesen
[link]Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
-
yetmanus
tag
válasz mbalint987 #56 üzenetére
Hát egy másik topikban kibeszélték hogy az nmhh beleszállt a márkába, azóta dsl-en befagyasztották a flipet, de koaxon és optikán megy akadálytalanul. Se a Telekomnál se a Flipnél nincs adatforgalmi korlát. A használati útmutatójuk szerint ez a 2 hgw/ont van: koax: Sagemcom F@ST3686AC és optikán a Huawei HG8245H típus. Előbbiről tudok nyilatkozni, 2,4 és 5GHz wifi frekvenciasávja van, elégedett vagyok vele. Van mellé egy másik gigabites routerem, de nem gond a kettőt együtt használni!
apropo: koaxon 120at, optikán 250 megát adnak lefeleBármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest